Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

7Onderzochte producten

33Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

54Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Huawei tablet test 2023. Hier stellen we alle Huawei tablets voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie voor je samengesteld en ook een samenvatting van de beoordelingen van klanten op het Internet toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Huawei tablet voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je zelf een Huawei tablet wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Huawei tablets vervullen een breed scala aan functies en taken. Je kunt kiezen uit veel verschillende varianten om je perfecte tablet samen te stellen.
 • De Huawei tablet is geschikt voor beginnende tot meer ervaren gebruikers, afhankelijk van welk model je kiest.
 • Een vaak gestelde vraag is hoe je je mobiele telefoon met je tablet verbindt, we laten je zien hoe in ons deel.

Huawei Tablet: Onze selectie

Huawei Huawei Tablet

Ontdek de ultieme tablet-ervaring met de HUAWEI-tablet uit de Huawei-serie. Deze tablet, uitgerust met een verbluffend 24,38 cm (9,6 inch) HD IPS-scherm, zal u versteld doen staan van de heldere en levendige beelden met een indrukwekkende resolutie van 1280 x 800 pixels. Dankzij de oogverzorgingsmodus kunt u bovendien langer genieten van het surfen op het web, het bekijken van video’s en het lezen van uw favoriete e-books zonder uw ogen te belasten.

Huawei Huawei Tablet

Ervaar echte veelzijdigheid met de multi-vensterfunctie op de HUAWEI MatePad 11. Open tot wel 4 apps in een afschermend rammelaar en pas uw manier van werken en leven aan. De TUV Rheinland dual certificering betekent dat u profiteert van een vermindering van blauw licht, zonder dat de weergavemodus en -kleur worden gewijzigd, voor een comfortabelere kijkervaring.

Huawei Huawei Tablet

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Aangedreven door EMUI 10.1, Octa-core processor en geavanceerde algoritmes, biedt de HUAWEI MatePad T 10s u geoptimaliseerde grafische beelden en topprestaties op elk moment. Bedien uw nieuws, bekijk video’s of winkel online met gemak. Schakel eenvoudig tussen apps of open twee ramen tegelijk voor een soepele en stabiele ervaring.

Huawei Huawei Tablet

Blijf altijd verbonden en leg uw favoriete momenten vast met de hoogwaardige 5-megapixel hoofdcamera en 2-megapixel frontcamera. U zult geen gebrek aan opslagruimte hebben, want deze tablet is uitgerust met 32 GB intern geheugen en 2 GB RAM-geheugen. Indien nodig kunt u het geheugen eenvoudig uitbreiden tot maar liefst 256 GB met een microSD-kaart, zodat u al uw bestanden, foto’s en video’s altijd bij de hand heeft.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Huawei Tablet koopt

Wat is een Huawei tablet?

Een tablet is in het algemeen geen mobiele telefoon maar ook geen laptop, het is min of meer een tussenoplossing. Dat is precies wat de fabrikant Huawei je met zijn laptops biedt.

Je kunt je draagbare Huawei tablet overal gebruiken. Zelfs op het strand op vakantie! (Image source: pexels.com / Richard Dacker)

Een Huawei tablet biedt je een keur aan mogelijkheden, die we in onderstaande lijst voor je hebben samengevat

 • Films kijken
 • Boeken lezen
 • Werk
 • Bezoek sociale netwerken
 • Voer videogesprekken met vrienden
 • Minigames spelen

Zoals je ziet is er dus een breed scala aan manieren waarop een Huawei tablet je dagelijks leven kan verbeteren. Hoe en of het dit kan, zullen we samen verduidelijken in de volgende paragraaf.

Iseen Huawei tablet geschikt voor jou?

Met het oog op de hierboven genoemde mogelijkheden en activiteiten moet je natuurlijk eerst en vooral voor jezelf uitmaken of een Huawei tablet geschikt voor je is en welke meerwaarde hij je zou opleveren. Je zou misschien een familielid kunnen vragen dat al een tablet bezit, bij voorkeur van de fabrikant Huawei.

Ze kunnen je misschien vanuit hun eigen persoonlijke gezichtspunt vertellen wat ze mooi en wat ze niet mooi vinden. Je zou ook naar de verschillende meningen op het Internet kunnen kijken. Natuurlijk moeten ze neutraal zijn. Merk op dat dit een subjectieve waarneming van de maker van de video is en dat je je eigen mening moet vormen.

Hoeveel kost een Huawei tablet?

Zoals met de meeste dingen in de tech wereld, is er een grote variatie in de kwaliteit en prestaties van Huawei tablets. Dienovereenkomstig zijn er ook grote verschillen in prijzen. Ook hier is het doel waarvoor je je Huawei tablet wilt kopen doorslaggevend en prijsbepalend.

De prijs van een Huawei tablet varieert sterk door de verschillende technische kenmerken!

In de tabel hieronder hebben we verschillende categorieën en de bijbehorende prijzen samengebracht.

Categorie Prijs
Instapniveau vanaf 90€
Midden budget ca. 90-150€
Bovencategorie vanaf 200€

Dus als je je toestel bijna elke dag gebruikt, raden we je aan te overwegen of het misschien geen zin heeft een duurdere maar ook hoogwaardige Huawei tablet te kopen.

Welke alternatieven zijn er voor een Huawei tablet?

Een belangrijk punt als het om tablets gaat is het besturingssysteem waarmee een tablet werkt. Dit is ook waar de grootste verschillen ontstaan. Wat betreft het besturingssysteem is er Android. Dit is waar je nieuwe Huawei tablet op zal draaien. Een ander besturingssysteem, en misschien wel het grootste op de markt, is IOS.

Dit is het besturingssysteem van Apple en zijn iPads. Deze tablet is best een levensvatbaar alternatief voor een Huawei tablet. Doorgaans is Apple’s iPad echter een wat duurder alternatief en kan al gauw drie tot vier keer de prijs van een Huawei tablet bedragen. Een goedkoper alternatief zou de Fire 7 van Amazon zijn.

Wist je dat: De iPad en iOS tegen de MediaPad en Android is een strijd tussen twee besturingssystemen en apparaten die al enkele jaren geleden begon!

Als algemene oriëntatie kun je onthouden dat een Huawei tablet varieert van lagere tot hogere middenklasse in termen van prestaties en technologie. Je moet voor jezelf uitmaken hoe vaak je je tablet gebruikt en hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Op basis hiervan moet je dan je beslissing nemen.

Besluit: Welke soorten Huawei tablets zijn er en welke is geschikt voor jou?

Onder de verschillende soorten Huawei tablets zijn er twee modellen die opvallen

 • Media M5 Tablet
 • Media T5 Tablet

In de volgende paragraaf vertellen we je over de voordelen en nadelen van deze modellen.

Wat is een Media M5 tablet en wat zijn de voor- en nadelen?

De Huawei MediaPad M5 van Huawei is een van de nieuwste tablets van de fabrikant en is onlangs op de markt verschenen. Je vindt dit apparaat meestal te koop in de meeste elektronicawinkels. Met een gewicht van net geen 500 gram en een gebruikersinterface van 76% is dit een absoluut toptoestel.

Bovendien is hij gemaakt van hoogwaardig metaal en niet van eenvoudig plastic. Met een LCD IPS beeldscherm en een beeldschermdiagonaal van 10,8 inch is hij ook op dit gebied volkomen overtuigend. Bovendien heeft deze tablet van Huawei een RAM van vier GB en een normale opslagcapaciteit van 32 GB.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Vernieuwende functies
 • Efficiënt
Nadelen
 • Vrij duur
 • Relatief zwaar

Een andere vernieuwende en interessante functie is zeker de vingerafdruksensor aan de voorkant.

Wat is een Media T5 tablet en wat zijn de voor- en nadelen?

De Huawei MediaPad T5 is weer een tablet toestel van de fabrikant en het merk Huawei. Dit toestel heeft een prima prijs-prestatie verhouding en is vooral overtuigend door zijn vormgeving en camera. De MediaPad T5 is sinds augustus 2018 in Duitsland te koop en weegt 460 gram, wat hem iets lichter maakt dan de M5 die net geen 500 gram weegt.

Voor langdurig in de hand houden kan dit verschil nogal doorslaggevend zijn en een belangrijk verschil in tevredenheid spelen.

Voordelen
 • Hoge kwaliteit
 • Lichtgewicht
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
 • Kleiner
 • Lagere resolutie, weinig speciale mogelijkheden

De kleuren van dit toestel zijn niet in een bijzonder grote keuze, namelijk alleen de kleur “Zwart” is beschikbaar. De beeldschermdiagonaal is ook iets kleiner dan die van de M5. De T5 heeft een beeldschermdiagonaal van 10.1 inch.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Huawei tablets te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke Huawei tablets. De criteria die je kunt gebruiken om je aankoopbeslissing te nemen zijn de volgende

 • Opslagcapaciteit
 • Netwerkverbinding (Wifi vs LTE)
 • Resolutie
 • Grootte van het scherm

Opslagcapaciteit

Zoals bij veel technische apparaten speelt ook de capaciteit van het interne geheugen van de Huawei tablet een doorslaggevende rol als het erom gaat de beste tablet voor je te kiezen. Hoewel cloud-opslag de laatste jaren steeds populairder is geworden, is intern geheugen een van de belangrijkste criteria bij de aanschaf van dergelijke tablets.

De opslagcapaciteit wordt bijna altijd in GB aangegeven en je vindt ze meestal in de productinformatie!

Je kunt de geheugencapaciteit meestal vinden in de productinformatie of vraag de dealer rechtstreeks om informatie.

Netwerkverbinding (Wifi vs. LTE)

De netwerkverbinding is een cruciaal punt dat de meeste kopers niet de aandacht geven die het verdient. Dit is of je nieuwe Huawei tablet wel of niet een SIM kaart kan accepteren.

Als je voor het netwerktoestel kiest, moet je er een toeslag voor betalen. Je moet ook overwegen van welke mobiele telefoon aanbieder je je SIM kaart wilt kopen. (Image source: unsplash.com / Tyler Franta)

In deze context spreken we vaak van “netwerk-geschikte” toestellen. Hiermee krijg je toegang tot het mobiele netwerk en kun je het gebruiken om te telefoneren, tekstberichten te schrijven of het mobiele netwerk te gebruiken voor internetactiviteiten.

Resolutie

Resolutie en snelheid zijn ook belangrijke factoren bij de aanschaf van je nieuwe Huawei tablet.

“Resolutie” verwijst naar het aantal pixels waarmee je nieuwe tablet een beeld kan weergeven.

Dit wordt vaak uitgedrukt in formaten als 2560×1600 pixels. Dit voorbeeld heeft betrekking op de beeldkwaliteit van de Huawei MediaPad M5. Hier moet je vooral letten op het feit dat je nieuwe tablet in staat is om video’s en beelden in hoge definitie weer te geven. Tegenwoordig zouden de meeste toestellen dit zonder problemen moeten kunnen.

Schermgrootte

Het scherm of de schermgrootte is de volgende doorslaggevende koopfactor als het gaat om de aanschaf van een nieuwe Huawei tablet. Het is belangrijk te onderscheiden dat “beeldschermgrootte” alleen betrekking heeft op de diagonale lengte van het beeldscherm, niet op het toestel zelf. Dit leidt vaak tot verwarring over welke lengte bedoeld wordt. De technologie is tegenwoordig al zo geavanceerd dat het grootste oppervlak van het toestel eigenlijk het beeldscherm is. In het geval van de Huawei MediaPad bestaat 76% van het toestel eigenlijk uit het beeldscherm.

Een ander belangrijk en interessant punt is dat de grootte van het beeldscherm aangeeft hoe zwaar het toestel uiteindelijk zal zijn

. Grotere toestellen hebben de neiging zwaarder te zijn, wat ze moeilijker hanteerbaar kan maken en waarmee bij de aankoop van een toestel rekening moet worden gehouden.

Wetenswaardigheden over de Huawei tablet

Hoe start ik mijn Huawei tablet zonder PIN?

Als je de PIN van je Huawei tablet vergeten bent en hem toch wilt openen, staan je verschillende mogelijkheden ter beschikking. Een ervan is het toestel terugzetten op fabrieksinstellingen, maar dit zou resulteren in verlies van al je informatie en gegevens.

Een andere optie is het Android Apparaatbeheer, dat je van tevoren geactiveerd moet hebben om het te kunnen gebruiken als je het vergeet. Als je dit gedaan hebt, kun je naar de website van je toestelbeheerder gaan en je PIN bewerken of hulp krijgen.

Kun je je Huawei telefoon verbinden met je Huawei tablet?

Om je Huawei tablet met een mobiele telefoon te verbinden, heb je drie verschillende mogelijkheden

 1. Bluetooth
 2. Wi-Fi Direct
 3. Afstandsbediening

In deze subparagraaf gaan we in op de eerste twee punten en leggen we uit hoe je je mobiele telefoon op deze manier met je tablet kunt verbinden. Voor de “Bluetooth” optie ga je als volgt te werk

 1. Ga naar het Bluetooth item in de instellingen van je tablet
 2. Nu moet je de zichtbaarheid voor andere toestellen instellen
 3. De telefoon/tablet zou nu op het andere toestel moeten verschijnen
 4. Maak verbinding met het andere toestel
 5. Begin met het overzetten van je gegevens

De tweede optie was “Wi-Fi Direct” en we laten je zien hoe je dat doet

 1. Kies Wi-Fi Direct in de instellingen
 2. Het toestel zal zoeken naar compatibele toestellen, wat een voorwaarde is voor deze optie
 3. Kies nu het juiste apparaat
 4. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, kun je beginnen met het overbrengen van gegevens en video’s.

Beeldbron: 123rf.com / Eugenio Marongiu

Recensies