Game Laptop
Laatst bijgewerkt: 20-08-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

21Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

98Verzamelde opmerkingen

Als je het leuk vindt om spellen te spelen op jouw laptop, dan is dit artikel perfect voor jou. De meeste gamers maken gebruik van PC’s of spelcomputers, maar wil je mobieler zijn, dan is een game laptop een slimme aankoop. Een game laptop biedt je meer bewegingsvrijheid, comfort en lichtheid, naast alle bekende voordelen van de laptop.

Je hebt het vast wel eens iemand horen roepen: er zijn geen verschillen tussen een doorsnee laptop en een game laptop, behalve het ontwerp en de prijs. Dit is onjuist. Naast het ontwerp en de prijs van een game laptop, zijn er veel verschillen tussen een gewone laptop en een model speciaal om te gamen. Het verschil zit hem echter aan de binnenkant van de computer. Hier willen we in dit artikel wat dieper op ingaan.
Belangrijk om te weten

 • Een game laptop is op het eerste gezicht een computer zoals iedere andere. Ze zijn echter speciaal ontwikkeld om gamers een buitengewoon spectaculaire gaming ervaring te bieden. Vandaar dat dit type laptop de naam game laptop heeft gekregen.
 • Het kopen van een draagbare game laptop is niet altijd een simpele klus, laat staan een goedkope activiteit. Daarom kun je maar beter goed geïnformeerd zijn, voordat je je keuze maakt. Het is handig om van tevoren helder te hebben, wat je precies zoekt en verwacht van een game laptop. Ook is het zinvol, om van tevoren een budget vast te stellen, dat je hieraan wilt besteden. Hiermee beperk je de enorme keuze tot een behapbaar aantal game laptops, die je met elkaar gaat vergelijken.
 • Verder is het van belang om je voorkeur te bepalen voor een desktop spelcomputer dan wel een draagbare game laptop. Beide apparaten zijn ingericht, om de veeleisende gamer van alle gemakken te voorzien. Denk aan het uitvoeren van de nieuwste software, spellen en besturingsprogramma’s.
 • Omdat alle echt belangrijke eigenschappen van een game laptop aan de binnenkant van het apparaat zitten, is het nuttig hierover te lezen. Bijvoorbeeld over de technische aspecten, zoals de GPU van de grafische kaart, het RAM geheugen en de processors. Maar ook de opslagcapaciteit en het soort opslag dat mogelijk is. Verder kun je nog letten op een aantal zichtbare aspecten, zoals het formaat van het beeldscherm, het toetsenbord en de gebruikte materialen.

Onze selectie: De beste game laptop op de markt

Het kan een uitdaging zijn om een game laptop in de elektronica winkel te vinden. Zij verkopen vaker gewone laptops. Het online aankopen van een game laptop is daarom veel gebruikelijker. En gemakkelijker, want je kunt online alle merken en modellen vinden en met elkaar vergelijken. Hieronder vind je onze selectie van de 5 beste game laptops die op dit moment op de Nederlandse markt zijn. We hebben in deze selectie rekening gehouden met de feedback van andere gamers.

1e plaats: HP Pavilion game laptop met intel core i5

Ben je een fanatieke gamer, dan is de HP Pavilion game laptop jouw beste vriend. Bevat een Intel Core i5-9300H processor, en een Nvidia GeForce GTX 1650 grafische kaart. Deze grafische kaart zorgt in combinatie met het 15,6-inch hoge resolutie beeldscherm, voor een adembenemende spelervaring op desktopniveau. Maar dan lekker mobiel.

Deze game laptop heeft een geheugen van 8 GB DDR5 en levert uitstekende prestaties voor multiplayer en multitasker spellen. De Intel Core processor van de 9e generatie zorgt, ook bij veeleisende taken, voor volledige prestaties. En wees niet bang dat je game laptop oververhit raakt, want het dubbele ventilatorsysteem houdt de Pavilion koel. Ook tijdens nachtenlange speelsessies. Met het verlichte toetsenbord zit je er nooit naast.

2e plaats: Lenovo IdeaPad 330 gaming laptop

De Lenovo IdeaPad 33015ICH 81FK003XMH is een multifunctionele gaming laptop. De krachtige Intel Core i5 processor zorgt ervoor dat taken snel worden uitgevoerd. Met de NVIDIA GeForce GTX 1050 met 4 GB videogeheugen kun je de populairste games zoals Fortnite of League of Legends op medium tot hoge graphics spelen met goede framerates.

Dankzij 8 GB werkgeheugen kan deze laptop meerdere taken gelijktijdig uitvoeren. De 1000 GB harde schijf biedt ruimte voor gemiddeld 200.000 foto’s, 400 uur videomateriaal of meer dan 20 games van gemiddeld 40 GB.

3e plaats: ASUS TUF Gaming

Combineer de nieuwste AMD Ryzen™ processor en NVIDIA GeForce GTX™ graphics op een IPS-niveau NanoEdge-scherm tot 120Hz met de nieuwe ASUS TUF Gaming FX505DD/DT/DU , voor meeslepende, krachtig presterende gaming tegen een betaalbare prijs.

Het is getest en gecertificeerd om te voldoen aan de militaire MIL-STD-810G-normen, zodat gebruikers verzekerd zijn van de robuustheid en duurzaamheid die nodig zijn om de stoten en tikken van het dagelijkse werk en gaming te weerstaan. Met de SSD opslag starten jouw laptop en games razendsnel op.

4e plaats: MSI GL65 game laptop met Intel Core i7

Laat het spel maar beginnen!De GL73 van MSI scoort punten bij gamers en app gebruikers. Bij iedereen die snelle dataverwerking en haarscherpe graphics belangrijk vindt. De nieuwe Intel Core-processor en GeForce GTX-graphics zorgen voor hoge frame snelheden. Hierdoor voelt een game natuurlijk aan.

De twee wervelwind-bladventilatoren voeren de warmte efficiënt af. Matrix Display-technologie in deze game laptop ondersteunt maximaal twee externe beeldschermen. Deze kun je aansluiten via HDMI en Mini DisplayPort. Het ergonomische toetsenbord heeft een rode RGB-achtergrondverlichting.

5e plaats: Acer  Nitro 5 game laptop met Intel Core i7

Deze game laptop van Acer is uitgerust met een supersnelle Intel Core i7-processor. Dit betekent uitstekende prestaties op kantoor, thuis en in de man cave. Dankzij de enorme SSD van 1050 GB, heb je altijd genoeg ruimte voor je apps en gegevens.

Bij deze game laptop krijg je Windows 10 Prof. 64-bit en het Libre Office pakket geïnstalleerd. Hierdoor kun je de game laptop ook overdag op kantoor gebruiken, zonder op te vallen. Natuurlijk beschikt deze laptop over een koptelefoonaansluiting en USB 3.0 aansluiting.

Shopgids: Alles wat je moet weten over de game laptop

Zoals we eerder in dit artikel al schreven kan het kopen van een game laptop nog knap lastig zijn. Het vraagt om de nodige kennis van de technische aspecten aan deze laptop. De eisen die gamers stellen aan een game laptop, zijn daarbij totaal anders dan aan een gebruikelijke laptop. Hieronder beantwoorden we dan ook de door gebruikers meest gestelde vragen over de game laptop.

Game Laptop

Een draagbare game laptop is erop gebouwd, om de gebruiker een ultieme game ervaring te bieden.
(Bron: Rommel Canlas: 90394530/ 123rf.com)

Wat is een game laptop precies?

Het is lastig om een precieze en alles omvattende omschrijving te geven van een game laptop. Een game laptop heeft een aantal overeenkomsten met een gewone laptop. Maar meestal zie je al aan drie dingen, dat het hier om een ander type laptop gaat. De robuuste maat, een aanweziger ventilatiesysteem en soms een opvallend lichtgevend toetsenbord. Maar er zijn meer opvallende verschillen tussen een laptop en een game laptop.

In bepaalde opzichten heeft een game laptop echt andere specificaties dan een gewone laptop. Bijvoorbeeld de toepassing van nieuwe technologie die snel data kan verwerken. Of een emulator ter aansturing van programma’s en spellen. Maar denk ook aan videoschijven, die ieder type audiovisuele content haarscherp kunnen weergeven.

Wist je dat Nolan Bushnell en Ted Dabney in 1971 de eerste waren die een spelcomputer maakten? In het spel Computer Space kon de speler een ruimteschip besturen.

Het spelen van een spel kan door middel van een aantal moderne mogelijkheden. Een grafische kaart met een hoge resolutie en apparaten die snelle netwerkverbindingen tot stand brengen. Verder moet je denken aan krachtige processoren, grote opslagcapaciteit en efficiënte koelsystemen. Tenslotte is het spelen van een computerspel prettiger op een stil gekoelde game laptop met kwalitatieve toetsen op het toetsenbord.

Loont een game laptop de moeite als ik niet speel?

Over het algemeen zijn game laptops dure apparaten. Verder zijn ze krachtig en robuust, omdat ze in eerste instantie zijn gemaakt voor het zware werk. Dat een game laptop gericht is op gebruikers die graag spelen, wil niet zeggen dat anderen er geen profijt van kunnen hebben. De krachtige kenmerken van dit type computer, maken hem ook geschikt voor andere gebruikersgroepen.

Ook als niet-gamer kun je baat hebben bij het gebruik van een game laptop. Bijvoorbeeld als je voor je werk veel met beeldbewerking of videomateriaal te maken hebt. Maar ook als je ontwerpen maakt, als architect of modeontwerper. Een game laptop kan de zwaardere programmatuur die deze beroepen gebruiken prima aan.

Game Laptop

Meestal hebben game laptops een uitstekende beeldkwaliteit van hoge resolutie.
(Bron: Tero Vesalainen: 95852619/ 123rf.com)

Mocht je niet gamen en geen extreem zware programma’s draaien, dan raden we je een gewone laptop aan. Geen game laptop, want deze is dan te krachtig en te duur.

Wat is beter, een game laptop of een desktop spelcomputer?

Puristische gamers zullen zeggen dat de termen laptop, draagbaarheid en gamen niet goed samengaan. Ook in dit artikel gaan we je niet van het tegendeel proberen te overtuigen. Meestal geldt inderdaad nog, dat een game laptop een desktop spelcomputer niet zal overtreffen.

Dit is te danken of te wijten aan de aard van het apparaat. Met andere woorden, de ruimte die ze innemen en de draagbaarheid van de game laptop en desktop spelcomputer. Tegelijkertijd, zijn draagbaarheid en compactheid onmiskenbare voordelen voor andere groepen gamers. Het hangt uiteindelijk helemaal af, van jouw behoeften en verwachtingen van een game laptop. Ben je vaak onderweg of wil je niet altijd op dezelfde plek werken en gamen, dan is een game laptop zeker in het voordeel.

Een game laptop zal nooit de prestaties leveren van een game pc. Laptops bezitten nu eenmaal minder kracht, waardoor ze nooit hetzelfde rendement zullen halen. Maar je hebt niks aan een super krachtig apparaat op je desktop, wanneer je je steeds op een andere plek bevindt. Kijk dus goed wat op jouw situatie van toepassing is, of je vaak thuis bent, of toch meer onderweg.

Wat is het verschil tussen een game laptop en een desktop pc?

De markt van de game laptops is booming. Dit leidt ertoe dat zowel beginners als veteranen op het gebied van gamen zich beginnen af te vragen wat loont in hun situatie. De fabrikanten doen hun uiterste best, om de verschillen tussen een game laptop en een desktop pc terug te dringen. Ze zijn voorlopig nog niet aan elkaar gewaagd. Hieronder vind je een aantal verschillen tussen een game laptop en een desktop game pc:

Voordelen Nadelen
Game laptop Draagbaarheid.

Lichter gewicht.

Alle componenten in een enkel apparaat.

Ze worden warmer dan een desktop pc.

Processors zijn tot 25% minder krachtig.

Je kunt alleen RAM en opslagruimte toevoegen.

Weinig overclocking marge op de processor (tijdens veeleisende game sessies).

Beeldschermen tussen de 13 en 18 inch.

Desktop pc voor games Prijsvariatie, afhankelijk van de verschillende componenten.

Ze hebben over het algemeen een betere koeling.

Processors zijn tot 25% krachtiger.

Gemakkelijk uit te breiden met geheugen.

Ruime overcklocking marge op de processor.

Meer en betere opties voor geluidsweergave.

Veel grotere beeldschermen mogelijk.

Is niet eenvoudig te vervoeren.

Is veel zwaarder dan een game laptop.

Je koopt ieder component apart.

Een pc wint het van de game laptop als het aankomt op rendement, prijs en upgrade mogelijkheden. Het is een logisch gevolg van het formaat van beide spelcomputers. Veel mensen willen echter niet vast zitten aan één plek, om te werken en te gamen. De draagbaarheid van de spelcomputer is dan ook een zeer belangrijke overweging, bij het vergelijken van pc en game laptop.

Ook is het absoluut niet zo, dat als je een game laptop koopt, je in alle opzichten een spelcomputer van inferieure kwaliteit koopt. Zoals we eerder vermeldden, zijn ook game laptops gemaakt, om onder veeleisende omstandigheden goede prestaties te leveren. Je doet er wel verstandig aan om de voordelen en nadelen goed af te wegen, voordat je een spelcomputer koopt. Zij het een desktop pc of game laptop.

Game Laptop

Een game laptop is nu eenmaal op veel meer plekken te gebruiken dan een desktop pc.
(Bron: Asife: 37880791/ 123rf.com)

Waarin onderscheidt een game laptop zich van een laptop?

Het hierboven beschreven verschil tussen een desktop pc en een game laptop zijn overduidelijk. Duidelijker in elk geval, dan de verschillen tussen een gewone laptop en een game laptop. Je zou kunnen stellen dat een game laptop superieur is aan een doorsnee laptop. Deze laatste verdragen een gemiddelde werklast, terwijl game laptops ervoor gemaakt zijn om tot het gaatje te gaan in veeleisende omstandigheden. Een game laptop is veel krachtiger.

 • Meestal hebben game laptops een geavanceerder ontwerp. Je ziet het al aan de buitenkant, een game laptop ziet er anders, krachtiger en veelzijdiger uit dan een gewone laptop.
 • Het koelingssysteem van game laptops is sneller en sterker. In het heetst van de game strijd raken ze niet oververhit, waar een gewone laptop zou gaan blazen en oververhitten.
 • De grafische kaart van een game laptop verwerkt hoge resolutie. Grafische kaarten van gewone laptops gaan haperen bij snel wisselende beelden tijdens een spel, ze kunnen minder gegevens verwerken.
 • Toetsenborden van veel modellen game laptops hebben LED verlichting. Deze verlichting is vaak aan te passen in kleur en intensiteit. Ook bevatten zij displays van een hogere kwaliteit, dan die van gewone laptops. Sommige game laptop werken zelfs met een mechanisch toetsenbord.
 • Processors in game laptops zijn veel krachtiger. Doordat ze krachtiger zijn, kunnen ze meer data in kortere tijd verwerken. Meer data tegelijkertijd, dan de processors in een gewone laptop.
 • Game laptops bevatten een ruimer RAM geheugen. Ook een VRAM geheugen, dat speciaal gericht is op video content.
 • De accuduur van een game laptop is meestal korter. Door het hogere energiegebruik van een game laptop, loopt de batterij sneller leeg dan die van een gewone laptop. Daarom maken gamers vaak gebruik van 1 of 2 extra externe accu’s.

We kunnen nog wel even doorgaan het het benoemen van de verschillen tussen een gewone laptop en een game laptop. Kort samengevat, een game laptop is in de meeste opzichten krachtiger. Het enige aspect waarin de game laptop het aflegt tegen een gewone laptop is de accuduur. Logisch, want van een game laptop vragen gamers veel meer werkkracht, dan van een gewone laptop.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Er valt veel te leren over de details, aspecten, kenmerken en prestatie van een game laptop. Dat is niet voor niets, want de prijsverschillen zijn aanzienlijk. De verschillende componenten waaruit een game laptop is opgebouwd, bepalen de effectiviteit en de werkkracht van een game laptop. Hieronder zetten we de belangrijkste componenten voor je op een rij:

Grafische kaart

De grafische verwerkingsprogramma’s bevinden zich in de grafische kaart. Veel mensen gebruiken deze termen door elkaar, maar ze zijn dus wel degelijk verschillend. Stuurprogramma’s voor grafische data zitten meestal op een apart in te voeren kaart, of bestaat uit een aantal chips op het moederbord.

De kwaliteit van de grafische kaart, is misschien wel het belangrijkste component op een game laptop. Deze berekent namelijk razendsnel, hoe de beeldgegevens worden weergegeven op het beeldscherm. Hoe geavanceerder de grafische kaart, hoe hoger de resolutie en de snelheid van de beeldweergave. Ook lopen de beelden dan soepeler en vloeiender in elkaar over. Essentieel bij het spelen van een spel, het kijken van video’s en het genieten van films.

Game Laptop

Een game laptop bevat een effectief koelsysteem, om oververhitting te voorkomen.
(Bron: Ymgerman: 54430038/ 123rf.com)

De meest gebruikte grafische kaart op dit moment is de Nvidia. We raden je aan om een game laptop te kiezen die minimaal een Nvidia GEFORCE bevat, uit de serie GTX 10. Recentelijk is de serie GTX 16 gelanceerd. Deze is natuurlijk veel krachtiger. Nvidia levert ook grafische kaarten in de serie GTX 20. Dit zijn de krachtigste en duurste grafische kaarten op de Nederlandse markt.

Processor

Intel domineert de markt voor processoren van game laptops. Dit wil niet zeggen dat de andere fabrikant, AMD, slechter is, maar deze processoren komen minder vaak voor in game laptops. Het tegenovergestelde is van toepassing op desktop pc’s, daarin zijn meestal meer AMD componenten te vinden. Momenteel zijn er Intel Core processors van de negende generatie op de markt. We raden je dan ook aan, om een game laptop te kiezen die een processor van minimaal de zevende of achtste generatie te kiezen. Vanaf een Intel Core i5. Mocht je het nieuwste van het nieuwste willen bezitten, kies dan voor een i5-9400F processor, of een i5-9600K met 6 cores en 6 kanalen.

Als je budget het toelaat, zou je ook kunnen kiezen voor een game laptop met een Intel Core i7-9700K processor met 8 cores en 8 kanalen. Of voor een i7-9750H processor met 6 cores en 12 kanalen. Dit zijn bijna wonderprocessors, maar behoorlijk aan de prijs. De meest krachtige processor van dit moment is de Intel Core i9-9900K met 8 cores en 16 kanalen. Bijvoorbeeld in de Alienware Area 51 game laptop, die officieel werd gelanceerd in 2019.

RAM geheugen

Je weet waarschijnlijk al, dat het RAM geheugen het primaire geheugen is van jouw computer. In dit geheugen liggen alle data en programma’s opgeslagen. Voor een game laptop is het dan ook belangrijk, om voor de veeleisende game sessies, een redelijk tot groot RAM geheugen te hebben.

We raden je af om te kiezen voor een game laptop die minder dan 8 GB RAM geheugen en 2 GB VRAM geheugen (voor video) bezit. Met dit RAM geheugen verloopt je spel vloeiend, en kun je meerdere programma’s tegelijkertijd runnen. Dit heet multithreading. Gamen is namelijk een van de meest veeleisende taken die een computer kan uitvoeren.

Beschikt de game laptop van jouw voorkeur over 16 GB of 32 GB RAM geheugen? Perfect! Dan kan jouw game laptop veel taken tegelijkertijd uitvoeren, zonder moe te worden. Ook als jouw game laptop 8 GB bevat, hoef je je geen zorgen te maken. RAM geheugen is namelijk gemakkelijk en goedkoop uit te breiden.

Capaciteit en type opslag

Hoe meer capaciteit, hoe beter. Vandaag de dag bezitten game laptops een opslagcapaciteit van 1000 GB (1TB). Er zijn echter ook game laptops verkrijgbaar met 256 GB of 512 GB opslagcapaciteit. Kies in ieder geval voor een game laptop met minimaal 512 GB opslagcapaciteit.

Qua type opslag, moet je denken aan de combinatie van een SSD kaart met minimaal 256 GB en een HDD kaart van rond de 7200 rpm. Een SSD gebruiken gamers meestal, om hun game laptop een kickstart te geven, terwijl een HDD meer is voor daadwerkelijke opslag. In de meeste gevallen is de opslagcapaciteit van een game laptop makkelijk uit te breiden.

Beeldscherm

Een beeldscherm is van directe invloed op de kwaliteit van het spel dat je kunt spelen. Het ideale formaat beeldscherm, voor gamen en grafisch ontwerp, ligt tussen de 15´6 en 17´3 inch. Je kunt kleinere beeldschermen vinden, maar wil je turen naar jouw game laptop? Er zijn ook modellen game laptop verkrijgbaar met een beeldscherm van 18´3 inch formaat. Ga na, of je dit formaat en gewicht mee wilt nemen of niet.

Wist je dat Pac Man het meest verkochte spel aller tijden is? Het bedrijf Namco lanceerde dit spel in 1982.

Beeldfrequentie

Men meet de beeldfrequentie in Herz (Hz), anders gezegd, het aantal rondes per seconde. Om te begrijpen hoe Herz werken, is het onmisbaar om het aantal frames per seconden te kennen, afgekort als FPS. Een frame en een herz komen neer op een weergave per seconde, een enkel beeld dus.

Beeldfrequentie en beeldscherm zijn nauw met elkaar verweven. Tegenwoordig vind je beeldschermen die 60Hz, 120Hz en 144Hz kunnen weergeven. Sommige fabrikanten brengen beeldschermen met een beeldfrequentie van 240Hz op de markt, maar deze zijn natuurlijk duurder.

Ons advies is om te kiezen voor een game laptop met een beeldscherm die 120Hz of 144Hz aankan. Mocht geld geen belemmerende factor zijn voor je, ga dan voor een game laptop met een 240 Hz beeldscherm.

Type beeldweergave

Dit is een veel bevraagd onderwerp onder beginnende gamers. Je zou kunnen zeggen dat er 4 types beeldweergaven bestaan: TN, IPS, VA en PLS. We concentreren ons hier op de eerste twee, want deze zijn het meest gebruikt.

Beeldschermen met TN beeldweergave zijn het voordeligst en populair onder gamers. De vernieuwing van de frames gaat snel, waardoor beelden vloeiend in elkaar overlopen. Soms in een kwestie van 1 milliseconde (ms).

Wist je dat de eerste game laptop van MicroVision was?

Een beeldscherm met een IPS beeldweergave, wordt vaker gebruikt door ontwerpers en beeldbewerkers. IPS beeldweergave geeft kleuren natuurgetrouw weer, maar is wel iets trager (tussen de 4 en 5 ms) en duurder.

Resolutie

De benodigde resolutie van een game laptop is een ander veel bevraagd onderwerp door gamers. Kies je voor 1080P of 4K? Sommige mensen laten hun keuze afhangen van de nieuwigheid van de innovatie. Het antwoord op de vraag naar de ideale resolutie hangt echter helemaal af, van de manier waarop je jouw game laptop wilt gebruiken.

Als je jouw game laptop alleen voor het spelen van spellen wilt gebruiken, dan is een resolutie van 1080P afdoende. Bijvoorbeeld, bij een game met een beeldfrequentie van 120Hz, 144Hz, en 240Hz. Deze resolutie gebruikt ook minder energie uit de batterij. Laptops met 4K komen tot nu toe niet veel verder dan 60 Hz, waardoor ze meer geschikt zijn voor creatie en beeldbewerking. Ook vanwege hun precieze beeldweergave.

Toetsenbord en trackpad

Een toetsenbord is een essentieel onderdeel van een game laptop, want daarmee bestuur je de games. Je komt veel membraan toetsenborden tegen in de markt van de game laptops. Dit zijn toetsenborden die zeer gevoelig zijn voor aanraking, maar die geen langdurig en ruw gebruik verdragen.

De beste optie is een mechanisch toetsenbord, vaak ook onderdeel van een desktop spelcomputer. Er zijn momenteel nog niet veel modellen game laptops op de Nederlandse markt met dit type toetsenbord. Maar we denken dat dat een kwestie van tijd zal zijn, vooral in het hogere segment.

Game Laptop

Een game laptop bevat meestal een grafische kaart met een hoge resolutie.
(Bron: Georgejmclittle: 46461470/ 123rf.com)

Je hoeft niet veel van een trackpad te weten, om te beseffen dat ze niet ideaal zijn om mee te werken, laat staan gamen. Kies daarom eerder voor een gaming muis, die veel comfortabeler en preciezer is. Voor werk is een trackpad prima, vooral omdat deze weinig volume heeft en daardoor geen ruimte inneemt.

Draagbaarheid

De draagbaarheid van een game laptop, hangt voor een groot deel af van het gewicht. Meestal geldt dat hoe krachtiger een game laptop is, hoe zwaarder deze zal zijn. Het ligt er maar net aan, wat jij belangrijker vindt, comfort of prestatie.

Een game laptop is over het algemeen zwaarder en robuuster dan een traditionele laptop. Ze kunnen tot wel 4 kilo wegen. Als je voor de middenweg kiest, laten we zeggen een game laptop van 2 tot 3 kilo, dan heb je een krachtige game laptop die makkelijk mee te nemen is.

Samenvatting

In de wereld van de game laptops is het moeilijker kiezen dan in die van de traditionele laptop. Het verschil wordt namelijk vooral gemaakt aan de binnenkant van een game laptop, wat de nodige technische kennis van de koper vraagt. Het vereist het nodige onderzoek en een goede vergelijking. Naar de onderdelen die erop zitten en van de verschillende capaciteiten die ze bieden.

Een game laptop kan voorlopig niet tippen aan de capaciteiten en het rendement van een desktop spelcomputer. Maar, als het gaat om comfort en flexibiliteit, dan steekt een game laptop ver uit boven die van een desktop spelcomputer. Het is maar net waar, wanneer en op welke manier je het liefste speelt.

We hopen dat je dit artikel over de game laptop interessant vond en dat we jouw belangrijkste vragen hebben opgelost. Wil je dit artikel delen, dan kan dat via sociale media. Je kunt ook jouw reactie hieronder achterlaten, want we zijn benieuwd hoe jij denkt over game laptops.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Orapin Joyphuem: 82115837/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies