Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

28Bestede uren

11Beoordeelde onderzoeken

89Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Polaroid printer test 2023. Hier stellen we alle Polaroid printers voor die we getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Polaroid printer voor jou te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waarvan je op de hoogte moet zijn als je een Polaroid printer wilt kopen.
De belangrijkste feiten in het kort

 • Polaroid printers zijn speciaal ontworpen printers waarmee je van overal instant foto’s van hoge kwaliteit kunt afdrukken.
 • Er zijn in principe twee soorten Polaroid printers, die beide iets anders werken en hun sterke en zwakke punten hebben.
 • Polaroid printers zijn perfect voor onderweg, want je kunt er instant foto’s mee afdrukken vanaf je smartphone of tablet.

Polaroid printer: Onze selectie

Polaroid Polaroid Printer

Ontdek de vrijheid van direct printen met de Polaroid Hi-Print printer. Vind het, print het, plak het: het is echt zo eenvoudig met deze innovatieve printer die het mogelijk maakt om afbeeldingen aan te passen en ze vanaf uw mobiele apparaat te printen. U zult verbaasd zijn over de hoogwaardige afdrukken van 5 x 7,5 cm in visitekaartformaat die u kunt maken en overal kunt plakken.

Instax Polaroid Printer

Heeft u ooit gewenst dat u uw favoriete herinneringen meteen in uw handen kon hebben, in plaats van te wachten op het ontwikkelen van foto’s? Dan is de Instax Polaroid Printer de perfecte oplossing voor u. Met de Instax Mini Link 2 app creëert u moeiteloos gepersonaliseerde prints van uw dierbare momenten. Voeg filters, tekst en stickers toe voor een unieke, op maat gemaakte look.

Xiaomi Polaroid Printer

Sla de traditionele polaroid ervaring over en stap in de toekomst van fotografie met deze veelzijdige en creatieve Polaroid Printer van het gerenommeerde merk Xiaomi. U zult ongetwijfeld genieten van de mogelijkheid om uw herinneringen tot leven te brengen met slechts een paar klikken op uw smartphone, en u zult versteld staan van de kwaliteit van de foto’s die u hiermee kunt maken.

Instax Polaroid Printer

Laat uw creativiteit de vrije loop en voeg in een handomdraai filters, tekst en stickers toe om uw prints verder te personaliseren. Houdt u van een tijdloze, natuurlijke uitstraling? Kies dan voor de Natural Mode om die klassieke look en feel na te bootsen. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan levendige kleuren, zal de Rich Mode zeker indruk maken met zijn heldere en intense tinten.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Polaroid

printer koopt

Wat is een Polaroid printer?

Polaroid printers zijn compacte en mobiele minifotoprinters, ook wel instant printers genoemd. Digitale foto’s van smartphones of tablets kunnen met de Polaroid printer in minder dan een minuut afgedrukt worden.

Met een Polaroid printer kun je onderweg een reisalbum compleet maken. (Image source: unsplash.com / Lina Castaneda)

De slanke en compacte zakformaat uitvoering is een perfecte metgezel voor onderweg. Je kunt je foto’s overal snel en gemakkelijk afdrukken.

De mobiele fotoprinter gebruikt zinktechnologie en heeft dus geen inkt, toner, film of cartridges nodig.

Hoe werkt een Polaroid printer?

Voordat je foto’s met de Polaroid printer kunt afdrukken, moet je eerst de gratis Polaroid app op je smartphone of tablet downloaden. Je moet dan een verbinding tot stand brengen tussen je smartphone of tablet en de printer, zodat de app en de printer elkaar kunnen herkennen.

De Polaroid printer drukt foto’s af met zinktechnologie. Zinkdruktechnologie is een drukprocédé dat zonder inkt werkt, omdat het speciale zinkpapier al kleurpigmenten bevat. Het papier bevat de basiskleuren CYM (cyaan, geel, magenta). Thermische pulsen van verschillende temperatuur en belichtingstijd activeren de kleurpigmenten om de witte kristallen te verkleuren tot hun overeenkomstige effectieve kleur.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een Polaroid printer?

Omdat een Polaroid printer voor het afdrukken zinktechnologie gebruikt, heeft het apparaat geen tonercartridges of linten nodig. Zo kunnen de fotoafdrukken gemaakt worden in compacte en handzame formaten die perfect zijn om mee te nemen en ook draagbaar zijn.

Door zijn kleinere afmetingen is een Polaroid printer een optimale reisgezel die in elke handbagage een plaatsje vindt. Ze zijn rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet te bedienen via de Polaroid app. Door zijn kleine afmetingen heeft de minifotoprinter geen keus als het om afdrukformaten gaat. Het zinkfotopapier heeft een vast formaat en het enige papierformaat is 5.1 x 7.6 cm. Een Polaroid printer is ongeschikt voor het afdrukken van grotere foto’s. Voor snelle en kleine foto’s is een mobiele mini-fotoprinter voldoende.

Voordelen
 • Handig
 • Snel
 • Mobiel
Nadelen
 • Alleen speciaal papier
 • Beperkt formaat

Polaroid printers gebruiken zinkdruktechnologie en hebben daarom geen inkt, toner, film of cartridges nodig.

Wat kost een Polaroid printer?

Er is niet veel prijsklasse voor Polaroid printers. Afhankelijk van de grootte, functie en accessoires, variëren de kosten. Het gamma kan gaan van ongeveer 90 euro tot 300 euro.

Je kunt een eenvoudige Polaroid mobiele telefoonprinter zonder accessoires kopen voor niet meer dan ongeveer 90 euro. Gemiddeld kosten de meeste printers tussen de 100 en 120 euro. Polaroid instant print digitale camera’s vind je voor rond de 100 euro. Duurdere modellen met veel accessoires zijn verkrijgbaar voor rond de 200 euro. De volgende tabel geeft je een klein overzicht van de prijsklasse van Polaroid printers.

Type Prijs
Polaroid mobiele telefoon printer ca. 90 € – 100 €
Polaroid instant print digitale cameraa ca. 100 € – 300 €

Welke alternatieven zijn er voor de Polaroid printer?

Je vindt verschillende alternatieven voor Polaroid printers op de markt. Het assortiment omvat instant printers van verschillende fabrikanten, zoals HP, Kodak of Fujifilm. Een mogelijk alternatief is de HP Sprocket mobiele fotoprinter. Een kleine en handige foto-printer die ook zinktechnologie gebruikt.

Een compacte printer die je overal mee naartoe kunt nemen. De HP foto printers zijn verkrijgbaar voor tussen de 80 en 160 euro. Een ander alternatief is de Kodak KPM-210W fotoprinter met geavanceerde sublimatie inktdruktechnologie en fotoconserveringslaag. Een klein en handig toestel met een uitstekende afdrukkwaliteit. Kodak’s instant foto printers zijn verkrijgbaar van ongeveer 80 tot 120 euro.

Besluit: Welke soorten Polaroid printers zijn er en welke is geschikt voor jou?

Als je een Polaroid printer wilt aanschaffen, zijn er twee alternatieven waar je uit kunt kiezen

 • Polaroid mobiele telefoon printers
 • Polaroid instant print digitale camera

Er zijn voor- en nadelen aan het gebruik van elk van de twee verschillende instant printers. Afhankelijk van wat je verkiest en waar je de printers voor wilt gebruiken, is een ander type geschikt voor je. Het volgende gedeelte is bedoeld om je te helpen beslissen.

Met een Polaroid printer worden je portretten, selfies en foto’s van sociale media in een handomdraai echte foto’s. (Image source: unsplash.com / Jakob Owens)

Wat zijn de kenmerken van een Polaroid mobiele telefoon printer en wat zijn de voor- en nadelen?

De Polaroid mobiele telefoonprinter is een compacte en mobiele fotoprinter die werkt met zinktechnologie. De handige instant foto-printer heeft een kleine behuizing en is door zijn gemakkelijke hanteerbaarheid een ideale metgezel voor onderweg. Door zijn kleine afmetingen en de zinktechnologie weegt het toestel slechts 200 gram. Je kunt de Polaroid printer gemakkelijk met je smartphone of tablet verbinden via Bluetooth of NFC technologie en hij is compatibel met iOS en Android toestellen.

Afdrukken werkt alleen via de Polaroid app en afdrukken via een PC is niet mogelijk. D a het afdrukken gebeurt met zinkdruktechnologie, de printer heeft geen extra inktpatronen of inktlinten nodig. Het speciale fotopapier is vuil-, water- en veegafstotend en heeft een verwijderbare folie op de achterkant, waarmee je de foto’s kunt opplakken.

Voordelen
 • Handzaam formaat
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Lichtgewicht
Nadelen
 • Kan alleen via smartphone of tablet gebruikt worden
 • Afdrukken zonder app niet mogelijk

De mobiele fotoprinter drukt foto’s af in minder dan een minuut en beheert, afhankelijk van het model, maximaal 25 tot 50 afdrukken per lading. De batterij doet er 90 tot 120 minuten over om volledig op te laden, afhankelijk van het model.

Een Polaroid foto-printer is een perfecte metgezel voor een feestje of een uitstapje.

Wat onderscheidt een Polaroid instant print digitale camera en wat zijn de voordelen en nadelen?

Anders dan een Polaroid mobiele telefoonprinter heeft de Polaroid instant print digitale camera een ingebouwde 16-megapixel camera. De lichte en compacte behuizing combineert digitale camera en printer in één toestel. Het bijzondere van het apparaat is dat instant afdrukken automatisch begint als de camera wordt geactiveerd en instant foto’s afdrukt in minder dan een minuut.

Bovendien is de Polaroid instant print digitale camera uitgerust met een automatische flitser, geïntegreerde selfie spiegel en zes verschillende fotostanden.

Voordelen
 • Behuizing zeer licht en compact
 • Geïntegreerde digitale camera
 • Extra functies
Nadelen
 • Kan niet als aparte printer gebruikt worden
 • Geen verbinding via Bluetooth of NFC mogelijk

De instant print digitale camera kan niet als aparte printer voor de smartphone of tablet gebruikt worden. Een verbinding zoals met de Polaroid mobiele telefoonprinter is niet mogelijk. Daarom is het toestel niet voorzien van een Bluetooth of NFC verbinding.

Koopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Polaroid printers te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke Polaroid printers.

Een Polaroid instant print digitale camera kan niet gebruikt worden als aparte printer voor smartphones of tablets. (Image source: pixabay.com / Fill)

De criteria die je kunt gebruiken om foto-printers te vergelijken zijn o.a.

 • Camera
 • Aansluitingen en extra’s
 • Batterij en prestaties
 • Grootte en gewicht

In de volgende paragrafen leggen we uit waar elk criterium over gaat.

Camera

In de regel heeft een eenvoudige Polaroid printer geen camera, want hij wordt rechtstreeks op de smartphone of tablet aangesloten en drukt de foto’s af. Er zijn echter ook modellen op de markt met een geïntegreerde camera. Bij deze modellen worden de foto’s afgedrukt zodra de camera wordt geactiveerd.

Deze apparaten kunnen echter niet als aparte printer gebruikt worden. Als je een Polaroid printer wilt die meteen foto’s afdrukt zonder het apparaat op je smartphone of tablet aan te sluiten, is het zinvol een Polaroid printer met geïntegreerde camera te kopen. Als je een toestel zoekt om foto’s van je smartphone af te drukken, moet je voor een Polaroid mobiele telefoon printer gaan.

Aansluitingen en extra’s

Door hun kleine en handzame formaat zijn Polaroid printers beperkt in hun mogelijkheden. Slechts één beschikbare USB poort kan alleen gebruikt worden om de batterij op te laden en niet voor andere doeleinden. Afhankelijk van het model kan de mobiele foto printer verbonden worden via een Bluetooth of NFC verbinding.

Er is slechts één draadloze verbinding tegelijk mogelijk. Je kunt de printers alleen verbinden met smartphones of tablets en niet met een PC. De Polaroid app biedt extra mogelijkheden om de beelden te bewerken voor het afdrukken. Idealiter zijn er beschermende etuis of zakjes te koop voor reizigers.

Batterij en stroom

Polaroid printers worden gevoed door een oplaadbare batterij. De looptijd varieert naargelang het model. In de regel kun je met één batterijlading 25 tot 50 afdrukken maken.

Voor veel afdrukken geef je de voorkeur aan een toestel met een krachtige batterij. Je kunt bijvoorbeeld 50 afdrukken in één keer maken zonder de batterij voortdurend op te laden. Afhankelijk van het model duurt het ongeveer 90 tot 120 minuten om de batterij op te laden

Grootte en gewicht

Polaroid printers zijn kleine, handzame apparaten die ideaal zijn voor op reis of voor feestjes. De afzonderlijke modellen verschillen niet zo veel in afmetingen en gewicht. De meeste modellen zijn nauwelijks groter dan een smartphone en zijn ook heel licht, met een gewicht van zo’n 160 tot 200 gram.

Welk model je ook kiest, alle toestellen hebben een zeer licht gewicht en een compact en handzaam formaat. De volgende tabel geeft je een overzicht van het gewicht van de verschillende foto-printers.

Type Gewicht
Polaroid mobiele telefoon printer ca. 160 – 190 gram
Polaroid instant print digitale cameraa ca. 204 gram

Wetenswaardigheden over Polaroid printers

Welke formaten kan ik met een Polaroid printer afdrukken?

Door zijn geringe afmetingen is een Polaroid printer beperkt in de keuze van afdrukformaten. Het maximale en enige formaat om af te drukken is 5.1 x 7.6 cm. Het is niet mogelijk grotere formaten af te drukken.

Het formaat van de afgedrukte foto’s is optimaal voor fotoalbums of reisdagboeken. Je kunt je foto’s ook in je portemonnee bewaren, vanwege het kleine formaat.

Welk papier moet ik gebruiken met een Polaroid printer?

Niet alle papier is geschikt voor de Polaroid printer. Je hebt een heel speciale soort fotopapier nodig om foto’s te kunnen afdrukken. Dit heet zink fotopapier, dat geschikt is voor zinktechnologie. Het zinkpapier is in het begin kleurloos. Tijdens het drukproces wordt de kleur op het papier door hitte geactiveerd en in de overeenkomstige kleuren gedrukt.

Welke cartridge heb ik nodig voor een Polaroid printer?

Omdat een Polaroid printer met zinktechnologie afdrukt, zijn er geen inktpatronen of linten nodig. Kleurpigmenten zitten al in het zink-fotopapier en worden tijdens het drukproces door hitte geactiveerd. Je hebt dus geen extra cartridge of iets dergelijks nodig.

Alles wat je nodig hebt om je foto’s af te drukken is het fotopapier. Je kunt het speciale fotopapier kopen in pakken van 20, 30 of 50 vellen. De fotopapiertjes zijn ook zelfklevend op de achterkant.

Het speciale zinkfotopapier bevat al kleurpigmenten die door warmte geactiveerd worden.

Beeldbron: pixabay.com / fill

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies