Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

12Onderzochte producten

31Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

115Verzamelde opmerkingen

Dashcams zijn niet alleen een leuk internetfenomeen op sites als Reddit en Co. De praktische camera’s voor auto’s en vrachtwagens worden ook op de weg steeds belangrijker. Bij een ongeluk leggen dashcams vast wat er tijdens het rijden gebeurt en worden ze ook als bewijs beschouwd in de rechtszaal. Maar je kunt dashcams ook gebruiken voor parkeertoezicht of als parkeerhulp.

Deze allrounders worden dus steeds belangrijker in het wegverkeer. Om het je gemakkelijker te maken een dashcam te kopen, hebben we de grote dashcam test 2023 samengesteld. Hier hebben we de belangrijkste functies, criteria, en eigenschappen samengebracht. Hier hebben we de belangrijkste functies, criteria en producten samengevat om je beslissing bij de aankoop van een dashcam te vergemakkelijken. Deze test helpt je de perfecte dashcam voor je auto en jezelf te vinden.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een dashcam is een camera die in de auto gemonteerd is en filmt wat er tijdens het rijden gebeurt. Vooral bij ongevallen kunnen de opnamen helpen om de loop van de gebeurtenissen te reconstrueren. Dashcams zijn perfecte, onpartijdige getuigen.
 • Het gebruik van een dashcam is niet overal legaal. In Duitsland is dit niet duidelijk in juridische termen verduidelijkt. Een dashcam is echter wel toelaatbaar als bewijs in de rechtszaal.
 • Afhankelijk van het model heeft een dashcam veel extra functies. Vaak heeft een dashcam een ingebouwde G-sensor die begint op te nemen als je versnelt. Bovendien zijn dashcams met GPS-sensoren en SOS-functies bijzonder nuttig.

Dashcam: Onze selectie

Izeeker Dashcam

Als één van de meest kosteneffectieve dashcams op de markt, biedt iZEEKER alle basisfuncties en noodzakelijke accessoires, met uitzondering van de microSD-kaart. Het systeem is gebruiksvriendelijk, zelfs voor beginners, en onze enthousiaste klantenservicemedewerkers staan altijd klaar om u technische ondersteuning en vervanging van reserveonderdelen te bieden. Vertrouw op de iZEEKER dashcam en geniet van een veiliger en aangenamer rijervaring.

Orskey Dashcam

Geniet bovendien van superieure nightvision opnames dankzij de 6 unieke infrarode lichten en de WDR-technologie, die samen zorgen voor de beste beelden onder alle lichtomstandigheden, zelfs in het donker. De slimme functies van de ORSKEY dashcam maken het gebruik nog eenvoudiger. Rij-incidenten worden automatisch gedetecteerd en vastgelegd door de noodopnamefunctie, die geactiveerd wordt door de ingebouwde G-sensor. De lusopname overschrijft oude, onnodige bestanden, terwijl de noodopnames veilig worden bewaard.

Garmin Dashcam

Zodra de camera is aangesloten op de voedingsbron van uw voertuig, begint het automatisch met opnemen. U kunt de camera dus instellen en vergeten, het doet al het werk voor u. De opgeslagen video’s worden veilig bewaard in de online kluis en zijn gemakkelijk toegankelijk met de Garmin Drive-app op uw compatibele smartphone.

Dashcams: Aankoop- en evaluatiecriteria

Dashcams zijn er in veel verschillende modellen en hebben verschillende functies. Dit kan in het begin erg verwarrend zijn. Je moet vooral letten op de volgende criteria:

In dit gedeelte laten we je zien welke criteria je moet gebruiken om de juiste dashcam voor je te kiezen.

Resolutie

Het belangrijkste kenmerk van een dashcam is de resolutie. Het belangrijkste doel van de dashcam is immers te laten zien wat er bij een ongeluk gebeurd is. Daarvoor heb je absoluut een perfecte en hoge resolutie nodig. Een goede dashcam moet nummerplaten leesbaar kunnen tonen.

Resolutie is het belangrijkste criterium bij de aanschaf van een dashcam. De beelden moeten duidelijk genoeg zijn om nummerplaten duidelijk te kunnen zien.

Er zijn twee waarden waar je op moet letten als het gaat om resolutie. De resolutie wordt gegeven in pixels en beelden per seconde. Dashcams hebben meestal een resolutie van 720 tot 1440 pixels. De beeldsnelheid is meestal 30 tot 60 fps. Hoe hoger het aantal pixels, hoe scherper het beeld. Een hoge beeldsnelheid maakt het mogelijk details in het beeld, zoals nummerplaten, zonder moeite uit te vergroten. Een hoge beeldsnelheid zorgt voor een vloeiender video.

In principe kun je niet fout gaan als je een dashcam kiest met een resolutie van 1080p. De beeldsnelheid mag ook niet lager zijn dan 30fps. Hier moet je dus niet beknibbelen. Niets is erger dan een dashcam die geen duidelijke beelden opneemt. Als je de nummerplaten niet kunt zien, heb je niets aan de opname.

Stroomvoorziening

De stroomvoorziening van een dashcam is een heel belangrijk aankoopcriterium. Je kunt meestal kiezen tussen een draadloze dashcam met een oplaadbare batterij of batterijen en een dashcam met een kabel. De kabel kan ofwel in de sigarettenaansteker of in de achteruitkijkspiegel gestoken worden. Voor een soepele stroomvoorziening moet de stroombron echter onder continue stroom staan. De meeste dashcams hebben zowel een batterij als een kabel.

Sommige dashcams hebben een batterij. Je hebt echter nog wel een kabel nodig voor de stroomvoorziening.

Een dashcam die op batterijen werkt voorkomt een wirwar van kabels in de auto. De meeste dashcams op batterijen hebben echter een zeer beperkte opnametijd. Ze moeten ook op zijn laatst op een kabel aangesloten zijn om op te laden. Er is dus geen weg om een kabel heen. Deze dashcams worden aangesloten op een stroombron in de auto. Hier moet je vooral opletten of je stroomvoorziening ook zonder motor werkt.

Als dit het geval is, zal de dashcam ook vanuit een geparkeerde auto opnemen wat er gebeurt. Een dashcam kan echter ook een belasting vormen voor de batterij van je auto. Er is ook nog het probleem van de kabel. Je moet ervoor zorgen dat de kabel niet in de weg zit. Een oplossing is om de kabel onder de panelen en consoles door te leiden. Er zijn veel handleidingen hiervoor. Als alternatief kun je de dashcam laten installeren.

Geheugen

De opnamen van een dashcam worden opgeslagen op een microSD kaart. Afhankelijk van het model wordt dit bij de dashcam geleverd of moet het apart gekocht worden. Hier moet je bij aankoop op letten, want zonder geheugenkaart kun je de dashcam niet meteen gebruiken. Voordat je een microSD koopt, moet je ook nagaan welke kaarten compatibel zijn met je dashcam. Dit wordt vaak door de fabrikant van de dashcam aangegeven.

De prijs van een microSD, als je die apart moet kopen, hangt af van de grootte.

De opslagcapaciteit varieert van 2 GB tot 2 TB. Voor een dashcam wordt een geheugengrootte tussen 32 en 128 GB aanbevolen. Hoe groter het geheugen, hoe meer beeldmateriaal je erop kunt opslaan. De grootte van de filmbestanden hangt af van de resolutie. Opnamen met hoge resolutie vereisen meer geheugen. Voor een opname van twintig minuten in 1080p is bijvoorbeeld ongeveer 32 GB nodig. Als je een microSD kaart voor je dashcam koopt, wees dan niet gierig.

De opnamen van een dashcam worden regelmatig overschreven, wat veel vraagt van een microSD kaart. Vooral goedkope modellen hebben vaak problemen met opname en opslag. Sommige modellen zijn ook van de garantie uitgesloten als ze in dashcams gebruikt worden.

Controle

Tijdens het rijden mag je niet afgeleid worden door je dashcam. Daarom is ook controle een belangrijk punt. Alle dashcams kunnen gestart en gestopt worden door op een knop op het scherm te drukken. Dit mag echter niet tijdens het rijden gedaan worden. Sommige dashcams zijn ook compatibel met apps.

Hiermee kun je ze op afstand activeren of stoppen. Je moet deze bedieningswijze echter niet gebruiken als de auto in beweging is. Hier is een overzicht van de belangrijkste bedieningsmogelijkheden die je gemakkelijk tijdens het rijden kunt gebruiken:

 • Spraakbesturing: Met de spraakbesturing kun je de dashcam tijdens het rijden gemakkelijk met een commando activeren of deactiveren. Dit is vooral handig als je tijdens het rijden wilt opnemen wat er gebeurt of de opname wilt bewaren. Dit garandeert dat alle belangrijke details in de opname worden opgenomen. Met deze bedieningswijze moet je echter nog steeds de gesproken commando’s onthouden en op tijd handelen, wat niet altijd het geval kan zijn, vooral niet bij een ongeluk.
 • G-sensor: Een G-sensor is een versnellingssensor die zowel abrupt optrekken als afremmen registreert. Als de G-sensor wordt geactiveerd, neemt de dashcam automatisch op. Als de opname al bezig is, is het beeldmateriaal schrijfbeveiligd en wordt dus niet overschreven. De gevoeligheid van de G-sensor kan meestal in het menu gekozen worden. Op sommige modellen wordt de G-sensor echter heel gemakkelijk geactiveerd.
 • Bewegingsdetectie: Bewegingsdetectie is vooral nuttig als de dashcam in parkeerstand staat. Bewegingsdetectie begint automatisch op te nemen als de auto bewogen wordt. In tegenstelling tot de G-sensor pikt de bewegingssensor zelfs de kleinste trillingen op. Dit type regeling is dus alleen geschikt voor de parkeerstand.

De beste bedieningswijze hangt dus altijd af van het beoogde gebruik. De meeste dashcams hebben een ingebouwde G-sensor. Maar modellen met spraakbediening zijn bijzonder gemakkelijk te bedienen.

Extra’s

Naast de gebruikelijke functies hebben veel modellen speciale extra’s die ze onderscheiden van de concurrentie. Welke je echt nodig hebt hangt af van je behoeften. Veel van deze extra functies drijven ook de prijs van de dashcam op. De meeste dashcams hebben parkeerplekbewaking inclusief bewegingsdetectie. Dit betekent dat de opname automatisch begint als de dashcam beweging detecteert. Hiermee is je auto ook beschermd als hij geparkeerd staat en kun je hem zonder zorgen buiten laten staan. Maar als je auto meestal in een garage geparkeerd staat, is deze functie niet zo belangrijk.

Elke dashcam zou een G-sensor en een loop-modus moeten hebben. Interessante extra functies zijn GPS en een SOS functie.

Een andere extra functie is een GPS. Dit registreert voortdurend de positie en snelheid van je auto. Sommige dashcams bieden ook een radarwaarschuwing. Dit is echter in sommige landen niet toegestaan. Bij modellen zonder geïntegreerde GPS wordt je locatie geregistreerd met een app op je smartphone. Modellen met GPS hebben vaak een SOS functie. Dit betekent dat bij een ongeval een noodoproep wordt verstuurd. Dit gebeurt automatisch en zelfs als de bestuurder niet meer reageert. Via deze functies wordt je locatie, maar ook je persoonlijke gegevens, zoals vroegere ziektes, aan de hulpdiensten doorgegeven.

Voor sommige modellen moet voor deze functie echter een jaarabonnement genomen worden. Een andere belangrijke extra functie is de nachtstand. Alleen als de dashcam dit heeft kunnen ook nachtopnamen duidelijk opgenomen worden. Dit is ook heel belangrijk voor de parkeerstand. De nachtstand moet op sommige modellen apart geactiveerd worden. Dashcams die automatisch de nachtstand starten zijn echter beter

Dashcams: Veel gestelde vragen en antwoorden

De dashcam is een tamelijk nieuw verschijnsel, vooral in Duitsland. Daarom zijn er veel punten waarvan je je misschien nog niet bewust bent. In deze gids beantwoorden we de meest gestelde vragen over dashcams.

Wat is een dashcam?

Dashcam is de afkorting voor dashboard camera. Dashboard betekent het dashboard. In het kort is een dashcam een camera die op het dashboard gemonteerd is en registreert wat er voor de auto gebeurt. De bedoeling van een dashcam is om verkeersgebeurtenissen op te nemen.

Vooral bij ongelukken kunnen ze gebruikt worden als onafhankelijke en betrouwbare getuigen. Dashcams registreren het mogelijke wangedrag van andere bestuurders, maar ook dat van de eigenaar. In sommige landen moet het materiaal bij een ongeluk aan de politie worden doorgegeven.

dashcam

In de file kunnen gemakkelijk ongelukken gebeuren. Een dashcam telt hier als bewijs, want hij kan de ware gang van zaken laten zien. (Beeldbron: Nabeel Syed/ Unsplash)

Dashcams zijn vooral in Rusland wijdverbreid. Het land kent een hoge mate van corruptie en er vinden vaak vluchtmisdrijven plaats. Daar zijn dashcams onmisbaar om bij een ongeluk de bestuurder te lokaliseren en een waarheidsgetrouw verslag van het ongeluk te geven. In Russische voertuigen behoren dashcams vaak tot de basisuitrusting.

Dashcams werden vooral bekend door het internet. Er zijn talloze video’s op YouTube en Reddit die dashcam opnamen samenvatten. Ze tonen vooral roekeloze rijmanoeuvres, ongelukken en bizarre taferelen. De video’s zijn vaak per land gesorteerd en tonen zo typische rijstijlen. De meeste opnamen komen uit Rusland, waar behalve ongewoon rijgedrag ook natuurverschijnselen zoals meteoroïden zijn vastgelegd.

Zijn dashcams legaal?

In sommige landen worden dashcams veel gebruikt en kunnen ze ook als bewijsmateriaal dienen. In andere zijn ze echter illegaal. Je moet je vóór de installatie en ook tijdens vakanties op de hoogte stellen van de respectieve wettelijke situatie, want er is geen uniforme regelgeving in de EU.

De legaliteit van een dashcam is nog niet helemaal opgehelderd. In Duitsland tellen ze echter nog steeds als bewijs. Toch is het belangrijk dat er een loop mode is.

In Duitsland is het gebruik van een dashcam omstreden. Het opnemen van nummerplaten en soms ook gezichten is in feite in strijd met het DSVGO. Het opnemen van ongevallen met een dashcam is echter toelaatbaar als bewijsmateriaal. Dit maakt het gebruik van een dashcam echter nog niet legaal. Niettemin begeeft men zich in Duitsland in een grijs gebied wat het strafrecht betreft.

Om een dashcam in overeenstemming met de wetten op de gegevensbescherming te gebruiken, moet de opname kort gehouden worden. De lusfunctie is ook heel belangrijk. Dit zorgt ervoor dat oude opnamen automatisch overschreven worden door nieuwe. In principe moet een dashcam alleen korte opnamen maken en niet permanent filmen. In geen geval mag je opnamen van je dashcam op het Internet publiceren. Dit is duidelijk strafbaar.

In Oostenrijk is het gebruik van dashcams echter illegaal.

Ook in onze buurlanden zijn ze niet toegestaan als bewijsmateriaal. In Zwitserland zijn dashcams niet expliciet verboden. Het gebruik ervan wordt echter ontmoedigd. Ze kunnen niet als bewijs in de rechtbank gebruikt worden. In het VK, Italië, Frankrijk, Spanje en Servië zijn dashcams toegestaan. In het Verenigd Koninkrijk wordt het gebruik van een dashcam ook aanbevolen. Sommige autoverzekeraars geven zelfs korting als een dashcam gebruikt wordt.

Welke soorten dashcams zijn er?

Dashcams zijn er in verschillende uitvoeringen. Behalve op speciale kenmerken wordt vooral een onderscheid gemaakt op basis van het type dashcam. Een onderscheid op basis van de plaats van de dashcam ligt hier voor de hand.

Type Voordelen Nadelen
Dashcams met grote hoek bijzonder groot gezichtsveld, geen dode hoeken geen nadelen
Dashcams voor en achter filmt ook de binnenkant van de auto, vooral geschikt voor taxichauffeurs tamelijk overbodig voor gewone automobilisten
Achteruitkijkspiegel dashcams onopvallend, zit niet in de weg kan afleidend zijn, gevaarlijk bij stuurproblemen
dashcams achteraan nemen gebeurtenissen achter de auto op, helpt bij het parkeren installatie moeilijk, dubbele belasting van de batterij
dashcam voor op de helm geschikt voor meerdere voertuigen, leidt niet af omdat je hem niet kunt zien vereist helm
Dashcam voor motorfiets geschikt voor motorfiets, helpt bij ongelukken geen goed antidiefstal middel, moet altijd verwijderd worden

Zoals je ziet zijn er veel manieren om een dashcam te plaatsen. De meest geschikte plaats hangt af van het voertuig en de gewenste functies.

Hoe werkt een dashcam?

De dashcam werkt gedeeltelijk als een gewone camera. Je plaatst hem op de gewenste plaats en kunt handmatig beginnen met opnemen. De dashcam registreert dan wat er gebeurt en overschrijft na enige tijd de oude gegevens. Belangrijke opnamen zijn echter schrijfbeveiligd. Dashcams hebben ook een ingebouwde G-sensor die automatisch begint op te nemen of bestanden opslaat bij een trilling.

Als alternatief kunnen sommige dashcams ook via spraakbesturing geactiveerd worden. In parkeerstand worden ze geactiveerd met behulp van een bewegingssensor. Je kunt het videomateriaal dan overbrengen naar je computer met een USB kabel of een SD kaart. Sommige modellen laten ook overdracht via WLAN toe. Je kunt afzonderlijke bestanden direct in het dashcam menu wissen

Hoeveel kost een dashcam?

De prijs van een dashcam hangt af van de functies. Maar omdat een dashcam belangrijk is als bewijsmateriaal, moet je de aanschaf niet laten afhangen van de prijs. Vooral goedkope dashcams werken vaak niet goed.

Prijsklasse Beschikbare producten
35 – 85€ Modellen die meestal alleen aan de voorkant filmen, 720p resolutie
85 – 125€ Modellen met extra functies zoals bewegingsdetectie, lusfunctie en app, 1080p resolutie
125 – 250€ Modellen met achtercamera, extra functies zoals bewegingsdetectie, GPS en SOS functie, 1440p resolutie

Zoals je ziet hangt de prijs vooral af van de resolutie en de extra’s. Een goed model met alle belangrijke functies is verkrijgbaar voor zo weinig als 80 euro. Je hoeft dus niet veel meer uit te geven voor een dashcam.

Waar kan ik een dashcam kopen?

Je kunt een dashcam kopen in elke elektronicawinkel. Daar krijg je ook uitgebreid advies over het kopen van een dashcam. Het plaatselijke aanbod is echter vaak kleiner. De dashcams in plaatselijke winkels zijn vaak ook duurder. Je kunt er ook zelden uitgebreide informatie over tests krijgen. De dashcam kan echter tijdens de levering niet beschadigd raken.

Dashcam

Je kunt dashcams vinden in elke elektronicawinkel. De keuze is echter groter op het Internet. (Beeldbron: Marc Kleen/ Unsplash)

Ze kunnen ook op het Internet gekocht worden. Je moet echter zelf de beslissing nemen en je vooraf over de aanbiedingen informeren met behulp van producttesten. Een voordeel online zijn de gedetailleerde beoordelingen van dashcams. Velen van hen vergelijken de opnamekwaliteit en testen het produkt over een langere periode. Op het internet heb je ook een veel grotere keuze uit verschillende camera’s. De meest voorkomende online winkels voor dashcams zijn

 • amazon.com
 • saturnus.nl
 • mediamarkt.de
 • parel.nl
 • otto.de

Je zou op deze websites moeten vinden wat je zoekt. De keuze is het grootst op Amazon. Je moet echter de prijzen op verschillende sites vergelijken en ook de verzendkosten meerekenen. Omdat alle winkels in Duitsland zijn, zou je geen problemen met de douane moeten hebben.

Wat zijn de alternatieven voor een dashcam?

Je hoeft niet meteen een dashcam te kopen om je rijgedrag vast te leggen. Als je maar één opname wilt maken of kort wilt testen om te zien of het de moeite waard is een dashcam te kopen, kun je ook de volgende alternatieven gebruiken.

Alternatief Beschrijving
App Veel apps hebben bijna dezelfde functies als een dashcam. De meeste apps staan bijvoorbeeld opnamen in lusmodus toe. De smartphone GPS registreert ook de plaats en de snelheid. Bovendien worden de opnamen direct op de mobiele telefoon beheerd. De apps hebben echter geen parkeerstand of G-sensor. Omdat je je smartphone waarschijnlijk niet in de auto laat liggen, moet je telkens als je rijdt de telefoon opnieuw vastmaken en de app starten.
GoPro Een GoPro als dashcam biedt ook soortgelijke functies. Je kunt met de GoPro ook in lusmodus opnemen. Ook de installatie is gelijk aan die van een gewone dashcam. GoPros hebben echter geen G-sensor, bewegingssensor of andere extra functie. Bovendien zijn GoPros duurder dan de meeste dashcams
Normale camera Een normale camera moet alleen in uitzonderlijke gevallen als dashcam gebruikt worden. Het heeft immers niet de normale extra functies, zoals een loop mode, en is daarom vaak niet legaal.

Zoals je ziet is een smartphone het meest geschikte alternatief voor een dashcam. Hij is echter niet geschikt in de parkeerstand. Andere alternatieven zoals GoPros of gewone camera’s zijn eerder ongeschikt. Voor deze is het de moeite waard een dashcam te kopen.

Voor welke voertuigen zijn dashcams beschikbaar?

Dashcams zijn er voor elk voertuig. Je moet echter rekening houden met verschillende punten, afhankelijk van het voertuig:

 • Auto: Dit is de meest voorkomende plaats van gebruik. De meeste dashcams zijn ontworpen voor auto’s, dus je kunt gemakkelijk elk model gebruiken.
 • Vrachtwagen: Voor vrachtwagens en bussen gebruik je best een dashcam met een bijzonder grote hoek. Je moet je er ook van vergewissen dat de dashcam geschikt is voor deze voertuigen. Als je vrachtwagenchauffeur bent, zou je de aanschaf van een dashcam met je bedrijf kunnen bespreken.
 • Motorfiets: Er zijn veel verschillende modellen speciaal voor motorfietsen. Deze worden op het stuur of de voorruit gemonteerd. Motorfiets dashcams zijn uiterst weerbestendig. Deze dashcams hebben echter geen goede bescherming tegen diefstal.
 • Fiets: Dashcams voor op de fiets worden aan het stuur bevestigd en werken op batterijen.
 • Helm: Helm dashcams zijn een bijzondere vorm. Deze zijn bijzonder geschikt voor motorrijders en fietsers. Maar behalve een GPS sensor hebben de dashcams nauwelijks extra functies. Ze hebben geen stroomvoorziening nodig omdat ze op batterijen werken. Een nadeel ervan is dat je niet kunt controleren of ze tijdens het rijden opnemen.

Zoals je ziet zijn er dashcams voor elk vervoermiddel. Maar bijna elk voertuig heeft zijn eigen model nodig. Als je een dashcam voor meerdere voertuigen wilt gebruiken, zul je verschillende modellen moeten kopen.

Hoe installeer ik een dashcam?

Een dashcam wordt meestal geleverd met een montagebeugel. Je hebt vaak de keuze tussen een zuignap die direct op de voorruit of het dashboard bevestigd kan worden, of een beugel die aan de achteruitkijkspiegel bevestigd kan worden. Als alternatief zijn er ook achteruitkijkspiegels met een geïntegreerde dashcam.

Een dashcam installeren is dus vrij eenvoudig. Monteer hem eenvoudig op de gekozen plaats. Je kunt de dashcamkabel naar beneden laten hangen of hem achter de bekleding verbergen. Dit vereist echter een beetje handigheid.

Dashcam

Je kunt je dashcam bij een garage laten installeren. Het is echter goedkoper om de dashcam zelf te installeren. (Beeldbron: Arseny Togulev/ Unsplash)

Om de kabel in de auto te installeren heb je hefboomgereedschap nodig. Je kunt de dashcam zelf installeren, maar wees voorzichtig. Er zijn tal van handleidingen op het Internet. Als alternatief kun je de dashcam door een garage laten installeren. Dit is echter duurder.

Conclusie

Een dashcam kan je helpen bij een ongeluk of schade aan eigendommen en is ook toelaatbaar als bewijs in de rechtbank. Dashcams hebben ook veel extra functies die de rijervaring verbeteren, zoals een parkeerhulp en de mogelijkheid om mooie landschappen op te nemen. Als je een dashcam koopt, moet je daarom zorgvuldig nagaan welke extra functies je nodig hebt en voor welk voertuig je ze nodig hebt.

Dashcams zijn eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken. Dubbele dashcams die de voor- en achterkant filmen zijn bijzonder nuttig. Sommige modellen filmen ook de binnenkant van het voertuig. In het algemeen zal het gebruik van elk dashcam model je veilig houden en je een voordeel geven in de rechtszaal. Je moet je echter over de juridische situatie informeren voor je koopt.

Foto bron: 123rf / Tawan Chaisom

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies