Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

26Onderzochte producten

29Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

88Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze Grote Laptop Rugzak test 2023. Hier stellen we alle laptop rugzakken die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste laptop rugzak voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een laptop rugzak wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Een laptop rugzak is de ideale uitrusting voor je netbook, want hij kan gemakkelijk meegenomen worden en is beschermd tegen zware stoten.
 • In principe zijn er verschillen in rugzakken tussen de afmetingen, het gewicht, het materiaal, de vormgeving en tussen speciale kenmerken die ze hebben.
 • Lichtgewicht en goedkope laptop rugzakken zijn het meest geschikt voor gebruikers die vooral aandacht hebben voor de beschermingsfactor van hun netbook, terwijl zwaardere en dus duurdere rugzakken die ook met grotere voorzieningen zijn uitgerust, geschikt zijn voor gebruikers die naast het laptop compartiment extra bergruimte nodig hebben voor bijvoorbeeld accessoires.

Laptop rugzak: Onze selectie

Marcello Laptop Rugzak

Ontdek de veelzijdige en stijlvolle Marcello laptop rugzak, ontworpen met uw behoeften en comfort in gedachten. Deze rugzak biedt een gevoerd vak voor uw notebooks tot 15,6 inch (ca. 39,6 cm) en A4-documenten, een flessenhouder, een handige binnenzak voor pennen, een hoofdtelefoon of snacks, een geheim vak voor waardevolle spullen om zakkenrollers op afstand te houden, en een zijdelingse netzak voor waterflessen en compacte paraplu’s. De doordachte indeling zorgt voor een perfecte ordening, zodat u alles snel en gemakkelijk kunt terugvinden.

Rjeu Laptop Rugzak

Ontdek de ultieme laptop rugzak van het merk RJEU, speciaal ontworpen voor u, met een grote capaciteit om al uw benodigdheden eenvoudig en georganiseerd op te bergen. De brede opening met metalen frame maakt het vervoer comfotabel en snel. Deze functionele damesrugzak beschikt over 1 groot hoofdvak, 1 computervak voor 15,6 inch laptops, 1 muisvak, 12 aparte vakken voor kleine spullen, 1 RFID-tas en 2 grote elastische zijzakken.

Yamtion Laptop Rugzak

Ontdek de perfecte laptop rugzak van het merk YAMTION, speciaal voor u ontworpen om uw leven georganiseerd en gemakkelijk te maken. Met een afmeting van 33x12x40cm (lxbxh) en een inhoud van ongeveer 30 liter, biedt deze rugzak voldoende ruimte voor al uw benodigdheden. Dankzij de 2 grote, onafhankelijke tussenschotten en 16 opbergvakken, bergt u gemakkelijk en snel uw sleutels, laptop, tablet, A4-documenten, pen, bidon en paraplu op in elk apart compartiment.

Vodlbov Laptop Rugzak

Ontdek de ruime en praktische Vodlbov laptoprugzak: dé perfecte metgezel voor uw drukke leven. Met een indrukwekkende capaciteit en afmetingen (463118 cm) kunt u gemakkelijk laptops tot 17 inch kwijt, naast uw 15,6″, 15″, 14″ en 13″ exemplaren. Het lichte gewicht (slechts 1,14 kg) en 3 hoofdvakken met 9 kleinere vakken maken het organiseren van al uw benodigdheden, zoals uw laptop, iPad, kleding, boeken, A4-bestanden, pennen en waterfles, een fluitje van een cent.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een laptop rugzak koopt

Hoe groot moet mijn laptop rugzak zijn?

Eerst en vooral moet je de afmetingen van je laptop kennen, zodat je er een geschikte rugzak voor kunt vinden. Als je de afmetingen niet kent, neem dan gewoon een meetlint en meet de lengte, breedte en diepte van je laptop. Als alternatief kun je ook de gebruiksaanwijzing van de fabrikant raadplegen, die bijna altijd de maten bevat.

De grootte van je rugzak moet aangepast zijn aan de grootte van je laptop, zodat hij veilig opgeborgen is en tijdens het vervoer niet kan verschuiven. (Image source: pixabay.com / StockSnap)

Je laptoprugzak moet niet te klein of te groot zijn. Als hij te klein is, is er geen plaats voor je computer en past je hele laptop/netbook er niet in. Als het te groot is, kan het toestel ongecontroleerd rondgeslingerd worden en vindt het geen goede steun en bescherming tegen schokken van buitenaf.

Toch moet de rugzak minimaal groter zijn dan de laptop zelf, zodat hij perfect om de koffer past en ook beschermd is tegen schokken van buitenaf, want hij kan niet ongecontroleerd rondschuiven.

Hoeveel kost een laptop rugzak?

Laptop rugzakken zijn er in goedkope en dure versies. Het hangt altijd af van het materiaal en de fabrikant.

Je kunt de goedkoopste laptop rugzakken voor rond de 20 euro krijgen. Bij andere fabrikanten kan de prijs echter oplopen tot 100 €. Rugzakken die meer dan 100 € kosten vind je ofwel in zeer hoogwaardige modellen die ook uitgebreide mogelijkheden en functies hebben, ofwel bij bepaalde merkfabrikanten. De gemiddelde prijs ligt echter rond de 30-60 €.

Vanwelk materiaal is een laptop rugzak gemaakt?

Het aanbod van laptop rugzakken is even groot als de keuze uit verschillende laptop modellen. Ze zijn verkrijgbaar in leer, plastic, kunstleer, polyester, nylon en andere materialen. Het hangt altijd van je subjectieve voorkeur en smaak af welk materiaal je kiest. Het hangt er ook van af waar en hoe vaak je je laptop mee op pad wilt nemen.

Een rugzak van polyester, bijvoorbeeld, is veel steviger dan een van plastic. Een leren rugzak is ook een van de stevigste rugzakken.

Soort stof Polyester Nylon Katoen
Omschrijving Polyester is een synthetisch vervaardigde stof die zeer stevig is en gemakkelijk van vorm kan veranderen Stoffen van nylon zijn zeer scheurvast en tegelijk zeer elastisch. Deze stof wordt ook synthetisch vervaardigd Katoenen stoffen en katoenmengsels zijn meestal aangenaam zacht en worden van natuurlijke vezels gemaakt
Verzorging Stoffen van polyester zijn heel gemakkelijk te onderhouden, omdat vuil niet diep in de stof kan doordringen en er dus gemakkelijk afgewassen kan worden Nylon stoffen zijn gemakkelijk te wassen, maar de kleur kan iets vervagen als de wastemperatuur te hoog is Katoenmengsels en dergelijke. zijn meestal machinewasbaar zoals ander textiel
Prijsklasse Polyester stoffen zijn meestal heel goedkoop Nylon is in de middelmatige prijsklasse Afhankelijk van de complexiteit van de productie zijn deze stoffen in de middelmatige prijsklasse
Waterdicht Meestal waterdicht Meestal waterdicht Zelden waterdicht

Besluit: Welke soorten laptop rugzakken zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je drie soorten laptop rugzakken onderscheiden

 • Laptop rugzak van polyester
 • Laptop rugzak van stof
 • Leren laptop rugzak

Ben je een leerling of student? Ben je een zakenman of zakenvrouw? Of wordt je laptop vooral gebruikt voor computerspelletjes? Er zijn ook verschillende soorten laptop rugzakken voor verschillende behoeften wat betreft vakverdeling en comfort. Een laptoprugzak heeft een speciaal laptopvak dat ontworpen is voor grotere laptops en langer dragen.

Een grote laptop kan al gauw drie kilo wegen, en daarom zijn notebook rugzakken goed om de rug te ontlasten. Schouderbanden zorgen ervoor dat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Beginnend met 13 inch notebooks is er meestal zelfs genoeg ruimte voor een 17 inch laptop. In het volgende gedeelte willen we je helpen uit te zoeken welke soort laptop rugzak het beste bij je past. Om dit te doen laten we je kennismaken met alle bovengenoemde soorten rugzakken en geven we duidelijk de voor- en nadelen van elk.

Wat onderscheidt een polyester laptop rugzak en wat zijn de voor- en nadelen?

Polyester is al lange tijd een populaire grondstof voor laptop rugzakken. De voordelen van dit materiaal liggen duidelijk in zijn uitstekende prijs/prestatie verhouding. Notebook rugzakken van polyester zijn ook bijzonder robuust en comfortabel om te dragen.

Voordelen
 • Goede prijs/prestatie verhouding
 • Gewatteerde schouderriemen
Nadelen
 • Slechte afwerking in sommige gevallen
 • Sterke warmte-ophoping op de rug

Helaas ontbreekt het bij notebook rugzakken van polyester vaak aan hoogwaardige afwerking. Dit leidt tot snellere slijtage en het product moet al na korte tijd vervangen worden. Vooral in de zomer kan het materiaal leiden tot verhoogde warmteontwikkeling in het ruggedeelte. Dit leidt tot onaangename zweetplekken.

Wat onderscheidt een stoffen laptop rugzak en wat zijn de voor- en nadelen?

Stof is de laatste jaren een steeds populairder materiaal voor rugzakken geworden. De voordelen van stof zijn duidelijk. Als je een heel lichte en ademende notebook rugzak zoekt, zul je zeker tevreden zijn met deze variant. Je zult niet zonder deze eigenschap willen, zeker niet als je hem in de zomer lange tijd gaat dragen.

Voordelen
 • Ademend materiaal
 • Lichtgewicht
 • Duurzaam materiaal
Nadelen
 • Verhoudingsgewijs minder materiaal
 • Niet bijzonder robuust

Als je ook veel belang hecht aan milieubescherming, vind je al veel versies van upcycling materiaal. De hier bespaarde hulpbronnen leveren een goede bijdrage aan de bescherming van het milieu. Vergeleken met andere materialen die voor laptoprugzakken gebruikt worden, hebben stoffen versies meestal minder voorzieningen. Dit betekent meestal slechts één groot hoofdvak en nog een klein vak, bijvoorbeeld voor een zonnebril of een portemonnee. Stof wordt als een minder robuust materiaal beschouwd. Daarom komen gaten en scheuren verhoudingsgewijs vaker voor dan bij andere materialen.

Wat onderscheidt een leren laptop rugzak en wat zijn de voor- en nadelen?

Leren rugzakken voor laptops zijn ideaal voor onderweg naar kantoor of voor een stijlvolle wandeling in de stad. De varianten variëren van tamelijk groter en praktisch voor alle accessoires tot de minimalistische rugzak met net genoeg ruimte voor een klein notitieboekje. Dienovereenkomstig is het modellengamma van de laptop leren rugzakken zeer gemengd – van vierkante, praktische, goede van fijn nappaleer speciaal voor mini-notebooks tot de 17 inch zakelijke laptop rugzak met veel accessoires.

Voordelen
 • Functionele eigenschappen
 • Veel opbergruimte
 • Stijlvol ontwerp
 • Zeer robuust en duurzaam
 • Goede bescherming voor de laptop
Nadelen
 • Vrij duur

Leren rugzakken met laptopvakken zijn robuust, stijlvol en stijlvol tegelijk. Veel laptop rugzakken van plastic materiaal worden na korte tijd onooglijk. Laptop rugzakken van leer zijn ideaal voor zakenmannen en -vrouwen. Kwaliteit heeft zijn prijs, zoals algemeen bekend is. Leer wordt beschouwd als een hoogwaardig en duur materiaal. In combinatie met goede eigenschappen komt dit duidelijk tot uiting in de winkelprijs.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om laptop rugzakken te vergelijken en te evalueren

In het volgende willen we je laten zien hoe je laptop rugzakken met behulp van verschillende criteria kunt vergelijken en evalueren, zodat je de rugzak vindt die het beste bij je past. Samengevat gaat het om de volgende criteria

 • Grootte en gewicht
 • Materiaal
 • Ontwerp
 • Speciale kenmerken

Grootte en gewicht

De grootte en het gewicht van laptop rugzakken variëren van model tot model, want het assortiment laptop rugzakken heeft een ruime keuze te bieden. De afmetingen van laptop rugzakken variëren. Het hangt ervan af of de rugzak maar één laptopvak heeft en dus alleen plaats biedt aan de laptop, of dat hij meerdere vakken heeft en dus ook gebruikt kan worden om bijvoorbeeld accessoires in te vervoeren. Niettemin varieert de grootte steeds van 35 tot 45 cm lengte, 25 tot 40 cm breedte en 5 tot 25 cm diepte. Laptop rugzakken wegen gemiddeld altijd tussen 0,4 kg en 1 kg. Ook hier hangt alles af van de kenmerken en het materiaal. De zwaarste onder hen zijn die met de grootste kenmerken en die van een stevig materiaal als polyester.

Materiaal

Laptoprugzakken van polyester materiaal bieden meer bescherming dan laptoprugzakken van bijvoorbeeld plastic. Je moet nu beslissen welk niveau van bescherming je voor je laptop wilt. Neem je je laptop vaak mee op reis en wil je hem bij je hebben op vliegvelden of treinstations, dan raden we een rugzak van polyester of nylon aan.

Deze bieden gewoon de hoogste bescherming tegen harde klappen en zware schokken, dankzij hun robuuste behuizing. Maar als je in het dagelijks leven je laptop meestal alleen maar mee wilt nemen naar verschillende plaatsen, volstaat een rugzak van kunststof of kunstleerook.

Design

Laptop rugzakken zijn er in verschillende uitvoeringen. Nu hangt het allemaal af van je subjectieve voorkeur en welke kleur en vormgeving je het mooist vindt. Rugzakken die alleen voor gebruik buitenshuis bestemd zijn en over het algemeen functioneel zijn, zijn meestal in eenvoudiger kleuren zoals zwart, grijs of blauw en hebben slechts kleine vormgevingselementen. De volgende tabel toont de verschillen tussen diverse rugzakken voor buitengebruik:

Type Beschrijving
Stadsrugzak Bij een stadsrugzak gaat het meer om het vervoeren van de laptop dan om de functies. Daarom moet hij kleiner en lichter zijn, met weinig vakken. Zodat alles ongecompliceerd blijft.
Outdoor rugzak De outdoor rugzak is ontworpen om meer dan een laptop en accessoires te dragen. Er moet voldoende ruimte zijn om alles in te pakken wat je voor een langere reis nodig hebt (eten, drinken, enz.).

Je vindt op het internet echter ook enkele modellen die qua vormgeving veel te bieden hebben. Prints zoals bloemmotieven, felle kleuren of leren banden over de hele rugzak als accessoire zijn altijd populair. Onze tip is om een beetje rond te kijken op het internet. Als je veel belang hecht aan het uiterlijk van je laptop rugzak, moet je rondkijken op verschillende sites en aanbieders. Dan vind je vast wel een paar modellen die je bevallen en die naar je smaak zijn.

Brede en gewatteerde riemen zorgen voor een optimale draagervaring. Als je vaak op je fiets of scooter rijdt, is een model met een heupgordel het beste. (Image source: pexels.com / Porapak Apichodilok)

Speciale kenmerken

Veel laptoprugzakken hebben extra kenmerken en functies. Zoals een ruim hoofdvak, met gewatteerde of gevoerde binnenvakken of een gewatteerd rugpand. Sommige hebben ook extra zakken waarin je veel bergruimte hebt voor je accessoires of andere dingen. Sommige rugzakken zijn ook waterafstotend en dus perfect voor alle weersomstandigheden.

Bijna allemaal hebben ze ook verstelbare riemen, die vaak versterkt zijn en bijdragen tot een optimaal draaggevoel.

Wist je dat er ook 2-in-1 laptop rugzakken zijn? Deze rugzakken kunnen ook als laptoptas gebruikt worden en zijn dus zowel geschikt voor de reis naar de zakelijke bijeenkomst als voor de bijeenkomst zelf.

Je moet nu beslissen of extra mogelijkheden en functies belangrijk voor je zijn, of dat je gewoon een standaard rugzak zoekt die je laptop goed beschermt en verder maar weinig uitrusting heeft.

Wetenswaardigheden over laptop rugzakken

Zijn er laptop rugzakken speciaal voor fietsen of wandelen?

Ja, die zijn er. De rugzakken met de meeste vakken, maar die toch licht van gewicht zijn, zijn ideaal om te wandelen of te fietsen. In de vele zijvakken en vakken kun je accessoires opbergen, zoals een camera, waterflessen, een kleine slaapzak, sleutels en natuurlijk je laptop. Met andere woorden, alles wat je nodig hebt om te wandelen. Ze zijn ook gemaakt van waterafstotend materiaal. Je laptop en accessoires worden dus niet nat, zelfs niet bij zware regen- en onweersbuien.

De schouderbanden zijn ook gewatteerd, zodat de rugzak licht en comfortabel aanvoelt om te dragen, zelfs als hij zwaar bepakt is. Daardoor is hij ideaal voor woon-werkverkeer, fietsen, hardlopen en kamperen.

Wist je dat 17 procent van de Duitsers hun laptop meeneemt naar het toilet? Dit was het resultaat van een studie van de Amerikaanse chipfabrikant Intel, die wilde weten hoe wij Duitsers onze laptops gebruiken.

Beeldbron: 123rf.com / Jacek Sopotnicki

Recensies