Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

21Onderzochte producten

19Bestede uren

3Beoordeelde onderzoeken

73Verzamelde opmerkingen

Wat zou men vroeger gedacht hebben als ze wisten dat we vandaag de dag onze huizen in bioscopen kunnen veranderen? Met een projector geniet je thuis van je favoriete films en televisieseries. De tijd dat beamers even groot waren als een pc, is gelukkig voorbij. Dankzij mini-beamers kunnen we genieten van de voordelen van een groot scherm zonder thuis van de bank af te hoeven komen.

Een mini-beamer is over het algemeen klein en gemakkelijk voor onderweg. Het is een handig apparaat als je voor je werk of je hobby veel onderweg bent en beelden op verschillende locaties wilt tonen. Met een goede mini-beamer hoef je bovendien niet in te leveren op kwaliteit. In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om de mini-beamer te vinden die het beste bij je past.
Belangrijk om te weten

  • Als je een mini-beamer wilt kopen, is het belangrijk om goed op de grootte en het gewicht van het apparaat te letten. Deze kenmerken zijn bepalend voor het gemak waarmee de beamer te verplaatsen is en of je het apparaat eenvoudig met je meedraagt. Hoe kleiner de beamer is, hoe gemakkelijker het bovendien is om deze in ruimtes met weinig ruimte te plaatsen.
  • Ook de verbindingopties van het apparaat bepalen grotendeels het gebruik van de projector. Het is belangrijk om een model te kiezen dat de nodige poorten heeft om de mini-beamer met andere apparaten te verbinden. Sommige projectoren hebben USB-poorten, of zelfs Bluetooth-opties.
  • Een ander kenmerk waar je op moet letten bij je aankoop is de beeldkwaliteit van de projector. Houd er rekening mee dat een draagbare projector in de regel niet dezelfde resolutie biedt als een monitor. De meeste projectoren hebben een Full HD-kwaliteit, hoewel dat niet voor alle modellen geldt.

Onze selectie: De beste mini-beamers op de markt

Mini-beamers zijn kleine en lichte projectoren, en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Handig als je audiovisueel materiaal op verschillende locaties wilt tonen, zoals films, series, foto’s, presentaties of videogames. Er zijn verschillende soorten mini-beamers waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een selectie met onze favoriete modellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Topvision Mini Beamer

De uitmuntende geluidskwaliteit wordt verzorgd door twee ingebouwde luidsprekers, zodat u geen externe luidsprekers nodig heeft. Desgewenst kunt u natuurlijk altijd uw favoriete externe luidsprekers aansluiten. Qua connectiviteit is deze videoprojector van alle gemakken voorzien, met aansluitingen zoals HDMI, USB, VGA, AV en een 3,5 mm audio-uitgang. U kunt gemakkelijk verbinding maken met diverse apparaten zoals smartphones, tablets, pc’s, tv’s, laptops, USB-sticks, PS4’s, dvd-spelers en tv-boxen.

Sotefe Mini Beamer

Ontdek de kracht van een groot scherm met de SOTEFE Mini Beamer, de wifi-video beamer die uw kijkervaring op een geheel nieuw niveau zal brengen. Verbind rechtstreeks met uw smartphone via wifi en geniet van online video’s en games in 1920p of 1080p Full HD-kwaliteit. Dankzij de indrukwekkende contrastverhouding van 4000:1 worden details beter zichtbaar en wordt de native resolutie van 1280x720p uitgebreid.

Viewsonic Mini Beamer

De ViewSonic M1 Mini-LED Beamer is uitgerust met een scala aan indrukwekkende functies, zoals 144 Hz Triple Flash en 3D Ready technologie, die u in staat stellen om adembenemende visuals en een meeslepende kijkervaring te bieden. Bovendien zorgt de SonicExpert en SonicMode technologie voor een kristalhelder geluid dat uw kijkervaring nog intenser maakt.

Topvision Mini Beamer

Met zijn milieuvriendelijke LED-lampen en volledig glazen lens, levert de TOPVISION LED-projector helder en duurzaam beeld, met een levensduur tot 50.000 uur. De geïntegreerde hifi-geluidsinstallatie met twee luidsprekers en surround sound-ontwerp zorgt voor een rijke geluidskwaliteit, zonder de noodzaak van externe luidsprekers. Bovendien garanderen de warmteafvoer- en ruisonderdrukkingstechnologieën een ongestoorde kijkervaring.

De mini-beamer met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Deze compacte beamer van Qumax brengt jou de ultieme ervaring op het gebied van films, series en ander video’s. Gebruik de pocket projector ook voor het geven van presentaties. De beamer is naast compact ook erg licht, hij weegt slechts 1300 gram.

Dit maakt het ideaal om de beamer eenvoudig mee te nemen naar elke geschikte locatie. Samen met je vrienden, familie en/of kennissen genieten van de leukste films of van de mooie vakantie beelden is een eitje voor de mini beamer van Qumax!

De kleinste en meest complete mini-beamer

Het klinkt bijna opmerkelijk, maar een beamer ter grootte van een Coca-Cola blikje die vol zit met de allernieuwste technologie. De Capsule is ontstaan op het kickstartplatform Indiegogo, waar het meer dan een miljoen dollar ophaalde.

Anker is wereldwijd bekend vanwege zijn kabels, powerbanks en oordopjes, maar brengt nu ook de Nebula Capsule in Nederland uit. Android gebruikers kunnen moeiteloos pairen dankzij Android 7.1 support, Apple gebruikers kunnen dankzij AirPlay ondersteuning eenvoudig streamen zonder aanvullende apps te hoeven installeren.

De beste pocket mini-beamer

Deze pocket beamer is ideaal als je op verschillende locaties presentaties geeft. Deze beamer is klein van formaat en weegt slechts 227 gram. Hierdoor kan je de pocketbeamer overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Via wifi stuur je beelden van Android of IOS apparaten naar de beamer. Deze screen mirroring functie werkt ook via de usb aansluiting.

Sluit de beamer aan via een HDMI ingang wanneer je bestanden vanaf een HDMI uitgang wilt kijken. De pocket beamer maakt gebruik van DLP weergavetechnologie, HD inrichting, Met een maximaal 100 inch gigantisch scherm, zodat je thuis comfortabel films kunt kijken!

De beste mini-beamer voor onderweg


Tijdelijk niet leverbaar

De LG PH150G is een compacte en smart mini beamer die je eenvoudig kan meenemen om overal je favoriete Netflix films en -series te bekijken! Dankzij de ingebouwde accu, Bluetooth, compacte behuizing en het lichte gewicht van 460 gram is dit de ideale beamer voor onderweg.

Het projecteren kan met een maximale beeldformaat van maar liefst 100 inch, oftewel 2.54 meter diagonaal in HD-kwaliteit (1280 x 720 pixels). Met een Android smartphone is het mogelijk om draadloos te verbinden, waardoor iedereen op een eenvoudige manier gebruik kan maken van deze mini beamer.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over mini-beamers

Een draagbare projector is een uitstekende optie om overal waar je bent van films, series en presentaties op een groot scherm of een muur te genieten. Sommige mensen gebruiken een mini-beamer bij het gamen, om zo de game-ervaring te vergroten. Wat je reden ook is om een mini-beamer aan te schaffen, het is altijd belangrijk voor een model te kiezen dat bij je past. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

beamer on a class

De meeste mini-beamers bieden tegenwoordig een Full HD-kwaliteit. 
(Bron: Smith: 546377767/ 123rf.com)

Welke afstand moet ik tussen een mini-beamer en het scherm aanhouden?

Het antwoord op deze vraag kan per model verschillen. De meeste draagbare projectoren hebben een projectieafstand tussen de 1 en 5 meter. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe verder je de projector van de muur of het scherm af zet, des te groter het beeld wordt dat wordt geprojecteerd.

Met sommige projectoren kun je de beeldgrootte wijzigen zonder het apparaat te hoeven verplaatsen, hoewel dit niet gebruikelijk is in het geval van mini-beamers, op de wat duurdere modellen na misschien. Van de meeste beamers vind je in hun specificaties welke beeldgrootte ze bieden op basis van de afstand waarop je het apparaat plaatst. Het raadplegen van deze informatie voorkomt ongewenste verrassingen in de toekomst.

Wat is de beeldverhouding van een mini-beamer?

De beeldverhouding van een beamer geeft aan wat de verhouding is tussen de breedte en de hoogte van het beeld. De meest voorkomende verhoudingen zijn 16:09, 4:03, 1,85:1 en 16:10.

Een andere belangrijke ratio bij de keuze voor een beamer is de contrastratio. De contrastverhouding bij een beamer geeft de verhouding aan tussen het helderste wit en het diepste zwart. Als een beamer een hoge contrastverhouding heeft, levert het apparaat over het algemeen realistische beelden en een originele zwartweergave.

teaching with a beamer

De meeste fabrikanten van mini-beamers bevelen aan om de apparaten in een zo donker mogelijke ruimte te gebruiken. Er zijn echter ook modellen die wel goed werken in ruimten met veel licht. 
(Bron: Luckybusiness: 22631666/ 123rf.com)

Kan ik een mini-beamer ook in een lichte ruimte gebruiken?

De meeste fabrikanten van mini-beamers bevelen aan om de apparaten in een zo donker mogelijke ruimte te gebruiken. Licht van buitenaf kan de beeldkwaliteit verminderen. Als de ruimte waar je het apparaat gaat gebruiken donker is, kan een projector met een lichtintensiteit van ongeveer 1500 lumen voldoende zijn.

Er zijn echter ook modellen die wel goed werken in ruimten met veel licht. Hoe lichter de kamer, hoe groter de lichtintensiteit moet zijn om een optimaal beeld te verkrijgen. In kantooromgevingen, waar het vaak nodig is om het licht aan te laten tijdens presentaties, raden we daarom aan om een projector met een lichtopbrengst van tenminste 3000 lumen te gebruiken.

Heb ik aparte boxen nodig voor een mini-beamer?

De meeste moderne mini-beamers worden standaard geleverd met ingebouwde luidsprekers. Dat is ideaal, omdat je op die manier de projector kunt vervoeren en gebruiken zonder extra onderdelen mee te hoeven dragen. Natuurlijk varieert de geluidskwaliteit van model tot model. Over het algemeen zal de audiokwaliteit niet zo goed zijn als dat van een goed extern geluidssysteem.

Als je de kwaliteit van de audio belangrijk vindt, raden we je aan om de kenmerken van de ingebouwde luidsprekers van tevoren te beoordelen. Als je niet overtuigd bent, moet je misschien overwegen om een ander model te kopen. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens projecties externe geluidsapparatuur te gebruiken die je op de projector of videobron kunt aansluiten.

David LynchFilmregisseur
“De bioscoop is ontworpen voor het grote scherm en een geweldig geluid, zodat de toeschouwer in een andere wereld terecht komt en een speciale ervaring heeft.”

Hoe sluit je een mini-beamer aan op de stroom?

De meeste mini-beamers sluit je aan via een kabel aan op de stroom. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je de projector op verschillende locaties gebruikt. Tegenwoordig zijn er ook modellen te vinden met een ingebouwde batterij. Dit is een zeer interessante functie, die de moeite waard is te onderzoeken, aangezien dat het apparaat nog een stuk mobieler maakt.

Op welke andere apparaten kan ik de mini-beamer aansluiten?

Het antwoord op deze vraag kan van model tot model verschillen. De meest uitgebreide mini-beamers die je op de markt tegenkomt zijn erg veelzijdig. Veel mini-beamers zijn tegenwoordig compatibel met een groot aantal andere apparaten. Zo kun je de meeste mini-beamers verbinden met onder andere computers, televisies, game-consoles, dvd-spelers, mobiele telefoons, tablets, USB-sticks en SD-kaarten.

Welk materiaal kan ik met een mini-beamer projecteren?

Het materiaal dat je met de mini-beamer kunt projecteren, hangt volledig af van het apparaat dat je op de beamer aansluit. Als je bijvoorbeeld een computer of dvd-speler aansluit, hoef je je over het algemeen geen zorgen te maken over de projectie van de inhoud. In deze gevallen fungeert de projector als het ware als het scherm van het desbetreffende apparaat. Het is de computer of de dvd-speler die verantwoordelijk is voor het reproduceren van het materiaal.

Het kan iets lastiger worden bij het afspelen van bestanden vanaf een USB-geheugen of SD-kaart. Het is noodzakelijk dat het beeldformaat compatibel is met de draagbare projector. De meeste mini-beamers hebben normaalgesproken geen problemen met het projecteren van de meest voorkomende bestandstypen, zoals MP4, AVI of MOV. Het is echter bij twijfel altijd de moeite waard om dit van tevoren nog even te controleren in de specificaties van de fabrikant.

mini beamer white

Tegenwoordig kun je met veel mini-beamers de beeldgrootte wijzigen zonder het apparaat te hoeven verplaatsen.
(Bron: Luckybusiness: 25151734/ 123rf.com

Welke beeldkwaliteit biedt een mini-beamer?

Het snelle antwoord op deze vraag is dat de meeste draagbare projectoren een Full HD-beeldkwaliteit bieden. Dit geldt echter niet voor alle modellen. Als je de kwaliteit van het beeld belangrijk vindt, raden we je daarom aan om deze van tevoren goed te controleren in de specificaties van de fabrikant. Houd in je achterhoofd dat de beeldkwaliteit van een draagbare projector over het algemeen nooit zo goed zal zijn als die van een traditionele projector. Wat een mini-beamer wint aan mobiliteit en design, verliest het soms in resolutie.

Een van de belangrijkste voordelen van een draagbare projector is de lage prijs en het feit dat je het apparaat eenvoudig met je meedraagt. Met een mini-beamer kun je het te tonen beeld op een veel groter formaat projecteren. Vergelijk maar eens: Voor ongeveer 5.000 euro koop je een 85-inch scherm van Samsung. Voor minder dan 100 euro heb je echter een projector die je een 170-inch beeld geeft, dat je overal mee naartoe kunt nemen.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Een mini-beamer is een beamer die dankzij zijn lichte en compacte formaat gemakkelijk te vervoeren is. Op die manier heb je altijd een apparaat bij je waarmee je films, series en presentaties kunt projecteren op een scherm of wand. Ook gamers maken gretig gebruik van mini-beamers, aangezien deze apparaten op een eenvoudige manier de speelervaring veel intenser maken. Om de mini-beamer te vinden die het beste bij je past, moet je een aantal aankoopcriteria in gedachten houden, je vindt ze hieronder:

Formaat en gewicht

Als je op zoek bent naar een goede mini-beamer, is het belangrijk dat deze in ieder geval compact en licht is, zodat je hem gemakkelijk kunt vervoeren. Dit zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen om optimaal van een mini-beamer te kunnen genieten. De meeste mini-beamers zijn niet groter dan 30 centimeter breed. Er zijn nog kleinere modellen te vinden, die slechts 15 bij 8 cm meten, wat de apparaten een uitstekende optie maakt op het gebied van mobiliteit.

Wat het gewicht betreft, overschrijden sommige modellen een gewicht van 4 kilo. In het ideale geval vind je echter een model dat lichter is. Een fijn gewicht is bijvoorbeeld een gewicht van 1,5 kilo. Er zijn echter ook modellen die maar 450 gram wegen. In dit aspect geldt: Hoe lichter, hoe beter. Helemaal als je van plan bent om de mini-beamer veel te gebruiken, raden we aan om op zoek te gaan naar een zo licht mogelijk model.

beaming a movie

De meeste moderne mini-beamers hebben een USB-poort. Er zijn tegenwoordig ook veel apparaten die over een Bluetooth-optie beschikken.
(Bron: Luckybusiness: 22631666/ 123rf.com)

Beeldkwaliteit

De kwaliteit van het beeld zal de kijkervaring aanzienlijk beïnvloeden. Veel moderne mini-beamers bieden een Full HD-kwaliteit. Dat geldt echter niet voor alle modellen, er zijn ook beamers met een slechtere kwaliteit. Het is in ieder geval belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een draagbare projector over het algemeen nooit de beeldkwaliteit van moderne monitoren en televisies kan bieden. We raden aan om van tevoren altijd te controleren wat de beeldkwaliteit van de projector is die je wilt kopen.

Robert EnglundActeur en filmregisseur
“Er zullen altijd films zijn die ontworpen zijn voor het grote scherm, en die dus zodanig bekeken moeten worden.”

Verbindingsopties

Afhankelijk van het aantal verbindingsopties van de mini-beamer, kun je deze wel of niet op veel verschillende apparaten aansluiten. De meeste moderne modellen hebben meerdere ingangen, zodat je de projector op bijvoorbeeld computers, game-consoles, dvd-spelers, mobiele telefoons en tablets kunt aansluiten. Veel modellen hebben tegenwoordig in ieder geval een HDMI-, AV-, VGA- en USB-poort. Controleer bij je aankoop altijd of de nodige kabels wel of niet standaard worden meegeleverd. Als dat niet het geval is, moet je ze apart aanschaffen.

Geluid

De meeste mini-beamers hebben een ingebouwd geluidssysteem. Soms is de kwaliteit van dit systeem echter niet de beste. Als de kwaliteit van de audio erg belangrijk voor je is, kun je er in deze gevallen altijd voor kiezen om de projector op externe luidsprekers aan te sluiten of een koptelefoon te gebruiken. Een andere optie is om het bronapparaat waar de beelden opgeslagen zijn de audio af te laten spelen. Naast o.a. het type beamer, de lichtopbrengst en de resolutie is het bij het kopen van een mini-beamer dus ook belangrijk om naar het geluid van het apparaat te kijken.

Samenvatting

Een mini-beamer is een compact en lichte beamer die je gemakkelijk overal met je meebrengt. Het is een handig apparaat als je voor je werk of je hobby veel onderweg bent en beelden op verschillende locaties wilt tonen. Dankzij de mini-beamers kunnen we genieten van de voordelen van een groot scherm zonder thuis van de bank te hoeven bewegen.

Maar dat is nog niet alles. Dankzij dit kleine apparaat kun je, waar je ook bent, je favoriete film, serie of sportwedstrijd bekijken. Ook gamers zijn fan van mini-beamers, aangezien het apparaat de game-ervaring intenser en spannender maakt. In deze shopgids helpen we je het model te vinden dat het beste bij je past, door te kijken naar belangrijke factoren zoals de grootte, het gewicht en de beeldkwaliteit van de diverse apparaten.

Vond je onze shopgids over mini-beamers interessant? Laat hieronder een reactie achter of deel het artikel op social media.

(Bron van de header afbeelding: jeremy-yap-J39X2xX_8CQ-unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies