Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

17Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

79Verzamelde opmerkingen

Ben je veel onderweg en wil je geen muziek missen? En ben je geen fan van koptelefoons? Dan moet je overwegen of draagbare luidsprekers precies goed voor je zijn. Je kunt ze overal in je huis/appartement mee naartoe nemen en opzetten. Zelfs als je aan het feesten bent of buitenactiviteiten onderneemt, hoef je je favoriete afspeellijst niet te missen.

De grote JBL Xtreme test 2023 legt niet alleen uit wat er zo bijzonder is aan deze luidsprekers. Nee, allerlei vragen over levensduur van de batterij, kosten, voordelen en nadelen worden in dit artikel beantwoord en toegelicht. We willen je aankoopbeslissing wat gemakkelijker maken.
De belangrijkste feiten in het kort

 • JBL is internationaal een van de meest vooraanstaande en populaire bedrijven op het gebied van technologie en audio. Ze hebben ook veel aandacht besteed aan draagbare luidsprekers om het beste uit hun producten te halen.
 • De knoppen op JBL’s producten hebben enkele extra functies waar je misschien nog niet eerder van gehoord had. Zo kan bijvoorbeeld de bas worden aangepast en geminimaliseerd.
 • Veel modellen uit de JBL Xtreme serie zijn waterbestendig of zelfs waterdicht. Bovendien zijn sommige geschikt om je smartphone of tablet op te laden. Een blik in de gebruiksaanwijzing kan daarom de moeite waard zijn.

JBL Xtreme: Onze selectie

Jbl Jbl Xtreme

Ervaar extreem basgenot met de JBL Xtreme Bluetooth-luidspreker die indrukwekkend geluid met krachtige bas in ultieme kwaliteit produceert. Zowel thuis in de woonkamer, buiten als op elk feest, bent u verzekerd van een onvergetelijke muziekervaring. Geniet van uw favoriete muziek waar u ook bent dankzij de 10.000mAh batterij die u tot 15 uur luisterplezier biedt. U hoeft alleen maar op te laden en aan de slag te gaan. Indien gewenst kunt u tegelijkertijd uw tablet of smartphone opladen via de USB-poort.

Jbl Jbl Xtreme

Ontdek de JBL Xtreme 3: dé draadloze speaker die perfect is voor feestjes bij het zwembad, op het strand of in het park. Dankzij de water- en stofdichte constructie en het draagbare ontwerp kunt u zonder zorgen genieten van uw muziek op elke locatie. Deze luidspreker zorgt voor een krachtig en helder geluid met 4 drivers, 2 JBL-basradiatoren en de PartyBoost-functie. Sluit meerdere JBL-luidsprekers aan voor een meeslepende geluidservaring die uw gasten zeker zal imponeren.

Jbl Jbl Xtreme

Ontdek de ultieme luisterervaring met de JBL Xtreme. Verbind eenvoudig en draadloos via Bluetooth tot 3 smartphones of tablets met deze krachtige luidspreker om achtereenvolgens te genieten van indrukwekkende, heldere stereogeluiden. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het opladen, want de ingebouwde 10.000 mAh batterij zorgt voor tot wel 15 uur ononderbroken muziekplezier. Bovendien kunt u dankzij de dubbele USB-oplaadpoorten ook andere apparaten opladen.

Jbl Jbl Xtreme

Ontdek de ultieme luisterervaring met de JBL Xtreme, een draadloze Bluetooth-luidspreker die ongeëvenaard geluid en comfort biedt. Met JBL’s kenmerkende geluidskwaliteit geniet u van 15 uur onafgebroken luisterplezier onder optimale audio-instellingen. De JBL Xtreme is IPX7-waterbestendig, waardoor u zonder zorgen kunt genieten van uw favoriete muziek, zelfs in de meest vochtige omstandigheden.

Gids: Vragen die je moet overwegen voor je een JBL Xtreme koopt

Ben je op zoek naar draagbare luidsprekers die niet alleen goed klinken, maar ook stijlvol en bekwaam zijn? Dan ben je hier op de juiste plaats. We laten je kennismaken met de JBL Xtreme serie om je te helpen beslissen wat je moet kopen. Maar eerst willen we de meest elementaire vragen beantwoorden, die je jezelf waarschijnlijk al gesteld hebt.

JBL Xtreme-1

JBL toestellen doorstaan zelfs het baden in een rivier zonder eronder te lijden.
(Beeldbron: unsplash / Eliott Van Buggenhout)

Wat onderscheidt JBL Xtreme van andere fabrikanten?

JBL behoort tot de Harmann Company groep, die deel uitmaakt van Samsung. Deze onderneming is ook een van de internationale leiders op het gebied van audioproducten. Hiertoe behoort ook de JBL Xtreme, die niet alleen indruk maakt met zijn lange levensduur van de batterij, maar ook ver vooruit is in termen van bas.

De luidsprekers hebben niet alleen een modern ontwerp, maar zijn ook waterdicht, robuust en beloven een onvergetelijke muziekervaring buitenshuis. Bovendien behoren ze tot de iets duurdere fabrikanten in termen van prijs. Bovendien zijn veel toestellen waterdicht. Hoe dat eruit ziet zie je in deze video, waarin een gebruiker het woord waterdicht letterlijk genomen heeft.

Wat zijn de alternatieven voor de JBL Xtreme?

Als alternatief kun je andere Bluetooth luidsprekers van andere fabrikanten gebruiken. Of het nu die van Teufel, Bose of soortgelijke merken zijn. De markt voor draagbare Bluetooth luidsprekers is booming, dus de keuze is bijzonder groot.

Om het grote geheel niet uit het oog te verliezen, is het raadzaam van tevoren te bedenken wat je precies wilt en hoe hoog je budget is.

JBL biedt ook allerlei andere producten aan, zoals soundbars, party luidsprekers, home cinema systemen en hoofdtelefoons in verschillende variaties. Bovendien kun je kiezen uit verschillende series draagbare luidsprekers. Bijvoorbeeld, luidsprekers worden ook aangeboden als clip versies. Er zijn geen grenzen aan je behoeften.

Hoeveel kosten JBL Xtreme luidsprekers?

Hoeveel een JBL Xtreme kost, hangt allereerst af van de serie. Oudere modellen zijn logischerwijs iets goedkoper dan de nieuwe. Bij ons onderzoek ontdekten we dat de oudere serie al verkrijgbaar is voor minder dan 200 euro, terwijl de nieuwe serie ongeveer 300 euro kost.

De prijs hangt helemaal af van de functies en je wensen

Wat prijs betreft is de fabrikant iets duurder dan de anderen, maar JBL Xtreme overtuigt met zijn geweldige geluid en hoogwaardige afwerking. Als je je product met dat van anderen wilt vergelijken, moet je niet alleen naar de prijs kijken, maar ook naar de functies en de afwerking. Met de oudere series zou je nog steeds wat geld besparen en toch een goed product hebben.

Hoeveel watt heeft de JBL Xtreme?

Het aantal watt geeft het vermogen van de luidsprekers aan. Hoe hoger de waardering, hoe krachtiger de luidsprekers klinken. Maar niet iedereen kan de beoordelingen op dezelfde manier begrijpen, dus is het belangrijk op je eigen luisterervaring te vertrouwen. Bij ons onderzoek ontdekten we dat de JBL Xtreme een wattage van 40W levert, wat absoluut middenklasse is op dit gebied. Luister echter eerst naar het geluid van de JBL Xtreme voor je hem koopt om het zelf te horen.

Besluit: Welke soorten JBL Xtreme zijn er en welke is geschikt voor mij?

Als je nog steeds niet zeker weet welk type JBL Xtreme geschikt is voor jou, hebben we de volgende tabel samengesteld om je een overzicht te geven van de types.

Type Voordelen Nadelen
Muziekdoosje Heeft harken en een draagriem die het dragen vergemakkelijken, volledig waterdicht, de aanschafprijs is vaak goedkoper “Slechter” geluid, kan niet via spraakcommando bediend worden
Luidspreker Krachtige bas, vaak een powerbank geïntegreerd, lange levensduur van de batterij Vrij zwaar met bijna 2 kilo, is alleen spatwaterdicht, duurder in aanschaf

In het volgende hebben we de verschillen en de voor- en nadelen nader toegelicht, zodat je een idee kunt krijgen van de verschillende soorten JBL Xtreme.

Wat is een JBL Xtreme muziekdoos en wat zijn de voordelen en nadelen?

De JBL Xtreme muziekdoos is een kleinere draagbare versie van een luidspreker. Het voordeel is dat ze goedkoper zijn in aanschaf en gemakkelijker te vervoeren. Het vermogen is echter lager en hij kan niet via stemcommando’s bediend worden.

Voordelen
 • Goedkoper in aanschaf
 • waterdicht
 • harken maken het gemakkelijker te vervoeren
Nadelen
 • Lager wattage
 • Kan niet met stemcommando’s bediend worden
 • Kleiner dan luidspreker

Wat is een JBL Xtreme luidspreker en wat zijn de voordelen en nadelen?

Dit is een draagbare luidspreker die buiten gebruikt kan worden. Het voordeel is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen en dat hij veel bas heeft. Het nadeel is de relatief hogere prijs en voor sommigen is hij te zwaar en te groot.

Voordelen
 • Draagbaar en overal mee naar toe te nemen
 • Goede bas
 • Hoogwaardige afwerking
 • Opladen van andere apparaten mogelijk
Nadelen
 • Vrij duur
 • Te zwaar en omvangrijk voor sommigen
 • Eenzijdige geluidsrichting
 • Niet waterdicht

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om JBL Xtreme te vergelijken en te beoordelen

In dit gedeelte willen we je kennis laten maken met factoren die je uiteindelijk zullen helpen een aankoopbeslissing te nemen. Om je te helpen andere producten te vergelijken, hebben we de volgende criteria gekozen:

Deze factoren worden hieronder nader toegelicht en moeten je helpen een aankoopbeslissing te nemen. Je kunt met deze factoren ook andere producten onderscheiden.

Levensduur van de batterij

Een belangrijke factor voor luidsprekers voor buitenshuis is natuurlijk de levensduur van de batterij. Je hebt immers niet veel gelegenheid om de batterij buiten op te laden en bent er van afhankelijk. We vonden dat de JBL Xtreme batterijen ongeveer 15 uur meegingen, volgens de fabrikant.

Vergeleken met andere fabrikanten is dit een heel goed resultaat, want sommige producten gaan maar 10 uur mee. Het is ook belangrijk hoe lang JBL Xtreme volledig opgeladen moet zijn. De fabrikant geeft een geschatte oplaadtijd van 3,5 uur, wat in het absolute middenbereik is vergeleken met andere fabrikanten.

JBL Xtreme-2

Zelfs op ongewone plaatsen hoef je het niet langer zonder het geluid van je muziek te stellen. Dankzij de lange levensduur van de batterij kun je de hele dag buiten doorbrengen.
(Beeldbron: unsplash / Claudio Hirschberger)

Geluidsbeeld

Zoals al eerder gezegd, spreekt de bas duidelijk voor de producten uit de JBL Xtreme serie. Hier staat de bas op de voorgrond en weet hij ondanks zijn geringe afmetingen het maximale uit zichzelf te halen. Vergeleken met andere fabrikanten behaalde de JBL Xtreme een heel goed resultaat wat klank betreft.

Wist je dat je het geluid zelf kunt instellen? Voor sommige mensen kunnen de lage tonen soms te sterk lijken, dus is er de mogelijkheid ze te verminderen met de lage frequentie stand. We vertellen je hieronder meer over hoe je dit kunt doen.

De modellen van andere fabrikanten klinken echter iets anders. Je moet daarom vertrouwen op je gehoor en je smaak, want niet iedereen geeft de voorkeur aan lage of hoge tonen. Je kunt het beste zelf het geluid horen, zodat je het beste product voor je kunt kiezen.

Prijs

Omdat JBL een van de duurdere merken is, is de prijs een belangrijke overweging. De nieuwste JBL Xtreme serie is daarom met bijna 300 euro iets duurder dan de oudere serie, die nog steeds wordt aangeboden op andere portalen zoals Otto of Amazon. Bovendien waren de luidsprekers in ons onderzoek duurder dan, bijvoorbeeld, de jukeboxen.

De prijs moet niet je enige criterium zijn

De prijs wordt enerzijds verklaard door de hoogwaardige afwerking, maar anderzijds door de gebruikte technologie. Als je je zelf inleest over luidsprekers voor buitenshuis, zul je merken dat JBL hier de duidelijke favoriet is en veel biedt voor de prijs.

Extra functies

Behalve geluid zijn extra functies vaak een belangrijk aankoopcriterium. Elke JBL Xtreme heeft bepaalde knoppen zoals Bluetooth, volumeregeling, enz. Maar deze knoppen kunnen ook meer. Maar deze knoppen kunnen ook meer. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de lage frequentie modus in te schakelen of om verschillende luidsprekers met elkaar te verbinden met behulp van de Connect knop en de bijbehorende app.

Sommige toestellen hebben ook een geïntegreerde powerbank waarmee je je smartphone of tot drie andere toestellen kunt opladen. Dit heeft echter invloed op de levensduur van de batterij. Met sommige luidsprekers kun je ook telefoongesprekken voeren.

Bedenk dus van tevoren welke functies je echt nodig hebt en wat voor jou belangrijk is.

Laadpoort voor mobiele telefoon

Bij ons onderzoek ontdekten we dat de JBL Xtreme een standaard USB oplaadpoort heeft, waardoor het opladen van mobiele telefoons, tablets en dergelijke een fluitje van een cent is. We ontdekten dat je een smartphone ongeveer zeven keer kunt opladen op een enkele lading en nog steeds genoeg batterij hebt om naar muziek te luisteren. Zorg er wel voor dat je toestel geschikt is om andere toestellen op te laden en dat het een powerbank heeft.

Wetenswaardigheden over de JBL Xtreme

Hoeveel JBL Xtreme kunnen gekoppeld worden?

De fabrikant stelt dat er tot twee smartphones of tablets tegelijk met de luidsprekers kunnen worden gekoppeld. Je kunt echter meer dan 100 dozen koppelen, wat waanzinnig is. Je moet echter wel controleren of je JBL Xtreme dezelfde softwareversie gebruikt, genaamd Connect.

Heb je bijvoorbeeld een toestel met Connect +, dan is koppelen alleen mogelijk met Connect + toestellen. Let er dus bij het kopen op dat je dezelfde modellen en series koopt en dat ze dezelfde functie hebben. Je moet ook al je toestellen bijwerken met software updates, anders is koppelen misschien niet meer mogelijk.

Hoeveel kosten de JBL Xtreme oplaadkabels?

Je kent het misschien wel. Eenmaal in gedachten verzonken of niet oplettend, is je oplaadkabel weg. In principe zijn oplaadkabels voor JBL Xtreme apparaten niet zo duur. Er zijn al stroomadapters van een andere naam verkrijgbaar voor minder dan 20 euro.

Je moet er echter op letten dat ze voorzien zijn van 19 volt, zodat je toestel goed opgeladen wordt. Als je een originele oplaadkabel of voeding wilt hebben, kun je het beste contact opnemen met de JBL support. Zij zullen je graag helpen en kunnen je vragen het beste beantwoorden.

Hoe weet ik wanneer een JBL Xtreme volledig opgeladen is?

Omdat de JBL Xtreme modellen geen batterij-indicator hebben zoals bijvoorbeeld smartphones, moet je je oriënteren aan de hand van de LED’s. Je kunt het batterijniveau van je toestel aflezen aan de LED’s onderaan. Als ze alle vijf branden, betekent dit dat de batterij nog de volle bedrijfstijd heeft; naarmate de batterij minder wordt, neemt ook het aantal brandende lampjes af. Als er geen LED’s knipperen, betekent dit dat het apparaat ofwel uitgeschakeld is, ofwel dat het volledig opgeladen is. Sta echter 3,5 uur toe om de batterij volledig op te laden. In deze tabel kun je lezen wat de kleur van de LEDs betekent.

Kleur LED Betekenis
LED uit Het toestel is uitgeschakeld of de batterij is volledig opgeladen
LED knippert wit Het toestel is in stand-by modus of in verbindingsmodus met een ander toestel
LED brandt wit Het toestel is ingeschakeld of gekoppeld met een tweede luidspreker
LED knippert snel blauw Het toestel is in verbindingsmodus.
LED licht blauw op Het toestel is correct met de terminal verbonden.
5 LEDs lichten geleidelijk in het wit op De batterij wordt opgeladen.

Hoe kan ik de JBL Xtreme met spraakbesturing bedienen?

Het eerste wat je bij aankoop moet controleren is of je toestel uitgerust is met spraakbesturing. Lees de technische details zorgvuldig. Dan kun je bij het installeren van de Connect app het beste de stappen volgen die je gegeven worden. In de gebruiksaanwijzing vind je ook gedetailleerde instructies over hoe je je JBL Xtreme met spraakcommando’s kunt bedienen. Als je nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met de ondersteuning van de fabrikant.

Hoe kan ik de batterij in de JBL Xtreme vervangen?

Het is mogelijk een batterij te vervangen, maar het is een beetje lastig. De fabrikant raadt je echter aan defecte toestellen op te sturen en ze door een vakman te laten repareren, anders vervalt de garantie. Je kunt het beste contact opnemen met de verkoper van je product en de factuur voorleggen, zodat het kan worden opgestuurd en gerepareerd.

Het vervangen van de batterij kun je het beste aan de vaklui overlaten.

Op het Internet kun je echter veel instructies vinden voor het verwijderen van de batterij, wat goedkoper is, maar er is altijd het risico dat je iets verkeerd doet. Het is dus aan jou hoe je met defecte batterijen omgaat. Maar een professionele reparatie loont vaak niet bij bijzonder oude modellen en je doet er beter aan een nieuw product te nemen.

Hoe kan ik de lage tonen van de JBL Xtreme regelen?

Zoals reeds gezegd is er een lage-frequentie stand die met een toetsencombinatie geactiveerd of gedeactiveerd kan worden. Om het te activeren, druk je gewoon de volume omlaag-toets en de Bluetooth-toets gedurende 10 seconden in. Daarna wordt de modus geactiveerd, waardoor de bas niet meer zo hard lijkt. Als je het weer wilt deactiveren, druk je op dezelfde toetsen om terug te keren naar de normale stand. Het is het beste om het zelf uit te proberen om het verschil te zien.

JBL Xtreme-3

Je wilt niet overal het volle vermogen van de lage tonen horen, dus kun je ze gemakkelijk verminderen om de gezellige sfeer niet te verpesten.
(Beeldbron: unsplash / Angelikasmile)

Foto bron: angelikasmile/ 123rf.com

Recensies