Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

17Onderzochte producten

23Bestede uren

7Beoordeelde onderzoeken

65Verzamelde opmerkingen

’s Morgens op weg naar je werk of bij het ontbijt naar je favoriete liedje luisteren kan de hele dag zoeter maken. Met je perfecte radio CD speler voor je auto of huis is dit elke dag mogelijk. Of het nu voor kinderen, volwassenen, blinden of ouderen is, er is een model voor iedereen!

Met onze radio CD speler test 2023 willen we je steunen en begeleiden bij je zoektocht naar het perfecte model. We hebben een grote verscheidenheid aan modellen vergeleken en ze voor je onder de loep genomen. Op deze manier willen we je aankoopbeslissing gemakkelijker maken!
De belangrijkste feiten in het kort

 • Voordat je een radio CD speler kiest, moet je goed letten op de geluidskwaliteit, de afmetingen, de beschikbare functies en de bediening. We hebben de belangrijkste informatie voor je samengevat!
 • Er zijn twee basistypen radio CD spelers: radio CD spelers met DAB+ of FM. Als je meer wilt weten over de voordelen en nadelen, ben je hier op de juiste plaats!
 • Als je een radio CD speler zoekt, krijg je te maken met een heleboel mogelijke leveranciers. We hebben de populairste opties voor je op een rijtje gezet. Laat je door ons inspireren!

Radio CD Speler: Onze selectie

Karcher Radio Cd Speler

Ontdek de Karcher radio cd speler, een compacte en doordachte oplossing voor een perfecte start van uw dag. Deze veelzijdige cd-radio biedt u diverse wekfuncties, zodat u kunt ontwaken met uw favoriete cd, een vooraf ingestelde radiostation of een simpele buzzer. De stereo luidsprekers met 2 x 1 watt rms uitgangsvermogen leveren helder en krachtig geluid, zodat u alle titels in hoge kwaliteit kunt beluisteren.

Technisat Radio Cd Speler

Ontdek de veelzijdigheid van het TechniSat DigitRadio 371 CD BT compact systeem, speciaal voor u ontworpen voor al uw luisterplezier. Met de digitale radio (DAB+), FM, CD-speler, Bluetooth-ontvangst, MP3 via USB (inclusief oplaadfunctie), en AUX-ingang voor externe bronnen, bent u verzekerd van een breed scala aan entertainmentopties. De radioalarm, slaaptimer en favoriete geheugenfunctie zorgen voor een gebruiksvriendelijke ervaring.

Technisat Radio Cd Speler

Met deze digitale radio kunt u genieten van heldere klok- en datumweergave, twee instelbare wektijden (keuze uit radio of signaaltoon) en een slaapfunctie voor een ontspannen ontwaken en inslapen. Bovendien kunt u het wekritme instellen naar uw voorkeur (dagelijks, werkdag of weekend) met een handige snooze-functie. Het wekvolume is vrij te kiezen en stijgt langzaam voor een zachte wekkerervaring.

Hama Radio Cd Speler

Het heldere 3-inch LCD-display en de 2x 3W luidsprekers (RMS) zorgen voor een uitstekende audiovisuele ervaring. De radio beschikt tevens over een vaste antenne voor een optimale ontvangst. Om uw luisterervaring te personaliseren, zijn er 4 favoriete toetsen en in totaal 60 favoriete plaatsen voor FM en DAB/DAB+ zenders beschikbaar, zodat u eenvoudig uw meest beluisterde zenders kunt opslaan en selecteren.

Radio CD Speler: Koop- en beoordelingscriteria

Bij de aanschaf van een radio CD speler spelen verschillende factoren een doorslaggevende rol. Met behulp van de koop- en beoordelingscriteria die we samengevat hebben, zullen we proberen je zoektocht naar de perfecte radio CD speler te vereenvoudigen. De criteria omvatten:

In het volgende gaan we meer in detail in op elk criterium en leggen we uit wat op de verschillende gebieden van belang is.

Geluidskwaliteit

Een radio CD speler maakt zijn belofte niet waar als de geluidskwaliteit niet goed is! Daarom is het heel belangrijk dat je tijdens het kopen op dit criterium let.

