Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

14Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Om de mooiste momenten in het leven voor de eeuwigheid vast te leggen, kun je bijna niet om een fototoestel heen. Tegenwoordig gebruiken mensen hun smartphones snel, en daarom investeren fabrikanten steeds meer in ultra-scherpe camera’s voor mobiele telefoons. Maar als het gaat om de grote momenten in het leven, zoals een huwelijk, de geboorte van een baby of de verjaardagen van je beste vrienden, heb je een robuuste, ervaren metgezel nodig in de vorm van een Canon camera.

In onze grote Canon camera test 2023 willen we je een overzicht geven van de verschillende Canon camera’s. We geven je de belangrijkste informatie die je moet overwegen voor je koopt. We willen je met ons testartikel uitgebreid informeren en je zo helpen de juiste Canon camera voor je te kiezen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Canon camera’s kun je gebruiken voor thuis of professioneel gebruik. Het ruime assortiment biedt toestellen voor beginners, hobbyfotografen en voor professionele fotografie.
 • In grote lijnen zijn Canon camera’s onder te verdelen in digitale camera’s, spiegelreflexcamera’s en bridgecamera’s. Afhankelijk van de eisen en de voorkennis komen de respectievelijke modellen tegemoet aan de behoeften van de gebruikers.
 • Er is een uitgebreide serie accessoires voor Canon camera’s, die de fotografie-ervaring verder verbeteren en het gemakkelijker maken om de meest uiteenlopende onderwerpen vast te leggen. Hiertoe behoren afstandsflitsers, stereomicrofoons en onderwaterbehuizingen.

Canon camera: Onze selectie

Canon Canon Camera

Ontdek de eenvoud en intuïtieve bediening van de Canon EOS 2000D, de ideale DSLR voor beginners die hun herinneringen willen vastleggen en delen met aantrekkelijke achtergrondvervaging. Dankzij de ongecompliceerde creativiteit van de creatieve automatische modus kunnen live-view-opnames worden gemaakt met eenvoudige aanwijzingen. Bovendien zijn er talrijke creatieve filters beschikbaar voor een unieke afwerking.

Canon Canon Camera

Bovendien biedt deze Canon camera een eenvoudige en gebruiksvriendelijke begeleiding, zodat u zich kunt concentreren op het maken van de perfecte opname zonder afleiding. Of u nu een ervaren professional bent of net begint met verkennen van de wereld van fotografie, deze camera geeft u de tools en technologie om prachtige beelden recht voor uw ogen te maken.

Canon Canon Camera

U zult versteld staan van de professionele video-opnamen, dankzij de 4K-video met Dual Pixel AF zonder crop en geavanceerde gezichts- en oogherkenning in zowel foto- als videomodi. Leg adembenemende acties vast met een hoge framerate van maximaal 11 beelden per seconde en geniet van stille opnamen door de schakelbare elektronische sluiter en een belichtingstijd van 1/16.000 s.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Canon camera koopt

Wat maakt Canon camera’s anders dan andere fabrikanten?

De Japanse onderneming is een van de toonaangevende fabrikanten van fotocamera’s. Canon camera’s voldoen aan de behoeften van zowel amateur- als beroepsfotografen en worden zowel in privé als professionele omgevingen gebruikt. Canon camera’s zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, met een constante kwaliteit.

Canon Kamera-1

Canon staat voor hoge kwaliteit en gebruiksgemak, niet alleen in zijn fotocamera’s.
(Beeldbron: Unsplash / Kal Visuals)

Behalve fotocamera’s verkoopt Canon ook andere elektrische apparaten voor op kantoor, zoals scanners, printers en kopieerapparaten, die punten scoren voor hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Met een Canon camera heb je dus een betrouwbare en krachtige metgezel om de mooie momenten van het leven vast te leggen.

Waar kan ik Canon camera’s kopen?

Omdat Canon een van de populairste cameramerken is, kun je ze vinden in bijna alle grote elektronicawinkels zoals Saturnus of Mediamarkt, of in online winkels. Je kunt ook rondkijken in de online winkels van elektronicawinkels of direct op de Canon website zoeken. Online krijg je echter niet het advies en de gelegenheid om de Canon camera te testen.

Daarom is het vooral belangrijk dat je gedetailleerde informatie over de respectieve modellen krijgt, om de juiste camera voor je te kiezen. Voor criteria als fotokwaliteit of gebruiksgemak kun je het beste zoveel mogelijk beoordelingen van klanten lezen.

Hoeveel kost een Canon camera?

Afhankelijk van wat je van je camera verlangt, zijn er Canon camera’s van ongeveer € 100 tot meer dan € 3000. Canon biedt een ruime keuze aan camera’s. De prijsklasse van de camera’s is navenant breed. Een digitale camera die gewoon nodig is voor de volgende vakantiekiekjes is beperkt tot minder instelfuncties en hoeft niet per se de hoogste beeldkwaliteit te hebben.

Ben je bijvoorbeeld een hobbyfotograaf, dan is de kans groter dat je een spiegelreflexcamera koopt, die een hogere resolutie heeft en scherpere foto’s belooft. Is de camera bedoeld voor professioneel gebruik, dan zijn de eisen nog hoger en dat zie je terug in de aankoopprijs.

Hoe kunnen Canon camera’s op een laptop worden aangesloten?

Om een Canon camera op je laptop aan te sluiten, moet je eerst de juiste software installeren. Je kunt het programma meestal online vinden om gratis te downloaden. Je kunt de camera dan gemakkelijk op je computer aansluiten met de bijgeleverde USB kabel. Zo kun je je foto’s naar de computer kopiëren of de camera vanaf de computer activeren en zogenaamde “remote foto’s” maken. Om dit te doen, klik je op je laptop op de functie “Remote shooting”. Er verschijnt een nieuw venster waarin je functies kunt instellen zoals diafragma of belichtingstijd.

Als je Canon camera een Wi-Fi functie heeft, kun je ook draadloos verbinding maken met je computer of smartphone. Hiervoor is een app nodig die gratis gedownload kan worden.

Wat zijn de alternatieven voor Canon camera’s?

In principe biedt Canon’s assortiment voldoende alternatieven voor beginners en professionals die een hoogwaardige camera zoeken. Verder kan Canon scoren met modellen voor de grote portemonnee zowel als voor het kleine budget. Als je nog alternatieven zoekt, kun je ze vinden bij andere bekende fabrikanten.

Elektronicagiganten als Nikon of Sony hebben ook een grote keuze aan fotocamera’s. Beide leveranciers bieden een ruime keuze aan camera’s in termen van prijs en kwaliteit en kunnen als alternatieven voor Canon camera’s worden beschouwd.

Besluit: Welke soorten Canon camera’s zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je overweegt een Canon camera te kopen, moet je eerst een overzicht krijgen van de verschillende soorten camera’s die verkrijgbaar zijn. In deze gids maken we onderscheid tussen drie soorten:

 • Digitale camera’s
 • Enkel-lens reflex camera’s
 • Brugcamera’s

Alle drie de soorten hebben voor- en nadelen en zijn op verschillende doelgroepen gericht. Afhankelijk van je behoeften en verwachtingen van je camera, is het ene of het andere model meer geschikt voor je

Wat kan een Canon digitale camera en wat zijn de voordelen en nadelen?

Wat in de volksmond een ‘digitale camera’ wordt genoemd, is eigenlijk een digitale systeemcamera, of kortweg DSLM (Digital Single Lens Mirror). Digitale camera’s hebben veel instellingen en functies, zoals voor nacht- of panoramafotografie. De meeste DSLM toestellen hebben tot wel 20 verschillende instelmogelijkheden, zodat voor elke situatie of stemming het juiste programma gekozen kan worden. Bovendien zijn systeemcamera’s vaak veel goedkoper dan spiegelreflexcamera’s.

Het lichtere gewicht en de compacte afmetingen die digitale camera’s hebben, kunnen ook een groot voordeel blijken te zijn, vooral op reis. Omdat ze gemakkelijk en ongecompliceerd te bedienen zijn, zijn DSLM’s bijzonder geschikt voor beginners. Amateurfotografen of zelfs beroepsfotografen stellen natuurlijk andere eisen aan een fotocamera. Met digitale camera’s zijn handmatige instellingen, die een foto nog scherper of kleurrijker kunnen maken, nauwelijks mogelijk. Maar als de camera vooral gebruikt zal worden voor vakantiekiekjes voor het privé fotoalbum, zijn systeemcamera’s een goede keuze.

Voordelen
 • Lage aanschafprijs
 • Licht van gewicht
 • Volautomatisch – geschikt voor beginners
Nadelen
 • Weinig handmatige instellingen mogelijk
 • de beeldkwaliteit kan minder zijn dan met een spiegelreflexcamera

Wat kan een Canon spiegelreflexcamera en wat zijn de voordelen en nadelen?

SLR camera’s, of “DSLR” (Digital Single Lens Reflex) hebben een mechanische spiegelconstructie. Dit is een van de redenen waarom een DSLR groter en veel zwaarder is dan een eenvoudige digitale camera. De lichtstralen komen door de lens op de spiegel en op het oog van de fotograaf.

Een van de grote sterke punten van een DSLR is de mogelijkheid om handmatig in te stellen.

Zo kunnen bijvoorbeeld de zoeker, ISO waarden, belichtingstijd of brandpuntsafstanden afzonderlijk worden ingesteld. Een andere eigenschap die DSLR’s zeer flexibel maakt is de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Er zijn telelenzen, groothoeklenzen en macrolenzen die je kunt gebruiken om telkens een andere beeldervaring vast te leggen.

Dit maakt spiegelreflexcamera’s geschikt voor professionals en hobbyfotografen die graag wat experimenteren met het beeld. Natuurlijk hebben kwaliteit en meer functies een prijs. Niet alleen het basistoestel is meestal in een hogere prijsklasse, maar ook de bijbehorende uitrusting van een spiegelreflexcamera, zoals lenzen of flitsers, zijn een kleine investering.

Voordelen
 • Handmatige instellingen mogelijk
 • Diverse lenzen
 • Beeldkwaliteit zeer hoog
Nadelen
 • Dure aankoopprijs
 • Zwaar en oncompact

Wat kan een Canon bridge camera en wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals de naam al zegt, combineert een bridge camera de voordelen van DSLM en DSLR toestellen. Hij is meestal kleiner dan een spiegelreflexcamera, maar iets groter dan een digitale camera omdat hij een vaste lens heeft. Dit leidt ook tot een betere beeldkwaliteit dan met een gewone digitale camera.

Canon Kamera-2

Of het nu gaat om een digitale camera, een spiegelreflexcamera of een bridgecamera – met camera’s van Canon heb je een trouwe metgezel. ook in stormachtige tijden.
(Image source: Unsplash / Megan Catewell)

Vergeleken met spiegelreflexcamera’s scoort een bridgecamera meestal lager wat kwaliteit betreft, maar hij kan scoren met een lagere prijs. Zelfs beginners kunnen met zo’n model niet fout gaan.

Voordelen
 • Tussenoplossing tussen digitale en spiegelreflexcamera
 • betere beeldkwaliteit dan digitale camera
Nadelen
 • Vaste lens

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Canon camera’s te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke modellen Canon camera’s. De criteria die je kunt gebruiken om Canon camera’s te vergelijken zijn onder andere:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de volgende criteria zijn.

Megapixel

Megapixels staan voor de sensor en de beeldresolutie in een foto. Eén megapixel is gelijk aan 1.000.000 pixels. Een hoog aantal pixels betekent meer informatie in een beeld en is merkbaar, bijvoorbeeld als je een beeld of een deel ervan wilt vergroten en toch de oorspronkelijke scherpte wilt behouden.

Een solide waarde voor beeldbewerking op de computer is 12 – 24 megapixels.

Daarom zijn megapixels ook een populair aankoopcriterium voor fotocamera’s. Hoe groter het eindproduct, hoe meer pixels er nodig zijn. Een laag aantal pixels is meestal voldoende om beelden op Internet te publiceren. De meest gangbare fotocamera’s op de markt zijn nu uitgerust met gemiddeld 20 megapixels.

Zoomfactor

De zoomfactor, of optische zoom, geeft aan hoe ver een gericht voorwerp vergroot kan worden. Dit wordt berekend door de begin- en eindbrandpuntsafstand van een camera of lens. Een 5x zoom betekent bijvoorbeeld dat de uiteindelijke brandpuntsafstand vijfmaal de aanvankelijke brandpuntsafstand is.

Hoe groter de zoomfactor, hoe flexibeler de camera gebruikt kan worden. Veel Canon cameramodellen hebben ook ZoomPlus. ZoomPlus is een digitale zoom. In tegenstelling tot de optische zoom wordt slechts een deel van het beeld vergroot. De foto wordt in de camera vergroot, maar de hoeveelheid informatie in het beeld verandert niet. Dit is echter een goede extra functie voor foto’s van normaal formaat of afdrukken van de foto’s.

Groothoeklens

Groothoeklenzen zijn lenzen met een zeer korte brandpuntsafstand. De geschatte brandpuntsafstand van deze lenzen is ongeveer 10 – 35 mm. Normaal is de gezichtshoek van een groothoeklens groter dan het menselijk oog kan zien. Dit betekent dat een camera met een groothoeklens veel in beeld brengt en grotere delen beschikbaar maakt voor bijvoorbeeld beeldbewerking.

Daarom zijn Canon camera’s met een groothoeklens bijzonder voordelig als je zoveel mogelijk op de foto wilt krijgen. Bijvoorbeeld, als je graag foto’s maakt van gebouwen of landschappen. Hoe korter de brandpuntsafstand, hoe effectiever een fotomotief in scène gezet kan worden. Van een brandpuntsafstand van 30-40mm ga je naar een normale brandpuntsafstand en de effecten worden minder.

Extra uitrusting

Voordat je een camera koopt, moet je bedenken waarvoor je hem hoofdzakelijk wilt gebruiken. Naargelang je liever foto’s maakt van mensen, natuur, architectuur of onder water, zul je naar verschillende criteria kijken. Ook als je niet helemaal zeker weet welke Canon camera geschikt voor je is, of als je in het algemeen flexibel wilt blijven, kun je met extra uitrusting de camera nog steeds aan je behoeften aanpassen.

Naast standaard accessoires zoals batterijen, geheugenkaarten, cameratassen en riemen, zijn er ook allerlei objectiefaccessoires, filters en flitsers waarmee je je onderwerpen in het beste licht kunt zetten. Voor onderwaterfotografie, bijvoorbeeld, zijn er speciaal robuuste onderwaterbehuizingen die de Canon camera tegen vocht beschermen.

Canon Kamera-3

Met de juiste accessoires voor de Canon camera – zoals een montuur en statief – kun je bijna elk onderwerp in het best mogelijke licht zetten.

(Beeldbron: 123rf.com / Semenov)

Voor selfie-fans zijn er afstandsflitsers en statieven. Je kunt je Canon camera ook uitrusten met stereomicrofoons. Afhankelijk van wat er van de camera verwacht wordt, kun je hem met de uitgebreide accessoires gemakkelijk opwaarderen van een instapmodel tot een professioneel model. Het is echter belangrijk na te gaan of de accessoires compatibel zijn met het cameramodel.

Foto bron: DRAGOMIRESCU/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies