Office equipment, receipt printing
Laatst bijgewerkt: 04-12-2020

Onze selectiecriteria

19Onderzochte producten

20Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

84Verzamelde opmerkingen

Ongetwijfeld zijn labelprinters werkelijk handige apparaten voor je onderneming, je kantoor of je huis. Met een labelprinter kun je etiketten, barcodes en visitekaartjes printen, zowel op papier als op plastic. Dat alles doe je heel eenvoudig en voordelig. Daarom is het niet raar dat labelprinters steeds meer worden gebruikt. Het kiezen van de juiste labelprinter is niet altijd even makkelijk. Je moet namelijk rekening houden met aspecten zoals de resolutie, printcapaciteit, de kosten van het materiaal en hoe je de labelprinter gaat gebruiken.
Belangrijk om te weten

  • Er bestaan veel verschillende modellen labelprinters, van kleine draagbare tot professionele modellen die ontworpen zijn om 24 uur per dag door te printen.
  • Labelprinters printen op papier, op plastic of op beide. Bovendien bieden veel labelprinters de mogelijkheid om te snijden, zodat je de labels meteen kunt gebruiken.
  • Je kunt labelprinters voor veel verschillende doeleinden gebruiken, in huis of professioneel. Je kunt barcodes, labels voor laboratoria, bibliotheken, prijskaartjes, of THT labels voor voedingsmiddelen printen.

Onze selectie: De beste labelprinters op de markt

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de beste labelprinters die er op dit moment op de markt te vinden zijn. We hebben een selectie gemaakt met uiteenlopende soorten labelprinters, maar altijd met de beste kwaliteit-prijs verhouding.

Eerdere Aanbevelingen

De beste labelprinter onder de 40 euro

Deze labelprinter is ideaal als je op zoek bent naar een voordelige labelprinter die goede prestaties levert. Je hebt met deze labelprinter beschikking over vijf lettertype formaten en zeven verschillende printstijlen. Bovendien is op het scherm te zien hoe de labels eruit komen te zien, voordat je ze afdrukt.

De labelprinter heeft een geheugen met een capaciteit voor negen labels en een afdruk van twee regels. Tevens heeft hij een automatisch uitschakelsysteem om energie te besparen. Hij werkt op vier AA-batterijen, die apart moeten worden aangeschaft en bevat een DYMO LetraTag-labelcartridge. En dit alles tegen een prijs die eigenlijk niet kan worden overtroffen.

De beste middenklasse labelprinter

Deze professionele labelprinter van Brother werkt op de zogenaamde direct thermische afdrukken technologie. Deze printer is een uitstekende keuze met betrekking tot de kwaliteit-prijs verhouding. Hij heeft een indrukwekkende afdruksnelheid van 93 labels per minuut en kan van barcodes tot logo’s en afbeeldingen afdrukken.

Met deze labelprinter kun je labels afdrukken voor reageerbuisjes, brieven, pakketten en archiefkasten. De maximale breedte van het label is 62 mm en de printer beschikt over automatisch tapesnijden. Het is heel gemakkelijk te gebruiken dankzij de “connect and tag”-functie, omdat er geen enkele software hoeft te worden geïnstalleerd. Bovendien bevat het de professionele label-editor P-Touch Editor 5.

De beste hogere klasse labelprinter

Deze compacte labelprinter van Brother drukt al je labels af vanaf je computer, smartphone of tablet. De labels kunnen met elke gewenste kleurencombinatie worden afgedrukt op het niveau van fotokwaliteit. Ideaal voor labels met kleurcodes, documenten en archiefmappen. Voeg kleurenfoto’s, bedrijfslogo’s of foto’s van personeel en bezoekers toe aan labels die gebruikt kunnen worden voor items zoals beveiligingsbatches.

De VC-500W beschikt over een USB aansluiting en een draadloze Wi-Fi verbinding, zodat je op diverse manieren verbinding kan maken via uw pc of Mac. Met de meegeleverde P-touch Editor software kun je vervolgens zelf professionele kleurenlabels ontwerpen en afdrukken. Of je maakt snel en eenvoudig verbinding met Apple of Android smartphones en tablets en gebruikt de gratis te downloaden Brother Color Label Editor app.

Shopgids: Alles wat je moet weten over labelprinters

Op het moment dat je een labelprinter koopt, is het van belang dat je een aantal zaken in gedachten houdt. Vergeet niet dat er veel verschillende modellen bestaan die allemaal andere kwaliteiten hebben. Daarom hebben wij een aantal belangrijke vragen die bij je op kunnen komen bij het maken van je keuze voor een labelprinter, beantwoord.

Office equipment, A point of sale receipt printer printing a receipt

Labelprinters worden voor diverse doeleinden gebruikt.
(Bron: Kittichai Boonpong: 87098859/ 123rf.com)

Wat zijn de voor- en nadelen van labelprinters?

Voordelen

  • Het helpt je eenvoudig en snel een inventaris te vinden en te identificeren. Op deze manier werk je efficiënter, aangezien je tijd bespaart bij het zoeken en vinden van producten.
  • Je kunt in korte tijd grote hoeveelheden labels printen.
  • Je kunt verschillende soorten labels printen. Je kunt bijvoorbeeld variëren in afmeting, ontwerp en formaat.
  • Dankzij een labelprinter heb je altijd de beschikking over labels.
  • Labelprinters hebben een belangrijke invloed op de logistiek van een bedrijf. Het helpt bij het drukken van de kosten en verbetert de verkoop en levering van producten.

Nadelen

  • Ze zijn voor een doel ontworpen, namelijk het printen van labels.
  • Draagbare labelprinters kunnen over het algemeen maar in een enkele kleur printen.

Hoe wordt een labelprinter over het algemeen gebruikt?

Labelprinters worden voor veel verschillende doeleinden, zowel huishoudelijk als professioneel, gebruikt. Je kunt barcodes, labels voor laboratoria, bibliotheken, prijskaartjes, of THT labels voor voedingsmiddelen printen. Ook kun je labels met adressen voor brieven, productbeschrijvingen, of met de inhoud van een map of archief printen. Tevens kun je ze gebruiken voor het printen van bonnen van aankopen.

Met een aantal modellen kun je visitekaartjes printen. Labelprinters bieden een wereld aan mogelijkheden.

Voor wie is het aan te raden om een labelprinter aan te schaffen?

Labelprinters zijn aan te raden voor elk soort onderneming, of die nu klein, gemiddeld of groot is. Tevens zijn ze onmisbaar in de winkel of voor distributiecentra of in de transportsector. Ook zijn labelprinters handig voor ieder die thuis grote hoeveelheden materialen of objecten moet ordenen.

Tegenwoordig is de logistiek een van de belangrijkste onderdelen van een onderneming of bedrijf. Dit geldt zeker voor de handel op internet. Op deze manier is een geschikte organisatie en administratie van materialen en producten van cruciaal belang. Labelprinters dragen zeker weten bij aan een goede organisatie.

Young waiter doing bill

Labelprinters verschillen in formaat, van kleine lichte tot aan industriële grote printers.
(Bron: Rido: 59968264/ 123rf.com)

Welke soorten labelprinters bestaan er?

Labelprinters kunnen in twee soorten onderverdeeld worden. Aan de ene kant zijn er die werken met een technologie die direct thermisch wordt genoemd. Hierbij wordt de inktkop op de af te drukken plekken verwarmd en direct op de label afgedrukt. Aan de andere kant zijn er labelprinters die via een transfer thermisch technologie werken. Hier wordt bij het afdrukken een inktlint gebruikt, die op de af te drukken plekken wordt verwarmd.

Een andere manier om de labelprinters onder te verdelen is op de verschillende soorten gebruik. We kunnen labelprinters dan onderverdelen in tafelmodellen, commerciële, industriële en draagbare labelprinters. Hieronder hebben we ze voor je in een schema gezet.

Soort Eigenschappen Gebruik
Bureaulabelprinters Ze lijken op multifunctionele printers en zijn over het algemeen erg voordelig. Er kunnen veel verschillende formaten labels mee geprint worden, maar op lage snelheid. Ze zijn daarom meer geschikt voor gebruik op kantoor.
Commerciële labelprinters Over het algemeen zijn deze ontworpen om met grote rollen labels te werken en grote hoeveelheden labels per dag te printen. Geschikt voor grote winkels of bedrijven.
Industriële labelprinters Bieden een hele hoge printsnelheid. Geschikt voor het printen van een continue grote hoeveelheid labels. Geschikt voor fabrieken, distributiecentra en grote winkels.
Draagbare labelprinters Zijn erg voordelig en van kleine afmeting. Ze werken op een batterij en hebben een schermpje en een klein toetsenbord. Over het algemeen printen ze in een enkele kleur. Ideaal voor kleine winkels of in huis.

Wat voor aanbevelingen voor gebruikers van labelprinters zijn er?

Wij raden aan om ze niet te gebruiken of op te bergen in direct zonlicht. Ook moet je erg hoge en lage temperaturen vermijden. Haal hem niet open als hij aan het printen is en plaats de labelrollen op de juiste manier. Verder is het onderhoud heel eenvoudig, eigenlijk hoef je alleen maar het stof te verwijderen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Op het moment dat je een labelprinter aanschaft, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Om je keuze makkelijker te maken, hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Soort gebruik

Het gebruik dat je gaat maken van een printlabel is een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij je keuze. Je hebt namelijk niet hetzelfde apparaat nodig voor je kantoor als een zaak waarin de prijzen constant veranderen en er steeds nieuwe prijslabels geprint moeten worden.

Voor grote zaken zijn de industriële labelprinters aan te raden, die snel en in grote hoeveelheden printen. Ook is het goed je af te vragen of je op papier, op plastic of op beide wilt kunnen printen.

Ontwerp

Voor thuisgebruik is het feit dat een labelprinter een apparaat is dat je vaak en op verschillende plekken gaat gebruiken, is het belangrijk om een lichtgewicht model te kiezen, dat van beperkte afmetingen is. Veel fabrikanten hebben bovendien modellen die goed in de hand liggen.

De meer professionelere modellen hebben een grotere afmeting en staan vaak op een vaste plek. Het is dan handig dat ze tegen stoten kunnen, want in zo’n omgeving is het denkbaar dat er wel eens iemand tegenaan stoot.

Printcapaciteit

Voor bepaalde gebruikers is het noodzakelijk dat er op hoge snelheid labels geprint moeten kunnen worden. Dat is bijvoorbeeld bij professioneel gebruik het geval en het is dan van belang om een labelprinter met genoeg capaciteit te kiezen. Het merk Leitz heeft een aantal modellen die tot de snelste behoren en die tot wel 200 labels per minuut kunnen drukken.

Het is bovendien van belang om te kijken naar het kleurbereik van de printer, oftewel de hoeveelheid kleuren die een printer kan drukken. Sommige labelprinters kunnen enkel in zwart drukken, anderen in een beperkt aantal kleuren en voor nog weer andere printers geldt dat ze in veel kleuren kunnen afdrukken. Denk ook aan het maximale formaat waarin je wilt kunnen printen.

Printresolutie

De resolutie van een printer geeft ons een idee over de kwaliteit van de afdrukken. Meestal wordt de resolutie weergegeven in ppp of DPI (Dots Per Inch). Het gaat om de hoeveelheid punten die op individueel niveau van de inkt kan worden gedrukt op een bepaald gebied. Hoe hoger dat is, hoe hoger de kwaliteit van de afdruk.

Software

Een aantal labelprinters hebben de beschikking over software om je printer goed te installeren op je computer of mobiele telefoon. Met deze software kun je de labels aanpassen, bijvoorbeeld door een ander lettertype te kiezen, of door het invoegen van plaatsjes of logo’s.

Prijs materialen

Een belangrijk aspect, dat nog al eens over het hoofd wordt gezien tijdens de aankoop, is de prijs van de materialen. Vooral als je geregeld in grote hoeveelheden print, is dit aspect belangrijk om in de gaten gehouden te worden. Normaal gesproken kun je dit soort informatie makkelijk op internet vinden, bij webshops zoals Amazon.

In een aantal gevallen kan het lonen om een duurder apparaat aan te schaffen wanneer de materialen goedkoper zijn. Dan moet je letten op bijvoorbeeld de prijs van de rollen labels en de inkt.

Verbindingsopties

De meest recente labelprinters hebben al de beschikking over een WIFI verbinding om met andere apparaten te communiceren. Toch zijn er nog veel printers op de markt die alleen via USB met de computer verbonden kunnen worden. Ook zijn er apparaten die op zichzelf staan en geen verbinding met andere apparaten nodig hebben.

Een interessante optie is een labelprinter die via Bluetooth verbinding heeft met mobiele telefoons en tablets. Daardoor heb je geen verbinding met internet nodig. Op dit moment is het niet gebruikelijk voor een labelprinter om een NFC verbinding te hebben, maar het kan een interessante keuze zijn.

Office equipment, A point of sale receipt printer

Een aantal labelprinters hebben de beschikking over een Bluetoothverbinding.
(Bron: Kittichai Boonpong: 87163608/ 123rf.com)

Merk

Het is belangrijk om een gerenommeerd merk te kopen om jezelf te verzekeren van een labelprinter van goede kwaliteit. Een van de meest bekende merken is het Japanse Brother. Een andere bekende printfabrikant is de Duitse Leitz en de Amerikaanse Dymo. Beiden kennen al een lange geschiedenis in de sector. Dymo heeft een van de meest verkochte en populaire modellen. Andere merken zijn bijvoorbeeld Kyocera en Zebra.

Samenvatting

We worden omringt van alle kanten door labels. Niet alleen als we winkelen, maar ook in laboratoria en kantoren of als we thuis zijn in onze woning. Labelprinters spelen dus een steeds grotere rol, in zowel professionele als persoonlijke omgevingen.

Om de juiste labelprinter te kiezen is het nodig om duidelijk te hebben wat voor soort apparaat je nodig hebt en te weten wat er op de markt verkrijgbaar is. In het bijzonder is het handig te weten wat voor printcapaciteit en printresolutie een labelprinter heeft en hoe duur de materialen, zoals inkt en labelrollen zijn.

Als je dit een handig artikel vond, laat dan een commentaar achter of deel hem op je social media.

(Bron van de uitgelichte afbeelding: Kittichai Boonpong: 87163610/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies