Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

17Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

77Verzamelde opmerkingen

Met de Bose soundbar krijgt elke muziekliefhebber waar voor zijn geld. Waar je de box ook voor wilt gebruiken, om je film het juiste geluid te geven, om de nieuwste hits op een feestje op te zetten of voor wat romantische achtergrondmuziek, de Bose soundbar maakt het mogelijk voor je.

Met behulp van onze geweldige Bose soundbar bespreking 2023, willen we je helpen een soundbar te vinden die perfect bij je past. Door de voors en tegens kun je de perfecte muzikale supporter voor je woonkamer kiezen en bovendien willen we je een paar tips & trucs vertellen waarmee je rekening kunt houden vóór maar ook ná de aankoop.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • De fabrikant Bose is al meer dan vijf decennia actief in de produktie van diverse audiosystemen en heeft zo naam gemaakt in de muziekindustrie
 • De nieuwste soundbars van Bose zijn de Soundbar 500 en 700, die een groot aantal verschillende extra mogelijkheden hebben.
 • Bose soundbars staan garant voor een rijk geluid en een volle bas. Dit zal je volgende filmavond naar een nieuw muzikaal niveau tillen.

Bose Soundbar: Onze selectie

Bose Bose Soundbar

De eenvoudige installatie zorgt ervoor dat de compacte soundbar via een enkele kabelverbinding, hetzij via een optische audiokabel (meegeleverd) of een HDMI-kabel (apart verkrijgbaar), met uw tv verbonden wordt en snel in gebruik kan worden genomen. De soundbar is slechts iets meer dan 5 cm hoog en kan daardoor probleemloos voor uw tv worden geplaatst of aan een muur worden bevestigd (wandhouders apart verkrijgbaar).

Bose Bose Soundbar

De Dolby Atmos Soundbar is een hoogwaardige draadloze Bluetooth soundbar die uw geluid extra hoogtedimensie geeft. Ruimtelijke TrueSpace-verwerking analyseert en upmixt het geluid om u een meeslepende luisterervaring te bieden in Dolby, stereo en meer. Het slanke design weerspiegelt Bose’s obsessie voor elk detail, van de materiaalkwaliteit en constructie tot de afwerking en bediening, waardoor u een Bluetooth soundbarluidspreker krijgt die net zo goed oogt als hij klinkt.

Bose Bose Soundbar

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Met de geïntegreerde Alexa-spraakbesturing en een array van acht microfoons kunt u moeiteloos miljoenen titels afspelen via spraakopdrachten – altijd duidelijk en feilloos geregistreerd. De compatibiliteit met Wi-Fi, Bluetooth en Apple AirPlay 2 zorgt ervoor dat u uw favoriete entertainment draadloos kunt streamen, waar u maar wilt. Geniet van geïntegreerde online diensten zoals Spotify of Audible via Wi-Fi, of maak eenvoudig een Bluetooth-verbinding met uw smartphone of tablet om uw eigen muziek af te spelen.

Bose Bose Soundbar

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Koppel uw apparaat eenvoudig aan de soundbar via Bluetooth, WiFi, Apple Airplay 2 of Spotify Connect om moeiteloos uw favoriete muziek en meer te streamen. Met zijn eenvoudige installatie hoeft u slechts de meegeleverde optische audiokabel of een HDMI-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar) te gebruiken en de Bose Music-app te downloaden voor stapsgewijze ondersteuning.

Gids: Vragen die je moet stellen voor je een Bose soundbar koopt

Wat maakt een Bose soundbar onderscheidend?

Het Amerikaanse bedrijf bouwt al meer dan 50 jaar verschillende audiosystemen en heeft zo een goede naam voor zichzelf opgebouwd en een plaats op de markt veroverd. Dus (bijna) iedereen die iets met muziek te maken heeft kent het merk en waar het voor staat. De hoogwaardige producten, zoals de soundbar, worden gekenmerkt door hun hoge kwaliteit en stijlvolle vormgeving. De rijke klank maakt het mogelijk een grote verscheidenheid aan muziek te spelen.

Bose Soundbar-1

Bose staat bekend om zijn klassieke, stijlvolle vormgeving, die op deze foto goed te zien is.
(Beeldbron: unsplash.com / osvaldo castillo)

Hoeveel kost een Bose soundbar?

Nu het merk zich gevestigd heeft in een wat hoger geprijsd segment, liggen de prijzen voor de soundbar ook wat hoger. Afhankelijk van welke soundbar je kiest, zul je ook dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt een laaggeprijsde soundbar krijgen voor rond de 200 euro, maar het gemiddelde ligt rond de 700 euro, en er zijn weinig bovengrenzen. Hier voel je de prijsklasse van de luidsprekers van Bose. De volgende tabel toont de favorieten van de redactie en hun prijzen:

Art prijs
Bose Soundbar 700 ca. 690€
Bose Solo 5 ca. 190€
Bose Soundtouch 30 ca. 400€

Is er een app voor de Bose Soundbar?

Voor de Bose Smart Speeker is er de mogelijkheid om hem via de Bose app te bedienen, de muziek af te spelen en verschillende profielen te maken. Dit opent de verschillende mogelijkheden en je kunt je muziekvoorkeur en -genot speciaal op jou afstemmen.

Tot de Bose Smart Speakers behoren de Bose Soundbar 500 en 700, zodat ze ook met een app kunnen worden bediend. De Soundtouch heeft ook een app, maar die is al wat ouder, maar werkt nog steeds zonder problemen.

Zijn Bose soundbars draagbaar?

Helaas niet echt. De Bose soundbar is meer voor thuis. Hij moet aangesloten worden op het lichtnet en is ook omvangrijk om mee te nemen over de hele wereld. Er zijn genoeg andere luidsprekers die veel draagbaarder zijn.

Helaas zijn de grote luidsprekers voor een evenwichtig geluid niet bedoeld voor het volgende barbecuefeestje.

Want met de ingebouwde technologie kun je je TV ondersteunen met de nodige muziek en zo bioscoopgeluid in je huis brengen. Al deze technologie neemt in de meeste gevallen ook wat ruimte in beslag, en daarom wil je de meestal wat zwaardere soundbars niet ronddragen.

Besluit: Welke soorten Bose soundbars zijn er en welke is geschikt voor jou?

Er zijn twee soorten Bose soundbars waaruit je kunt kiezen:

 • Bose Soundbar
 • Bose Solo

Behalve deze twee producten hebben we ook een andere muziekdoos van Bose in onze test vergeleken, die onder bepaalde omstandigheden ook als soundbar gebruikt kan worden:

 • Bose Soundtouch

In de volgende paar alinea’s laten we je de voor- en nadelen van deze vier producten zien:

Bose Soundbar

De naam zegt het al. De Bose Soundbar is momenteel de beste soundbar van Bose, maar helaas komt dat ook tot uiting in de prijs. Niettemin voldoet hij aan alle wensen die je voor een soundbar hebt.

Voordelen
 • Eigen app
 • Alexa en Co geïntegreerd
 • Multiroom mogelijk
Nadelen
 • Weinig aansluitmogelijkheden
 • Midden en stemmen een beetje dun
 • Vrij duur

Als je het nodige geld hebt, dan krijg je met de soundbar zeker een goede deal.

Bose Solo

De Bose Solo is een goed instapmodel waarvoor je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten en toch een goed product krijgt. Helaas biedt de box niet enkele functies die vooral van pas komen als je je systeem wilt uitbreiden of er een multiroom systeem van wilt maken.

Voordelen
 • Minder duur
 • Goede prijs/prestatie verhouding
 • Compact ontwerp
Nadelen
 • Geen app
 • Geen Alexa of andere spraakassistenten
 • Geen Bluetooth

Je moet overwegen je systeem op een bepaald moment te upgraden en het is misschien niet zinvol om nu wat meer te investeren.

Bose Soundtouch

De Bose Soundtouch is een wat ouder model van Bose dat niet altijd de laatste updates krijgt. Niettemin biedt de Soundtouch, afhankelijk van het model, goede kwaliteit en kan hij ook zonder problemen in het multiroom systeem worden geïntegreerd.

Voordelen
 • Eigen app
 • Geschikt voor Bluetooth
 • Geschikt voor multiroom
Nadelen
 • Oudere series
 • Geen Alexa of andere spraakassistenten
 • Weinig verbindingen

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Bose soundbars te vergelijken en te beoordelen

Spraakassistenten

Diverse spraakassistenten zoals Alexa of Siri zijn nu ingebouwd in veel luidsprekers van verschillende fabrikanten. Hiermee kun je je luidsprekers gemakkelijk met je stem bedienen. Alexa is ook ingebouwd in de Soundbar 500 en de Soundbar 700. Dit maakt een geheel nieuwe manier van bediening en comfort mogelijk, want je hoeft alleen maar tegen je luidspreker te spreken om het volume te veranderen of het volgende liedje te wensen.

Bekabeld vs. Wi-Fi

Als je op een dag je luidsprekersysteem wilt upgraden, dan moet je bedenken hoe je de extra luidsprekers op je systeem wilt aansluiten. Je kunt dit met of zonder kabels doen.

Draadloze systemen worden meestal meerkamersystemen genoemd.

Beide hebben hun sterke en zwakke punten. Wi-Fi (of andere draadloze verbindingen) zijn bijvoorbeeld sneller op te zetten en je hoeft geen kabels te trekken. Aan de andere kant is het meestal iets duurder en is de kwaliteit meestal niet zo goed.

Verbindingen

Hoewel je je soundbar hoofdzakelijk op de TV zult aansluiten – waarvoor je in de meeste gevallen ook een aansluiting nodig hebt – is het ook praktisch om andere aansluitingen te hebben, zodat je altijd naar je muziek kunt luisteren in de kwaliteit die je gewend bent.

Meer verbindingen = Meer mogelijkheden

Je kunt bijvoorbeeld op den duur op het idee komen dat je een platenspeler op je soundbar wilt aansluiten, of een vriend komt langs en wil je de nieuwste hit van zijn ster-dj laten zien. Dit zijn twee van de vele mogelijkheden waarvoor het prima is als je zonder problemen iets in je luidspreker kunt steken.

Bluetooth

Als je een vriend over de vloer hebt of zelf een apparaat op je luidspreker wilt aansluiten, is Bluetooth een heel praktische optie. Zo kan iedereen de nieuwste liedjes en hits met de hele groep delen in luttele seconden. Zo kun je je favoriete liedjes spelen zonder gedoe met kabels, zelfs op afstand, en je hoeft je mobiele telefoon niet bij de doos te laten liggen. Daarom moet je overwegen of een Bluetooth luidspreker een voordeel voor je zou zijn.

Wetenswaardigheden over de Bose Soundbar

Kan ik de Bose Soundbar automatisch aanzetten?

Omdat je de Bose Soundbar meestal alleen automatisch wilt inschakelen als je hem wilt gebruiken om TV te kijken en geen zin hebt om twee dingen aan te zetten. Daarom zou de vraag eigenlijk moeten zijn: kun je een soundbar tegelijk met de TV aanzetten? Het antwoord op deze vraag is “ja”.

Zowel de Soundbar 500 als de 700 kunnen met de TV gesynchroniseerd worden. Dit maakt het mogelijk om beide apparaten tegelijk in te schakelen met een druk op de knop. Een manier om dit te doen is door een universele afstandsbediening te gebruiken om beide apparaten tegelijk te bedienen.

Hoe reset ik een Bose soundbar?

Afhankelijk van welke Bose soundbar je gebruikt, kan dit proces iets anders verlopen. De hier beschreven procedure is voor de Bose Soundbar 500.

 • Houd de aan/uit toets en de skip vooruit toets op de afstandsbediening vijf seconden ingedrukt.
 • De soundbar wordt gereset. Als de reset voltooid is, wordt de lichtbalk geel.
 • Open de Bose Music app op je mobiele toestel, voeg de soundbar toe aan je Bose Music account en verbind hem opnieuw met je netwerk.

Verdere instructies vind je direct op de Bose homepage.

Kan ik mijn Bose soundbar aan de muur bevestigen?

Je kunt je Soundbar zonder problemen aan de muur bevestigen, het enige wat je nodig hebt is een wandmontageset. Je zult dit echter bijkomend moeten kopen bij een dealer naar keuze. Ook hier zijn er enkele verschillen, die uiteindelijk ook de prijs beïnvloeden.

Daarna moet wandmontage geen probleem meer zijn. Meestal moet je op de beoogde plaats gaatjes boren en dan kun je de houder bevestigen. Nu kun je het kastje eenvoudig ophangen en van de muziek genieten.

Kortom: Volg gewoon de instructies in de wandmontageset en je kunt direct van de muziek genieten.

Foto bron: Kuepers/ 123rf.com

Recensies