Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

57Bestede uren

20Beoordeelde onderzoeken

97Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote Samsung smartphone test 2023. Hier stellen we alle Samsung smartphones voor die we uitvoerig getest hebben. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing gemakkelijker maken en je helpen de beste Samsung smartphone voor je te vinden. Je vindt ook antwoorden op veel gestelde vragen in onze gids. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een Samsung smartphone wilt kopen.




De belangrijkste feiten in het kort

 • Samsung smartphones vind je in een grote verscheidenheid aan prijsklassen. Er is iets voor elk budget.
 • Er zijn verschillende belangrijke koopcriteria bij de aanschaf van een Samsung smartphone, waarvan sommige meer voor de hand liggen, terwijl andere niet meteen voor de hand liggen.
 • Zorg goed voor de batterij van je Samsung smartphone. We laten je zien hoe.

Samsung smartphone: Onze selectie

Samsung Samsung Smartphone

U zult zeker tevreden zijn met de unieke combinatie van krachtige prestaties en handige functies die deze telefoon u biedt. De Samsung Galaxy is de betrouwbare partner die u nodig heeft om verbonden te blijven, te communiceren en uw leven te organiseren in het digitale tijdperk. Of u nu snel wilt surfen op het web, uw favoriete apps wilt gebruiken of uw beste momenten wilt vastleggen met de hoogwaardige camera, deze smartphone staat altijd voor u klaar.

Samsung Samsung Smartphone

Ontdek een soepelere, snellere en intensere smartphone-ervaring met de Samsung Galaxy A53 5G. Uw dagelijkse content komt tot leven op het prachtige 6,5-inch 120Hz Infinity-O display, aangedreven door FHD+ Super AMOLED technologie. Geniet van scherpe, heldere en levendige beelden, altijd en overal.

Samsung Samsung Smartphone

Keuzes maken tussen design en prestaties is verleden tijd met de Samsung Galaxy A33 5G smartphone, want het elegante ontwerp wordt gecombineerd met krachtige prestaties voor een ultieme gebruikerservaring. Mis deze kans niet om alles in haarscherpe detail en levendige kleuren te bekijken, en zorg dat u vandaag nog deze ongelofelijke smartphone in huis haalt.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een Samsung smartphone koopt

Welke Samsung smartphone series zijn er en hoeveel kosten ze?

Er zijn veel verschillende Samsung smartphone modellen op de markt. Ze worden ruwweg in verschillende series verdeeld. In de tabel hieronder vind je de verschillende series en enkele vlaggenschip modellen verdeeld in de verschillende prestatiesegmenten.
Serie Instap Middenklasse Bovenklasse
Samsung Galaxy S Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy Note Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy J Samsung Galaxy J4+ hx-

De Samsung smartphone is niet alleen technisch maar ook optisch een echte blikvanger. (Image source: unsplash.com / Tina Khuong)

Wat is het verschil tussen de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy A50?

Zoals al gezegd zijn er veel verschillende smartphone modellen van Samsung. Sommige zijn krachtiger en hebben een afwerking van hogere kwaliteit, maar dat komt ook tot uiting in de prijs. Dat geldt ook voor deze twee smartphones en we laten je precies zien waar het verschil ligt en welke invloed dat op je aankoopbeslissing kan hebben.

De Samsung Galaxy S10 biedt een van de beste beeldschermen die momenteel op de markt voor mobiele telefoons verkrijgbaar zijn. Met het 6,4″ (16,35 cm) Dynamic AMOLED Infinity-O scherm kun je gemakkelijk genieten van films, YouTube video’s bekijken of twee verschillende apps tegelijk bewerken. De S10 heeft ook een multi-camera met een ultra-groothoek camera, zodat je alle verschillende momenten van je volgende avontuur kunt vastleggen.

De frontcamera komt ook met 10 MP om de hoek, wat je een gave en echte selfie-ervaring garandeert. De S10 maakt over de hele lijn ook indruk als het op prestaties aankomt. Met zijn intelligente batterij beheert hij het energieniveau van je smartphone op intelligente en innovatieve wijze en beschermt hij je batterij tegen onnodig overladen en stroomverbruik. Natuurlijk hebben al deze indrukwekkende functies een prijs.

De Samsung Galaxy S10 zit meer in het hogere prijssegment en behoort beslist tot de luxe categorie van Samsung smartphones. Het andere toestel dat ik met je onder de loep wil nemen is de Samsung Galaxy A50. Deze smartphone is in de eerste plaats ontworpen voor beginners, maar kan zich op sommige punten meten met de grote spelers in zijn klasse. Met zijn drievoudige hoofdcamera kan hij bijvoorbeeld indrukwekkende live-momenten creëren door midden in de beweging een perfecte foto te maken en zo elk moment vast te leggen.

Hij legt ook beelden vast onder een hoek van 123 graden met zijn ultra-groothoek camera. Verder heeft de Samsung Galaxy A50 een vingerafdruksensor waarmee je je toestel kunt beveiligen en ontgrendelen, zodat geen van je nieuwsgierige vrienden of vreemden in je smartphone kan komen. Al met al heeft de Galaxy A50 een aantal degelijke functies en biedt hij veel waar voor zijn geld.

Het is beslist een toestel dat meer geschikt is voor beginners dan voor echte smartphone professionals. Niettemin is het zeker de moeite van het proberen waard.

Welke alternatieven zijn er voor een Samsung smartphone?

Zoals je ongetwijfeld weet is Samsung slechts een van de vele bedrijven op de smartphonemarkt. Er zijn dus ook talloze alternatieven voor een Samsung smartphone.

De smartphonemarkt is enorm en verwarrend. Denk goed na over waar je prioriteiten liggen.

Doorslaggevend bij de keuze van je top alternatief is hoe ver je van een Samsung smartphone af wilt staan. Apple smartphones, ook wel iPhones genoemd, bieden je een alternatief dat ook op een ander besturingssysteem vertrouwt.

Apple smartphones draaien op het iOS besturingssysteem, terwijl Samsung smartphones op het Android besturingssysteem draaien. Er zijn echter ook alternatieven die op het Android besturingssysteem draaien. Hiertoe behoren smartphones van het merk Huawei, bijvoorbeeld. Zoals je ziet moet je, zelfs als je een alternatief kiest, goed beseffen wat voor jou belangrijk is bij de aanschaf van een mobiele telefoon.

besluit: Welke soorten Samsung smartphones zijn er en welke is geschikt voor jou?

Al zo lang er smartphones in de wereld zijn, is de vraag of je je nieuwe smartphone met of zonder contract moet kopen. Deze vraag geldt ook voor de aankoop van een Samsung smartphone en we proberen je te helpen deze vraag individueel te beantwoorden. We laten je de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden zien.

Wat is een Samsung smartphone zonder contract en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een Samsung smartphone zonder contract is een toestel dat je gewoonlijk bij een elektronicawinkel koopt en dat niet aan een mobiele telefoonaanbieder gebonden is. Hij heeft geen zgn. “SIM lock”, maar je kunt wel verschillende SIM kaarten in je smartphone steken. Je kunt je mobiele telefoon ook op elk moment verkopen als je dat wilt.

Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat je geen lopend mobiel telefooncontract hebt. In de volgende kaders hebben we alle voordelen en nadelen van een Samsung smartphone zonder contract op een rijtje gezet.

Voordelen
 • kan op elk moment verkocht worden
 • geen tweejarige verbintenis met een mobiele telefoonaanbieder
 • flexibeler
Nadelen
 • duurder in aanschaf
 • verlies van combi-aanbiedingen

Wat is een Samsung smartphone met een contract en wat zijn de voor- en nadelen?

Een Samsung smartphone die je bij een contract koopt is vaak vrij goedkoop in de aanbetaling, omdat de eigenlijke prijs over de volgende 24 maanden betaald wordt. Dit betekent dat je de prijs, die ruim boven de duizend euro kan liggen, in termijnen kunt betalen. Bovendien betaal je ook voor de diensten van de mobiele telefoon aanbieder.

 • Internet
 • SMS
 • Telefoon

In het volgende hebben we de voor- en nadelen van kopen met een contract samengevat. 

Voordelen
 • Geld hoeft niet onmiddellijk betaald te worden
 • betere prestaties van de aanbieder
Nadelen
 • weinig flexibiliteit
 • lange verbintenis met een smartphone en een aanbieder

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om Samsung smartphones te vergelijken en te evalueren

In het volgende laten we je zien welke aspecten je kunt gebruiken om een keuze te maken tussen de vele mogelijke Samsung smartphones. De criteria die je kunt gebruiken om je aankoopbeslissing te nemen zijn de volgende

 • Maat
 • Camera
 • Internet Geheugen
 • Batterij
 • Geheugen

In de volgende paragrafen leggen we uit wat de afzonderlijke criteria betekenen en wat belangrijk is bij het kopen.

Maat

Maat is zeker een van de eerste criteria die je opvallen. Er is een enorme selectie Samsung smartphones om uit te kiezen. De Samsung smartphones in de huidige serie gaan van 4.7 tot 6.7 inch. Er is dus voor elk wat wils, ook voor jou. Natuurlijk hangt het allemaal af van je voorkeuren.

Enerzijds zijn grotere smartphones goed geschikt om films of dergelijke te bekijken of om twee verschillende apps tegelijk te bedienen. Aan de andere kant hebben smartphones met zo’n enorme afmetingen ook enkele nadelen. Een ervan is zeker dat het 6 inches hoger moeilijk moet zijn om de mobiele telefoon nog in de eigen broekzak te krijgen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor kleinere telefoons, alleen andersom. Het hangt dus van jou af waar je je voorkeur legt.

Camera

Tegenwoordig heeft bijna niemand nog een aparte camera nodig, tenzij hij in Alaska zit te wachten op de mooiste zonsopgang van het jaar. De technologie van vandaag maakt het mogelijk een uitstekende camera in je mobiele telefoon te hebben.

Dat is ook het geval met Samsung. Natuurlijk zijn er verschillen in de kwaliteit van de camera, die toeneemt met de prijs. Het beste is naar een plaatselijke dealer te gaan en uit te zoeken waarvoor je de camera van je nieuwe smartphone wilt gebruiken.

Intern geheugen

Het interne geheugen van je Samsung smartphone is de plaats waar je de meeste van je gegevens opslaat. Daarom speelt de grootte van dit geheugen een cruciale rol en kan de tevredenheidsfactor van je aankoop aanzienlijk beïnvloeden. Informatie over de geheugengrootte vind je meestal in het bovenste deel van de produktbeschrijving. Anders kun je ook een deskundige raadplegen die je zeker met deze vraag zal kunnen helpen.

Hoewel geheugenformaten van 8 tot 32 gigabyte vroeger de markt domineerden, zijn we deze limiet al lang voorbijgestreefd. Typische geheugenformaten van vandaag zijn 64 GB en meer. Een factor die het criterium interne opslag enigszins ontkracht is de cloud opslag, waar steeds meer mensen hun gegevens opslaan om extra opslagruimte te krijgen. Het biedt een goedkoop alternatief voor interne opslag.

Batterij

Een andere belangrijke factor voor de kwaliteit van een Samsung smartphone is de batterij en de maximale gebruiksduur ervan. Natuurlijk is het ook belangrijk hoe je zelf met je smartphone batterij omgaat, maar voor nu bekijken we de verschillen in gegevens van de ingebouwde batterijen.

Het is uiterst belangrijk om je batterij op de best mogelijke manier te verzorgen en te behandelen!

De beste Samsung smartphones hebben een batterij van tot wel 3500 mAh. Met deze batterijsterkte zou je telefoon het gemakkelijk een werkdag moeten uithouden en de volgende dag nog stroom over hebben.

Hoewel er verschillende batterijen in verschillende Samsung smartphones zitten, is de levensduur van de batterij min of meer gelijk. Maar met de meeste toestellen kom je de dag wel door, en als je je toestel ’s nachts altijd oplaadt, zou je geen problemen moeten hebben.

RAM

Je hebt de term RAM waarschijnlijk al eerder gehoord. Het verwijst naar het hoofdgeheugen van je Samsung smartphone. Wat op het eerste gezicht nogal onopvallend lijkt, is bij nader inzien een zeer doorslaggevend aankoopcriterium.

De nieuwere Samsung toestellen vullen de voorkant van het toestel bijna helemaal met het beeldscherm. (Image source: unsplash.com / Ravi Kumar)

Het RAM (Random Access Memory) wordt gebruikt om je Samsung smartphone soepel te laten werken. De kwaliteit of grootte van je RAM wordt vaak uitgedrukt in RAM. Het is zo simpel als het klinkt, hoe meer RAM je hebt, hoe meer dingen je tegelijk op je toestel kunt doen.

Verder krijg je een soepeler werkproces van je toestel en dus bevredigender prestaties. Controleer dit criterium bij je dealer of op het Internet om onaangename verrassingen te voorkomen.

Interessante feiten over Samsung smartphones

Hoe kan je batterij langer meegaan?

Een steeds terugkerend onderwerp betreffende smartphones is de levensduur van de batterij en wat je kunt doen om die goed te laten voelen. In de tabel hieronder geven we je enkele tips om je batterij zo goed mogelijk te behandelen.

Tip Uitleg
Besturing apps Apps verbruiken ongelooflijk veel energie. Vooral de gratis apps die om de paar seconden nieuwe reclamevensters laten verschijnen. Je kunt zelf bepalen hoe deze apps zich kunnen gedragen. Je moet dit instellen in het controlecentrum van je Samsung smartphone
Lagere helderheid Een van de meest voor de hand liggende punten is de helderheid. Dit verbruikt veel stroom van je smartphone. Vaak heb je niet zo’n hoge helderheid nodig en kun je veel batterijvermogen besparen.
GPS uitschakelen Een andere energieslurper op je smartphone zijn de locatiediensten. Het voortdurend opvragen van je locatie kost veel energie.

Hoe houd je je Samsung smartphone schoon?

Als je veel geld aan iets uitgeeft, wil je natuurlijk dat het er mooi en aantrekkelijk uitziet. Als er stof of vuil op zit, wordt dat snel een probleem. Dit geldt ook voor je Samsung smartphone. Daarom laten we je een paar dingen zien die je kunt doen om je smartphone in de toekomst vrij van stof en vuil te houden.

De eerste vraag betreft de middelen die je moet gebruiken om je telefoon schoon te maken. Er zijn de volgende mogelijkheden.

 • Glasreiniger
 • Alcohol
 • Water
 • Hygiëne spray

Het is aan jou welke je uiteindelijk kiest. Bedenk echter dat ze allemaal verschillende voor- en nadelen hebben waar je je bewust van moet zijn.

Beeldbron: unsplash.com / Adrien

Recensies