Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

22Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

86Verzamelde opmerkingen

Met de ontwikkeling van de technologie kunnen we genieten van steeds betere producten die op de markt te vinden zijn. Bovendien zijn de apparaten steeds kleiner en lichter. Op deze manier is het klassieke beeld dat we hebben van grote luidsprekers die aan de muziekinstallaties vastzitten echt al lang verleden tijd.

Vandaag de dag kun je luidsprekers overal naartoe meenemen. En dat niet alleen, sommigen passen zelfs in de palm van je hand. Er bestaan veel verschillende soorten speakers waarmee je je muziek altijd bij je hebt. Het is echter wel zo dat wanneer iets heel populair wordt, niet alle apparaten dezelfde kwaliteit bieden.
Belangrijk om te weten

  • Speakers zijn lichte, makkelijke en flexibel. Het grootste voordeel van deze apparaten is daarom dat ze zo makkelijk te transporteren zijn.
  • Op het moment dat je de kwaliteit van het geluid van de speakers moet evalueren, is het vermogen niet de enige factor waar je rekening mee moet houden.
  • Het merendeel van de draagbare speakers hebben de beschikking over een Bluetooth verbinding en dit type verbinding biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten verbindingen.

Onze selectie: De beste draagbare speakers op de markt

Hieronder presenteren we je een selectie die we voor je hebben samengesteld met de vijf beste draagbare speakers die op dit moment op de markt te verkrijgen zijn. We hebben geprobeerd om bij de opstelling hiervan producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding te selecteren en daarbij rekening te houden met een zo groot mogelijke variëteit, zodat voor alle soort behoeftes iets bijzit.

Soundcore Draagbare Speaker

Ontdek het ultieme buitenleven met de Soundcore Motion Boom draagbare speaker. Druk eenvoudig op de afspeelknop en geniet van een immens, onvervormd stereogeluid, zelfs bij hoge volumes. U zult versteld staan van de perfect gebalanceerde tonen, dankzij de 100% zuiver titanium membranen in de drivers die hoge frequenties tot 40 kHz reproduceren voor een merkbaar helderder geluid.

Jbl Draagbare Speaker

Binnen handbereik ontvangt u de JBL Go 3 draagbare luidspreker in prachtig blauw, een type-C-kabel, een snelstartgids en een veiligheidsblad voor een probleemloze ervaring. Mocht u ooit problemen ondervinden, volg dan de eenvoudige stappen om het product te resetten: schakel de luidspreker in, houd de volumeknop + en de Bluetooth-knop 3-5 seconden ingedrukt totdat de luidspreker uitschakelt. Hierdoor wordt de speaker teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Jbl Draagbare Speaker

Uitgevoerd in gedurfde kleuren en een ontwerp geïnspireerd door de hedendaagse straatmode, maakt de JBL Clip 4 het mogelijk om uw individualiteit te tonen via de Bluetooth speaker en de muziek die u afspeelt. Bovendien kunt u met een batterijduur van 10 uur ongestoord blijven feesten, terwijl de geïntegreerde karabijnhaak ervoor zorgt dat u deze lichte draadloze luidspreker eenvoudig kunt vasthaken aan uw riem, tas of gesp. Neem hem overal met u mee en beleef muziek op een geheel nieuw niveau.

Jbl Draagbare Speaker

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Geniet overal van het kenmerkende JBL-geluid met de draagbare JBL Charge 5 speaker, zowel binnen als buiten. U zult versteld staan van de rijke en heldere geluidskwaliteit, dankzij een geoptimaliseerde driver, aparte tweeter en dubbele JBL-basradiatoren. Het draagbare ontwerp van deze draadloze JBL luidspreker betekent dat u overal kunt genieten van uw favoriete muziek.

De draagbare speaker met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze geweldige luidspreker is eentje om overal mee naar toe te nemen. De speaker werkt via een Bluetooth verbinding en is daarom draadloos. Hij heeft batterijen met een gebruiksduur van vijf uur, daarnaast is hij uitgevoerd in een compact formaat en met een licht gewicht.

Deze speaker heeft een hands free functie en een ruisonderdrukking voor optimaal geluid. Hij heeft tevens een geïntegreerde riem en is daardoor makkelijk mee te nemen. Het sobere ontwerp is verkrijgbaar in maar liefst 12 levendige kleuren.

De meest compacte draagbare speaker

Met de draagbare Soundcore speaker van Anker kun je van een geluid genieten dat een grote luidsprekerinstallatie normaal gesproken biedt. Door de buitengewoon hoogstaande technologie kan er een verstoring van minder dan 1% bereikt worden. Deze speaker wordt via Bluetooth 4.0 met een bereik van 20 meter verbonden.

Bovendien heeft hij de beschikking over een ingebouwde microfoon om hands free te kunnen bellen. Daarbij heeft hij een geheugen zodat hij zich kan koppelen met het laatst verbonden apparaat. Dankzij een zeer efficiënte manier van energiegebruik zorgt de accu ervoor dat je wel 24 uur je muziek af kunt spelen zonder op te laden.

De draagbare speaker met een handig handvat

De Harman Kardon Go + Play is een volledig uitgeruste, draagbare Bluetooth luidspreker met het kenmerkende ontwerp. De speaker is uitgerust met Bluetooth, zodat je je favoriete muziek eenvoudig kunt streamen. Het apparaat beschikt over een 3.5 mm aansluiting.

De oplaadbare batterij levert tot 8 uur afspeeltijd. Een ander voordeel van dit apparaat is dat je je smartphone en tablet kunt opladen via USB. Het geluid is fijn. Je neemt de speaker eenvoudig mee aan het handvat.

De draagbare speaker met het beste geluid

Dit is een werkelijk krachtige luidspreker voor onderweg. Deze draagbare speaker combineert namelijk een krachtig geluid met een rijke bas. Het is dé luidspreker voor je feestje in de tuin. De verbinding is door middel van Bluetooth en de speaker heeft ook nog de beschikking over een dubbele USB poort.

Deze draagbare speaker kan dus tevens als powerbank gebruikt worden en kan met maximaal twee verschillende apparaten verbonden worden. Hij bestaat uit duurzaam materiaal en een rubberen behuizing waardoor hij tegen een stootje kan.

Onze favoriete Sony draagbare speaker

Deze draadloze draagbare speaker zorgt voor een vol en goed geluid dat overal mee naar toe te nemen is. De compacte, lichte en waterdichte speaker past gemakkelijk in je tas of rugzak.

Het is de ideale luidspreker om mee te nemen naar het park, strand of het zwembad, aangezien je niet bang hoeft zijn voor waterschade. Het apparaat heeft een frequentiebereik van 20 – 20000 Hz. Het maken van verbinding is heel gemakkelijk.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over draagbare speakers

Op het moment dat je een speaker gaat aanschaffen, is het aan te bevelen dat je een aantal belangrijke vragen in gedachten houdt. Vergeet namelijk niet dat er verschillende modellen bestaan die gemaakt zijn voor verschillende soorten gebruik. Om die reden gaan we in het volgende gedeelte de meest gestelde vragen van kopers voor je beantwoorden.

Draadloze luidspreker - Nieuwe geluidstechnologie

Het is ontzettend praktisch dat je je speakers overal naartoe kan meenemen.
(Bron: Chokrung: 50367736/ 123rf.com)

Wat zijn draagbare speakers precies?

Draagbare speakers zijn apparaten die geluid kunnen reproduceren en versterken en bovendien de eigenschap hebben dat ze makkelijk naar verschillende plekken te verplaatsen zijn. Over het algemeen werken ze op batterijen zodat ze niet afhankelijk zijn van snoeren en stopcontacten.

Draadloze mobiele luidspreker om verbinding te maken met een ander apparaat met bluetooth

Het vermogen van een speaker laat je weten wat het maximale volume is van het geluid dat een speaker aankan.
(Bron: Chokrung: 58511723/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van draagbare speakers?

Als we de belangrijkste voordelen zou moeten noemen van de draagbare speakers, is dat het gemak en de flexibiliteit dat ze hebben. Het zijn erg kleine en werkelijk lichte apparaten. Daarentegen is een minpunt dat de gebruiksduur van de batterijen beperkt is. Gelukkig worden er de laatste jaren steeds meer speakers op de markt gebracht waarvan de batterijen of de accu langer meegaat.

Voordelen
  • Je kunt op welke plek dan ook muziek luisteren
  • Het zijn vaak lichte en kleine apparaten
  • Het zijn apparaten zonder snoeren
Nadelen
  • Beperkte gebruiksduur van de batterij
  • Over het algemeen hebben ze niet het vermogen van de grote luidsprekers

Waarom is het aan te raden om een draagbare speaker aan te schaffen?

Draagbare speakers zijn gemakkelijk en hanteerbaar en je kunt ze meenemen in je tas. Met een draagbare speaker kun je waar dan ook naar je favoriete muziek luisteren. Je kunt ze gebruiken op het strand, in het zwembad, in het park, terwijl je aan het fietsen bent, in het hotel tijdens je reis, of zelfs onder de douche.

Bovendien kun je draagbare speakers verbinden met verschillende soorten apparaten, zoals mobiele telefoons, tablets, computers en laptops en zelfs via de WIFI verbinding met een netwerk van apparaten. Op deze manier bieden ze je een totale flexibiliteit.

Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat draagbare speakers steeds meer kunnen, sommigen kunnen zelfs worden opgeladen via je mobiele telefoon als je zonder batterij komt te zitten.

Voor wie is het aan te raden om een draagbare speaker aan te schaffen?

Voor veel mensen is het handig om een draagbare speaker aan te schaffen. Voor bijvoorbeeld mensen die zomers in de tuin zitten of werken en die graag naar hun favoriete muziek luisteren. Of diegenen die in de zomer naar het park gaan om te picknicken.

Draagbare speakers zijn namelijk natuurlijk ideaal om met je vrienden buiten muziek te luisteren, op het strand of in het park of op welke plek dan ook in de buitenlucht. Ze zijn op dezelfde manier perfect voor mensen die een apparaat makkelijk naar verschillende plekken moeten meenemen. Of als je in een groot huis woont en je niet verschillende geluidsinstallaties aan wilt schaffen.

Draagbare speakers zijn grofweg in twee groepen te verdelen, namelijk die met een Bluetooth en die met een Wifi verbinding. Tegenwoordig komen er steeds meer modellen op de Nederlandse markt die over beide verbindingen beschikken.

Is een speaker met veel vermogen altijd beter?

Meer vermogen is niet beter en niet slechter. Het vermogen van een speaker zegt niets over de kwaliteit van de speaker of de kwaliteit van het geluid. Het is namelijk maar een van de verschillen factoren die dat beïnvloeden. Eigenlijk is het vermogen van een luidspreker iets wat aangeeft wat de maximale waarde is dat de speaker aankan zonder dat het geluid van de speaker wordt vervormd.

Met andere woorden, als je speaker meer vermogen heeft, kun je de muziek met een hoger volume beluisteren zonder dat het vervormd wordt. Hou er wel rekening mee dat als je je luidspreker harder zet, hij ook meer energie verbruikt. En als het ook een draagbare speaker gaat, gaat de batterij dus minder lang mee, daar zou je dus een batterij met langere levensduur voor moeten hebben.

Welke soorten draagbare speakers bestaan er?

In algemene lijnen kun je een onderscheid maken tussen speakers die via Bluetooth verbinden en diegene die dat doen via de WIFI. Er bestaan in ieder geval ook veel speakers beide soorten verbindingen hebben. Als je wilt weten wat precies de verschillen zijn tussen de twee systemen, neem dan een kijkje op het schema hieronder.

Type Eigenschappen
Verbinding door middel van Bluetooth Je kunt de muziek niet op hetzelfde moment in verschillende ruimtes afspelen. Heeft geen Wifi verbinding nodig, waardoor hij verplaatsbaar is. Het geluid is meer gecomprimeerd aangezien het transmissiekanaal wat minder breed is. Het is wat ingewikkelder om een apparaat via Bluetooth te verbinden.
Verbinding door middel van Wifi Je kunt muziek afspelen in verschillende ruimtes op hetzelfde moment. Je kunt het alleen gebruiken als er een Wifi verbinding beschikbaar is. Deze verbinding biedt een zuiverder geluid. Een apparaat koppelen door middel van Wifi is heel eenvoudig.

Hoe werkt een Bluetooth verbinding?

Veel draagbare speakers maken gebruik van een verbinding door middel van Bluetooth. Daarom kun je je afvragen hoe zo’n Bluetooth verbinding precies werkt. Bluetooth is een specifieke technologie voor draadloze verbindingen die geluiden en data tussen verschillende apparaten kunnen overbrengen door middel van een radiofrequentie van 2,4 GHz.

Op deze manier is communicatie mogelijk zonder gebruik van kabels of andere verbindingen. Bovendien heeft de verbinding via Bluetooth het voordeel dat de verbinding uitstekend is, alhoewel alleen binnen een bepaalde afstand. Op dezelfde manier is het aantal apparaten dat op hetzelfde moment verbonden kunnen worden redelijk beperkt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een draagbare speaker gaat aanschaffen, is het aan te raden om een aantal aankoopcriteria in de gaten te houden. Om dat voor je makkelijker te maken, hebben we voor je de belangrijkste op een rijtje gezet. We hopen dat je deze criteria als een shopgids kunt gebruiken om dat apparaat te vinden dat bij jouw wensen past.

Kwaliteit van het geluid

Het is een beetje een open deur, maar de beste manier om de geluidskwaliteit te meten is door naar het geluid te luisteren. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Bovendien is de geluidskwaliteit bepalen niet zo eenvoudig als dat het lijkt. Daarom kunnen we je helpen met de technische criteria. We moeten letten op drie variabelen: impedantie (weerstand), gevoeligheid en vermogen.

De impedantie meet de weerstand die een apparaat biedt tegen de elektrische stroomdoorvoer. Dit wordt gemeten in Ohm, hoe hoger die is, hoe minder verstoringen of vervorming van het geluid je hebt. De gevoeligheid wordt gemeten in decibellen. Hoe hoger de gevoeligheid, hoe hoger de geluidskwaliteit bij hetzelfde vermogen. Tot slot garandeert meer vermogen een hogere kwaliteit op hogere niveaus van geluidsvolume.

Hoe je de draagbare speakers gaat gebruiken

Dit is ongetwijfeld een cruciaal criterium op het moment dat je de keuze voor een draagbare speaker gaat kopen. Het is aan te bevelen om na te denken of je een wilt kopen voor professioneel of meer persoonlijk gebruik. Op dezelfde manier moet je nadenken over hoe intensief je de draagbare speaker gaat gebruiken.

Je hebt niet dezelfde soort luidspreker nodig om binnenshuis of buitenshuis te gebruiken. Op dezelfde manier ga je waarschijnlijk ook niet dezelfde draagbare speakers kopen voor bij het zwembad in een vakantiehuis of voor gebruik in het park met vrienden of bijvoorbeeld gedurende de vrijmarkt op Koningsdag.

koffie en draadloze luidsprekers

Draagbare speakers zijn uitermate praktisch, je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken.
(Bron: Goran Ivos/ unsplash.com)

Verbinding

Op het moment van de aankoop van een draagbare speaker kun je een keuze maken tussen een speaker met Wifi verbinding of eentje met een Bluetooth verbinding. Een minpuntje van de eerste soort is dat je ze vooral op plekken zoals woningen of kantoren kunt gebruiken. In ieder geval op plaatsen waar je van een Wifi verbinding gebruik kunt maken.

De speakers die verbinding maken via Bluetooth hebben dit nadeel niet. Je hoeft alleen maar je mobiele telefoon, je laptop of tablet bij de hand te hebben en de verbinding tot stand te brengen. Aan de andere kant is het belangrijk dat het apparaat dat je koopt wel een zogenaamde Jack ingang heeft om de speaker via snoeren, een USB poort of een micro SD kaart lezer te verbinden.

Gebruiksduur van de batterij

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste zaken waarmee je rekening moet houden op het moment dat je een draagbare speaker koopt. Niemand houdt ervan om zonder batterij te komen zitten op het moment dat zijn of haar favoriete nummer wordt afgespeeld. Je kunt het beste er voor zorgen dat je een apparaat aanschaft dat het ten minste 8 uur uithoudt op 50% van het maximale geluidsvolume.

Over het algemeen worden draagbare speakers geleverd met zogenaamde lithium-ion- batterijen aangezien die een uitzonderlijk goede kwaliteit-prijs verhouding hebben. Sommige modellen kunnen tegenwoordig zelfs tot 25 of 30 uur batterijduur bieden, zodat je geen zorgen hoeft te maken dat je zonder muziek komt te zitten. Waar je tot slot beter ook rekening mee kunt houden is de totale levensduur van de batterijen.

“Muziek is de soundtrack van het leven.” – Dick Clark

Ontwerp, gewicht en afmeting

Over het algemeen is het ontwerp van een luidspreker misschien niet het allerbelangrijkste aspect. Toch is het interessant hoe het ontwerp van een draagbare speaker is als je hem vaak met je meebrengt. Kies dan voor een speaker met een ontwerp dat je mooi vindt, bijvoorbeeld een iets soberder of juist extravaganter ontwerp.

Aangezien het om een draagbare speaker gaat, is het interessant om de lichtste te kiezen waarvan de afmetingen zo beperkt mogelijk zijn. De tijd van hoe groter hoe meer capaciteit is gelukkig voorbij. Tegenwoordig kun je apparaten aanschaffen met aardig kleine afmetingen die uitstekende prestaties leveren.

Stereo-paar

Als je ervoor kiest om een Bluetooth draagbare speaker te kopen, is het aan te raden om te overwegen om een zogenaamd stereo-paar aan te schaffen. Met het stereo-paar kun je namelijk de twee speakers koppelen om dezelfde muziek af te spelen met een geluid dat normaal gesproken een stereo produceert. Op deze manier kun je van veel beter en realistischer geluid genieten.

Andere eigenschappen: radio, hands free, verlichting.

Speakers kunnen een aantal extra’s bevatten, zoals een radio, een klok, een alarm, of een verlichtingssysteem met verschillende verlichtingsmogelijkheden. Bovendien bevatten een aantal draagbare speakers een microfoon zodat je ook hands free optimaal van je luidspreker kunt genieten.

Bij al de extra’s die een draagbare speaker kan hebben, is het goed om rekening te houden welke oplaadmogelijkheden hij heeft. Als hij de beschikking heeft over een micro USB ingang, kun je hem direct via een externe batterij opladen. Het kan interessant zijn om te kijken of hij de functie heeft dat hij kunt hem een mobiele telefoon kan opladen, zodat hij als een soort powerbank werkt.

Samenvatting

Draagbare speakers zijn de perfecte oplossing voor wie waar dan ook van zijn favoriete muziek wil genieten. Met een draagbare speaker kun je je afspeellijsten beluisteren aan het zwembad, op het strand of in het park met je vrienden. De prestaties van de draagbare speakers zijn elke keer beter en ze bieden niet alleen een betere geluidskwaliteit, maar ook langere gebruiksduur met betrekking tot de batterij.

Het kopen van een draagbare speaker is echter niet een gemakkelijke taak. Dankzij de populariteit van het apparaat zijn er ontzettend veel verschillende fabrikanten die enorm veel modellen op de markt hebben gebracht. Om die reden is het aan te raden dat je een aantal belangrijke criteria overweegt bij de aankoop en niet alleen afgaat op een mooi design.

Als je deze gids handig vond, twijfel dan natuurlijk niet om een commentaar achter te laten en het op social media te delen met je vrienden!

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Legoshyn: 68257232/ 123rf.com)

Recensies