GPS-horloge
Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

19Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Sporten is nog nooit zo populair geweest als nu. Door een paar uur te bewegen ontsnap je aan je werk, dagelijkse zorgen of verplichtingen. Dit geeft een gevoel van ongeëvenaard geluk. Als je buitensporten beoefent, is het belangrijk de juiste gear bij je hebt om er het maximale uit te halen. Met een GPS-horloge weet je precies waar je je op welk moment bevindt. Met deze informatie kun je de afgelegde afstand en je snelheid nauwkeurig berekenen.

Sommige moderne GPS-horloges zijn bovendien uitgerust met routenavigatie en kunnen variabelen als je hartslag, de hoogte en het type terrein bepalen. In deze shopgids helpen we je het meeste uit een GPS-horloge te halen.
Belangrijk om te weten

  • GPS-horloges kunnen je helpen het meeste uit je favoriete sport te halen.
  • Bedenk voor je een GPS-horloge koopt, voor welke sport of activiteit je het apparaat nodig hebt, zodat je het model koopt dat het beste bij je past.
  • GPS-horloges bieden een veelheid aan informatie over bijvoorbeeld de hoogte, helling of je hartslag. Verderop in deze gids vind je de belangrijkste aankoopcriteria waar je op moet letten als je een GPS-horloge koopt.

Onze selectie: De beste GPS-horloges op de markt

De technologie staat nooit stil en dat merk je ook duidelijk als je GPS-horloges met elkaar vergelijkt. Sommige modellen beschikken over meer opties en kenmerken in vergelijking met de standaard GPS-horloges. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete GPS-horloges die je op de markt kunt vinden.

Lukybirds Gps Horloge

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Ontdek de LUKYBIRDS Smartwatch voor kinderen, het ultieme gps-horloge waarmee u het beste uit de wereld van technologie en veiligheid combineert. Met zijn geavanceerde GPS-functie bent u altijd op de hoogte van de locatie van uw kind en kunt u met een gerust hart genieten van de dag. Bovendien kunt u eenvoudig contact houden dankzij de telefoniefunctie, waardoor u en uw kind in direct contact met elkaar blijven.

Garmin Gps Horloge

Ontdek het Garmin GPS-horloge dat perfect bij uw levensstijl past. Dit stijlvolle en veelzijdige horloge is verkrijgbaar in diverse trendy kleuren en past moeiteloos bij elke look. Of u nu op het strand bent, met vrienden gaat fietsen of geniet van een barbecuefeest, de Garmin Instinct past altijd – uw horloge, uw levensstijl.

Pthtechus Gps Horloge

Ontdek het perfecte multifunctionele PTHTECHUS GPS-horloge voor uw kind, met een 1,37-inch high-definition kleurenaanraakscherm dat elke taal ondersteunt en is uitgerust met tal van functies zoals een dubbel gesprekssysteem, ingebouwde nano-simkaart, camera en rekenkundige spelletjes. Dankzij de handige app kunt u als ouder waar u ook bent een alarm instellen.

Mingfuxin Gps Horloge

Ontdek het Mingfuxin GPS-horloge, speciaal ontworpen voor kinderen, dat u een gemoedsrust biedt terwijl u uw kinderen vrijheid geeft. Dit 4G GPS-horloge zit boordevol functies, zoals videogesprekken, GPS-positionering, voice chat, een stappenteller en nog veel meer. Met de HD-camera en WiFi-verbinding kunt u altijd en overal via de bijbehorende app een videogesprek met uw kind voeren, zelfs zonder simkaart.

Het GPS-horloge met de beste prijs-kwaliteitverhouding

In vergelijking met andere modellen is het GSP-horloge van Garmin een betrouwbaar en handig apparaat dat ook nog eens weinig weegt. Ideaal dus voor personen die dagelijks een ronde lopen. Het horloge bevat een aantal GPS-hardloopfuncties en houdt je tempo, afstand, persoonlijke records en trainingsfuncties bij.

Het stijlvolle horloge heeft een hartslagmeter voor om de pols, zodat je geen afzonderlijke borstband hoeft te dragen.

Het beste GPS-horloge met eigen app

De Polar M200 is een waterdicht sporthorloge met optische hartslagmeting, geintegreerde GPS, 24/7 activiteitsmeting en de gebruiksvriendelijke Polar trainingsfuncties. Je matcht de M200 perfect bij je running outfit door de eenvoudig te verwisselen polsbanden die in vrolijke kleuren verkrijgbaar zijn.

Hardlopen wordt leuk en effectief met de Polar M200. Via de geintegreerde GPS meet hij nauwkeurig je snelheid, afstand en je route. Hij registreert je dagelijkse activiteit en volgt je aantal stappen, afgelegde afstand en je calorieverbruik.

Het meest uitgebreide GPS-horloge

Fitbit introduceert de Fitbit Versa. Een smartwatch die je de hele dag draagt en helpt om bewuster te leven. De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken.

Op je werk of thuis gebruik je Versa niet alleen om de tijd af te lezen maar ontvang je notificaties van onder andere telefoontjes en reageer je snel op berichten. Je hebt je agenda en je favoriete apps altijd bij de hand en middels de bluetooth verbinding luister je draadloos naar je favoriete muziek.

Het meest praktische GPS-horloge

Hoewel dit misschien niet het goedkoopste GPS-horloge op de markt is, weet je zeker dat je met dit model een horloge in huis haalt dat aan al je wensen voldoet. De stijlvolle smartwatch heeft een 1,2-inch kleuren-touchscreen met hoge resolutie.

Het Garmin-horloge is waterdicht tot 5 ATM. De batterij gaat tot 7 dagen mee in de GPS-modus. Er zijn vooraf sportprofielen geïnstalleerd voor onder andere hardlopen, fietsen, zwemmen, yoga en skiën.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over GPS-horloges

Als je erover denkt een GPS-horloge te kopen, is dit het ideale moment om na te denken over wat voor horloge je precies nodig hebt. Sport je regelmatig of incidenteel? Wat voor soort variabelen wil je meten? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit product. We hopen je zo te helpen het model te vinden dat het beste bij je past.

GPS-horloge

De technologie staat nooit stil. Dat merk je ook duidelijk als je GPS-horloges met elkaar gaat vergelijken.
(Bron: maridav: 20836492/ 123rf.com)

Voor welke activiteit heb je het GPS-horloge nodig?

Zoals je eerder in deze shopgids hebt kunnen lezen, is het belangrijk om van tevoren te bedenken waar je het GPS-horloge precies voor nodig hebt. Als je het horloge bijvoorbeeld voor een multisport nodig hebt, zoals een triathlon, raden we je aan er een te kiezen waarmee je tijdens de competitie van de ene naar de andere sportmodus kunt springen. Met een dergelijk model kun je de hoogte meten, kaarten lezen en het horloge in open water gebruiken.

Een GPS sporthorloge is een handig hulpmiddel om tijdens je trainingen of wedstrijden je positie te bepalen en vast te leggen. Achteraf kun je dan je route of training nakijken en analyseren. Je kunt een GPS-horloge ook gebruiken om trainingsvariabelen zoals je hartslag of de helling in de gaten te houden, om jezelf te trainen en beter te worden.

Waarom een GPS-horloge?

Als je deze shopgids leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in het kopen van een GPS-horloge. Het kan echter zijn dat je nog twijfelt welk horloge je wilt, omdat je nog niet helemaal begrijpt wat de voordelen van het apparaat zijn. Het belangrijkste voordeel van een GPS-horloge is misschien wel dat het je helpt je training te verbeteren. Door gestructureerde trainingen in de gaten te houden op het horloge, kan het apparaat je begeleiden en laten zien of je in het juiste tempo vooruit gaat.

Door op basis van je hartslag te trainen zul je betere resultaten behalen. Dit komt ten goede van je motivatie, vooruitgang en het bereiken van je doelen. Met andere woorden, een GPS-horloge helpt je om verschillende variabelen die belangrijk zijn voor je training, te herkennen en analyseren.

GPS-horloge

Je kunt een GPS-horloge gebruiken om trainingsvariabelen zoals je hartslag of de helling in de gaten te houden, om jezelf te trainen en beter te laten worden.
(Bron: Maksim Kostenko: 90449299/ 123rf.com)

Wat is Glonass en waar kun je het voor gebruiken?

Global positioning system (gps) is een wereldwijd satellietplaatsbepalingssysteem dat onder andere wordt gebruikt om een locatie te bepalen. Het systeem werkt nauwkeurig en precies. Echter, aspecten zoals de aanwezigheid van bomen of hoge gebouwen kunnen de positionering en nauwkeurigheid van het apparaat belemmeren en beïnvloeden. Om deze redenen nemen sommige fabrikanten alternatieve functies op, zoals stappentellers of trapfrequentiesensoren.

Op meer extreme locaties, zoals dichte bossen of hoge bergen, werkt GPS mogelijk niet goed genoeg. Het is op dit soort plekken dat je dankbaar zult zijn voor Glonass, een geolocatie-systeem, de Russische tegenhanger van het Amerikaanse GPS. Glonass werkt op basis van 31 satellieten in een baan om de aarde. Als GPS faalt, kan Glonass helpen alsnog de locatie te vinden.

Wat is beter, een GPS-horloge of een activiteiten tracker?

Soms focussen we ons zodanig op een bepaalde optie, dat we vergeten dat er nog andere opties zijn, die misschien wel beter passen. Een activiteiten tracker houdt onze dagelijkse bewegingen bij zoals lopen, rennen, traplopen en slapen. Sommige modellen hebben ook een hartslagmeter en/of GPS-sensor. Het belangrijkste doel van een activiteiten tracker is om de afgelegde afstand en het aantal verbruikte calorieën bij te houden.

Als dit de variabelen zijn waar je naar op zoek bent, volstaat het dus om een activiteiten tracker te kopen. In andere meer complexe gevallen, bijvoorbeeld als je buiten wilt hardlopen, is het beter om een GPS-horloge te kopen. Hiermee krijg je een grote nauwkeurigheid en preciezere afstanden. Denk goed na over de variabelen die je nodig hebt om de beste beslissing te nemen.

GPS-horloge

GPS-horloges worden veel gebruikt door topsporters. 
(Bron: Tomas Anderson: 92367088/ 123rf.com)

Hoe werkt navigatie met een GPS-horloge?

GPS is een afkorting van Global Positioning System. Die naam zegt precies wat GPS is, namelijk een systeem dat over de hele aarde gebruikt kan worden om te bepalen waar je bent. Ook kun je met GPS variabelen zoals je snelheid bepalen. Het systeem werkt met signalen die door GPS-apparaten worden verzonden naar de vele satellieten die constant rond de aarde draaien.

GPS is tegenwoordig vooral nuttig voor navigatieapparaten, zoals de apparaten die we in de auto gebruiken om naar onze bestemming te rijden. Een GPS-horloge is ontworpen om bij het sporten inzicht te krijgen in verschillende variabelen en bijvoorbeeld je snelheid, tempo en de afgelegen afstand te analyseren. Een GPS-horloge is, kortom, een slim horloge dat je helpt om je trainingsprogramma te verbeteren.

Wist je al dat GPS oorspronkelijk in de Koude Oorlog door de Verenigde Staten werd gebruikt, voor militaire toepassingen en inlichtingendiensten, o.a. vanwege de lancering van het Sovjet-ruimtevaartuig Sputnik 1 in 1957?

Wat zijn de meest geavanceerde functies van een GPS-horloge?

Tot nu toe hebben we de basisfuncties gezien die de meeste standaard GPS-horloges bieden. Hieronder laten we je echter zien wat de meest geavanceerde functies van een GPS-horloge zijn. Dit zijn functies die door de meest professionele sporters worden gebruikt, om inzicht te krijgen in de belangrijkste variabelen die invloed hebben op de sportprestaties. Hoewel je hier een hoger prijskaartje voor zult betalen, kan het nuttig zijn om op zoek te gaan naar een GPS-horloge dat aan 1 of meerdere van de volgende criteria voldoet:

Geavanceerde functionaliteit Beschrijving
Stappenteller Aantal stappen per minuut met beide voeten. Het helpt te bepalen of je voldoende stappen zet.
Verticale oscillatie Meet of je niet onnodig veel energie verliest door een te grote op- en neerwaartse beweging.
Aerobe vermogen De capaciteit van het lichaam om zuurstof naar de spieren te brengen en afvalstoffen af te voeren.
Contacttijd met de grond Het aantal seconden dat de voeten tijdens het hardlopen in contact blijven met de grond.
Lactaatdrempel De trainingsintensiteit waarbij lactaat (melkzuur) zich begint op te hopen in de bloedbaan. Wanneer een hardloper deze drempel overschrijdt, begint de vermoeidheid sneller toe te nemen. Meet de weerstand.
Hersteltijd De periode die het lichaam nodig heeft om te herstellen van een training. Na elke training laat het apparaat je weten hoeveel uren je nodig hebt om terug te keren naar je maximale capaciteit.
Overmatig zuurstofverbruik na de training Gerelateerd aan de hersteltijd van de spieren. Na het sporten verbruikt het lichaam meer zuurstof dan wanneer het zich in ruststand bevindt.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Hieronder beschrijven we een aantal aankoopcriteria dat interessant is om te overwegen om het GPS-horloge te kopen dat het beste bij je past. Het kan zijn dat je je tot nu toe overweldigd voelt, omdat je de beschrijvingen van de GPS-horloges niet altijd begrijpt. Het overzicht hieronder helpt je de kenmerken te leren kennen die invloed hebben op je keuze.

Accelerometer

Een accelerometer is een sensor die we in alle GPS-horloges vinden. Het is een instrument dat in staat is om gedurende 24 uur lang hardloopafstanden of -ritmes te berekenen met een minimale foutmarge. Wel moeten we hierbij zeggen dat de nauwkeurigheid van het apparaat erg kan variëren, afhankelijk van het type terrein waarop de activiteit wordt uitgevoerd.

In het bijzonder berekent de accelerometer de snelheid van je pas op basis van sensoren die zich in de apparaten bevinden en versnellingsmeters worden genoemd. Deze mechanismen, die moeten worden gekalibreerd voor een goede werking, meten de beweging van de voet. Wees je er bewust van dat ieder lichaam uniek is en dat niet iedere pas hetzelfde tempo heeft.

Waterdicht

Hoewel de meeste GPS-horloges waterdicht zijn, is het belangrijk je er bewust van te zijn dat dit niet voor alle modellen geldt. Controleer dit criterium daarom goed, voordat je een GPS-horloge koopt. Met de meeste smartwatches kun je in ieder geval in een zwembad zwemmen. Echter, als je van plan bent om in diepere wateren of in open water te zwemmen, raden we aan op zoek te gaan naar een model dat daar speciaal voor ontworpen is.

Sommige merken geven aan hoe diep je met het horloge kunt gaan. Deze variabele wordt meestal in de eenheid ‘atmosferen’ (Atm) weergegeven, zoals vaak ook wordt gedaan met traditionele horloges. De GPS-horloges die opvallen zijn de modellen met 5 Atm (watersporten met lage snelheid), 50 Atm (watersporten bij hoge snelheid) of de EN13319-norm (ideaal voor duiken).

Kaart

Sommige GPS-horloges bieden de mogelijkheid om een kaart in te zien, om te kunnen zien waar je bent en welke routes je af kunt leggen. Deze functie is meestal te vinden bij GPS-horloges met een gemiddeld tot een hoger prijskaartje. Er bestaan zelfs GPS-horloges met kaarten die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde sporten.

De kaartfunctie kan handig zijn als je een activiteit in de buitenlucht beoefent, met name als je je bijvoorbeeld in de bergen bevindt. Met een GPS-horloge met kaartfunctie kun je meestal aangeven welke route je voor je activiteit wilt volgen, wat je zal helpen niet te verdwalen en te voldoen aan de route zoals je die van tevoren had bedacht.

Hoogtemeting

Er zijn GPS-horloges die de hoogte meten waarop je je bevindt en op die manier de hoogtegeschiedenis van je training bijhouden. Het zijn vooral de duurdere GSP-horloges die dit soort functies bieden. Hoewel het duurdere modellen zijn, kan het nuttig zijn om deze investering te maken, om zo de effectiviteit van je training te vergroten. Vooral als je graag bergen beklimt is een GSP-horloge met hoogtemeting een aanrader.

Hartslagmeter

Dit is een van de meest gevraagde functies bij de verkoop van een hartslagmeter. Als je erg intensief sport, is het normaal om je hartslag in de gaten te willen houden, om zo je vooruitgang te kunnen zien en deze beter te analyseren. Een hartslagmeter helpt je sneller te verbeteren en zorgt ervoor dat je efficiënter kunt trainen.

Veel GPS-horloges bevatten een pols-hartslagmeter of de mogelijkheid om via Bluetooth een band op de borst aan te sluiten. De tweede optie meet nauwkeuriger, maar vereist dus wel een afzonderlijke band om je borst te dragen. Er zijn tot slot meer uitgebreide GPS-horloges, die naast het hartslagritme nog andere gegevens over het hart weergeven, zoals de maximale hartslag. Op basis van deze informatie kun je je training nog beter naar je conditie aanpassen.

Samenvatting

In deze shopgids heb je kunnen lezen dat een GPS-horloge een goede bondgenoot is als je buitenshuis wilt trainen. Dat geldt vooral als je bijvoorbeeld wandelt, hardloopt, zwemt, of berg- en watersport beoefend. Door een GPS-horloge te gebruiken, kun je je training aan te passen en er het maximale uit halen, om zo je conditie sterk te verbeteren.

Er zijn veel verschillende soorten GPS-horloges. Welk type het beste bij je past is afhankelijk van het type sporter dat je bent, of wilt zijn. Als je maar 1 keer maand sport, is het misschien niet de moeite waard om het duurste model te kopen. Echter, als je fanatiek sport en graag je conditie verbetert, kan een goed GPS-horloge je hier eenvoudig bij helpen. We raden je aan in dat geval op zoek te gaan naar een geavanceerd model. In deze shopgids vind je de belangrijkste aankoopcriteria die gelden bij de aankoop van een GPS-horloge.

Vond je onze shopgids over GPS-horloges interessant? Deel het artikel op social media met je familie en vrienden, of laat hieronder je reactie achter. We zijn erg benieuwd naar je mening en ervaring!

(Bron van de header afbeelding: Blasbike: 20439058/ 123rf.com)

Recensies