Laatst bijgewerkt: 01-08-2021

Onze selectiecriteria

11Onderzochte producten

12Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

61Verzamelde opmerkingen

Of het nu is voor de stemassistent of om de oude geluidsinstallatie naar de 21e eeuw te brengen, Bluetooth audio adapters zijn heel praktische hulpjes die het heel gemakkelijk maken om luidsprekersystemen met andere apparaten te verbinden. Goede Bluetooth audio adapters worden snel een integraal deel van je dagelijks leven, vooral als je een muziekliefhebber bent.

Er is geen eenvoudiger manier om het luistergenot te krijgen dat een hoofdtelefoon je niet kan geven. Een van de bekendste fabrikanten van dergelijke apparaten is Logitech. Met onze Logitech Bluetooth Audio Adapter Test 2022 willen we je kennis laten maken met de technologie en het apparaat. We namen onder de loep wat de Logitech Bluetooth Audio Adapter zo bijzonder maakt en zetten de belangrijkste criteria op een rij om je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk te maken.
De belangrijkste in een notendop

 • Logitech Bluetooth Audio Adapters streamen muziek van je smartphone of tablet rechtstreeks naar je luidsprekers. Je hebt geen extra kabels, adapters of iets anders nodig om op oudere systemen aan te sluiten.
 • De bediening van de Logitech Bluetooth Audio Adapter is kinderspel, zelfs als je niet erg technisch onderlegd bent. Eén tik op je smartphone is voldoende om te koppelen.
 • Als je een Logitech Bluetooth Audio Adapter koopt, kun je kiezen uit verschillende kabels als accessoires. Welke voor jou geschikt is, of dat je er überhaupt een nodig hebt, hangt af van waar je de adapter voor wilt gebruiken.

Logitech Bluetooth Audio Adapter: Onze selectie

Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Logitech Bluetooth Audio Adapter koopt

Voordat je een Logitech Bluetooth Audio Adapter koopt, zijn er een paar vragen die je jezelf moet stellen. In de volgende paragrafen hebben we de belangrijkste feiten over Bluetooth audio adapters op een rijtje gezet.

Hoe werken Bluetooth audio adapters van Logitech?

Spraakassistenten zoals Amazon Echo en Google Home hebben veel baat bij een Bluetooth Audio Adapter.

Bluetooth Audio Adapters zijn de gemakkelijkste manier om een brug te slaan tussen luidsprekers en smartphones. Als je met je telefoon via je luidsprekers naar muziek wilt luisteren zonder een heleboel in de knoop geraakte draden, is er gewoon geen betere manier. Het is ook gemakkelijk te doen. Steek je adapter in je luidsprekers, verbind dan een van je apparaten via Bluetooth met de adapter en je bent klaar om draadloos te luisteren.

Met welke kabels worden Logitech Bluetooth Audio Adapters geleverd en welke zijn geschikt voor jou?

De Logitech Bluetooth Audio Adapter is beslist een geweldig apparaat waarmee je niet fout kunt gaan. Een RCA naar 3.5mm kabel wordt meegeleverd, maar er zijn ook vele accessoiremogelijkheden. Op Amazon worden verschillende kabels als accessoires aangeboden. In de volgende paragrafen leggen we uit waar je ze voor kunt gebruiken.

Logitech Bluetooth Audio Adapter met HDMI kabel

HDMI kabels scoren bij een groot aantal compatibele apparaten. Ze ondersteunen Ethernet, 3D, 4K en audio retourkanaal en zijn compatibel met alle moderne TV’s en spelconsoles.

Logitech bluetooth Audio Adapter-1

RCA kabels zijn de top van de klasse onder de audiokabels; een betere geluidskwaliteit is bijna onmogelijk privé te verkrijgen.
(Image source: pixabay.com / Bruno)

Logitech Bluetooth Audio Adapter met RCA kabel

Als je met high-end geluidssystemen werkt, heb je RCA kabels nodig. Dus als je een liefhebber bent van hifi-systemen, kan het nooit kwaad om je wat meer RCA kabels aan te schaffen.

Logitech Bluetooth Audio Adapter met optische digitale kabel

Audiokabels komen zelden voor in luidsprekers en andere home audio apparatuur, maar ze kunnen van tijd tot tijd toch nuttig zijn. Hoogwaardige thuisbioscoopsystemen en zelfs Blu-Ray spelers hebben veel baat bij de geluidskwaliteit die deze kabels kunnen leveren.

Wat onderscheidt Logitech Bluetooth Audio Adapters van andere fabrikanten?

Logitech scoort punten bij de klanten door zijn eenvoudige, elegante vormgeving en gebruiksgemak. Je hoeft niets op te zetten, maar kunt meteen aan de slag. Dit wordt onder meer verzekerd door een uitstekende compatibiliteit met bijna alle smartphones en tablets op de markt. De geluidskwaliteit, het bereik en de multipoint functie zijn ook erg goed. Met het laatste kun je verschillende apparaten tegelijk met de adapter koppelen.

In moderne huishoudens zijn meerdere smartphones en tablets niet langer ongewoon. De meerpuntsfunctie bespaart een hoop gepruts.

Last but not least staat Logitech voor kwaliteit in de technologiesector. Ongeacht de hardware, of het nu muizen, toetsenborden, koptelefoons of luidsprekers zijn, je kunt vertrouwen op Logitech producten.

Tegen welke prijzen worden Logitech Bluetooth Audio Adapters verkocht?

Logitech biedt goede kwaliteit voor een kleine prijs. Afhankelijk van de accessoires hoef je voor de adapter niet meer dan 40€ uit te geven. Dit brengt de Logitech Bluetooth Audio Adapter op ongeveer dezelfde prijs als de concurrentie, dus je hoeft niet extra te betalen voor de grote naam.

Wat zijn de alternatieven voor Logitech Bluetooth Audio Adapters?

Logitech is niet per se het merk voor iedereen en mist op sommige plaatsen instellingen, maar misschien vind je met deze merken wat je zoekt.

Avantree

Technisch gezien kan bijna geen enkel merk een kaarsje ophouden voor Avantree. De toptoestellen van het merk zijn duidelijk superieur aan de concurrentie in termen van bereik en geluidskwaliteit, en de meeste toestellen bieden veel speciale functies. Als je technisch onderlegd bent en er meestal niet lang over doet om apparaten uit te pluizen, is Avantree een goede keuze. Avantree audio adapters kosten echter wel geld. De “Oasis Plus”, bijvoorbeeld, kost ongeveer 70 euro.

Voordelen
 • In sommige gevallen technisch superieur aan andere toestellen
 • Kristalheldere geluidskwaliteit
 • Gigantisch bereik van meer dan 50 meter
Nadelen
 • Hoge prijs

Inateck

Inateck’s vlaggenschip is de “BR1008”. De kleine adapter werkt op batterijen en biedt een uitstekende geluidskwaliteit, plus hij heeft een speciale low-latency modus om lipsync transmissie mogelijk te maken voor videospelletjes en films. Hoewel Inateck zwakke punten heeft in bereik, is vooral de “BR1008” een sterk alternatief voor de Logitech Bluetooth Audio Adapter. Je moet echter ook ongeveer tien euro meer betalen.

Voordelen
 • Batterijgevoed
 • low-latency mode
Nadelen
 • Zwakke reeks

AUKEY

Aukey is het merk voor wie geld wil besparen. Hun apparaten zijn beduidend goedkoper dan die van de concurrentie, Logitech inbegrepen, en de kwaliteit is ook heel behoorlijk, te oordelen naar de beoordelingen van de klanten. Alleen de beperkte reeks functies en het matige bereik zijn vervelend. Als je zo weinig mogelijk geld wilt uitgeven, is Aukey de juiste keuze. Je zult nergens meer apparaat voor minder geld krijgen. Maar als je meer technisch aangelegd bent, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn over de hoeveelheid functies.

Voordelen
 • Zeer goede waarde
Nadelen
 • Weinig functies
 • Zwak bereik

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Logitech Bluetooth audio adapters te vergelijken en te evalueren

Bluetooth audio adapters zijn bij veel fabrikanten verkrijgbaar. Bij je beslissing moet je letten op de volgende criteria:

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de criteria zijn en hoe de Bluetooth audio adapter van Logitech presteert:

Verbindingen

Bijna geen enkel criterium is voor audio adapters zo belangrijk als aansluitingen. Als je je adapter niet op je luidsprekers kunt aansluiten, is hij erg nutteloos en dat zou jammer zijn. De Logitech Bluetooth Audio Adapter heeft een standaard analoge RCA aansluiting en een 3.5 mm aansluiting. Dit betekent dat hij de meeste in de handel verkrijgbare luidsprekers dekt.

Logitech bluetooth Audio Adapter-2

Met de juiste adapter kun je zelfs muziek van je mobiele telefoon via een versterker spelen.
(Foto bron: unsplash.com / Krys Amon)

Verenigbaarheid

Verenigbaarheid is eigenlijk het tegenovergestelde van verbindingen. Je moet je afvragen of je smartphone of tablet überhaupt verbinding kan maken met de Bluetooth Audio Adapter. Als geen van je apparaten compatibel is met de adapter, kun je hem niet gebruiken. De Bluetooth Audio Adapter van Logitech is daarom bijzonder goed als je niet veel uitzoekwerk wilt doen. Bijna geen enkel ander toestel op de markt biedt zo’n brede lijst van ondersteunde toestellen.

Stroomvoorziening

Er zijn twee relevante opties voor Bluetooth audio adapters. Of je adapter werkt op batterijen en is oplaadbaar, of hij heeft zijn eigen externe stroomvoorziening nodig. De Logitech Bluetooth Audio Adapter werkt op een netsnoer.

Dit betekent dat de adapter permanent van stroom moet worden voorzien. Dit klinkt echter erger dan het in werkelijkheid is. Realistisch gezien zul je de Bluetooth Audio Adapter vooral in je eigen huis op de luidsprekers gebruiken en er moet een stopcontact beschikbaar zijn.

Laat je niet verrassen: De Logitech Bluetooth Audio Adapter kan niet worden uitgeschakeld, maar heeft alleen een stand-by stand.

Maar als je van plan bent veel met het toestel onderweg te zijn, is het Logitech model misschien niet de beste keuze.

Range

Dit is ongeveer hoe ver je je smartphone of tablet van de audio adapter af kunt bewegen voordat de muziekkwaliteit slecht wordt of de verbinding wegvalt. Over het algemeen is meer beter, maar je zult bijna nooit meer nodig hebben dan de 15 meter die de Bluetooth Audio Adapter van Logitech biedt. In je eigen huis is 15 meter gemakkelijk genoeg, en in de tuin, op het balkon of op een terras zou je nauwelijks meer dan dat nodig hebben.

Logitech bluetooth Audio Adapter-3

Met voldoende bereik kun je je luidsprekers via je smartphone bedienen vanuit je bed.
(Image source: unsplash.com / Shane)

Apparaten die tegelijk gekoppeld kunnen worden

Van alle criteria is het minst belangrijke, maar toch een heel prettige eigenschap, het aantal apparaten dat tegelijk met de Bluetooth Audio Adapter kan verbinden. Als we uitgaan van een opstelling waarbij er een tablet en een smartphone in je huishouden zijn, is het heel prettig als beide permanent met de adapter verbonden kunnen worden. Dit bespaart je het gedoe van loskoppelen en weer aansluiten van apparaten.

Wetenswaardigheden over de Logitech Bluetooth Audio Adapter

Wat kan ik doen als mijn Logitech Bluetooth Audio Adapter problemen heeft om verbinding te maken met Amazon Echo?

Sommige gebruikers hebben problemen met het instellen van Amazon Echo bij gebruik van een Logitech Bluetooth Audio Adapter. De meesten klagen dat de apparaten niet meer losgekoppeld kunnen worden. De oplossing voor dit probleem is betrekkelijk eenvoudig:

 1. Verbind de Logitech Bluetooth Audio Adapter: Zet de adapter aan en koppel hem met je Amazon Echo in de Alexa app. Als je alle geluiden van Alexa door je luidsprekers kunt horen, is de verbinding geslaagd.
 2. Koppel je smartphone: Druk nu weer op het knopje op de adapter tot zijn LED knippert. Koppel dan je smartphone.
 3. Schakel de Bluetooth van de smartphone uit: Deze stap spreekt voor zich. Zet gewoon de Bluetooth op je smartphone uit en wacht ongeveer 30 seconden.
 4. Koppel Alexa met de Logitech Bluetooth Audio Adapter: Zeg nu “Alexa, verbind met Bluetooth” Alexa zal dan verbinding maken met de Logitech Bluetooth Audio Adapter.
 5. Ontkoppel je smartphone: Terwijl er een verbinding is tussen Alexa en je Logitech Bluetooth Audio Adapter, moet je de Bluetooth van je smartphone weer aanzetten en de Logitech Bluetooth Audio Adapter ontkoppelen in de Bluetooth instellingen van je smartphone.

Als je deze stappen gevolgd hebt, zouden de problemen met Alexa opgelost moeten zijn.

Hoe verbind ik mijn Bluetooth audio adapter met mijn hoofdtelefoon?

Natuurlijk is dit ook mogelijk, maar je zult er niet veel aan hebben. Om een hoofdtelefoon op de Logitech Bluetooth Audio Adapter aan te sluiten, hoeft hij alleen maar een stekker te hebben of op een andere manier met de Bluetooth Audio Adapter verbonden te zijn.

Kan ik mijn Logitech Bluetooth Audio Adapter in de auto gebruiken?

Natuurlijk kun je je Logitech Bluetooth Audio Adapter ook in de auto gebruiken. Het enige belangrijke is dat je de juiste adapter krijgt, want de standaard versie van de bijgeleverde kabels is niet voldoende.

Goede alternatieven voor frequente chauffeurs zijn Bluetooth audio adapters die speciaal voor auto’s ontworpen zijn.

Enerzijds heb je een USB adapterkabel nodig voor de 12V aansluiting in de auto, en anderzijds moet je autoradio een 3.5mm jack ingang hebben. De kabelkluwen kan hier ook vermeden worden, maar dan wordt het veel technischer en ingewikkelder.

Foto bron: Merfelda/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies