Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

9Onderzochte producten

15Bestede uren

4Beoordeelde onderzoeken

63Verzamelde opmerkingen

Philips televisies behoren tot de populairste toestellen voor vermaak binnen je eigen vier muren. Voor weinig geld kun je modellen krijgen met LED beeldschermen en 4K resolutie. Een Philips Smart TV maakt verbinding met het internet en laat je genieten van zowel lineaire TV als on-demand series en films. Duurdere Philips TV’s leveren een meer meeslepende ervaring met dynamische verlichting, grote schermen en OLED technologie.

In onze Philips TV review 2023 laten we je zien waar je op moet letten als je een Philips TV koopt. Zoek je een kleine TV voor de speelkamer van je kinderen of een krachtig model voor je home cinema? We vergelijken Philips TV’s in alle prijsklassen en verklaren de voor- en nadelen van de verschillende modellen. We beantwoorden ook veel gestelde vragen over Ambilight, OLED+ en meer.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Voor weinig geld kun je Philips TV’s krijgen met LED schermen, UHD resolutie en internetverbinding. Je kunt genieten van Netflix, YouTube en nog veel meer in groot formaat. De prijs stijgt met verbeterde technische eigenschappen en een grotere beeldschermdiagonaal.
 • De duurste Philips TV’s werken met OLED beeldschermen. Hier schittert elke pixel op zichzelf, wat betere kleurwaarden en scherpere contrasten oplevert dan bij gewone LED TV’s. Met extra geluidsboxen en een groot scherm scheppen deze Philips TV’s een bioscoopsfeer.
 • “Ambilight” van Philips is een dynamische achtergrondverlichting die je bij andere fabrikanten niet vindt. “Ambilight” TV’s analyseren het beeld en werpen de kleuren op de omringende muren. Hierdoor lijkt de televisie groter en levendiger.

Philips TV: Onze selectie

Philips Philips Tv

Ontdek de ultieme kijkervaring met de Philips 43 inch 4K Ultra HD televisie, boordevol geavanceerde functies voor een ongeëvenaard plezier bij het kijken naar uw favoriete films en series. Met driezijdig Ambilight worden de kleuren van het scherm uitgebreid naar uw muur, waardoor de actiee zich verder verspreidt in uw hele kamer en een unieke en meeslepende sfeer creëert.

Philips Philips Tv

Maak kennis met SAPHI, een slim besturingssysteem dat u toegang biedt tot een wereld vol digitale entertainment. Het intuïtieve SAPHI-dashboard geeft u eenvoudig toegang tot uw favoriete apps, zoals Netflix en YouTube, allemaal op één plek. U hoeft niet langer te schakelen tussen verschillende bronnen.

Koop- en beoordelingscriteria van Philips TV

Philips biedt televisies in verschillende modellen. Dit zijn de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het kopen:

In de volgende paragrafen wordt uitgelegd wat de afzonderlijke criteria zijn.

Beeldschermdiagonaal

De diagonaal is een van de belangrijkste factoren die de prijs van een Philips TV bepalen. Hoe groter het flatscreen, hoe meer geld je voor het model moet betalen. Vrij kleine Philips TV’s met een diagonaal van 32 inch zijn goedkoop en voldoende voor kleine kamers waar je dicht bij de actie zit.

Je moet altijd rekening houden met de afstand tussen je bank en de TV. Als je ver van de set zit, is een grotere beeldschermdiagonaal aan te bevelen.

De volgende tabel geeft je een idee van de maten van Philips TV’s en de aanbevolen afstand van de bank:

Diagonaal (inch) Diagonaal (cm) Aanbevolen afstand (m)
32 80 2 – 2.3
43 108 2.3 – 2.6
50 126 2.6 – 3
55 139 2.9 – 3.3
58 146 3.1 – 3.5
65 164 3,5 – 4
70 178 3,7 – 4,2
75 189 4 – 4.5
De eigen “Ambilight” technologie wordt geïnstalleerd vanaf een diagonaal van 43 inch.

Vanaf een beeldschermdiagonaal van 43 inch of 108 centimeter biedt Philips TV’s met 4K resolutie. De hogere pixeldichtheid maakt het beeld scherper. De grootste Philips TV’s hebben een beeldscherm van ongeveer 80 inch. Deze modellen zijn geschikt voor grote kamers en thuisbioscopen. De TV-ervaring is bijzonder indrukwekkend in combinatie met “Ambilight”.

Smart TV of geen Smart TV?

Een groot aantal Philips TV’s worden Smart TV’s genoemd. Deze ‘slimme’ TV’s maken verbinding met het Internet. Hierdoor kun je van veel meer genieten dan alleen het lineaire TV programma. We leggen hier de precieze verschillen uit tussen een Philips smart TV en een TV zonder internetverbinding:

 • Philips TV’s zonder internettoegang: Een Philips TV zonder smart TV functies heeft geen directe internettoegang. Hij kost meestal minder dan de Philips smart TV’s. Ondanks bepaalde beperkingen kun je deze modellen toch voor meer gebruiken dan alleen het afspelen van een TV programma. Met de “Chromecast” module van Google, bijvoorbeeld, kun je inhoud van smartphones uploaden. Netflix, DAZN en andere streaming diensten kun je op het grote scherm bekijken, ook al heeft je Philips TV geen directe internetverbinding.
 • Philips Smart TV met “Saphi”: “Saphi” is de naam van de gebruikersinterface die Philips speciaal voor zijn TV’s ontwikkeld heeft. Het wordt gebruikt in veel goedkopere modellen. Met “Saphi” kun je rekenen op een zeer snelle en ongecompliceerde menu navigatie. Series en films kunnen ook zonder problemen “on-demand” gestreamd worden via Netflix, YouTube en Amazon Prime Video. Een nadeel is de nogal kleine app store. Veel aanbieders hebben geen eigen toepassing voor “Saphi” ontwikkeld, wat de amusementsmogelijkheden beperkt.
 • Philips Smart TV met “Android TV”: De krachtige TV’s van Philips draaien op het “Android TV” besturingssysteem van Google. Je hebt dus ook toegang tot de Google Play winkel met deze Philips smart TV’s. Alle apps die voor TV’s geoptimaliseerd zijn, kunnen van daaruit gedownload en gebruikt worden. De Google Assistent is ook in deze Philips TV’s geïntegreerd. Je kunt er bijvoorbeeld een opname mee starten door middel van een spraakcommando.

Voor mensen die vooral geïnteresseerd zijn in lineaire TV, is er geen behoefte aan een Smart TV. Een basis Philips TV is relatief goedkoop en biedt, met extra modules zoals een Chromecast, toch de mogelijkheid om in groot formaat van iets van het Internet te genieten. Ben je op zoek naar een handige en directe manier om op de bank van Netflix of YouTube te genieten? Dan is een Philips Smart TV met internettoegang en geïntegreerde apps de juiste keuze.

Beeldschermtechnologie

Philips TV’s verschillen ook in de technologie die gebruikt wordt om het TV beeld op het scherm weer te geven. In principe werkt Philips met twee verschillende technologieën. We leggen ze hieronder aan je uit.

 • LED: In veel betaalbare Philips TV’s is LED technologie ingebouwd. De beelden van het programma en dus de pixels worden vanuit de achtergrond belicht. De technologie is betrouwbaar en belooft dat je lange tijd iets aan je Philips TV zult hebben. Het beeld is echter wat bleker en minder contrastrijk vergeleken met OLED TV’s.
 • OLED: Met organische lichtgevende diodes wordt niet langer het hele beeld verlicht. In plaats daarvan wordt elke pixel apart belicht. Hierdoor worden zwartniveaus veel beter weergegeven en krijgt het beeld sterke contrasten. Phillips werkt in zijn topmodellen met een eigen pixel-engine, die zorgt voor een rijk, gedetailleerd beeld. Deze hoge kwaliteit heeft echter een prijs. Philips TV’s met OLED zijn daarom verhoudingsgewijs duur. Bovendien hapert het paneel vaak door defecte pixels.

Resolutie

De resolutie van een TV verwijst naar het aantal pixels dat in het beeldscherm is ingebouwd. Philips biedt modellen met Full HD en Ultra HD.

 • Full HD: Full HD TV’s hebben standaard 1920 x 1080 pixels. Deze resolutie is meestal voldoende voor kleine sets, want de pixels zijn in een klein gebied samengeperst. De grootste Philips Full HD TV meet 48 inch diagonaal. Om ondanks deze afmetingen toch een authentiek beeld te krijgen, werken deze modellen met technische vergrotingen.
  Hoe dichter je bij de TV zit, hoe belangrijker een hoge resolutie is.

  Door “upscaling” levert zelfs een heel grote Full HD TV scherpe beelden vanaf een bepaalde afstand. Van dichtbij gezien worden de contouren echter wazig.

 • Ultra-HD: Zeer grote TV’s hebben meer pixels nodig. Daarom hebben de meeste Philips TV’s Ultra HD monitoren. In dit verband kom je vaak de afkorting “UHD” of de term “4K” tegen. Dit verwijst altijd naar een resolutie van 3840 x 2160 pixels. UHD TV’s van Philips leveren nog steeds zeer scherpe beelden, zelfs als je ze van dichtbij bekijkt. Een 4K TV van Philips kost echter meer dan een model met Full HD resolutie.

Full HD is meestal voldoende als je op zoek bent naar een relatief kleine TV. Hij levert nog steeds zeer scherpe beelden van een normale afstand. Anderzijds, wil je een Philips TV voor home cinema? Dan raden we je aan iets meer geld te investeren in een 4K model.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Philips TV koopt

In het volgende gedeelte beantwoorden we veel gestelde vragen over Philips TV’s.

Wat maakt Philips TV’s anders dan andere fabrikanten?

Philips TV’s bieden enkele exclusieve voordelen ten opzichte van concurrerende aanbiedingen. We presenteren nu twee van de meest populaire functies.

 • “Ambilight: Philips heeft een unieke technologie ontwikkeld die Ambilight heet. Dit zijn lampjes die in rijen op de achterkant van veel Philips TV’s zijn aangebracht. De rijen lampen zorgen voor een meer meeslepende ervaring door de muur achter de “Ambilight” modellen te verlichten met de kleuren van het TV-beeld.

Kleurcontrasten komen nog beter uit de verf dankzij dynamische achtergrondverlichting. Maar “Ambilight” TV’s van Philips kosten meer dan de modellen zonder deze functie. Een aankoop is voor jou alleen de moeite waard als je je TV in een vrije ruimte kunt zetten. In een nis in de woonkamerkast, bijvoorbeeld, komt het kleurenspel niet tot zijn recht.

 • OLED+: Philips heeft ook iets bijzonders bedacht op het gebied van OLED beeldschermtechnologie. De zogenaamde “OLED+” TV’s werken met een speciaal ontwikkelde pixel-engine die “P5 Perfect Picture” heet.
  “OLED+” TV’s van Philips bevatten een extra geluidssysteem.

  Door elke pixel afzonderlijk te regelen, bereiken deze Philips TV’s realistischer contrasten. Hiermee kun je genieten van surround geluid, dat op de markt gebracht wordt als “Dolby Atmos”. In combinatie met de dynamische verlichting “Ambilight” biedt Philips met “OLED+” een pakket voor liefhebbers van home cinema. Met tot 2500 euro zit je met deze modellen echter in het dure bereik van TV’s.

Welke soorten TV’s biedt Philips aan?

In principe verschillen de Philips televisies in hun beeldtechnologie. In drie categorieën biedt Philips talloze schermformaten en resoluties:

 • LED TV’s zonder Ambilight
 • LED TV met Ambilight
 • OLED TV’s

We zullen deze productsoorten nu aan je uitleggen.

LED TV’s zonder Ambilight

De goedkoopste Philips TV’s gebruiken conventionele LED technologie. De afzonderlijke pixels ontstaan door verlichting van de achtergrond. Deze technologie werd lang geleden ontwikkeld en is vandaag navenant rijp. LED TV’s van Philips zijn daarom erg goedkoop in aanschaf en hebben een lange levensduur.

Voordelen
 • Goedkoop
 • Zeer lange levensduur
 • Veel modellen met groot scherm
 • Ook modellen met 4K resolutie
Nadelen
 • Technisch verouderd
 • Zwakkere beeldkwaliteit
 • Geen &#8220
 • Ambilight&#8221

Zelfs zonder de “Ambilight” wandverlichting kun je bij Philips een aantal Smart TV’s vinden waarmee je Netflix of YouTube kunt streamen. Het beeld van de LED TV’s is echter minder contrastrijk dan dat van die met OLED beeldschermen. Ook moet je het bij de laaggeprijsde Philips TV’s doen zonder voordelen als geluid in “Dolby Atmos” kwaliteit. Maar ben je tevreden met een betrouwbare en betaalbare HD TV? Kijk dan eens naar de basismodellen van Philips.

LED TV’s met Ambilight

Een groot aantal Philips TV’s is voorzien van de eigen Ambilight technologie van de firma. Deze dynamische achtergrondverlichting laat het TV-beeld nog groter en kleurrijker lijken. Nog een pluspunt: elke Philips Ambilight TV heeft een 4K resolutie. Met wandverlichting kies je dus automatisch voor een scherper beeld.

Voordelen
 • Dynamische muurverlichting
 • kleuren van het TV-beeld worden op de muur geprojecteerd
 • beeld lijkt veel groter
 • 4K resolutie altijd inbegrepen
Nadelen
 • TV beeld zelf nog steeds LED
 • Minder sterke contrasten
 • Duurder
 • Nauwelijks de moeite waard zonder een gratis muur

Als je waarde hecht aan deze bijzonder indrukwekkende TV ervaring, zul je meer moeten betalen. Ook moet opgemerkt worden dat een “Ambilight” TV een overeenkomstige hoeveelheid ruimte nodig heeft.

In een kastnis is de techniek nogal verspild, omdat je het kleurenspel daar niet goed ziet. Dus als je geen vrije muurruimte hebt, heb je minder aan “Ambilight”.

OLED TV’s

Philips TV’s met OLED technologie gebruiken afzonderlijk verlichte pixels. Dit verbetert het beeld in vergelijking met LED modellen. De TV is veel contrastrijker en kan kleuren beter uitdrukken. Bijvoorbeeld, zwarte gebieden worden echt als zodanig weergegeven. Philips bouwt ook altijd UHD resolutie in de OLED TV’s in, evenals de eigen “Ambilight” technologie.

Voordelen
 • Zeer goede contrasten
 • Rijkere kleuren
 • Authentieke zwart-wit waarden
 • 4K resolutie en &#8220
 • Ambilight&#8221
 • automatisch inbegrepen
Nadelen
 • Erg duur
 • Relatief korte levensduur
 • Meestal niet zo plat als LED TV”s
 • Gedeeltelijk hoog energieverbruik

Dit pakket maakt een OLED TV de juiste keuze als je, bijvoorbeeld, je eigen thuisbioscoop wilt bouwen. Wil je iets meer high-end, dan biedt Philips zogenaamde “OLED+” modellen met geïntegreerde geluidsboxen en een eigen pixel-engine. Sommige van deze Philips TV’s verbruiken echter nogal wat energie. Bovendien zijn OLED beeldschermen relatief duur. En de levensduur van zo’n TV kan ook beduidend korter zijn.

Hoeveel kost een Philips TV?

De goedkoopste Philips TV’s gebruiken LED schermen en hebben geen Ambilight verlichting. Je kunt vaak een smart TV krijgen voor iets meer dan 200 euro, waarmee je zowel lineaire TV kunt kijken als Amazon Prime Video en andere mediabibliotheken.

Philips Fernseher-1

Het hoeft niet altijd de grootste TV te zijn. Kleine modellen zijn handig en goedkoop in aanschaf.
(Afbeelding bron: Białasiewicz / 123rf.com)

Maar LED TV’s zonder “Ambilight” nemen in prijs toe met toenemende beeldschermdiagonaal. Daarom moet je, ongeacht het model, rekenen op 100 tot 200 euro meer voor het volgende schermformaat. Ambilight” wandverlichting verhoogt de basisprijs van je nieuwe Philips TV. Inclusief de lichtfunctie kosten de kleine modellen minstens rond de 450 euro.

Type Kostprijs
LED TV zonder “Ambilight” ca. 200 tot 350 euro
LED TV met “Ambilight” ca. 450 tot 1500 euro
OLED TV vanaf ca. 1300 euro

Zelfs met de “Ambilight” TV’s van Philips betekent een groter scherm hogere kosten. De dure 4K modellen met achtergrondverlichting en 70 inch diagonaal liggen in de buurt van ongeveer 1000 euro.

De nieuwe OLED technologie is nog duurder. Voor de contrastrijkere weergave van het beeld vragen de handelaars minstens zo’n 1200 euro.

Aan het boveneind van de prijsklasse staan de “OLED+” TV’s van Philips. Deze komen met een extra geluidssysteem en verbeterde beeldverwerking en kosten enkele duizenden euro’s.

Welke alternatieven zijn er voor Philips TV’s?

Als Philips TV’s je niet aanspreken, is het de moeite waard eens te kijken naar wat de concurrentie te bieden heeft. We laten je nu drie voorbeelden van alternatieven zien.

Alternatief 1: Laaggeprijsde LED smart TV van Hisense

Als je een budget hebt, is de “H43BE7000 108 cm TV” van Hisense een goede optie. Afhankelijk van het aanbod kost het tussen 250 en 500 euro. Tegelijk levert de TV een 4K resolutie die de duurdere modellen beslist kan bijhouden.

De Hisense TV werkt met een eigen besturingssysteem. Je kunt er snel talrijke apps en mediabibliotheken mee openen of op het internet surfen. Als betrouwbare UHD TV is dit model een gelegenheid om voor weinig geld van een goede beeldkwaliteit te genieten.

Alternatief 2: QLED TV van Samsung

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

Samsung volgt met sommige van zijn TV’s een iets andere aanpak om een rijk en contrastrijk kleurenspel te creëren. In de “QLED” TV’s zijn nano-deeltjes in het scherm verwerkt. In tegenstelling tot klassieke LED TV’s zorgen de deeltjes voor een betere menging van kleuren.

Een voordeel ten opzichte van de OLED modellen van Philips: De “QLED” TV’s bereiken een hogere helderheid. Als rijkere kleuren en een helder beeld je aanspreken, is de “Q60R 4K QLED TV” van Samsung een kijkje waard. De 55-inch versie inclusief internettoegang, talrijke apps en intelligente spraakbesturing is verkrijgbaar voor ongeveer 700 euro.

Alternatief 3: Hoogwaardige OLED TV van LG

De “OLED55C97LA” van LG zit in hetzelfde prijssegment als de OLED TV’s van Philips. De smart TV is uitgerust met UHD resolutie en een eigen besturingssysteem. De zelf oplichtende pixels zorgen voor echte zwartniveaus en contrasten. De TV leert ook voortdurend door kunstmatige intelligentie.

Op deze manier kan het beeld steeds meer geoptimaliseerd worden. Dit model van LG is een goede manier om een bioscoopsfeer te scheppen binnen je eigen vier muren. De dynamische “Ambilight” verlichting is echter voorbehouden aan Philips TV’s.

Welke extra functies en accessoires heb ik nodig bij mijn Philips TV?

Als je wat extra geld hebt, is het de moeite waard te investeren in een hoogwaardige stereo-installatie met extra luidsprekers. In de dure “OLED+” modellen van Philips is al een extra stereosysteem geïntegreerd. Maar zelfs de goedkope Philips TV’s kunnen opgewaardeerd worden tot een kleine thuisbioscoop met meer bas.

Je TV heeft geen Internet verbinding? Een Chromecast kan daarbij helpen.

Een Google Chromecast kopen kan ook nuttig zijn. Deze module wordt verbonden met de Philips TV en maakt verbinding met smartphones of computers in hetzelfde Wi-Fi netwerk als dat nodig is. Je kunt dan in real time inhoud van andere apparaten op het TV-scherm afspelen. Dit is vooral handig als er geen Smart TV app van een streaming platform is. Je start dan de gewenste inhoud op je smartphone en kunt er nog steeds in groot formaat van genieten.

Philips Fernseher-2

Een hoogwaardige geluidsinstallatie zorgt voor extra bioscoopsfeer.
(Beeldbron: Loewe Technologies / Unsplash)

Veel Philips TV’s kunnen ook verbonden worden met Amazons Echo systeem. Hiermee kun je Alexa vertellen dat ze een bepaalde app moet openen of het geluid moet dempen. Omdat veel apps ook opslagcapaciteit verbruiken, is een grote harde schijf in je Philips TV een voordeel.

Een TV waarop je een externe harde schijf kunt aansluiten lost ook het probleem van grote hoeveelheden gegevens op.

Als je je Philips TV vooral als informatie- en amusementscentrum gebruikt, zijn vooral een veelzijdige app-winkel en een stabiele internetverbinding van belang. De spraakassistentiesystemen in het dure segment Philips TV’s zijn een leuke extra voorziening, maar spelen geen rol bij de beeldkwaliteit.

Kan ik Amazon Prime Video of DAZN kijken met mijn Philips TV?

Philips TV’s maken streaming van series en films mogelijk, naast lineaire TV. De meest geïnstalleerde streaming apps zijn onder andere:

 • Netflix
 • Amazon Prime Video
 • DAZN
 • YouTube
 • Spotify
 • Eurosport Speler
 • Joyn
 • Maxdome
 • Disney+
 • ARD Mediatheek

Merk echter op dat de keuze van apps varieert naargelang de Philips TV. Als er geen App Store geïntegreerd is, zul je tevreden moeten zijn met de voorgeïnstalleerde apps. Evenzo kun je, als een aanbieder geen app voor een model ontwikkeld heeft, geen app vinden. Het is het beste om voor je koopt bij andere gebruikers te informeren naar de aangeboden platforms. Zo kun je on demand genieten van je favoriete series, films en sport.

Philips Fernseher-3

Het streamen van Netflix en Co. is geen probleem met de meeste Philips TV’s.
(Image source: Mollie Sivaram / Unsplash)

Kan ik ook een Philips TV aan de muur bevestigen?

Ja, zo’n beetje elke Philips flatscreen TV kan zonder standaard aan de muur gehangen worden. De productbeschrijving van een Philips TV verwijst in dit verband naar de“VESA standaard“. Dit is een industriële norm. Elke Philips TV heeft op de achterkant vier gaatjes op een bepaalde afstand. Dit wordt onder de norm aangegeven.

Dus als je je Philips TV wilt ophangen, kijk dan naar de afmetingen van de “VESA standaard”. Voor een prijs tussen 20 en 70 euro kun je de juiste muurbeugel kopen.

Foto bron: baranq/ 123rf.com

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies