kinderen met smartwatches
Laatst bijgewerkt: 05-01-2021

Onze selectiecriteria

36Onderzochte producten

14Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

87Verzamelde opmerkingen

Als je bij het woord ‘kinderhorloge’ nog steeds aan een traditionele kleine kast met een leren of stoffen bandje denkt, dan vertellen we je graag iets nieuws! Tegenwoordig dragen kinderen veel geavanceerdere horloges waar ze niet alleen zelf dol op zijn, maar die ook nog eens erg handig zijn voor ouders.

De smartwatches voor kinderen van tegenwoordig hebben meestal een ingebouwd GPS-locatiesysteem. Sommige modellen hebben zelfs toegang tot het internet. Op die manier kun je je kinderen te allen tijde lokaliseren. Ben je benieuwd wat de beste kinderhorloges op de markt zijn? Blijf lezen en ontdek het in deze shopgids!
Belangrijk om te weten

 • De zorg om als ouder altijd je kind in het zicht te moeten houden, houdt op met het moment dat je kind een kinderhorloge met GPS-locatiesysteem draagt. Bovendien kun je met veel moderne kinderhorloges ook bellen.
 • De reden waarom steeds meer ouders besluiten deze apparaten te gebruiken, is vanwege de veelzijdigheid en de handige functies van smartwatches voor kinderen. Kinderen vinden het heerlijk om zich ouder te voelen en een ‘volwassen’ horloge te dragen, net zoals het heren horloge van hun vader of het dames horloge van hun moeder, en ouders vinden het fijn om een oogje in het zeil te kunnen houden.
 • Bij het kiezen van het beste kinderhorloge is het belangrijk om rekening te houden met een aantal criteria zoals het locatiesysteem, de bedieningsfuncties en de weerstand van het apparaat. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt.

De beste kinderhorloges op de markt: onze favorieten

Het is niet eenvoudig om het beste kinderhorloge op de markt te kopen. Als je bovendien bedenkt dat je ook nog een model wilt kiezen dat je kind daadwerkelijk gaat gebruiken, wordt deze taak nog lastiger. Om je hierbij te helpen, hebben we onderzoek gedaan en de beste kinderhorloges voor je geselecteerd. Welk model past het beste bij jou? Bekijk het snel:

Het kinderhorloge met de beste prijs-kwaliteitverhouding


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Deze multifunctionele smartwatch voor kinderen van Livid heeft een GPS-locatie, een zaklamp en een camera. Het touch screen is waterbestendig en kan goed tegen een stootje. Het horloge staat in verbinding met een app op de smartphone van de ouder en is voorzien van diverse praktische functies zoals een locatie-tracker, bel- en SOS-functie.

Op de momenten waarop je het kind niet wilt afleiden, zoals tijdens de les, kun je de niet-storen functie aanzetten. Alle functies worden dan uitgeschakeld, behalve de SOS-knop. Het horloge is verkrijgbaar in blauw en roze.

Het kinderhorloge met de beste GPS-functie

Het kinderhorloge van Kuus is speciaal ontwikkeld als GPS tracker en communicatie smartwatch om je kinderen met een gerust hart buiten te laten spelen. Of dat nou thuis, op het strand, in een attractiepark of op de camping in het buitenland is.

Je kunt je kind op ieder gewenst moment bellen of smsjes sturen. Kuus is een fijn merk, dat bekend staat vanwege de goede klantenservice. Echt een aanrader dus!

Het meest geavanceerde kinderhorloge voor een eerlijke prijs


AffiliateLinkTijdelijk niet leverbaar

Dit is de echte favoriet van veel ouders. Je betaalt er iets meer voor dan voor de andere modellen in onze selectie, maar wees gerust, het is de investering meer dan waard. De interactieve smartwatch voor kinderen van DePlay heeft niet alleen een GPS tracker, maar ook een thermometer, hartslagmeter en bloeddrukmeter.

Er zit daarnaast een goede camera op en je kunt in HD-kwaliteit met elkaar videobellen. Met de 4G KidsWatch van DePlay hoef jij je vanaf nu geen zorgen meer om de locatie van je kind te maken.

Het beste waterdichte kinderhorloge

Binnen het assortiment van de West Watches is het Storm horloge een prachtig kindersporthorloge. Een groot voordeel is dat het horloge voldoende waterdicht is om er heerlijk mee te kunnen zwemmen. Dat is handig als je bijvoorbeeld met je kinderen op vakantie bent of als je zoon of dochter naar het strand gaat.

Dankzij de LED-achtergrondverlichting is de tijd ook in het donker gemakkelijk af te lezen. Het horloge heeft een trendy design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Shopgids: Alles wat je moet weten over kinderhorloges

Er zijn veel verschillende soorten kinderhorloges verkrijgbaar. Door de bomen zie je mogelijk het bos niet meer. De beste manier om een ​​goede aankoopbeslissing te nemen, is door goed geïnformeerd te zijn. Om je hierbij te helpen, beantwoorden we hieronder de meest gestelde vragen over kinderhorloges.

jongen met smartwatch

Met een app kun je zowel de locatie van je kind lokaliseren als contact met hem of haar opnemen.  (Bron: lightfieldstudios: 119523350/ 123rf.com)

Wat zijn smartwatches voor kinderen precies en wat zijn de voordelen?

In principe zijn smartwatches voor kinderen hetzelfde als smartwatches voor volwassenen, maar dan aangepast aan de behoeften en het gebruik van kinderen. Smart kinderhorloges bieden grote voordelen voor zowel ouders als kinderen, omdat het hen in staat stelt constant contact met elkaar te hebben en zo de veiligheid van het kind vergroot. In de volgende tabel ontdek je wat de belangrijkste voordelen van smartwatches voor kinderen zijn:

Voordelen
 • Garanderen volledige controle over je kinderen dankzij de GPS tracker
 • Bieden de optie om te bellen en zo altijd in contact te blijven met je kinderen
 • Sommige modellen bieden interactieve spelletjes waarmee kinderen bijvoorbeeld leren om de tijd af te lezen
 • Kinderen leren om foto”s en video”s te maken met de camera
 • Het zijn geavanceerde technologische apparaten die zijn aangepast aan de behoeften van kinderen
Nadelen
 • Vereisen het gebruik van mobiele data
 • Je moet altijd voor een opgeladen batterij zorgen
 • Voor een optimaal gebruik en de grootste veiligheid moet je het apparaat correct gebruiken

Welke functies zitten er op een modern kinderhorloge?

Er zijn veel verschillende soorten kinderhorloges op de markt. In deze shopgids focussen we ons op de smartwatches voor kinderen. Iedere fabrikant die dit soort kinderhorloges op de markt brengt, doet zijn uiterste best om nieuwe functies op te nemen en gebruikers te verrassen. Er zijn echter bepaalde functionaliteiten waarvan we overtuigd zijn dat deze aanwezig moeten zijn in elk horloge van dit type:

 • GPS tracker: Met de GPS-functie van smartwatches voor kinderen weet je altijd waar je kind is. Bovendien kun je met veel moderne kinderhorloges een geofence instellen zodat je meldingen ontvangt als het kind dit gebied verlaat.
 • Bellen: Met de meeste moderne kinderhorloges kun je ook bellen. De oproepen zijn meestal beperkt tot de nummers die je in de bijbehorende app opslaat.
 • SOS-beveiligingsknop: Het kind kan op deze knop drukken als er een noodgeval plaatsvindt. Het horloge neemt dan direct contact op met het noodnummer dat je van tevoren hebt ingesteld.
 • Games: Met sommige kinderhorloges kan het kind ook spelletjes spelen. Dat is handig om de interesse van het kind te vergroten zodat hij of zij ook daadwerkelijk het horloge zal gaan dragen.

Naast deze basisfuncties beschikken de meest recente modellen ook over een foto- en videocamera waarmee het kind de nodige foto’s of video’s kan maken. Het is verder aan te raden om op zoek te gaan naar een model dat waterbestendig is, aangezien kinderen er gewoonlijk niet op letten hun horloge af te doen als ze het water in gaan.

meisje met technologie

Met de meeste moderne kinderhorloges kun je ook bellen. De oproepen zijn meestal beperkt tot de nummers die je in de bijbehorende app opslaat. (Bron: lightfieldstudios: 75717695/ 123rf.com)

Vanaf welke leeftijd is een kinderhorloge geschikt?

Dit is een vraag die door veel ouders wordt gesteld, omdat ze bang zijn dat ze hun kinderen een apparaat in handen geven dat gevaarlijk voor hen kan worden. Het antwoord op deze vraag hangt grotendeels af van hoe geavanceerd het horloge is. In specifieke gevallen worden kinderhorloges al vanaf de leeftijd van vier jaar gebruikt, bijvoorbeeld als je naar het park gaat en je kind goed in de gaten wilt houden.

In deze gevallen is het het beste als het horloge de meest elementaire functies heeft. Van daaruit spelen de volwassenheid van het kind en het vermogen om het apparaat te begrijpen een rol. Vind je het fijn wanneer je je kind kunt bereiken bij het buiten spelen, of dat je kind jou kan bellen? Vanaf dat moment kun je gaan voor een kinderhorloge met gps-functie waarmee je ook kunt bellen en gebeld kunt worden.

meisje kijkt naar de tijd

Slimme kinderhorloges bieden de optie om te bellen en zo altijd in contact te blijven met je kinderen. (Bron: lightfieldstudios: 117867061/ 123rf.com)

Hoe moet je een kinderhorloge instellen?

Maak je geen zorgen, je hoeft niet heel handig te zijn om een kinderhorloge in te stellen. Alles hangt natuurlijk af van de specifieke kenmerken van het horloge en hoe eenvoudig of juist complex de werking is. Maar in grote lijnen zijn dit de stappen die je moet volgen:

 • Om het horloge met de app te verbinden, moet je de instructies van de desbetreffende fabrikant doorlezen. Download de app op je mobiel. Als je ook met het horloge kunt bellen, moet je een simkaart aanschaffen. Je hoeft geen internet te hebben, een prepaid-kaartje is voldoende.
 • Installeer de simkaart in het horloge alsof het een telefoon is. In veel gevallen is het aan te raden om het kaartje eerst in een mobieltje te plaatsen, aangezien het zo makkelijker is om hem te activeren.
 • Als je de simkaart hebt geconfigureerd, ga je terug naar de app om de verschillende opties in te stellen zoals de contactnummers, de geofence en andere functies.

Lees echter altijd de instructies van de fabrikant voor elk specifiek model zorgvuldig door. Alleen op die manier kun je het meeste uit het horloge halen en ervoor zorgen dat je het correct gebruikt.

Samenvatting

Kinderhorloges zijn de afgelopen jaren enorm geëvolueerd. Het zijn praktische apparaten die gebruikt worden om te allen tijde contact te houden met je kinderen en zo hun veiligheid te waarborgen. Door ze te verbinden met een app op de telefoon van de ouder, zijn ze ook nog eens heel eenvoudig te gebruiken.

Als je onze shopgids over kinderhorloges leuk vond, deel hem dan op social media of laat hieronder je reactie achter.

(Bron van de header afbeelding: Tolipov: 122707577/ 123rf.com)

Recensies