Een klankcontrole vóór aankoop is zowel in de winkel als online mogelijk en aan te raden!

De vraag is: Hoe kun je de geluidskwaliteit testen voor je koopt? Als je je radio CD speler in een winkel koopt, is het een goed idee de verkoper om een geluidstest te vragen. Zo kun je ter plekke overtuigd raken van de geluidskwaliteit. Dan zul je niet teleurgesteld zijn als je het thuis uitprobeert.

Als je besluit om online te kopen, zijn er verschillende manieren om de geluidskwaliteit te controleren.

Enerzijds kun je kijken naar bestaande producttests op YouTube voor je gewenste model. We raden je ook aan om de beoordelingen van klanten op de website van de fabrikant te lezen. Zo ontdek je misschien een ongewenst defect vóór je koopt!

Functies / Accessoires

Een radio CD speler kan je veel meer bieden dan je voor mogelijk houdt. Het is alleen belangrijk dat je de beschikbare functies en mogelijke accessoires kent, zodat je de beschikbare varianten aan je behoeften kunt aanpassen. Om je op de hoogte te brengen van alle mogelijkheden, hebben we hieronder veel voorkomende functies en vaak verkrijgbare accessoires voor je op een rijtje gezet:

 • extra cassettevak
 • Bluetooth functie
 • Wifi functie
 • Docking station voor iPhones
 • USB verbinding
 • met microfoon
 • draagbaar
 • Hoofdtelefoonaansluiting

Al deze functies en accessoires zijn verkrijgbaar als je een radio CD speler koopt. Als je vooraf op de hoogte bent van mogelijke variaties, kun je je zoekactie veel gerichter uitvoeren. Bovendien kun je zo voorkomen dat je iets te duurs koopt vanwege functies die je niet echt nodig hebt!

Grootte / Vorm

Je perfecte radio CD speler is er in verschillende kleuren en vormen. Je hoeft niet het standaard model te kiezen. Een radio-cd speler kan ook een echt accessoire in je huis zijn. We hebben hieronder de punten samengevat waarmee je rekening moet houden in termen van grootte en vorm:

 • Praktisch: Als je een radio CD speler zoekt die je mee kunt nemen naar een familiebijeenkomst of feestje wanneer de gelegenheid zich voordoet, moet je niet een te groot model kopen.
 • Benodigde ruimte: Weet je al precies waar je radio-cd speler in je huis zal passen? Als dat zo is, raden we je aan de gewenste plaats van tevoren op te meten, zodat je bij aankoop de afmetingen en vorm van je toestel daarop kunt afstemmen.
 • Optiek: Ben je een echte perfectionist als het gaat om de inrichting van je huis? Dan moet je ook aandacht besteden aan het uiterlijk van je nieuwe radio CD speler. De juiste maat in combinatie met de juiste vorm kan van je toestel een echte blikvanger maken!

Als je deze punten zorgvuldig doorneemt voor je koopt, kun je niet fout gaan met de grootte en vorm van je radio-cd speler.

Operatie

Het uiterlijk, het geluid en de functies van je radio CD speler zijn juist. Je installeert het apparaat thuis en de ingewikkelde bediening gooit roet in het eten. Dit kan je heel wat zenuwen kosten als je nieuwe radio CD speler niet werkt zoals je wilde!

Ingewikkelde bediening van je radio CD speler kan al het plezier uit je aankoop halen!

Een heel belangrijk punt bij de aanschaf van een radio CD speler is dat hij gemakkelijk te bedienen moet zijn. Maar hoe kun je dit van tevoren controleren? Net als bij de geluidskwaliteit zijn er verschillende mogelijkheden. Als je in een winkel bent, kun je de radio-cd speler natuurlijk ter plekke aan de tand voelen.

Als je online koopt, raden we je aan bestaande producttesten door te nemen. Hier speelt het criterium van de werking bijna altijd een belangrijke rol. Op deze manier kun je radio’s met ingewikkelde bediening bij voorbaat uitsluiten. Maar ook bestaande beoordelingen van klanten zijn in dit verband vaak erg nuttig!

Radio CD Speler: veel gestelde vragen en antwoorden

De aanschaf van een radio CD speler brengt vaak allerlei vragen met zich mee. We hebben de belangrijkste vragen hieronder voor je beantwoord. Na het lezen van onze gids ken je alle belangrijke details over het kopen van een radio CD speler.

Voor wie zijn Radio CD Spelers geschikt?

Of je nu een nieuwe autoradio zoekt of een geschikt cadeau voor je kinderen, een radio CD speler is geschikt voor vele situaties.

Radio CD Player-1

Radio CD spelers zijn eigenlijk geschikt voor iedereen, als je maar het juiste model kiest!
(Image source: Will Francis / unsplash)

Voor wie precies zo’n apparaat een goede aankoopbeslissing is, hebben we voor je samengevat in het volgende:

 • Kinderen: Kinderen luisteren vooral graag naar muziek of verhalen. Een radio CD speler is daarom een heel goede keus om aan deze wens te voldoen. In roze, blauw of met glitters, een radio CD speler is er voor kinderen in elke kleur. Een begeleidende microfoon is ook mogelijk en kan kinderen veel vreugde schenken.
 • Autoradio: Ben je op zoek naar meer entertainment tijdens een autorit? Dan is een radio CD speler met Bluetooth functie precies wat je zoekt. Met zo’n apparaat kun je de een of andere uren durende autorit of de weg naar huis aangenamer maken. Met de Bluetooth functie kun je ook je mobiele telefoon met het toestel verbinden.
 • Senioren: Maar er is ook het juiste model voor senioren. Een radio CD speler stelt mensen op gevorderde leeftijd in staat de hele dag naar hun favoriete radiozender te luisteren of oude klassiekers via de CD-speler af te spelen. Een radio CD speler kan het dagelijkse leven opfrissen en voor vermaak zorgen.
 • Blinden: Vooral blinden hebben vaak een kleinere keuze aan amusementsmogelijkheden. Het programma op de televisie is nogal eentonig om te consumeren en activiteiten op de computer kosten soms een of twee zenuwen. Een radio CD speler is daarom de perfecte optie voor moeiteloos vermaak.

Of je nu jong of oud bent, in de auto of thuis, een radio-cd speler is geschikt voor bijna iedereen. Van muziekfans tot verhalenliefhebbers en mensen die graag bij de tijd zijn, de juiste radio CD speler kan het allemaal bieden.

Welke soorten radio-cd spelers zijn er?

Als je een radio CD speler wilt, zijn er twee verschillende soorten. We hebben de voor- en nadelen van elk type radio CD speler op een rijtje gezet in de tabel hieronder:

Type Voordelen Nadelen
Radio CD-speler met DAB+ grotere programmavariëteit en uitgebreider aanbod, automatisch zenders zoeken scheelt vervelend zenders zoeken, beter geluid dan FM radio’s geen landelijke dekking met zenders, niet alle FM zenders zijn ook toegankelijk via DAB+
Radio CD-speler met FM veel traditionele zenders minder programmavariëteit dan met DAB+, geen automatisch zenders zoeken, niet ruisvrij

Dus als je overweegt een radio CD speler te kopen, raden we je aan er een met DAB+ te kiezen. De voordelen van deze toestellen wegen zwaarder dan de nadelen en ze zijn state of the art.

Hoeveel kost een radio CD speler?

Als je een radio CD speler wilt kopen, krijg je te maken met een zeer grote prijsklasse. De tabel hieronder toont de prijsklasse voor de verschillende soorten radio CD spelers:

Type Prijs in €
Radio CD-speler met DAB+ 40 tot 300
Radio CD-speler met FM 30 tot 300

Zoals je ziet verschillen de prijzen, ongeacht het soort toestel. De prijzen zijn veel meer gebaseerd op de accessoires en de beschikbare functies. Een extra Bluetooth functie kost je al gauw 20-30 € meer. We raden je aan bij de aanschaf van je radio CD speler op de extra’s te letten. Je kunt veel geld besparen als je weet welke functies je wel en welke je niet nodig hebt. Het is belangrijk dat je je behoeften en eisen van tevoren kent!

Wat zijn de alternatieven voor een radio CD speler?

Als je geen radio CD speler wilt, zijn er een paar andere mogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

Radio CD Player-2

Als je niet het juiste model gevonden hebt, zijn er ook alternatieven. (Beeldbron: Eric Nopanen / unsplash)

We hebben de alternatieven die je ter beschikking staan in de volgende tabel opgesomd en ze meer in detail beschreven:

 • Muziekdoosje: Een muziekdoosje is een draagbaar toestel waarmee je naar muziek kunt luisteren waar je ook bent. Je kunt je mobiele telefoon via een Bluetooth functie met de box verbinden en meteen beginnen te luisteren.
 • Muzieksysteem: Een muzieksysteem is de grote zus van een radio-cd speler. Hij is veel groter en heeft een sterker geluidsvolume. Behalve CD’s kun je ook je mobiele telefoon op het muzieksysteem aansluiten via een docking functie.
 • Stereo receiver: Met een stereo receiver kun je zowel je platen als je digitale muziek afspelen. Met een Bluetooth functie kun je omschakelen tussen digitaal en analoog. Je kunt ook andere audio-apparatuur, zoals een opnameapparaat, aansluiten via verschillende audio-ingangen.

We hopen dat we je een paar geschikte alternatieven hebben laten zien. Je kunt de varianten het beste nog eens in detail bekijken voor je een definitieve beslissing neemt!

Welke ontwerpen zijn er voor radio CD spelers?

Vaak moet een radio CD speler niet alleen mooie muziek spelen, maar ook een echte blikvanger zijn in een woning. Maar in veel gevallen hebben kinderen ook precieze ideeën over hoe hun nieuwe radio CD speler er uit moet zien.

Radio CD Player-3

Radio CD spelers zijn er in vele kleuren, vormen en maten. (Foto bron: Abe B. Ryokan / unsplash)

Nu rijst de vraag, welke ontwerpen zijn er überhaupt voor jou beschikbaar?

Deze vraag kan in principe heel eenvoudig beantwoord worden: alles is mogelijk met het juiste budget.

Vooral op het gebied van kinderradio’s zijn modellen in een grote verscheidenheid van kleuren verkrijgbaar. Maar ook voor volwassenen zijn er radio CD spelers in allerlei vormen en kleuren. Helaas is het vaak zo dat een mooi model ook zijn prijs heeft.

Bij mooie ontwerpen moet je je echter niet te veel laten afleiden door het uiterlijk en toch op de kwaliteit letten! Duur betekent niet hoge kwaliteit! Daarom raden we gepassioneerde binnenhuisarchitecten aan: een nobele vormgeving is goed en wel, maar als het om radio CD spelers gaat, moet kwaliteit beslist voorrang krijgen!

Welke afspeelformaten kunnen op radio CD spelers gespeeld worden?

Bij de aanschaf van je radio CD speler moet je beslist denken aan de verschillende afspeelformaten. Niet elk model kan elk formaat spelen. We hebben hieronder samengevat welke afspeelformaten zonder problemen zouden moeten werken:

 • CD-MP3
 • CD-RW
 • CD
 • CD-R

Als je denkt dat je niet weet wat deze afkortingen betekenen, maak je dan geen zorgen. Het is alleen belangrijk dat je thuis je CD’s vergelijkt met de specificaties van de radio van je keuze, liefst vóór je koopt!

Conclusie

Een radio CD speler kan veel doen. Soms misschien een beetje te veel. De aangeboden functies passen niet altijd bij ieders behoeften. Het is daarom belangrijk dat je tijdens het koopproces precies weet wat je behoeften en wensen zijn, om een te dure aankoop te vermijden!

Het is ook belangrijk dat je goed kijkt naar onze aankoopcriteria en aandacht besteedt aan het onderwerp afspeelformaten. Als je onze tips en trucs volgt, kan er niet veel misgaan met je aankoop. We wensen je veel plezier en succes bij je zoektocht naar de perfecte radio CD speler!

Foto bron: Dmitry / 123rf

Recensies