Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

146Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

64Verzamelde opmerkingen

LG televisies behoren wereldwijd tot de toonaangevende televisiemodellen. Het ruime aanbod en de hoge kwaliteit van de toestellen onderscheiden LG TV’s. Of je nu een eenvoudige TV zoekt of je woonkamer in een thuisbioscoop wilt omtoveren, LG heeft de juiste set voor je.

Met onze LG TV review 2023 willen we je helpen de beste LG TV voor jou te vinden. In het volgende artikel leer je welke soorten LG TV’s er zijn en wat de voor- en nadelen van elk type zijn. Aan het eind van het artikel weet je welke LG TV geschikt is voor jou.
De belangrijkste dingen in een notendop

 • LG biedt TV’s in bijna alle maten en kwaliteiten, zodatiedereen een geschikte set voor zichzelf kan vinden.
 • In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen plasma, LCD, LED en OLED televisies.
 • Door de voortdurende verbetering van de technologie worden LG TV’s steeds beter en combineren ze gedeeltelijk de functies van TV, computer en smartphone in één toestel.

LG Televisie: Onze selectie

Lg Lg Televisie

Ontdek een geheel nieuwe audiovisuele ervaring met de LG Televisie, eenvoudig en intuïtief ontworpen en uitgerust met state-of-the-art technologieën. U zult worden overweldigd door de verbluffende beeldkwaliteit dankzij de ondersteuning van HDR10 Pro, HDR HLG en HDR HGiG. Bovendien zorgt de 4K A5 Gen 5 high-performance processor voor een ongeëvenaarde precisie van tinten en kleuren, die meer dan 576 gebieden van elk beeld verwerkt met Direct LED.

Lg Lg Televisie

De HDR-ondersteuning zorgt voor een adembenemende beeldkwaliteit, waardoor u volop kunt genieten van een realistisch en scherp beeld met een rijk en diep kleurenspectrum. Samen met de Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) heeft u toegang tot een breed scala aan tv-kanalen, apps en online content, zodat u nooit meer zonder kijkmateriaal zit.

Lg Lg Televisie

Ervaar verbluffende beeldkwaliteit en meeslepend entertainment met de nieuwste LG televisie, speciaal ontworpen voor u. Deze top-of-the-line televisie brengt u het beste van LG’s technologie, met een totaal van 1.0 HDMI-poorten om al uw apparaten eenvoudig aan te sluiten. Zo geniet u van de optimale connectiviteit die HDMI-connectiviteitstechnologie biedt, en kunt u gemakkelijk schakelen tussen uw favoriete spelcomputer, Blu-ray-speler en streaming-apparaten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een LG Televisie koopt

Wat is een Smart TV?

Een smart TV, soms een hybride TV genoemd, is een TV die met het internet verbonden is en ook de functies van een computer heeft,
Een Smart Tv combineert een TV en een computer in één apparaat

Met een Smart TV kun je apps downloaden of op het internet surfen. Dit maakt het gemakkelijk om streaming diensten te gebruiken voor films zoals Netflix, muziek zoals Spotify of live uitzendingen.

Verder heeft een Smart TV typische computer interfaces zoals geheugenkaartsleuven, WLAN en USB aansluitingen. Een Smart TV heeft meestal programma’s zoals een internet browser en de mogelijkheid om videogesprekken via het toestel te ontvangen.

LG Fernseher-1

LG TV’s kunnen ook naar wens opgehangen worden. Zo heb je meer ruimte in de woonkamer en het ziet er vaak veel beter uit.
(Foto bron: pixabay.com / Vision24)

Voor wie is een LG TV geschikt?

LG TV’s zijn in principe geschikt voor werkelijk iedereen. Zelfs als je niet weet hoe je Smart TV’s moet gebruiken, zul je snel leren hoe je het toestel moet gebruiken omdat het zo gemakkelijk te bedienen is. LG TV’s zijn er in bijna elke prijsklasse.

Dit betekent dat je een eenvoudig, goedkoop toestel kunt kopen dat toch van hoge kwaliteit is, of een navenant dure high-end TV. De meeste LG TV’s zijn niet per se alleen bedoeld om TV te kijken, maar kunnen ook gebruikt worden om consoles te spelen of als monitor voor de PC

Hoe groot moet mijn LG TV zijn?

Om echt mooi beeld te krijgen en volop van je TV te genieten, moet je weten welk formaat TV geschikt is voor jou. Om de juiste maat te bepalen zijn er drie vuistregels.

Standaard resolutie (SD): Schermdiagonaal x 3.5 = aanbevolen afstand tot het TV-toestel Hoge definitie (HD): Schermdiagonaal x 2,5 = aanbevolen afstand tot de TV 4K UHD: Schermdiagonaal x 1.5 = aanbevolen afstand tot het TV-toestel

Als je veel naar de publieke televisie kijkt, is de tweede vuistregel voor jou het belangrijkst, want bijna alle zenders zijn tegenwoordig op HD overgeschakeld. Zoals je uit de derde vuistregel kunt zien, kan de TV op dezelfde afstand groter zijn als hij een scherper beeld geeft.

Hoeveel kost een LG TV?

De prijs wordt grotendeels bepaald door de afmetingen, die altijd in inches of centimeters van de beeldschermdiagonaal worden aangegeven, en de resolutie van het scherm.

Wist je dat? Het populairste formaat in Duitse huishoudens is een 32 inch TV, wat overeenkomt met een beeldschermdiagonaal van 81,3 cm. Televisiematen worden meestal gegeven in inches. Eén inch komt overeen met 2,54 centimeter.

De tabel dient slechts als een ruwe leidraad, want je ziet dat de prijsklassen erg groot zijn. De uiteindelijke prijs wordt niet alleen bepaald door de afmetingen, maar ook door de beeldkwaliteit van de set en de speciale mogelijkheden. LG, bijvoorbeeld, biedt een TV die opgerold kan worden. Verder zijn er LG TV’s met een gebogen schermoppervlak, wat tot een nog betere kijkervaring leidt. Om je een overzicht en een eerste gevoel te geven, hebben we de meest voorkomende TV formaten en hun prijzen in de volgende tabel samengevat.

Grootte diagonaal in inches prijs
Kleine Tv 2, 24,26 inches 130-300€
Middelgrote Tv 32, 37, 43 200-480€
Grote Tv 46, 50, 58, 64 330-960€

Welke alternatieven zijn er voor de LG Tv?

In principe heb je drie alternatieven voor de LG TV. Je kunt een toestel van een andere fabrikant kopen, een beamer aanschaffen of op je computer TV kijken. In de volgende tabel laten we je zien welke alternatieven er zijn en wat dat voor jou zou betekenen.

Alternatief Beschrijving
Televisietoestel van andere fabrikanten Er zijn bijna ontelbare televisiefabrikanten die ook televisietoestellen aanbieden. De bekendste zijn Samsung, Sony, Grundig, Philips, Sharp en nog veel meer. De kwaliteit van de toestellen varieert echter sterk bij de afzonderlijke fabrikanten.
Een beamer Met een beamer kun je een bioscoopsfeer in je huiskamer brengen. De beamer produceert een enorme beelddiagonaal en is gemakkelijk op te bergen. Het heeft echter ook enkele nadelen. Ten eerste is het niet mogelijk ergens naar te kijken als het licht is in de kamer. Bovendien is het niet gemakkelijk om televisiezenders te ontvangen.
TV kijken via de computer Tegenwoordig kun je officiële TV zenders via het Internet ontvangen zonder schotelantenne of antennekabel. Het nadeel is dat het beeld meestal kleiner is en dat je achter je bureau moet zitten om het te bekijken.

Besluit: Welke soorten LG TV’s zijn er en welke is geschikt voor jou?

Wat onderscheidt een LG plasma TV en wat zijn de voordelen en nadelen?

Plasma komt uit het Grieks en betekent letterlijk “structuur”. Met deze TV technologie wordt het beeld gemaakt met behulp van geïoniseerd gas. Een plasmatelevisie heeft twee ruiten waartussen in vele kleine kamers een mengsel van inerte gassen zit. De inerte gasmengsels hebben de primaire kleuren rood, blauw en groen, waaruit, afhankelijk van het mengsel, elke kleurtoon kan worden gevormd.

LG Fernseher-2

LG TV’s kunnen ook met soundbars verbonden en uitgebreid worden. Dit maakt de filmervaring nog aangrijpender en ontroerender.
(Image source: unsplash.com / loewe)

Elektriciteit ioniseert de gassen in de cellen, waardoor plasma ontstaat, dat op zijn beurt gloeit en zo de foto oplevert.

Plasma TV’s worden alleen aangeboden vanaf een formaat van 42 inch, omdat de eerder genoemde technologie minstens zoveel ruimte nodig heeft om te kunnen functioneren.

Dit type LG TV wordt beschouwd als verouderd en wordt ook niet meer gemaakt. De belangrijkste reden hiervoor is dat dit type veel energie verbruikt en dat men tegenwoordig veel efficiënter en goedkoper een minstens even goede beeldkwaliteit kan produceren. Hieronder zie je de voordelen en nadelen van een LG plasma TV.

Voordelen
 • Briljant kleurcontrast
 • Kijkhoekonafhankelijk
 • Goedkoop
Nadelen
 • Hoog stroomverbruik
 • Storende weerkaatsingen door het glazen paneel
 • Schaduwen worden slecht weergegeven

Wat onderscheidt een LG LCD TV en wat zijn de voordelen en nadelen?

De afkorting LCD komt uit het Engels en betekent “liquid crystal display”. Dit type LG TV is een van de pioniers van platte beeldschermen. LCD TV’s van LG hebben twee panelen met vloeibare kristallen ertussen. Elektriciteit zorgt ervoor dat deze vloeibare kristallen zich uitlijnen en doorschijnend worden.

Afhankelijk van de oriëntatie wordt het licht anders gebroken en ontstaan er andere kleurtonen. Om licht überhaupt door de vloeibare kristallen te kunnen laten breken, is een lichtbron in het apparaat ingebouwd. In het geval van een LG LCD TV zijn dat lichtbuizen, die de TV natuurlijk een zekere dikte geven. Ook de LCD technologie wordt tegenwoordig als verouderd beschouwd, want er zijn nu betere technologieën van LG TV’s op de markt. Hier vergelijken we alle voordelen en nadelen.

Voordelen
 • Betere lichtopbrengst dan een plasma TV
 • Lager stroomverbruik dan een plasma TV
 • Goedkoop
Nadelen
 • Nog steeds hoog stroomverbruik
 • Dikker dan de huidige modellen
 • Slechte zwarttinten

Wat onderscheidt een LG LED TV en wat zijn de voordelen en nadelen?

De LG LED televisie is een upgrade van de LCD televisie. De LED staat in het Duits voor “light-emitting diode”. Dit type LG TV heeft dezelfde technologie als een LCD TV, met het doorslaggevende verschil dat lichtbuizen niet langer als lichtbron gebruikt worden. In plaats daarvan worden nu lichtgevende diodes gebruikt, die veel energiezuiniger zijn en ook minder ruimte innemen in de set, waardoor het scherm smaller is dan zijn voorganger. Hier zie je de voordelen en nadelen van een LG LED TV.

Voordelen
 • Energiezuiniger dan LCD Tv’s
 • Hoger contrastbereik
 • Dunnere behuizing
 • Betere kleuren dan LCD Tv
Nadelen
 • Niet zo helder als LCD Tv
 • duurder dan LCD Tv

Wat zijn de voordelen en nadelen van een OLED Tv van LG?

OLED staat voor “organic light emitting diode” en is een vorm van LED TV. Het grote verschil met LG’s aanvankelijke LCD/ LED TV’s is dat LG OLED TV’s zelfverlichtend zijn en geen extra lichtbron nodig hebben. Door het ontbreken van permanente achtergrondverlichting worden alleen zwarte tinten goed weergegeven en lijken ze niet grijs, zoals bij LG’s LCD en LED modellen het geval was.

Het nadeel is dat organische lichtgevende diodes na lang gebruik inbranden. Dit betekent dat de afzonderlijke pixels door het gebruik degraderen en dat de kleurkwaliteit van de LG OLED TV afneemt. De volgende vergelijking toont de voordelen en nadelen van een LG OLED TV.

Voordelen
 • Best mogelijk zwartniveau
 • Zeer dunne behuizing
 • Extreem snelle responstijden
 • Zeer goede kleurweergave
 • Kijkhoekonafhankelijk
Nadelen
 • Inbranden
 • Alleen verkrijgbaar in maten vanaf 55 inch

Koopcriteria: Gebruik deze kenmerken om LG TV’s te evalueren en te vergelijken

Schermresolutie

In principe geldt: hoe beter de schermresolutie van een LG TV, hoe duurder hij is. Een ander principe is dat hoe dichter je bij het toestel zit, of hoe groter de TV is, hoe beter de resolutie moet zijn om een scherp beeld te krijgen. Je kunt bij de aanschaf van een nieuwe TV kiezen uit vier beeldschermresoluties.

 • Standaard Tv resolutie- SD: De resolutie bestaat uit 720 x 576 pixels. Ook al is dit resolutieformaat verouderd, toch worden TV’s en films, zoals van Netflix of Itunes films nog steeds in dit formaat aangeboden. Voor kleine TV’s is de resolutie nog prima, omdat het scherm navenant klein is. Je moet beslist geen grote LG TV met zo’n beeldschermresolutie kopen als je waarde hecht aan een goede beeldkwaliteit.
 • High Definition- HD-Ready: Het HD-Ready formaat is met zijn 1280 x 720 pixels nog geen HD, maar wel een verbetering ten opzichte van het SD formaat. Sommige TV-zenders zoals ARD, Arte en ZDF zenden hun programma’s nog steeds in dit formaat uit. Met kleine LG televisies en een kleine afstand tot 2 meter is het verschil met HD bijna niet waarneembaar.
 • Full High Resolution- Full HD: Met 1920 x 1080 pixels heb je beelden in een echte HD resolutie. De beelden zijn zeer scherp door het grote aantal pixels, zelfs op grote LG TV’s. De meeste TV zenders zenden hun programma’s in dit formaat uit. Bovendien bieden de grote streamingdiensten zoals Netflix, Prime en Sky hun media-inhoud ook in dit formaat aan.
 • Ultra-hoge resolutie- Ultra-HD, UHD of 4K: Met 3840 x 2160 pixels plaatsen deze LG TV’s zich boven aan het podium. De LG UHD TV toont 4 keer zoveel pixels als een HD TV, daarom wordt hij ook 4K genoemd. Met deze schermresolutie zie je zelfs op grote TV’s op korte zitafstand nog een haarscherp beeld. Jammer genoeg moet gezegd worden dat er nog niet al te veel mogelijkheden zijn om dit formaat te bekijken. Netflix en Amazon Prime bieden hun films echter ook in dit formaat aan.

Maat

De afmetingen van je LG TV zijn een cruciale factor bij je aankoop. Hoe groter je je TV wilt hebben, hoe beter de beeldkwaliteit moet zijn, wat betreft resolutie en beeldschermtechnologie. Hier vind je een tabel met de meest voorkomende LG TV afmetingen en de bijbehorende zitafstand.

Tv grootte Door. Zitafstand
81cm (31″) ca. 2.00 m
107cm (42″) ca. 2.60 m
118cm (46″) ca. 2.90 m
120cm (47″) ca. 2.90m
127cm (50″) ca. 3.10 m
140cm (55″) ca. 3.40 m
152cm (60″) ca.3.80 m
163cm (65″) 4,40 m

Gebogen

Een gebogen TV is een TV die naar binnen gebogen is.

Gebogen tv’s van LG zijn uitgerust met UHD, dat een sensationeel beeld oplevert. Bovendien valt de Curved TV op in het TV landschap door zijn uiterlijk. Vanwege het bijzondere uiterlijk en het uitstekende beeld zijn de gebogen TV’s van LG iets duurder dan de gewone platte toestellen

LG Fernseher-3

Gebogen LG TV’s bieden je een veel intensere beeldervaring dan standaard toestellen. Je wordt letterlijk in het beeld getrokken.
(Image source: pixabay.com / admc)

Slimme TV

Bijna alle LG TV’s zijn tegenwoordig Smart TV’s, met uitzondering van oudere toestellen. De oudere toestellen zijn goedkoper, maar ze zijn ook inferieur wat betreft beeldkwaliteit en extra functies. Met een LG Smart TV kun je je TV gemakkelijk op je Wi-Fi aansluiten en vertrouwde streamingdiensten zoals Spotify, Netflix en nog veel meer via je TV gebruiken. Je kunt ook surfen op het Internet en bijvoorbeeld YouTube gebruiken. Je kunt ook apps naar je TV downloaden en de Alexa spraakfunctie of AirPlay 2 gebruiken met LG TV modellen vanaf 2019.

Chromecast

De nieuwe LG TV’s kunnen gemakkelijk met je smartphone verbonden worden. Hiermee kun je je LG TV bedienen met je telefoon en media van je telefoon op de TV afspelen.

Wetenswaardigheden over LG TV’s

Hoe hang ik mijn LG TV aan de muur?

Om je LG TV op te hangen, moet je een muurbeugel kopen die geschikt is voor je model. Je kunt de muurbeugel kopen in sommige doe-het-zelf winkels, elektronica winkels of online winkels. Een muurbeugel bestaat altijd uit twee delen, een deel dat je aan de muur bevestigt en een tweede deel dat je aan de LG TV bevestigt.

Deze twee delen kunnen met elkaar verbonden worden via een schuif- of insteeksysteem. Bevestig de wandbevestiging zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Als er geen instructies bij zitten, ga dan als volgt te werk.

 1. Boor gaten in de muur volgens het aantal gaten van de muurbevestiging
 2. Steek bijpassende muurpluggen in de gaten
 3. Schroef de muurbeugel aan de muur
 4. Bevestig het andere deel van de muurbeugel aan de achterkant van de LG TV. (Er moeten zichtbare plaatsen zijn om de muurbeugel te bevestigen)
 5. Zet de twee delen van de muurbeugel in elkaar

Hoe verbind ik de LG TV met de Wi-Fi?

Je kunt je TV aansluiten met Wi-Fi of met een LAN kabel. Met een LAN verbinding hoef je alleen maar de kabel in de LG TV te steken. Met een LAN kabel is de beste en ononderbroken Internet verbinding gegarandeerd. Als je toch je LG TV met de Wi-Fi wilt verbinden, volg dan de onderstaande stappen.

 1. Open het LG TV keuzemenu.
 2. Kies nu je Wi-Fi netwerk. Zorg voor een goede en sterke verbinding met de Wi-Fi-router, zodat je later zonder problemen films kunt streamen.
 3. Voer je Wi-Fi wachtwoord in. Je LG TV zal dan uit zichzelf verbinding maken met het Wi-Fi netwerk

Hoe zoek ik kanalen op de LG TV?

Als je problemen hebt met het instellen van de TV kanalen, volg dan deze eenvoudige stappen.

 1. Open het menu en kies “Settings”
 2. Onder Instellingen vind je de subcategorie “Handmatige instellingen”. Klik er hier op.
 3. Kies de juiste signaalbron en klik op “Update”
 4. De TV zal dan naar de nieuwe kanalen zoeken. Dit proces kan een paar minuten duren.

Foto bron: Popov/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies