Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

15Onderzochte producten

20Bestede uren

10Beoordeelde onderzoeken

38Verzamelde opmerkingen

Micro SD kaarten hebben heel verschillende modellen en mogelijkheden. Hun voornaamste doel is om zoveel en zo gevarieerd mogelijke gegevens op te slaan. Hun praktisch nut en draagbaarheid maken ze tot een voorwerp waar je niet zonder kunt.

Alleen als je de beste micro SD kaart hebt, zal je werk, foto’s, video’s of videospelletjes altijd beschikbaar zijn en hoef je je nooit zorgen te maken. Met onze grote Micro SD bespreking 2023 willen we je helpen de beste SD kaart te vinden. We hebben verschillende modellen Micro SD geheugenkaarten vergeleken en de voordelen en nadelen van elk op een rijtje gezet. Dit moet je aankoopbeslissing zo gemakkelijk mogelijk maken.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Micro SD kaarten maken het mogelijk allerlei gegevens snel en veilig op te slaan en over te brengen.
 • Er zijn verschillende soorten geheugenkaarten, die onderscheiden kunnen worden door hun specifieke eigenschappen, afhankelijk van de toepassing.
 • Micro SD kaarten zijn vooral goed voor algemeen gebruik, terwijl geavanceerde modellen meer voor professioneel gebruik zijn.

Micro SD 32 GB: Onze selectie

Sandisk Micro Sd 32Gb

De levering omvat niet alleen de SanDisk Ultra Android MicroSDHC UHS-I kaart van 32 GB, maar ook een handige SD-adapter. Deze veelzijdige set is uitermate geschikt voor zowel smartphones als tablets. Met ondersteuning voor A1, Class 10, U1 en Full HD-video’s, bent u te allen tijde verzekerd van een optimale prestatie.

Kingston Micro Sd 32Gb

Ontdek de kracht en veelzijdigheid van de Kingston 32GB Micro SD klasse 10 UHS-I geheugenkaart, speciaal ontworpen om u een razendsnelle en betrouwbare opslagoplossing voor al uw favoriete Android-apparaten te bieden. Geniet van overdrachtssnelheden die voldoen aan de klasse 10 UHS-I norm, met duizelingwekkende snelheden tot wel 100 MB/s, zodat u zorgeloos kunt filmen, fotograferen en bestanden kunt delen.

Sandisk Micro Sd 32Gb

U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het verwijderen van uw favoriete games om ruimte vrij te maken; met 32GB opslagruimte kunt u blijven genieten van uw overwinningsmomenten. Zeg vaarwel tegen trage laadschermen dankzij de A1 App-prestaties, waarmee u in een oogwenk uw favoriete games kunt starten en meer tijd kunt besteden aan waar het echt om draait – het plezier van het spelen.

Sandisk Micro Sd 32Gb

Als u een apparaatgebruiker bent die vaak foto’s maakt, video’s opneemt en graag van hoge snelheden wilt genieten, dan is deze SanDisk Ultra Micro SDHC 32GB-kaart precies wat u nodig heeft. Deze class 10 UHS-I kaart garandeert u namelijk vlotte en probleemloze prestaties, of u nu bezig bent met het vastleggen van uw favoriete herinneringen of het werken met belangrijke documenten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Micro SD koopt

Voordat je een Micro SD kaart koopt, moet je eerst weten waar je op moet letten. Er zijn verschillende termen en labels om een geheugenkaart en zijn functies onder te verdelen. Hieronder leer je wat ze betekenen en hoe je ze als voordeel kunt gebruiken bij je beslissingen.

Micro SD 32Gb-1

De Micro SD 32Gb is geschikt voor het opslaan van foto’s, video’s en gegevens.
(Image source: unsplash.com / Tom Pumford)

Wat is een Micro SD kaart eigenlijk?

Een Micro SD kaart is een geheugenkaart waarop je alle foto’s en video’s kunt opslaan die je maakt tijdens een vakantie, een grappig of een heel betekenisvol moment in je leven. De kaart bewaart ook alle belangrijke documenten die je nodig hebt om productiever te zijn De Micro SD kaart wordt meestal gebruikt om het fysieke geheugen van een smartphone, camera of videocamera uit te breiden.

Het extra geheugen garandeert zo een optimaal en zorgeloos gebruik van het toestel. De SD kaart verschilt in capaciteit en in gebruik, of het nu voor dagelijks gebruik is of voor professionele video en fotografie, hij voldoet aan ieders wensen. Micro SD hebben een meervoudige adapter die een zeer brede compatibiliteit heeft met verschillende toestellen. Dit betekent dat je je SD kaart kunt gebruiken op camera’s, fototoestellen, PC’s en spelcomputers.

Voor wie is een Micro SD kaart geschikt?

Een geheugenkaart is geschikt voor iedereen die meer ruimte nodig heeft op zijn mobiele telefoon, camera of spelcomputer.

Micro SD 32Gb-2

Een micro SD kaart kan met allerlei apparaten werken.
(Image source: unsplash.com / Will Porada)

Als je meerdere apps op je telefoon gebruikt en veel foto’s maakt, kan een micro SD kaart je geheugen uitbreiden. Dit is erg nuttig om een snelle responstijd van het apparaat te handhaven. Voor een camera is de SD geheugenkaart vooral goed als je met RAW beelden te maken hebt om ze later met verschillende software en programma’s te bewerken en te publiceren.

Met Micro SD kun je ook grote ruwe gegevens opslaan en de interne opslagcapaciteit van je toestel niet verstoppen.

Tot slot is een Micro SD compatibel met spelcomputers zoals Nintendo Switch en kun je al je favoriete spellen meenemen en ze overal spelen.

Hoeveel kost een Micro SD?

De prijs van een Micro SD kaart varieert meestal tussen verschillende merken, winkels en online websites. Afhankelijk van de kwaliteit en de opslagcapaciteit van de SD kaart, varieert het kostenplaatje. Het bereik is van ongeveer 4 tot 20 euro, en kan zelfs oplopen tot 360 euro.

Als je de geheugenkaart voor dagelijks of professioneel gebruik gebruikt, lijken prijzen tussen 4 en 20 euro ons redelijk. Micro SD van 32Gb beginnen bij een prijs van 4 euro, hoewel de gemiddelde prijs natuurlijk 9 euro is, omdat de SD kaart samen met een adapter wordt verkocht.

De lage prijs is het resultaat van de technologische vooruitgang en is uiterst aantrekkelijk voor iedereen die niet met enorme gegevens werkt.

In het uitzonderlijke geval dat je de SD kaart nodig hebt voor een professionele toepassing, kun je rekenen op een prijs tussen 40 en 360 Euro.

Wat zijn de alternatieven voor Micro SD?

Er zijn drie verschillende opslagmedia die sterk verschillen van een Micro SD. Dit zijn SDHC, SDXC en externe harde schijven. Na de Micro SD zijn de Micro SDHC, ook wel Mini SD kaarten genoemd, groter en ze hebben ook meer opslagcapaciteit. De SDHC kaart kan de interne opslagcapaciteit van een toestel uitbreiden met zijn opslagcapaciteit. De Micro SDXC is de grootste geheugenkaart die op de markt is. Met zijn fysieke afmetingen en geheugen is deze kaart vooral bedoeld voor professioneel gebruik.

Micro SD Micro SDHC Micro SDXC externe harde schijven
8 tot 32 GB 32 tot 64 GB 8 tot 512 GB 250 GB tot 16 TB
15 x 11 mm 20 x 21,5 mm 24 x 32 mm 14,7 x 10,2 x 2 cm

Een externe harde schijf of HDD is een niet-vluchtig gegevensopslagmedium. De externe harde schijven HDD worden gewoonlijk ofwel intern in een PC geïnstalleerd, ofwel extern op de computer aangesloten. Ze worden gebruikt voor grote projecten of in de filmindustrie.

Besluit: Welke soorten gegevensopslagapparaten zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een opslagapparaat wilt kopen, kun je kiezen tussen deze twee grote alternatieven:

 • Micro SD Kaart
 • Externe harde schijf HDD

Wat onderscheidt een Micro SD 32Gb en wat zijn de voordelen en nadelen?

Micro SD kaarten hebben voldoende geheugen voor alle video’s, foto’s, apps en bestanden die je downloadt. De geheugenkaart is klein en daardoor erg praktisch. Je kunt hem met meerdere apparaten gebruiken zonder je er zorgen over te maken of te stressen.

Voordelen
 • Klein en draagbaar
 • compatibel met foto- en videocamera’s, smartphones, PC’s, pushers
 • voldoende voor dagelijks gebruik
Nadelen
 • sommige SD-kaarten niet geschikt voor 4K
 • snelheid niet ideaal voor grote gegevensoverdracht

Wat onderscheidt externe harde schijf HDD en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een externe harde schijf is het alternatief voor een SD kaart. In tegenstelling tot de Micro SD heeft een HDD meer geheugen en is hij meer geschikt als gegevensbank. Het is ook mogelijk om tegelijk met een HDD gegevens te registreren, maar dit vereist meerdere apparaten en is niet zo praktisch.

Voordelen
 • voldoende capaciteit voor foto’s, video’s en gegevens
 • goede snelheid bij grote gegevensoverdracht
 • de gegevens blijven op de HDD zolang ze bestaan
Nadelen
 • Alleen compatibel met PC’s
 • Groot en niet altijd erg praktisch
 • Meer gebruikt als gegevensbank

Koopcriteria: Gebruik deze factoren om Micro SD 32Gb kaarten te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om te kiezen tussen de vele mogelijke Micro SD kaarten. De volgende criteria worden gebruikt om Micro SD kaarten met elkaar te vergelijken:

Zo weet je zeker dat je de juiste Micro SD kaart vindt en al je professionele of dagelijkse gegevens overal mee naartoe kunt nemen.

Snelheid

Micro SD kaarten hebben heel verschillende snelheidsklassen. De klassen lopen van 2 tot 10, en hoe groter het getal, hoe sneller de kaart. Dit is een belangrijk onderdeel omdat snelheid een betere gegevensoverdracht mogelijk maakt. Gemiddeld hebben SD kaarten een snelheid van tussen de 12,5 MB/s en 25 MB/s.

SDHC en SDXC daarentegen brengen gegevens over tussen respectievelijk 12,5 MB/s en 624 MB/s. De high-speed geheugenkaarten worden zowel voor gewone als voor professionele toepassingen gebruikt. Zoals reeds gezegd is de snelheid noodzakelijk en moet ze een zeer belangrijke rol spelen bij de aankoopbeslissing.

Hoe sneller een Micro SD kaart is, hoe beter de algemene ervaring zal zijn. Denk dus goed na over waar je de SD kaart voor gaat gebruiken en welke snelheid je er op wilt hebben.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor een micro SD omdat je niet wilt dat je foto’s, video’s of algemene gegevens door externe omstandigheden verloren gaan.

Zorg ervoor dat je micro SD milieubestendig is!

Als je foto’s, video’s of apps op je telefoon hebt staan, wil je die niet op een dag plotseling kwijtraken. Daarom moet je ze altijd goed bekijken en nagaan of de geheugenkaart waterdicht, schokbestendig en temperatuurbestendig is. Een Micro SD kaart die de hierboven genoemde eigenschappen niet heeft, kan sneller en gemakkelijker stuk gaan. Betrouwbaarheid is dus heel belangrijk om je gegevens langer te bewaren.

Verenigbaarheid

Het is erg belangrijk dat de Micro SD kaart compatibel is met verschillende toestellen. Anders zou het zo’n tegenslag zijn als je dit toevallig ontdekt.

Micro SD 32Gb-3

Micro SD kaarten zijn compatibel met toestellen zoals foto- of videocamera’s. Maar dit geldt ook voor smartphones, PC’s en printers.
(Image source: pixabay.com / Pixabay licence)

Als een geheugenkaart compatibel is met camera’s, videocamera’s, PC’s, spelcomputers, tablets en zelfs Smart TV, dan kun je ze met allemaal gebruiken en heb je altijd geheugen op allerlei gebieden. Een goede SD kaart kan met meerdere apparaten werken en zal je nooit problemen geven. Let dus goed op dit criterium!

App prestaties

App prestaties zijn een belangrijk criterium als je een micro SD kaart voor je mobiele telefoon wilt kopen.

Hoe sneller de Micro SD, hoe beter de app presteert.

De A1 en A2 snelheidsklassen zijn bijzonder belangrijk omdat ze een snellere app-lancering aantonen. A2 Micro SD kaarten zijn sneller dan A1. Je vindt de aanduiding meestal op de kaart zelf of op de verpakking. Als je de geheugenkaart voor andere doeleinden nodig hebt, is het prestatiecriterium van de app niet zo belangrijk. Maar als je op een dag de SD kaart gebruikt voor video- of foto-opnamen, kan een snellere kaart zeker zorgen voor de vloeiendheid van je werk.

Wetenswaardigheden over micro SD geheugenkaarten

Hoe formatteer je een geheugenkaart?

Je kunt een Micro SD kaart formatteren met je mobiele telefoon of met je PC. Maar voordat je dit doet, wees voorzichtig en maak een back-up van alle gegevens op de geheugenkaart. Formatteren zal alles definitief wissen. Als je de geheugenkaart op je telefoon formatteert, moet je eerst naar Instellingen gaan en dan naar Geheugen.

Daar vind je je SD kaart en met één tik kun je de hele geheugenkaart wissen. Voor het alternatief met de PC kun je je telefoon op een USB poort aansluiten of de SD kaart direct in de computer steken. Hier zie je de kaart op het scherm. Je kunt er dan met de rechtermuisknop op klikken en de optie “Format” kiezen. Zoals je ziet kun je binnen 10 seconden je Micro SD kaart weer leegmaken en veel nieuwe foto’s, video’s of apps downloaden.

Hoe herstel je je gegevens als de SD kaart defect is?

Soms kan het gebeuren dat de geheugenkaart in het water valt of beschadigd raakt. Maar maak je geen zorgen! In dit geval kun je de gegevens herstellen, zodat je niet al je foto’s en video’s voor altijd kwijt bent. Als je zoiets overkomt, kun je software downloaden en op je PC of MacOS installeren.

Je wordt gevraagd welke formaten je wilt herstellen en in een paar stappen en een paar minuten heb je al je mooie foto’s en video’s weer terug op je computer. Zelfs in het ergste geval kun je de gegevens van een Micro SD kaart herstellen en je geen zorgen meer maken.

Natuurlijk is het altijd aan te raden regelmatig een back-up te maken om te voorkomen dat zoiets gebeurt. Maar als dit ooit gebeurt, maak je dan geen zorgen!

Beeldbron: photochicken/ 123rf.com

Recensies