Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

31Onderzochte producten

79Bestede uren

12Beoordeelde onderzoeken

235Verzamelde opmerkingen

Een zoomlens is een camera-accessoire waarmee je de brandpuntsafstand van je opname kunt veranderen. Het is alsof je verschillende lenzen in één hebt, en het kan heel handig zijn bij video-opnamen op een iPhone of iPad.
Beste Zoomlens: Onze selectie

Sony Zoomlens

U zult genieten van de ingebouwde optische beeldstabilisator (SteadyShot), die zelfs bij het fotograferen met maximaal 4 EV-niveaus zorgt voor trillingsvrije opnames en een indrukwekkende kijkhoek van 29-7° 40′. Het circulaire diafragma met zeven lamellen zorgt voor verbluffende scherpte-effecten en een mooie achtergrondonscherpte in uw opnamen.

Meike Zoomlens

Gemaakt van hoogwaardig, duurzaam aluminium en afgewerkt met een stijlvolle matte coating, is deze lens niet alleen robuust, maar ook een elegante aanvulling op uw cameratas. De Meike fisheye zoomlens is compatibel met lenzen met filterschroefdraad, wat betekent dat u gemakkelijk verschillende filters kunt toevoegen om uw creatieve mogelijkheden verder uit te breiden.

Panasonic Zoomlens

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de magie van verbluffende fotografie en verander jouw wereld met de Panasonic Zoomlens. Deze indrukwekkende lens, speciaal ontworpen voor de Lumix camera, is voorzien van de krachtige Power OIS – een optische beeldstabilisator die garant staat voor haarscherpe foto’s en video’s zonder enige vervaging. Met ondersteuning voor Dual IS op de GX8, kunt u vertrouwen op perfecte video-opnames, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Zoomlens: Vaak gestelde vragen

Welke soorten zoomlenzen zijn er en wat bepaalt een goed product?

Antwoord: Er zijn twee soorten zoomlenzen. De eerste is een Fixed Focal Length (FF) lens, die een vaste brandpuntsafstand heeft en niet in- of uitzoomt. Dit type objectief kan zowel voor groothoekopnamen als voor teleopnamen gebruikt worden, maar je moet wel dichter of verder van het onderwerp af gaan staan om je gezichtsveld te veranderen. Een tweede type heet een verwisselbare brandpuntsafstand (IF) lens, waarmee je op hetzelfde camerahuis kunt wisselen tussen verschillende lenzen met verschillende brandpuntsafstanden, zodat één camera het allemaal kan. Bijvoorbeeld, als ik mijn foto’s op 18 mm wil hebben, dan gebruik ik dit specifieke verwisselbare zoomobjectief dat op 18 mm is ingesteld; wil ik echter meer detail in mijn foto, dan geeft het eenvoudig overschakelen op 35 mm me een veel grotere vergroting zonder dat het effect heeft op hoe dicht/ver weg ik van het onderwerp sta bij het nemen van elke opname.

Een goed zoomobjectief is er een dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Je moet er groothoek-, midden- en telefoto-opnamen mee kunnen maken zonder verlies van kwaliteit of scherpte. De beste objectieven zijn die welke dit bij alle brandpuntsafstanden kunnen doen met minimale vervorming, lichtafval (verduistering) en chromatische aberratie (kleurfranje). Goede zoomobjectieven bieden ook snelle autofocus bij het fotograferen van bewegende onderwerpen, en uitstekende beeldstabilisatiemogelijkheden zodat je geen onscherpe beelden krijgt, zelfs niet als je handen trillen tijdens het fotograferen. Tenslotte moet het objectief over het hele bereik van brandpuntsafstanden van rand tot rand aan beide kanten van het kader opnamen van hoge kwaliteit maken – iets dat door fotografen die dit soort objectieven regelmatig gebruiken “gelijkmatige dekking” wordt genoemd.

Wie moet een zoomlens gebruiken?

Iedereen die dichter bij zijn onderwerp wil komen. Zoomlenzen zijn ideaal voor sport-, wild- en natuurfotografie omdat je verder van je onderwerpen af kunt blijven en toch close up opnamen van ze kunt maken. Ze zijn ook ideaal voor portretten omdat je er de brandpuntsafstand mee kunt veranderen zonder dat je van je onderwerp af hoeft te gaan, wat vaak een probleem is met prime lenzen met vaste brandpuntsafstanden.

Op basis van welke criteria moet je een Zoom Lens kopen?

Het eerste waar je op moet letten is de brandpuntsafstand. Je moet een zoomlens kopen met een bereik dat past bij je behoeften, en wat die zijn kun je vinden door onze gids te lezen over hoe je de juiste cameralens voor reisfotografie kiest. Wil je bijvoorbeeld iets tussen 50mm-200mm, kijk dan naar een van deze onderstaande mogelijkheden:

Zoek je een all-round voordelige optie dan raden we je aan deze Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM lens te bekijken, die over zijn hele zoombereik een uitstekende beeldkwaliteit biedt (en hij is ook verkrijgbaar als onderdeel van een kit). Als geld geen probleem is, koop dan een Nikon 24-70 of Canon 24-105 objectief – beide bieden uitstekende optische prestaties over hun hele bereik, maar ze zijn niet allemaal even duur.

Antwoord: Hoe groter het maximale diafragma bij een gegeven brandpuntsafstand, hoe meer licht je kunt binnenlaten en dus hoe beter je opnamen er uitzien. Als twee lenzen dezelfde sensorgrootte hebben maar een verschillend max diafragma, dan is het duidelijk dat je met een lens met kleiner f-getal beter foto’s kunt maken in situaties met weinig licht.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een zoomlens?

Voordelen

De voordelen van een zoomlens zijn dat je de brandpuntsafstand kunt veranderen zonder je te hoeven verplaatsen. Dit is vooral handig voor sportfotografie, waar het moeilijk zou zijn om dicht genoeg of ver genoeg van je onderwerp te komen, afhankelijk van wat voor soort opname je wilt.

Nadelen

De nadelen van een zoomlens zijn dezelfde als bij elk ander type lens. Ze kunnen zwaar en log zijn, ze hebben misschien geen diafragmaring (die bij sommige oudere camera’s wel nodig is), of je kunt gewoon liever prime lenzen gebruiken.

Winkelgids: Alles wat u moet weten

Welke merken en fabrikanten zijn vertegenwoordigd in onze review?

In onze review presenteren we producten van verschillende fabrikanten en leveranciers. De lijst bevat producten van de volgende merken en fabrikanten:

  • JINTU
  • Apexel
  • Apexel

Wat is de prijsklasse van de aanbevolen producten?

De goedkoopste Zoomlens in onze review kost ongeveer 20 EUR en is ideaal voor klanten die bewust met hun geld omgaan. Degenen die bereid zijn meer geld uit te geven voor betere kwaliteit, kunnen echter ook ongeveer 749 EUR uitgeven voor een van de duurdere producten.

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies