Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

36Bestede uren

8Beoordeelde onderzoeken

122Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote karaoke microfoontest 2019. Hier presenteren we alle karaoke microfoons die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en ook een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

Hiermee willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste karaoke microfoon voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je op moet letten als je een karaoke microfoon wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Met de juiste karaoke microfoon kun je gemakkelijk thuis een karaoke feestje organiseren.
 • Karaoke microfoons zijn er met een draadloze verbinding of met een kabelverbinding. Afhankelijk van je situatie bieden beide soorten veel voordelen, maar ook enkele nadelen.
 • Karaoke microfoons zijn ook ideaal voor kinderen. Er zijn enkele modellen die speciaal voor een jongere doelgroep ontworpen zijn.

Karaoke Microfoon: Onze selectie

Bonaok Karaoke Mikrofon

Ontdek de magie van zingen met de BONAOK karaoke microfoon, speciaal ontworpen om perfect in uw hand te passen en u maximaal comfort te bieden tijdens uw zangsessies. Deze hoogwaardige microfoon, voorzien van een geïntegreerde Bluetooth-module, fungeert als luidspreker, speler én recorder, waardoor hij compatibel is met talloze zangtoepassingen en geschikt voor diverse situaties – ideaal voor KTV-zang, zangavonden met vrienden, gezinszang, reizen, autoradio, instrumentopnames, interviews en live-optredens.

Bonaok Karaoke Mikrofon

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van de BONAOK multifunctionele karaoke-zangmicrofoon, die niet alleen als draadloze handmicrofoon maar ook als Bluetooth-luidspreker, recorder en auto-karaoke via een draadloze FM-verbinding met LED-scherm en kleurrijk licht kan worden gebruikt. U zult genieten van muziek afspelen, zingen en opnemen op elk moment, waar u ook bent.

Bonaok Karaoke Mikrofon

Ontdek de BONAOK karaoke microfoon – het perfecte hulpmiddel voor feestjes, indoor- en outdooractiviteiten en interviews. Met het meerkleurige danslicht creëert u een warmere sfeer terwijl u geniet van het knipperende licht van de vele ledlampen op de microfoon. Als een 4-in-1 karaoke-machine kan deze draadloze microfoon eenvoudig via Bluetooth gekoppeld worden met Android, iPhone en PC, en dient het als karaoke-microfoon, songrecorder en krachtige Bluetooth-luidspreker.

Oumij Karaoke Mikrofon

Ervaar het ultieme karaokeplezier met de Oumij Karaoke Microfoon. Met ondersteuning voor draadloze Bluetooth-verbinding heeft u een indrukwekkend 10 meter bereik, zodat u vrij kunt bewegen en genieten van een snelle Bluetooth-verbinding voor draadloze werking. Speel uw favoriete muziek af via TF-kaart of USB-stick en laat u volledig onderdompelen in de muziekwereld.

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een karaoke microfoon koopt

Waarom heb je een karaoke microfoon nodig?

Karaoke is een trend uit Japan die ook in de westerse wereld al lang bestaat. Vertaald betekent karaoke “leeg orkest”. Bij karaoke worden bekende muziekstukken afgespeeld en zingen de deelnemers mee. Hiervoor worden aparte karaoke microfoons gebruikt. Tegenwoordig kun je niet alleen in bars karaoke doen, maar ook thuis met een kleine geluidsinstallatie.

Met een karaokemicrofoon kun je thuis gemakkelijk plezier beleven aan karaoke. (Beeldbron: unsplash.com / Anna Earl)

Hoe je karaoke uitrusting er ook uitziet, het belangrijkste is altijd de microfoon. De kwaliteit en dus het plezier van je karaoke party hangt ervan af.

Hoe vaak zul je een karaoke microfoon gebruiken?

Voordat je een karaoke microfoon koopt, moet je bedenken hoe vaak je hem zult gebruiken. Wil je een paar keer per jaar een klein karaoke feestje houden? Of is de karaoke microfoon meer voor kinderen? Afhankelijk hiervan zijn er goedkope modellen met een voor jouw situatie geschikte kwaliteit.

Welke apparaten wil je op je karaoke microfoon aansluiten?

Ga vóór de aanschaf na welke apparatuur je al hebt die je op je karaoke microfoon wilt aansluiten. Als je al een karaoke systeem hebt, zorg er dan voor dat je nieuwe karaoke microfoon daarmee compatibel is.

Nieuwe karaokemicrofoons kunnen vaak worden aangesloten op spelconsoles, zoals de Playstation 4 of Nintendo Switch.

Natuurlijk moet je karaoke microfoon ook op je TV worden aangesloten.

Hoeveel kost een karaoke microfoon?

De prijs van karaoke-microfoons hangt sterk af van de kwaliteit. Apparaten die een slechtere kwaliteit bieden en alleen bedoeld zijn voor sporadisch gebruik zijn erg goedkoop. Als je je karaoke microfoon professioneler wilt, zul je iets dieper in de buidel moeten tasten.

Wat zijn de alternatieven voor karaoke microfoons?

Bij karaoke is de microfoon het belangrijkste onderdeel. Daarom zijn er geen echte alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld een koptelefoon gebruiken. Dit is een koptelefoon met een extra microfoon. Deze microfoon is erg klein en biedt niet de beste kwaliteit om mee te zingen. Aan de andere kant kun je je vrij bewegen en heb je beide handen vrij.

Headsets zijn ook verkrijgbaar als draadloze Bluetooth versies. Deze headsets hebben echter vaak niet zo’n goede microfoonkwaliteit. Een andere optie zou je smartphone zijn. Als je geen karaoke in de klassieke zin wilt doen, maar alleen je stem wilt opnemen, is een smartphone vaak voldoende.

De kwaliteit van de nieuwere modellen is zeer adequaat. Maar om thuis het echte karaoke gevoel te krijgen, raden we je aan een echte karaoke microfoon te kopen. Als je geen karaokemicrofoon wilt kopen, kun je ook naar een karaokebar gaan.

Besluit: Welke soorten karaoke-microfoons zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen twee soorten karaoke-microfoons:

 • Karaoke-microfoons met draadloze verbinding
 • Karaoke-microfoons met snoeraansluiting

Wat onderscheidt een draadloze karaoke microfoon en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een draadloze karaoke microfoon werkt zonder kabels. Hij maakt verbinding met andere toestellen via radio of Bluetooth. Afhankelijk van het bereik van het radiosignaal, kun je je verder van de apparatuur verwijderen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, vooral voor kinderen, en kunnen dankzij Bluetooth meestal met veel toestellen, zoals smartphones, verbonden worden. Qua prijs zijn ze iets goedkoper dan bekabelde karaoke-microfoons, maar de kwaliteit lijdt eronder.

Voordelen
 • meer mobiliteit
 • Bluetooth
 • goedkoper
Nadelen
 • geluidskwaliteit
 • interferentie van het radiosignaal

Karaoke microfoons bieden veel voordelen, vooral voor kinderen. Als je thuis geen goede karaoke-installatie hebt, kun je die gemakkelijk aansluiten op een tablet en afspelen via Youtube. De geluidskwaliteit is niet best, maar dat wil niet zeggen dat je er geen plezier aan kunt beleven.

Wat zijn de kenmerken van een bedrade karaoke microfoon en wat zijn de voor- en nadelen?

Karaoke microfoons met kabelverbinding overtuigen vooral door hun geluidskwaliteit. Je moet er echter voor zorgen dat de kabel goed afgeschermd is, want anders kan er interferentie en terugkoppeling optreden. Ook de lengte van de kabel is belangrijk. Het moet niet te lang en niet te kort zijn.

Voordelen
 • beter geluid
 • constante kwaliteit
Nadelen
 • beperkte mobiliteit
 • duurder

Vanwege de betere geluidskwaliteit zijn karaoke-microfoons meestal wat duurder. Bovendien heb je ook een beperkte mobiliteit dankzij de kabel. Als je echter een vaste plaats hebt voor je karaoke station, hoeft dit thuis geen probleem te zijn.

Koopcriteria: Dit zijn de factoren die je kunt gebruiken om karaoke microfoons te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om karaoke microfoons te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaalde karaoke microfoon geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat:

 • Gewicht
 • Pop bescherming
 • Polair patroon
 • Verbinding
 • Luidspreker

Gewicht

Een karaoke microfoon moet goed in je hand voelen. Daarom moet je ook aandacht besteden aan het gewicht van je toekomstige microfoon. Hij mag niet te zwaar en niet te licht zijn. Als de karaoke-microfoons voor kinderen bedoeld zijn, moeten ze tamelijk licht zijn. Zelfs voor onervaren karaoke zangers kan het snel ongemakkelijk worden als de microfoon te zwaar is. Dit kan vaak de stemming tijdens het zingen beïnvloeden.

Pop schild

Popbescherming is een bescherming die bepaalde geluiden minder waarneembaar maakt.

Bovenal worden merkbare ademhalingsgeluiden of de zogenaamde pop-luchtstoot, die door P of T geluiden teweeggebracht worden, vertraagd en zijn niet meer zo duidelijk hoorbaar.

Bij karaoke-microfoons moet je er zeker van zijn dat ze al ingebouwde popbescherming hebben. Theoretisch zijn er ook opzetstukken die plofgeluiden onderdrukken, maar die zouden erg storend zijn tijdens karaoke.

Polair patroon

De richtingskarakteristiek van een microfoon geeft aan uit welke richting de microfoon het geluid het beste oppikt. Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een tabel met richtingskarakteristieken voor je samengesteld om het geheel wat duidelijker te maken.

Kenmerk Type Beschrijving Gebruik
Kogel Omnidirectioneel Microfoons met een omnidirectionele eigenschap pikken geluid van alle kanten gelijk op. Vooral gebruikt om geluid in een ruimte op te vangen.
Achtvormig Voor en achter Microfoons met een achtvormig kenmerk pikken geluid het best op van voren en van achteren. Geluid van de zijkanten wordt niet opgepikt Vooral gebruikt in professionele toepassingen.
Lobe Shotgun Microfoons met een lobe eigenschap pikken geluid van voren op. Dit bereik is erg smal. Wordt vooral gebruikt voor interviews.
Cardioïde Mengeling van omnidirectioneel en figuur-van-acht Microfoons met een cardioïde vorm pikken geluid van voren het beste op. Geluid van achteren wordt onderdrukt. Wordt vooral gebruikt voor zang en spraak.

Een cardioïde karakteristiek is zeer aan te bevelen voor karaoke-microfoons. Deze microfoons pikken geluid het best op van voren en onderdrukken geluid van achteren. Dit vermijdt terugkoppeling.

Verbinding

De verschillende systemen gebruiken ook verschillende aansluitmogelijkheden. De meeste bedrade karaoke microfoons worden geleverd met een jack of een USB aansluiting. Dit moet altijd overeenkomen met je systeem. Professionele microfoons worden geleverd met een drie-pins XLR aansluiting.

XLR connectoren zijn zeer stabiel, maar worden gewoonlijk alleen in professionele toepassingen gebruikt. (Beeldbron: pixabay.com/ wongpear)

Als je een draadloze karaoke microfoon gebruikt, zorg dan dat hij Bluetooth ondersteunt. Dit maakt het gemakkelijker om de microfoon aan te sluiten op een van je eindtoestellen, zoals een smartphone of tablet.

Sprekers

Veel draadloze microfoons hebben ook een ingebouwde luidspreker. Dit maakt het nog gemakkelijker om karaoke te doen met een smartphone of tablet. Ze kunnen via Bluetooth verbonden worden. Dit kan vooral voordelig zijn als je het hele ding voor je kinderen koopt of maar heel zelden een karaoke feestje wilt organiseren.

Dankzij de geïntegreerde luidspreker heb je geen dure karaoke installatie nodig en kun je toch thuis een karaoke feestje houden met een redelijke kwaliteit.

Wetenswaardigheden over karaoke microfoons

Hoe werkt een karaoke microfoon?

Microfoons zijn in feite converters. Ze zetten informatie om van de ene vorm in de andere. De informatie in microfoons is eerst luchtdruk, dat is waar je in zingt. De microfoon zet deze luchtdruk dan om in een elektrisch signaal. Dit elektrische signaal wordt dan versterkt. Karaoke microfoons hebben meestal instelbare instellingen om het volume te regelen. Hierdoor wordt het geluid nog helderder, wat je karaoke avond nog beter maakt.

Hoe verbind ik een karaoke microfoon met mijn apparatuur?

Vooral als je een bedrade karaoke microfoon gebruikt, kan de opstelling een beetje moeilijk lijken. Als je je eigen luidsprekers gebruikt, moet je je karaoke-microfoons daar op de uitgang aansluiten. Zo komt het geluid uit de microfoons uit de luidsprekers. Met de juiste apparatuur is karaoke thuis nog leuker.

Als je je video niet rechtstreeks via je TV of andere grote monitor kunt afspelen, moet je ze ook via een uitgangsstekker aansluiten. De muziek moet ook uit de luidsprekers komen. Je moet dus je stereo of wat je daarvoor ook gebruikt op de uitgang aansluiten.

Welke apps helpen me bij het gebruik van karaoke microfoons?

Als je je karaoke party’s wilt organiseren zonder karaoke installatie, zijn er nu verschillende alternatieven. Of je gebruikt gewoon YouTube en speelt daar video’s van af, of je gebruikt karaoke apps.

Tegenwoordig heb je geen karaoke-installatie of karaokebar meer nodig om karaoke te organiseren. Apps zijn een mogelijk alternatief. (Beeldbron: unsplash.com/ Joshua Hanson)

Er zijn talloze apps van verschillende ontwikkelaars die op verschillende platforms worden aangeboden. Deze hebben ook verschillende functies. Er zijn bijvoorbeeld apps waarbij je niet alleen de juiste tekst moet zingen, maar ook de juiste toonhoogte moet aanslaan. Aan het eind wordt het geheel geëvalueerd, wat het je gemakkelijker maakt met je vrienden te wedijveren. Er zijn echter ook apps die gewoon video’s laten zien zonder echte evaluatie aan het eind.

Waarom heb ik een microfoonstandaard nodig?

Als je je handen vrij wilt hebben tijdens het zingen, kun je een microfoonstandaard gebruiken. De microfoon wordt op de standaard geplaatst en blijft altijd in dezelfde stand staan. Deze zijn gemaakt van metalen buizen, maar ze zijn toch heel licht en ook stabiel en stevig. Afhankelijk van welke je wilt gebruiken, zijn er microfoonstandaards in verschillende maten, hoewel ze niet allemaal noodzakelijk geschikt zijn om mee te zingen. Hier hebben we een klein overzicht voor je samengesteld.

Type Beschrijving Gebruik
Tafelstandaard Tafelstandaards zijn heel klein en verplaatsbaar. Ze nemen heel weinig plaats in en kunnen ook op kleine oppervlakken opgesteld worden. Ze worden vooral gebruikt voor interviews.
Boomstatief Boomstatieven hebben een driepotig onderstel en een mechanische inrichting voor bewegende delen. Sommige modellen zijn niet helemaal zo stabiel. Ze worden vooral gebruikt door artiesten met gitaren op een podium.
Rechte standaard Rechte standaards hebben ook een driepootvoet en zijn zeer stabiel. Ze zijn vooral geschikt voor karaoke voor kinderen.
Overhead statief Overhead statieven zijn groter dan gewone statieven. Vergeleken met andere modellen zijn ze veel duurder. Ze worden vooral gebruikt door orkesten of koren.

Als je een microfoonstatief wilt gebruiken, hangt het van je situatie en voorkeuren af welke het beste voor je is.

Foto bron: 123rf.com / lightfieldstudios

Recensies