Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

24Bestede uren

9Beoordeelde onderzoeken

106Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze Grote Cameratas test 2023. Hier stellen we alle cameratassen die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd. We willen je aankoopbeslissing graag vergemakkelijken en je helpen de beste cameratas voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een cameratas wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

  • Wat voor tas je ook wilt, het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan de afmetingen van je uitrusting. Dat is belangrijk omdat je je camera perfect wilt beschermen en als je tas niet 100% past, loop je het risico dat je toestellen krassen oplopen door onnodige wrijving.
  • Net zo belangrijk als de afmetingen is de vulling. De juiste bekleding moet je lichaam en je uitrusting beschermen tegen beschadiging. Voor uitrusting biedt opvulling bescherming tegen onnodige beschadiging. Voor het lichaam zorgt de juiste bekleding voor een optimale verdeling en ondersteuning van het draaggewicht.
  • Je moet duidelijk zijn over hoeveel je eigenlijk aan je tas wilt uitgeven. Er zijn zoveel verschillende tassen, in verschillende maten, vormen, soorten, ontwerpen, enz. Je moet een grens stellen. Je moet jezelf een grens stellen.

Cameratas: Onze selectie

Tarion Cameratas

Ontdek de veelzijdige en hoogwaardige TARION PBL cameratas, speciaal voor u ontworpen om al uw fotografiebehoeften te ondersteunen. Met zijn grote capaciteit kunt u met gemak 1 camera, 5 lenzen, 1 flitser, 1 handstabilisator, 1 laptop, 1 statief en andere accessoires opbergen en beschermen. Gemaakt van hoogwaardig, scheurbestendig en waterafstotend nylon materiaal, is deze rugzak niet alleen duurzaam, maar wordt ook geleverd met een extra waterdichte regenhoes voor die onverwachte weersomstandigheden.

Lens-Aid Cameratas

Ontdek de veelzijdige Lens-Aid cameratas, die u de perfecte bescherming biedt voor al uw kostbare camera-apparatuur. Of u nu de tas in een koffer, rugzak of handtas vervoert, de Lens-Aid neopreen zakken houden uw camera’s, lenzen, flitsen, monitoren en andere accessoires veilig en beschermd. U kunt de tas zelfs gebruiken om harde schijven, accu’s en opladers op te bergen.

Pedea Cameratas

Ontdek de ultieme bescherming en opbergruimte voor uw kostbare camera met de PEDEA cameratas. Deze hoogwaardige tas is speciaal ontworpen om uw DSLR, bridge- en systeemcamera met kleine tot middelgrote lens, reserveobjectief, datakabel, accu, geheugenkaart en andere accessoires veilig en georganiseerd te houden – ideaal voor uw vrije tijd, hobby en professionele fotografiebehoeften.

Pedea Cameratas

Ontdek de perfecte reisgenoot voor uw camera met de PEDEA cameratas. Deze hoogwaardige tas heeft buitenafmetingen van 26 x 19 x 16 cm (b x h x d), en biedt u de ideale opbergruimte voor uw DSLR, bridge- of systeemcamera met kleinere tot middelgrote lenzen, een vervangende lens, datakabel, accu, geheugenkaart en andere accessoires die u nodig heeft op uw fotografische avonturen.

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een cameratas koopt

Waarom heb ik een cameratas nodig?

De reden is heel eenvoudig. Camera’s zijn niet goedkoop en je wilt je gevoelige apparatuur zo goed mogelijk beschermen tegen allerlei invloeden. Daarom wil je de perfecte bescherming biedenvoor je grote of kleine investeringen.

Afhankelijk van het type en de afmetingen van je camera en statief, moet je ook de afmetingen en functie van je statieftas kiezen. (Foto: Steve Buissinne / pixabay.com)

Omdat er zo veel verschillende situaties zijn waarin je je camera bij je wilt hebben, is er echt voor elke situatie een specifieke tas die je camera en andere uitrusting beschermt.

Van de amateur fotograaf tot de professionele fotograaf, van amateur vakantiefoto’s tot de grote commerciële fotoshoots. Iedereen heeft zijn tas of koffer nodig om alles goed, veilig en snel te vervoeren.

Er zijn veel verschillende tassen en elke tas wordt anders gedragen. Er zijn camera schoudertassen, foto rugzakken, heuptassen en natuurlijk de bekende koffer. Deze tassen zijn er in veel verschillende variaties en maten. Daarom variëren de prijzen. Daarom is het belangrijk er van tevoren over na te denken en jezelf de vragen te stellen:

  • Wat voor tas wil ik hebben?
  • Waar heb ik de tas voor nodig?
  • Hoeveel wil ik eigenlijk uitgeven?

Als je deze vragen niet voor 100% kunt beantwoorden, is hier wat stof tot nadenken om je te helpen.

Wat valt er te zeggen over de klassieke schoudertas?

Deze tas is de standaardtas die je gewoonlijk bij een spiegelreflexcamera krijgt. In deze tas kun je de camera met objectief vervoeren, en ook klein materiaal zoals batterij, SD kaart en voeding. Deze schoudertas is de perfecte starterstas om met fotografie te beginnen. Een duidelijk voordeel van deze tas is de kostprijs.

Omdat deze tas vaak gebruikt wordt als basisdraagtas voor de spiegelreflexcamera, is de aanschafprijs niet zo hoog als voor andere soorten tassen die minder vaak gebruikt worden of geschikt zijn voor speciale tochten. Een ander groot voordeel van deze tas is zijn handzaamheid. Je kunt snel bij de camera en er is geen speciaal schuifmechanisme dat het openen vertraagt. Deze tas wordt alleen gebruikt met een kleine karabijnhaak. Natuurlijk zijn er ook tassen die je niet meteen als cameratassen herkent. Deze zijn meestal groter. Meestal kun je zelfs veilig een laptop of tablet in de tas dragen. Deze tassen zijn echter ook in een hogere prijsklasse, maar zijn nog steeds erg populair. Dit is ook een van de grootste nadelen. Omdat je er snel bij kunt, is de veiligheid van deze tas ook aanzienlijk minder.

Ondanks de extra clip, die de toegang moeilijker moet maken, kan een ervaren dief heel gemakkelijk bij de camera komen. Een ander nadeel is dat de cameratas steeds naar voren slingert en vaak in de weg zit bij het nemen van foto’s. Een ander belangrijk punt is dat het hele gewicht van de tas slechts op één schouder rust. Dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid als je de tas te zwaar inpakt en hem lange tijd steeds aan dezelfde kant draagt.

Wat is een compacte tas?

Deze tas geeft je cameratas extra bescherming, mocht hij er per ongeluk afvallen. Je kunt deze tas ook overal bevestigen waar je hem nodig hebt. Zij het om je pols, aan een andere tas of op je heup.

Het nadeel is dat de camera niet meteen klaar is voor gebruik en dat je hem eerst uit de strakke tas moet trekken. Toch moet je het nut van deze tas niet onderschatten.

Natuurlijk zijn er ook compacte tassen voor spiegelreflexcamera’s. Deze zijn ontworpen als schoudertassen en zijn identiek in praktisch gebruik. Met voldoende opvulling en ruimte is het mogelijk om alles wat je nodig zou kunnen hebben mee te nemen.

Cameratassen en fototassen zijn houders om camera’s en accessoires in te vervoeren.
Cameratassen voor compactcamera’s zijn meestal nauwelijks groter dan de camera zelf, ze zijn gemaakt van plastic (harde koffer) of textiel (zachte koffer).(Didgeman/pixabay.com)

Wat is een Colt tas?

Dit etui is heel goed voor de spiegelreflexcamera. Hij is iets groter dan de gewone schoudertas. Door de verschillende snit kun je de camera al gebruiksklaar meenemen. Het is mogelijk de camera met het objectief eraan in de tas te dragen. Een groot voordeel van deze tas is de vorm. Je kunt de camera al gebruiksklaar in deze tas vervoeren, zonder hem te beschadigen, en dan kun je meteen beginnen met fotograferen. Een ander groot voordeel van deze tas is dat je zelf kunt bepalen hoe je hem wilt dragen, op je heup of om je schouder, het is helemaal aan jou.

Dankzij de speciale vormgeving heeft je toestel voldoende bergruimte om samen met het benodigde objectief in de tas vervoerd te worden. Dit bespaart je het onnodige gebruik van extra pijlkokers die nodig zouden kunnen zijn. Het nadeel van deze tas is dat hij geen speciale bescherming tegen diefstal heeft. De standaard tassen zijn alleen beschermd door een rits. Daarom moet je voorzichtig zijn waar en vooral hoe je deze tas draagt. Natuurlijk is het ook mogelijk tassen te krijgen met een speciale sluiting, zoals een haakje, een combinatieslot, enz. De prijs varieert dienovereenkomstig. De prijs zal dienovereenkomstig veranderen.

Wat is een sling bag?

Deze tas wordt ook op de rug gedragen. Hij is eenvoudiger, kleiner en zit dwars over de rug. Afgezien daarvan heeft hij precies dezelfde functies als de gewone rugzak. Deze tas is kleiner dan de rugzak, maar hij heeft voordelen boven de gewone rugzak. Omdat deze tas maar aan één kant van de schouder gedragen wordt, kun je hem gemakkelijk voor je buik dragen. Dit maakt het gemakkelijk om snel bij de camera te komen.

Deze tas is vaak erg populair vanwege zijn jeugdige vormgeving. Ook kunnen buitenstaanders niet zien wat er in het zakje zit. Dit geeft je dan weer het gevoel van veiligheid rond de camera zelf. Het nadeel hier, net als bij de schoudertas, is dat het hele gewicht op één schouder gedragen moet worden. Net als bij de schoudertas kan dit gezondheidsproblemen veroorzaken als de tas te lang aan één kant gedragen wordt. Maar het risico is heel klein.

Daarom raden we aan bij deze tas de schouderzijden en de draagwijze af te wisselen, zodat de last in evenwicht blijft.

Wat is een lenzenkoker?

Quivers zijn belangrijke manieren om lenzen te dragen. Met een lenzenkoffer kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je alles in één stuk kunt vervoeren. Je kunt deze zakjes gemakkelijk aan andere zakjes vastmaken en zo is een veilige lenswisseling gegarandeerd. Deze kleine containers zijn perfect om verder te vervoeren met een koffer of een rugzak. Je kunt ze zonder problemen in een koffer stoppen en alles is veilig opgeborgen.

Als je geen etui hebt, kun je deze pijlenkoker ook aan andere tassen bevestigen of zelfs om je schouder hangen, zodat je sneller op weg kunt. Zoals elke tas heeft ook deze zijn nadelen. In dit geval zit een pijlkoker vaak in de weg als je midden in een “fotosessie” zit. Iedereen heeft dit probleem wel eens gehad. “Je bent druk bezig, je bent in een schietroes en je hebt een tas om je schouder en dan kan die heel snel in de weg zitten omdat hij onbedoeld steeds naar voren schuift.” Omdat deze lenscases compact zijn, kun je ze niet goed opzij leggen of gewoon op je rug schuiven. Hij zou naar voren blijven schuiven. Een ander nadeel is, dat je de lens er niet zo snel uit kunt trekken.

De lens zit vast in de koker, dus hij kan niet verschuiven. Daarom is het wat moeilijker om de lens er weer uit te krijgen.

Daarom is het niet mogelijk om de lens zo snel te wisselen. Toch moet elke fotograaf evenveel koffers hebben als er lenzen zijn, om de verschillende lenzen optimaal te kunnen bewaren.

Wat is een Shoot Sac?

Met deze tas kun je verschillende lenzen tegelijk vervoeren. Het bijzondere van deze tas is dat hij zich direct aan het lichaam aanpast, waardoor je perfect van objectieven kunt wisselen. Het grootste voordeel van deze tas is echt het gebruikte materiaal. Door het neopreen past het zich perfect aan je lichaam aan. Er is bijna geen extra gewicht, deze tas is zo licht als een veertje.

Omdat hij van neopreen gemaakt is, is hij ook waterafstotend, wat nog een punt van bescherming aan deze tas toevoegt. Door het gladde materiaal zijn de lenzen beschermd tegen tegen elkaar wrijven bij bewegingen. Dit is een groot voordeel. Zo ben je in staat om tijdens de opnamen zonder problemen verschillende lenzen mee te nemen. Het nadeel van deze tas is de kostprijs. Omdat hij zo speciaal gemaakt is, is dit toch al kleine tasje vrij duur.

Als je er een koopt, moet je er echt over nadenken of je hem echt nodig hebt of dat je zonder kunt. Als je tot de conclusie gekomen bent deze tas te kopen, heb je nog steeds de keuze tussen effen zwart of met motief. Zo kun je beslissen of je stijlvol of discreet wilt zijn.

Hoeveel kost een cameratas?

Cameratassen zijn er in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van of je een goedkoop instapmodel zoekt of een tas van hoge kwaliteit voor professioneel gebruik.

In een groot prijsonderzoek onderzochten we in totaal 210 producten uit de categorie cameratassen om je een overzicht te geven. Je kunt de resultaten hier bekijken in onze grafiek. Ontdek in onze gids of een product in de hogere of lagere prijsklasse meer geschikt voor je is. (Bron: eigen voorstelling)

Goedkope tassen beginnen bij ongeveer 15 €. Modellen van hoge kwaliteit beginnen bij ongeveer 30 €.

Besluit: Welke soorten cameratassen zijn er en welke is de juiste voor jou?

Wat onderscheidt de schoudertas en waar moet ik op letten?

Deze schoudertas is een van de meest gebruikte cameratassen voor amateurfotografen, omdat deze tas gemakkelijk te hanteren is. Met snelle en kleine bewegingen kun je zowel de camera als de gebruiksvoorwerpen veilig vervoeren en opbergen. Dankzij de goede bekleding en de verdeling in verschillende vakken heb je genoeg ruimte voor al je uitrusting. De meeste vakken zijn verstelbaar, afhankelijk van je behoeften. Zo kan iedereen zijn schoudertas naar eigen behoefte aanpassen. De schouderband is ook verstelbaar, zodat je verschillende lengte-instellingen kunt bereiken.

Deze tas is perfect voor amateurfotografen. De afmetingen van de camera zijn belangrijk. Je moet zeker zijn van de afmetingen van je uitrusting, zodat de camera veilig in de tas kan liggen zonder krassen door onnodige wrijving. Zoals al gezegd hebben alle schoudertassen voldoende vulling en vakjes om alle gebruiksvoorwerpen in op te bergen. Vaak zijn er ook kleinere zijvakken om kleine voorwerpen in op te bergen, zoals SD-kaarten, batterijen, enz. De tussenschotten van de schoudertassen zijn ook vaak zo ontworpen dat ze niet onnodig bekrast raken.

De scheidingen tussen de verschillende vakken in de tas zijn vaak verstelbaar. Een ander belangrijk punt dat je niet moet onderschatten is het draagcomfort. Goede bekleding van de schouderband en van het handvat is erg belangrijk. Wie kent het niet? Je bent op vakantie en je bent de hele dag op pad met je camera. Na een tijdje beginnen je schouders pijn te doen. Op dat moment wil je je greep op de tas veranderen.

Daarom is goede bekleding niet alleen belangrijk voor de binnenzak, maar ook voor de schouder en de hand. Zo blijft je vakantie bewaard en is foto’s maken des te leuker.

Wat is een compact tasje precies en waar moet ik op letten?

Hij is klein, compact en je kunt hem om je schouder, heup of pols dragen. Deze tas is heel gemakkelijk te hanteren. Hij is ideaal voor de eerste bescherming van een nieuwe kleine camera. Als je een nieuwe kleine camera wilt aanschaffen of er al een hebt, is de compact tas perfect.

De compact tas is een van de eenvoudigste tassen die je voor je camera kunt kopen. Als je een eenvoudige digitale camera koopt, wordt er meestal een compact tasje bij geleverd, maar niet altijd, en elke camera heeft goede bescherming nodig. Het belangrijkste aan de compacte tas is dat hij voldoende opvulling heeft. Omdat hij zo klein is, heeft hij de neiging verloren te gaan in de grote tassen.

Daarom moet de tas helemaal gewatteerd zijn en niet alleen een deel van de camera bedekken. Ook als je het om je pols of middel wilt binden, moet het zakje voldoende bescherming bieden. Het momentum dat je in het gangpad hebt kan kleine botsingen veroorzaken. Deze tas voorkomt ernstige beschadiging van de camera zelf.

Wat heeft een Colt tas me te bieden en waar moet ik op letten?

Je hebt een nieuwe spiegelreflexcamera maar wil een cameratas die je niet zomaar om je schouder kunt hangen? De Colt tas is een heel goede keuze. Door de speciale snit van deze tas, van de bodem slank tot het deksel breder, is er iets meer ruimte om de camera te dragen dan bij de gewone schoudertas.

Vanwege deze snit wordt deze tas ook wel een Colt tas of toploader

genoemd. In deze tas kun je de camera met de lens erin doen, waar je bij andere tassen de lens moet losschroeven. Met extra riemlussen en een riem kun je kiezen hoe je de tas wilt dragen, om de riem of het middel of om de schouder. Zoals bij elke cameratas zijn de afmetingen van de camera belangrijk.

Je moet je bewust zijn van de sterke en zwakke punten van deze tas. Voor lange camerareizen is deze stand-by tas best goed. Je hebt verschillende manieren om deze tas te dragen. Wat je ook beslist, je kunt de tas altijd naar eigen wens aanpassen.

Wat zijn de voordelen van een sling cameratas?

Ben je van plan een grotere fototocht te maken, maar wil je je camera niet in een eenvoudige schoudertas dragen? Wat dacht je dan van een sling bag? Deze rugzak lijkt erg op de gewone fotorugzak. Het verschil met deze tas is dat je hem maar over één schouder draagt.

Je hebt snel toegang tot de camera omdat je de tas sneller naar de voorkant van je buik kunt brengen, zodat je sneller bij je camera kunt.

De constructie binnenin de tas lijkt op die van een fotorugzak. Met meer vulling, niet alleen op de schouder maar ook op de heup, wordt het gewicht van de tas optimaal verdeeld.

Waarvoor dient een lenshouder?

Als je een rondreis wilt maken, heb je meestal meer dan één lens nodig. Om ze veilig te vervoeren zijn er lenskoffers. Dit type tas is altijd nodig als je meer dan één lens bij je hebt. Deze tas is zo ontworpen dat hij precies past, zodat het risico van wegglijden tijdens transport wordt voorkomen. Met extra riemen en sluitingen kunnen deze tassen ook aan rugzakken bevestigd worden.

Waarom heb ik een Shoot Sac nodig?

De Shoot Sac is een lenzentas met meerdere vakjes om gemakkelijk en snel meerdere lenzen mee te nemen. Deze tas is perfect om snel van lenzen te kunnen wisselen. De tas is zo ontworpen dat hij perfect om je lichaam past. Door het gebruikte neopreen heeft het ook bijna geen extra gewicht.

Koopcriteria: Je kunt cameratassen vergelijken en evalueren op basis van deze factoren

Maat

Niet alleen de afmetingen van je apparatuur zijn belangrijk, maar ook het totale aantal. Afhankelijk van hoeveel apparatuur je hebt, moet je een bepaalde volumehoogte voor de koffer instellen. Niettemin moet de belangrijkste uitrusting zo groot zijn dat het schuim ze perfect beschermt.

MarieBloggerin
De maat moet gekozen worden afhankelijk van de accessoires. In principe is het aan te bevelen een rugzak te kopen als je ook een laptop moet vervoeren. (Bron: wandelbar-photo.de)

Om een perfecte bescherming te garanderen, moeten de toestellen slipvast in de koffer liggen om onbedoelde beschadiging te voorkomen. Anti-slip bescherming wordt verzekerd door bekleding van de wanden en de verschillende vakken. Je kunt ook het inzetstuk van showstof uitknippen om de uitrusting perfect te omhullen.

[tR] Grootte;Buiten;Binnen;Volume[/tR]

S ca. 210 x 167 x 90 mm ca. 186 x 123 x 75 mm ca. 1,7 L
M ca. 330 x 280 x 120 mm ca. 300 x 220 x 90 mm ca. 5,9 L
L ca. 430 x 380 x 154 mm ca. 395 x 320 x 117 mm ca. 14,8 L
XL ca. 520 x 415 x 195 mm ca. 470 x 375 x 188 mm ca. 30 L

Draagcomfort

Dit punt is heel belangrijk, want het vertelt je of je de tas lang kunt ronddragen zonder pijn te krijgen. Als de tas oncomfortabel is om te dragen of als de vulling op de verkeerde plaats zit, kan dat in het ergste geval zelfs gevolgen hebben voor de gezondheid. Om dit te vermijden moet je je bewust zijn van de activiteiten die je met je nieuwe tas wilt doen. Afhankelijk van het antwoord moet je speciale padding op de schouder-, rug- of heupzakken hebben.

Met de juiste vulling kun je schade aan je gezondheid voorkomen en zo het draagcomfort verhogen. Meer comfort zal de tas lichter doen lijken en de reis succesvoller maken.

Opvulling

Niet alleen de bekleding van de draagriemen is belangrijk, maar ook die van de tas zelf, om de uitrusting de beste bescherming te bieden. Er moet opvulling zijn op alle plaatsen waar opvulling nodig is. Dit betekent dat niet alleen de draagriemen gevoerd moeten worden, maar ook de binnenzak waarin de uitrusting vervoerd moet worden.

Afhankelijk van het type tas is er speciale bekleding in het interieur en op de dragende onderdelen. Goede bekleding is belangrijk, niet alleen voor de uitrusting, maar ook voor de verschillende handgrepen en draagriemen. Afhankelijk van het soort tas en de manier waarop hij gebruikt wordt, is de binnentas gewatteerd.

Hoe beter de opvulling verdeeld is, hoe veiliger de uitrusting opgeborgen is. Voor koffers zijn er speciale stoffen inzetstukken die op maat geknipt kunnen worden, zodat je eigen uitrusting perfect beschermd is.

Binnenzak

Sommige tassen hebben extra vakken. Deze zijn vaak heel belangrijk om de afzonderlijke delen van elkaar te scheiden en de beweging van de afzonderlijke apparaten te voorkomen, zodat de gevoelige delen elkaar niet beschadigen. Er zijn veel verschillende tassen, die op hun beurt weer verschillende grote vakken hebben.

Afhankelijk van je behoeften kun je de vakken anders indelen. De meeste fotografen hebben veel gebruiksvoorwerpen en hebben de scheiding in de binnenzak nodig. Zo kun je de wederzijdse vernietiging tegengaan. Ook heb je vaak niet alleen lenzen en de camera in de tas, maar ook privé voorwerpen bij je, zoals een SD kaart, extra batterij of een voeding of HDMI kabel. Dit alles moet goed tegen elkaar beschermd worden, en ook tegen de buitenwereld.

Wetenswaardigheden over cameratassen

Is het mogelijk statieven aan de tassen te bevestigen of er een houder voor te krijgen?

Veel tassen hebben geen extra houder voor statieven. De meeste tassen die zo’n houder hebben zijn fotorugzakken of koffers. De meeste zijn tassen die ontworpen zijn voor fototochten. Met deze houder wordt het vervoeren van het statief gemakkelijker. Als de tas geen beugel heeft, is het mogelijk er een bijpassende beugel bij te kopen. Deze apparaten zijn echter niet zo betrouwbaar als de geïntegreerde.

Zijn cameratassen waterdicht?

De meeste tassen hebben een beetje bescherming tegen water. Het gebruikte stikselmateriaal beschermt de tassen tegen opspattend water, maar niet tegen regen. Bij sommige tassen is het mogelijk apart een regenhoes te kopen, zodat je je tas perfect kunt beschermen tegen het weer in de vrije natuur.

Wist je dat er ook waterdichte cameratassen zijn? De firma Over Board, bijvoorbeeld, biedt twee verschillende maten waterdichte cameratassen aan. Deze zijn ook perfect om extra lenzen of opladers in mee te nemen.

Zijn cameratassen geschikt als handbagage?

In principe is elke tas geschikt als handbagage. Afhankelijk van het volume van je tas, is het mogelijk hem mee te nemen in het vliegtuig. De meeste kopers dragen waardevolle voorwerpen in hun bagage en daarom is de wens om de tas dicht bij hen te houden heel groot en dus heel praktisch.

Elke luchtvaartmaatschappij heeft echter haar eigen richtlijnen en om er zeker van te zijn dat de tas aan de standaard van de luchtvaartmaatschappij voldoet, moet je die altijd controleren.

Kan ik zelf een cameratas naaien?

Doe-het-zelf is aan de orde van de dag. Natuurlijk is het mogelijk om zelf een tas te naaien. Met ervaring moet het mogelijk zijn de naden zo vast te zetten dat je dure apparatuur veilig is. Het is een moeilijke taak, maar als je het goed doet heb je een individuele tas en die is uniek.

Is het mogelijk om extra riemen voor een cameratas te krijgen?

Het is niet mogelijk extra riemen te kopen ter ondersteuning. De riemen moeten goed aan de tas genaaid zijn, zodat ze echt steun bieden. Als ondersteunende bandjes gewenst zijn, moet je bij aankoop letten op de plaats waar de bandjes bevestigd zijn. Riemen voor statieven of pijlkokers hebben meestal een crêpe sluiting, zodat ze de gewenste voorwerpen veilig kunnen dragen.

Hebben cameratassen extra vakjes om een laptop of tablet in mee te nemen?

De grote tassen hebben meestal een extra vak om een laptop of tablet in te vervoeren. Tegenwoordig is dit vak onmisbaar. Voor langere reizen of een fototocht zijn deze toestellen belangrijk, zodat de nieuw gemaakte foto’s meteen verwerkt kunnen worden. Deze zakken worden niet aangeboden in de compacte tassen, want ze zijn nogal klein en alleen geschikt voor kleine fototochten.

Fotocredits: Pixabay.com / markusspiske

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies