Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

4Onderzochte producten

45Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

215Verzamelde opmerkingen

Elke ervaren audiofiel weet dat een draagbare CD-speler veel voordelen heeft. Vooral als het om geluidskwaliteit gaat. Het is een feit dat op CD’s opgenomen muziek de beste geluidskwaliteit heeft. En je kunt hem zowel thuis als onderweg gebruiken.

Met onze draagbare CD speler bespreking 2023 willen we je helpen de beste draagbare CD speler te kiezen. We hebben Discmans, klassieke draagbare CD spelers en draagbare CD spelers voor kinderen vergeleken en de voor- en nadelen van elk op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Met een draagbare CD-speler kun je onderweg naar je favoriete liedjes of luisterboeken luisteren. Veel moderne draagbare CD spelers hebben een anti-shock functie. Dit maakt het gemakkelijk om zelfs tijdens het joggen naar muziek te luisteren.
 • De doelgroep voor draagbare CD-spelers is breed. Er is een geschikt toestel voor elke leeftijd. Er zijn ook mogelijkheden onder de verschillende draagbare CD spelers die speciaal voor kinderen of zelfs visueel gehandicapten ontworpen zijn.
 • De prijzen voor draagbare CD spelers lopen sterk uiteen. Ze hangen af van de functies die in het apparaat zitten. Daarom is het betrekkelijk gemakkelijk de juiste speler te vinden binnen het beschikbare budget.

Draagbare CD Speler: Onze selectie

Qoosea Draagbare Cd Speler

De verpakking bevat een cd-speler, 5V/2A usb-adapter, afstandsbediening, wandmontageset, wandmontageplaat, gebruikershandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands), bureaustandaard, 3,5mm-audiokabel van stekker naar stekker en stofhoes. Deze veelzijdige cd-speler is een prachtig cadeau voor muziekliefhebbers, mensen die graag naar FM-radio luisteren of een nieuwe taal willen leren. Geschikt voor jong en oud, Qoosea’s draagbare cd-speler is een fantastisch cadeau-idee voor uw vrienden en familie.

Loacy Draagbare Cd Speler

Loacy’s Draagbare CD-speler is niet alleen een entertainment-apparaat, maar ook een stijlvolle toevoeging aan uw interieur. Met de meegeleverde wandmontagekit en bureaustandaard kunt u hem zowel aan de muur monteren als op tafels en bureaus plaatsen. De unieke trekschakelaar biedt u een speelse manier om het apparaat in- en uit te schakelen.

Lenco Draagbare Cd Speler

De ergonomisch ontworpen toetsen van de draagbare CD-speler zorgen voor een moeiteloze bediening, terwijl de functieknop u controle geeft over de herhalingsfunctie, toevalsweergave en CD-titelprogrammering. Geniet van de vrijheid om onderweg naar uw favoriete muziek te luisteren, want de Lenco CD-010 werkt zowel met conventionele als oplaadbare batterijen (niet meegeleverd). Bovendien kunt u de batterijen eenvoudig in het apparaat opladen met de meegeleverde oplaadkabel.

Klim Draagbare Cd Speler

De KLIM Discman combineert comfort en compatibiliteit, waardoor het een topkeuze is in de wereld van draagbare cd-spelers. Het moderne ontwerp, hoogwaardige elektronica, en de wereldwijd erkende KLIM Fusion oortelefoons zorgen voor een onvergelijkbare luisterervaring. De KLIM Discman is compatibel met cd-audio, cd-r, cd-rw en mp3-afspelen. Het ingebouwde digitale display maakt eenvoudige navigatie door uw cd’s mogelijk en de verschillende EQ-opties zorgen voor de beste luisterflexibiliteit. Verwen uzelf met de KLIM Discman voor een ongeëvenaarde luisterervaring onderweg.

Koop- en beoordelingscriteria voor draagbare CD spelers

Je staat op het punt een draagbare CD-speler te kopen. Welke moet je kiezen? We hebben een lijst van punten opgesteld die de beslissing voor je gemakkelijker zullen maken. De criteria die je kunt gebruiken om draagbare CD spelers te vergelijken zijn o.a.:

Geluidskwaliteit

Het is niet juist om draagbare CD spelers als een verouderd stuk apparatuur te beschouwen. Kenners van geluidskwaliteit weten dat zo’n speler het meest complete geluid levert. In tegenstelling tot een MP3-speler heeft de CD-speler het voordeel van een constant goede geluidskwaliteit.

Een goede hoofdtelefoon draagt in belangrijke mate bij tot een goede geluidskwaliteit.

Met een draagbare CD speler kun je genieten van CD kwaliteit met een bitsnelheid van 320 kbps. MP3 spelers werken vaak met lage bitrates, wat minder hoogwaardige geluidsdiepte oplevert. Dit leidt af en toe tot een gevoel van een gebrek aan verzadiging in het geluid. Normaal gesproken zorgen ESP (Electronic Skin Protection) en Bass Booster (versterkt de lage tonen) voor een goede geluidskwaliteit van je draagbare CD speler.

Als je bij het kiezen van een toestel op deze eigenschappen let, kun je een slechte geluidskwaliteit vermijden. Vergeet echter niet dat een goede hoofdtelefoon een essentieel onderdeel is van een goede geluidskwaliteit. In de meeste gevallen laat de standaard hoofdtelefoon die gratis wordt geleverd veel te wensen over wat de geluidskwaliteit betreft.

Runtime

Sinds hun verschijning op de markt in 1984 hebben draagbare CD spelers verschillende veranderingen ondergaan. Een van de belangrijke is de uitbreiding van de runtime.

Oorspronkelijk hadden CD-spelers een hoger stroomverbruik: een set van 4 of meer 1,5 V batterijen was nodig voor enkele uren continu gebruik. Nu is het voldoende om hetzelfde te bereiken met een enkele set / lading van batterijen.

Veel van de huidige draagbare CD-spelers hebben 1 of 2 batterijen of oplaadbare batterijen waarmee ze de hele dag door kunnen gaan. Tegenwoordig is de gebruiksduur van Discmans tussen de 5 en 16 uur. Dus hoe langer je van je muziek wilt genieten, hoe meer uren de draagbare CD speler moet bieden. Ons advies is te mikken op toestellen met een batterijduur van 10 tot 12 uur.

Gewicht en afmetingen

Goede draagbare CD spelers zijn zelden zwaarder dan 3 kilo. Vanzelfsprekend zijn de afmetingen van de klassieke toestellen met ingebouwde luidsprekers (zoals de kleine boombox) nauwelijks te vergelijken met die van kleine draagbare CD spelers. Het maximum gewicht van moderne Discmans is minder dan 400 gram. De eerste CD spelers waren nogal log en namen te veel plaats in de broekzak in. In de laatste 20 jaar zijn de fabrikanten erin geslaagd de speler zo dicht mogelijk bij het formaat van een CD te maken – de apparaten zijn veel dunner en lichter geworden.

Het gebruik van kleinere batterijen beperkt de omvang tot een minimum, dat alleen bepaald wordt door de grootte van de media. De afmetingen van de huidige Discmans zijn gemiddeld 25 x 150 x 150 mm. In het dagelijks leven zijn ze daarom superpraktisch als je veel onderweg bent. Anderzijds kunnen ze niet op tegen hun grotere en merkbaar zwaardere tegenhangers in termen van robuustheid.

Stroomvoorziening

Moderne draagbare CD spelers worden op drie manieren van stroom voorzien: door vervangbare batterijen, oplaadbare batterijen en netvoeding. Vooral bij de nieuwe modellen is de batterij al in het toestel geïntegreerd. Dit betekent dat je geen batterijen meer hoeft te verwisselen.

We raden altijd aan een toestel te kiezen dat niet alleen op batterijen werkt, maar ook op het lichtnet.

Natuurlijk is het praktischer als de draagbare CD-speler voorzien is van een netspanningsadapter. Met de kabel kan het toestel weer opgeladen worden. Het enige nadeel is dat de netspanningsadapter de CD-speler enige tijd minder mobiel maakt. Als je er niet voortdurend aan wilt denken reservebatterijen te halen of mee te nemen, is een draagbare CD-speler met een ingebouwde oplaadbare batterij het overwegen waard. In het ideale geval heeft de CD-speler ook een voeding.

Formaat ondersteuning

Behalve de gebruikelijke CD, CD-R of CD-RW, kunnen moderne draagbare CD spelers ook muziekformaten als MP3 of WMA aan. Zo kun je ongestoord van je favoriete muziek genieten, maar vergeet niet dat muziek opgeslagen in MP3 formaat een lagere geluidskwaliteit heeft.

Boekenliefhebbers die onderweg naar boeken willen luisteren, moeten bij hun aankoop letten op de beschikbaarheid van de hervattingsfunctie. Hiermee onthoudt het apparaat de passage waarnaar je het laatst luisterde. In het algemeen is het een heel prettige en tijdbesparende functie.

Functie voor USB, Bluetooth of radio

De USB als extra opslagapparaat is al niet meer weg te denken uit ons leven. Deze trend is overgenomen door de fabrikanten van moderne CD spelers en in de toestellen geïntegreerd. Voor zulke CD spelers is het accepteren van muziekbestanden van een USB stick geen probleem.

Tegenwoordig zijn veel moderne CD spelers van de klassieke soort vaak uitgerust met een geïntegreerde radio. Dergelijke toestellen ondersteunen het FM en AM frequentiebereik. De radiofunctie maakt het mogelijk om op de hoogte te blijven, ook als je onderweg bent. Bovendien is er de mogelijkheid om naar muziek te luisteren zonder CD’s. Het is erg praktisch, vooral als je je CD’s thuis vergeet. Discmans hebben echter maar heel zelden een radiofunctie.

Besluit: Welke soorten draagbare CD spelers zijn er en welke is geschikt voor mij?

Globaal genomen zijn er drie hoofdtypen draagbare CD spelers:

Type Voordelen Nadelen
Discman Relatief goedkoop, Compact en handig, Licht van gewicht, Praktisch voor het afspelen van luisterboeken, Basversterking Beperkte levensduur van de batterij, Intensief batterijverbruik, Op zeer goedkope modellen kan de geluidskwaliteit middelmatig zijn
Klassieke draagbare CD-speler Lange levensduur van de batterij door aansluiting op het lichtnet, Steviger, Radiofunctie Beperkt volume, Zwaarder dan Discman, Zenderkeuze en ontvangst zijn beperkt
Draagbare CD-speler voor kinderen Bijzonder robuust, Kleurrijk ontwerp, Geschikt voor luisterboeken, Wordt meestal geleverd met kinderhoofdtelefoons en/of kindermicrofoons Goedkope modellen zijn minder robuust, Niet alle modellen hebben de anti-schokfunctie

Dus als je minder onderweg bent, past de klassieke draagbare CD-speler beter bij je. Als je daarentegen veel tijd buitenshuis doorbrengt, dan is een Discman meer geschikt voor je. Het doel van het volgende gedeelte is om je inzicht te verscherpen in wat voor soort CD-speler geschikt is voor jou.

Discman

Discman

Moderne Discmans zijn handig en gemakkelijk in het gebruik. De kleine draagbare CD-speler past in bijna elke broekzak. Een Discman is een fijne metgezel voor onderweg. We raden je aan alleen goede hoofdtelefoons te kiezen die geschikt zijn voor jou. Bovendien hebben veel moderne Discmans de Bluetooth functie ingebouwd.

Dus als je voor de contactloze koptelefoons kiest, zal dat geen probleem zijn voor de huidige Discmans. De pioniers van de CD-speler markt hadden vrijwel geen anti-schokfunctie.De Discmans van vandaag zijn bestand tegen 20-40 seconden sterke schok zonder pijn. Moderne toestellen zijn vaak uitgerust met ESP – de Elektronische Huidbescherming (ook Anti-Schok genoemd).

Voordelen
 • Klein
 • Compact
 • Lichtgewicht
 • Waar voor je geld
Nadelen
 • Minder robuustheid van sommige toestellen
 • Weinig toestellen met radiofunctie

De kwaliteit van de CD weergave is ook merkbaar verbeterd: de Discmans van vandaag hebben beslist betere amplitude- en frequentiekarakteristieken dan hun voorgangers. Sommige ervan kunnen zelfs als hi-fi geclassificeerd worden. Ook de basversterking – een andere gebruikelijke eigenschap van moderne Discmans – draagt bij tot de betere geluidskwaliteit. Ook het aantal formaten dat gespeeld kan worden is toegenomen.

Eerst werd de mogelijkheid toegevoegd om standaard CD audio discs af te spelen, zodat je thuis opgenomen CD-R’s en CD-RW’s kunt afspelen. In het begin van de jaren 2000 kwamen er CD-MP3 spelers op de markt. Deze konden niet alleen CDA maar ook opgenomen MP3 bestanden afspelen. Nu ondersteunt de moderne Discman naast het MP3 formaat ook WMA, WAV en vele andere.

Klassischer tragbarer CD Player

Klassieke draagbare CD-speler

De draagbare CD-speler in deze categorie is een kleine boombox met een radio. In zijn oorspronkelijke vorm was deze draagbare CD-speler een bandrecorder die ook voorzien was van een radio-ontvanger. Het had geen andere kenmerken. In die tijd was het toestel het populairste product en was het in bijna elk gezin te vinden. Vandaag is de situatie sterk veranderd.

De technische vooruitgang heeft veel extra mogelijkheden in draagbare CD spelers gebracht. De draagbare CD spelers van de moderne tijd ondersteunen verschillende formaten, niet alleen CD.

Verder hebben ze een USB poort en/of een audio uitgang (AUX). De laatste functie maakt het mogelijk een MP3 speler aan te sluiten. Dit betekent dat de klassieke draagbare CD-speler heel geschikt is voor openluchtfeesten.

Voordelen
 • Speelt alle formaten af
 • Redelijke prijs
 • Radiofunctie
 • Robuust
Nadelen
 • Beperkt volume
 • Merkbaar gewicht
 • Radio-ontvangst is beperkt

Behalve op batterijen werken dergelijke toestellen soms ook op het lichtnet. Dit is heel praktisch, want werking op netstroom spaart de batterijen. Helaas is dit niet altijd het geval. Daarom raden we aan ervoor te zorgen dat de draagbare CD-speler niet alleen een lichtnetaansluiting als stroombron heeft. Dit maakt de draagbare CD-speler nog niet echt draagbaar.

Tragbarer CD Player für Kinder

Draagbare CD-speler voor kinderen

Draagbare CD-spelers voor kinderen kun je eerder omschrijven als een sub-categorie van klassieke draagbare CD-spelers. Tot vreugde van de jonge muziekfans worden deze toestellen gemaakt in verschillende grappige ontwerpen en felle kleuren. Ze worden aangedreven door batterijen of oplaadbare batterijen.

Moderne draagbare CD-spelers voor kinderen zijn tegenwoordig relatief licht, gemakkelijk in het gebruik en bijzonder robuust. Kinderen kunnen soms erg actief zijn, dus wordt bij de fabricage van draagbare CD spelers voor kinderen bijzondere nadruk gelegd op robuustheid. Bij goedkope modellen gaan de kosten naar een gebrek aan robuustheid.

Voordelen
 • Zeer robuust
 • Kleurrijk
 • Geschikt voor luisterboeken / audiospelletjes
 • Met handige accessoires zoals kinderhoofdtelefoons en / of kindermicrofoons
Nadelen
 • Minder robuust bij goedkopere modellen
 • Antischokfunctie is niet altijd beschikbaar
 • Indien alleen op batterijen: Batterijen moeten vaak vervangen worden

Moderne CD-spelers voor kinderen hebben ook een hoofdtelefoonaansluiting en AUX IN. Via AUX kunnen kinderen muziek van externe bronnen afspelen. Het kind zal de vermoeide ouders niet storen en kan genieten van alle liedjes, hoorspelen of luisterboeken zonder de rust van de ouders te onderbreken. Bovendien zijn veel modellen draagbare CD spelers voor kinderen uitgerust met microfoon en karaoke functie. Deze functie zal de kleine muziekliefhebbers zeker boeien.

In het algemeen geldt: hoe geavanceerder het model, hoe meer extra functies het heeft.

Dergelijke kinder-cd-spelers kunnen ook, bijvoorbeeld, een gleuf voor geheugenkaarten of een USB-poort hebben. Terwijl de eenvoudigere, laaggeprijsde versies alleen de basisfuncties te bieden hebben.

Gids: Veel gestelde vragen over draagbare CD spelers in detail beantwoord

Voordat je een draagbare CD speler koopt die geschikt voor je is, wil je een paar vragen beantwoord krijgen. In onze grote draagbare CD speler gids hebben we de belangrijkste en meest gestelde vragen van klanten beantwoord.

Wat is een draagbare CD-speler?

Met een draagbare CD-speler heb je je favoriete muziek binnen handbereik als je onderweg bent. De draagbare CD-speler kan je metgezel zijn in de tuin, op vakantie, tijdens het joggen of gewoon tijdens het wandelen. Draagbare CD spelers zijn er in verschillende maten en afmetingen.

De hele reeks apparaten kan tot drie hoofdtypen worden teruggebracht: Discman, klassieke draagbare CD spelers (zoals kleine boomboxen) en draagbare CD spelers voor kinderen. Alle drie de types vallen in het budget prijssegment. Je moet gewoon beslissen hoe draagbaar je je draagbare CD-speler wilt hebben en voor wie je hem koopt.

Voor wie is een draagbare CD-speler bedoeld?

Het antwoord is eenvoudig – voor iedereen. Of je nu een bejaarde bent of een tiener, er is een optie voor iedereen. Voor kinderen is er een aparte categorie draagbare CD spelers. Ze zijn bedoeld om creatief en onafhankelijk denken bij kinderen te ontwikkelen. Ze zijn meestal lichter en kleurrijker dan de volwassen modellen. Ze zijn ook vrij robuust, want kinderen kunnen van tijd tot tijd erg actief en beweeglijk zijn.

Tragbarer CD Player-1

Om krassen te voorkomen, moet de schijf voorzichtig behandeld worden.
(Image source: Phil Hearing / Unsplash)

Vaak zijn ze ook uitgerust met een microfoon en karaoke functie. Kinderen zullen zich zeker beroemdheden voelen. Helaas is er niet veel keus voor slechtzienden. Draagbare CD spelers uit deze categorie zijn ook iets duurder dan de gewone CD spelers. Je kunt er echter 100% zeker van zijn dat ze gebruiksvriendelijk zijn voor mensen met gezichtsproblemen en dus heel goed passen.

Hoeveel kost een draagbare CD-speler?

De prijzen van draagbare CD spelers zijn nogal verschillend. Ze hangen direct af van de eigenschappen van het apparaat. Toch zijn ze over het algemeen in het lagere / midden prijssegment. Alleen speciaal voor visueel gehandicapten aangepaste draagbare CD-spelers vallen buiten dit bereik.

Type prijsklasse
Discman ca. 12 – 224 €
Klassieke draagbare CD-speler ca. 28 – 230 €
Draagbare CD-speler voor kinderen ca. 24 – 123 €

Als je precies weet welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn, kun je de kosten van de draagbare CD speler op je wensen afstemmen. In elke categorie is er ook een veelzijdige draagbare CD-speler voor ongeveer € 30-60.

Wat is het alternatief voor de draagbare CD speler?

Je zoekt misschien om verschillende redenen een alternatief voor een draagbare CD-speler. Ieder mens is individueel. In het volgende gedeelte willen we je een kort overzicht geven van de alternatieven voor draagbare CD spelers.

Type Beschrijving
High-res Digitale audiospeler (DAP) High-res DAP staat voor digitale audiospeler met hoge resolutie. Het enige doel ervan is muziek te spelen. Hoewel ze zowat elk soort muziekbestand kunnen afspelen, zijn ze eigenlijk ontworpen voor de formaten en codecs die een betere kwaliteit bieden dan CD.
MP3 speler Een MP3 speler is een draagbaar toestel waarmee MP3 digitale audio bestanden afgespeeld kunnen worden. Het is een soort digitale audiospeler (DAP) of draagbare mediaspeler. De meeste MP3 spelers spelen ook meer dan het MP3 bestandsformaat. Hiertoe behoren formaten als Windows Media Audio (WMA), Advanced Audio Coding (AAC), Vorbis, FLAC, Speex en Ogg.
Smartphone (met streamingdienst) Veel smartphones kunnen geüploade muziek afspelen. Het is nog gebruikelijker geworden om streaming diensten te gebruiken, zoals Spotify of Apple Music (exclusief voor Apple producten).

Welke functie speelt de belangrijkste rol bij de aanschaf van een draagbare CD-speler?

Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Het hangt allemaal af van het doel waarvoor je de draagbare CD speler wilt kopen. Wat is voor jou belangrijker? In elk geval raden we je altijd aan op de looptijd van het apparaat te letten. Een gouden standaard zou ongeveer 12 uur zijn. Bovendien raden we je altijd aan een toestel te kiezen dat niet alleen op batterijen werkt, maar ook op het lichtnet. Zo hoef je de batterijen niet zo vaak te vervangen.

Robuustheid van de draagbare CD-speler is ook erg belangrijk. Je moet er dus voor zorgen dat alle onderdelen stabiel op hun plaats zitten.

Als je een draagbare CD speler nodig hebt, moet je letten op de formaten die hij ondersteunt. Bedenk dat de muziekkwaliteit van formaat tot formaat kan veranderen. Om dezelfde geluidskwaliteit te krijgen als een muziek-CD, heb je een bitsnelheid van 320 kilobits per seconde nodig.

Wat zeggen de resultaten van Stiftung Warentest over draagbare CD spelers?

Helaas is er geen actuele Discman Stiftung Warentest waarvan we de resultaten kunnen raadplegen. De tests voor CD spelers zijn ook verouderd. Daarom hebben we andere bronnen gebruikt om je de belangrijkste informatie over dit onderwerp te brengen.

Hoe verbind ik de draagbare CD speler met de autoradio?

Er zijn twee manieren waarop je een draagbare CD-speler op je autoradio kunt aansluiten. Je draagbare CD-speler moet een audio-uitgang (AUX) hebben. Met een speciale AUX kabel kun je je toestel probleemloos op de autoradio aansluiten. Idealiter heeft je draagbare CD-speler ook een USB poort. Zo kun je je toestel tegelijk opladen.

Wanneer werd de eerste draagbare CD-speler uitgevonden?

De eerste CD’s kwamen uit in de jaren 1980. Toen begon Sony onmiddellijk het cassette opslagmedium te vervangen door een CD. De speler evolueerde snel en in 1984 verscheen de eerste draagbare digitale speler Sony Discman D-50. Cassettes werden snel uit de audiomarkt verdrongen en vervangen door CD’s. Het woord “player” vond steeds minder ingang en de nieuwe term “Discman” verscheen. Je kunt in de video iets meer te weten komen over de geschiedenis van de Discman.

Foto bron: vicenfoto/ 123rf.com

Recensies