Laatst bijgewerkt: 30-07-2021

Onze selectiecriteria

23Onderzochte producten

25Bestede uren

13Beoordeelde onderzoeken

68Verzamelde opmerkingen

Welkom bij onze grote selfie stick test 2022. Hier stellen we alle selfie sticks die we getest hebben in detail voor. We hebben gedetailleerde achtergrondinformatie samengesteld en een samenvatting van beoordelingen van klanten op het web toegevoegd.

We willen je aankoopbeslissing graag gemakkelijker maken en je helpen de beste selfie stick voor je te vinden. Je vindt in onze gids ook antwoorden op veel gestelde vragen. Als ze beschikbaar zijn, bieden we ook interessante testvideo’s aan. Verder vind je op deze pagina ook enkele belangrijke gegevens waar je beslist aandacht aan moet besteden als je een selfie stick wilt kopen.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Voor de perfecte selfie of kiekje met familie of vrienden is de selfie stick perfect.
 • Je kunt je smartphone foto’s ook verbeteren met een selfie stick, want je kunt foto’s maken vanuit een hoger of lager perspectief.
 • De lengte, het gewicht, de ontspanknop, de aansluiting en de stroomvoorziening van de selfie stick zijn belangrijke aankoopcriteria waarmee je bij je keuze rekening moet houden.

Selfie Stick: Onze selectie

Gids: Vragen die je moet behandelen voor je een selfie stick koopt

Waar kan ik een selfie stick kopen?

Je kunt selfie sticks zowel in elektronicawinkels als in goed gesorteerde supermarkten kopen. Veel andere winkels bieden ook goedkope versies van de selfie stick aan. Selfie sticks hebben verschillende doeleinden.

Selfie-Stick Winter

Sommige kunnen alleen met smartphones verbonden worden, andere ook met onderwatercamera’s. Er zijn veel verschillende selfie sticks op het internet verkrijgbaar. (Foto: Lucas Favre / unsplash.com)

Door de grote keuze kun je selfie stokken op het internet veel beter vergelijken dan in gespecialiseerde winkels. Sommige mensen geven er echter de voorkeur aan in winkels te kopen omdat ze de deskundigen direct om advies kunnen vragen. De volgende winkels bieden selfie sticks aan:

 • Winkels in consumentenelektronica/speciaalzaken
 • Goed gesorteerde supermarkten

Hoeveel kost een selfie stick?

Selfie sticks voor onderwatercamera’s zijn iets duurder dan selfie sticks voor smartphones. De prijs varieert naargelang met welke camera de stick compatibel moet zijn en hoe hij met het toestel verbonden wordt.

In een groot prijsonderzoek onderzochten we in totaal 180 producten uit de categorie selfie sticks om je een overzicht te geven. Je ziet de resultaten hier in onze grafiek. Ontdek in onze gids of een product in de hogere of lagere prijsklasse geschikt voor je is. (Bron: Eigen voorstelling)

Selfie sticks die alleen compatibel zijn met een smartphone zijn voor betrekkelijk weinig geld verkrijgbaar. De prijzen variëren momenteel van ongeveer negen tot 30 euro.

Voordat je een selfie stick koopt, moet je je ervan vergewissen dat hij compatibel is met je camera.

Hoe kan ik een selfie stick opladen?

Een selfie stick heeft aan de onderkant een micro-USB poort waarmee je hem kunt opladen. Er zijn ook een paar modellen die niet opgeladen hoeven te worden omdat ze hun stroom van de camera krijgen. De verbindingskabel kan ofwel op de laptop worden aangesloten en via de laptop worden opgeladen, ofwel in het stopcontact worden opgeladen met een 5 volt USB lichtnetadapter. De meeste selfie sticks hebben een klein ingebouwd LED lampje om aan te geven wanneer de batterij volledig opgeladen is.

Autoren von chip.deTechnik-Experten
Bij de keuze van de juiste stok spelen vooral kwaliteit en vakmanschap een beslissende rol. De gebruiker moet de indruk krijgen dat de kostbare smartphone goed vastzit en niet uit de houder valt. Ook de ontspanner moet perfect werken. (Bron: chip.de)

Hoe verbind ik een selfie stick met de onderwater camera of smartphone?

Selfie sticks voor een onderwatercamera worden via Bluetooth verbonden. Om met de selfie stick foto’s te kunnen maken, moet de camera dus een Bluetooth functie hebben. Om een selfie stick op een smartphone aan te sluiten, kun je een Bluetooth functie gebruiken of de AUX verbinding. De selfie stick verlengt je arm en stelt je in staat betere foto’s van jezelf te maken.

Veel selfie sticks voor onderwatercamera’s zijn echter alleen geschikt om video’s mee op te nemen, omdat ze niet rechtstreeks op de ontspanner van de camera kunnen worden aangesloten. Om de volledige foto-opnamefunctie te kunnen gebruiken, moet de onderwatercamera dus uitgerust zijn met een Bluetooth functie. De verbinding met de smartphone is echter wat eenvoudiger. Sommige selfie sticks kunnen direct met de smartphone verbonden worden via een Aux verbinding.

Besluit: Welke soorten selfie sticks zijn er en welke is de juiste voor jou?

In principe kun je onderscheid maken tussen vier soorten selfie sticks:

 • Stick zonder ontspanner
 • Blijf bij Bluetooth
 • Stick met afstandsbediening
 • Stok met kabelverbinding

De Seflie stick is een eenvoudig gadget dat je helpt je foto’s nog beter te maken. Het is min of meer een verlengstuk van je arm. Of je hem nu wilt gebruiken met een smartphone, een compact camera of een action cam, fabrikanten bieden je verschillende versies en mogelijkheden. In het volgende gedeelte bekijken we de hierboven genoemde soorten selfie sticks nader. Met een lijst van voor- en nadelen proberen we je te helpen een beslissing te nemen.

Hoe werkt de selfie stick zonder trekker en wat zijn de voordelen en nadelen?

De selfie stick zonder ontspanner is de eenvoudigste en goedkoopste optie. Je hebt geen extra apparatuur nodig en hoeft je geen zorgen te maken over de levensduur van de batterij. Hier wordt je smartphone (of ander foto-apparaat) eenvoudig in de houder op de stok geklemd. Om een foto te maken, open je de foto-app van je toestel.

Daar zie je meteen de fotosectie. Voor foto’s met meerdere mensen of een specifieke achtergrond kan de telescopische staaf die kenmerkend is voor alle selfie stokken je helpen de perfecte foto te maken. Als je klaar bent om de foto te nemen, kun je de timerfunctie of de zelfontspanner gebruiken. Na een korte aftelling is je foto klaar. Door de selfie stick te gebruiken hoef je niet langer op hulp van anderen te hopen en je smartphone in handen van anderen te laten. Ook de kwaliteit van je foto’s zal merkbaar verbeteren.

Voordelen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Ruimtebesparend
 • Geen extra apparatuur nodig
 • Ook geschikt voor andere foto- of video-apparaten
Nadelen
 • Constante activering van de timerfunctie

De stick zorgt ervoor dat foto’s minder wazig zijn. Om ervoor te zorgen dat je je stok zo lang mogelijk kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je niet het goedkoopste product koopt.

Hoe werkt de selfie stick met Bluetooth en wat zijn de voordelen en nadelen?

De selfie stick met Bluetooth heeft dezelfde functie als de eenvoudige selfie stick. Het is de bedoeling dat het je helpt de perfecte foto te maken. In tegenstelling tot de eenvoudige versie is deze stick uitgerust met Bluetooth. Op de voorkant van de stick zit een knop waarmee je direct de foto-sluiter kunt activeren.

Voor je kunt beginnen, moet je eerst het batterijniveau van je stick controleren. Activeer dan Bluetooth op je smartphone. Zorg ervoor dat de stick en de smartphone met elkaar in verbinding staan en open de foto app.

Selfie-Stick Motorrad

Nu kun je je telefoon aan de houder bevestigen en zoveel foto’s maken als je wilt door op de ontspanknop te drukken. Je kunt het stellen zonder zelfontspanner en dergelijke. (Foto: Jordan Opel / unsplash.com)

Als je een camera koopt, let er dan op dat de ontspanknop gemakkelijk met je vingers bereikbaar is. Ook hier is het niet aan te raden het goedkoopste product te kopen. Bluetooth verbindingen zijn gevoelig voor storing, dus een goedkoop product zal de sterkte van de verbinding niet gunstig beïnvloeden.

Voordelen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geen zelfontspanner nodig
Nadelen
 • Batterij opladen
 • Bluetooth gevoelig voor storingen
 • Niet altijd compatibel met andere foto toestellen

Een andere reden om een product van hogere kwaliteit te kiezen is de batterij. In de meeste stokken is de batterij permanent geïnstalleerd en kan niet vervangen worden. Als het kapot is, moet je een nieuw apparaat kopen.

Hoe werkt de selfie stick met afstandsbediening en wat zijn de voordelen en nadelen?

De selfie stick met afstandsbediening werkt ook met Bluetooth. Bluetooth is echter niet in de stick geïntegreerd, maar zit in de kleine afstandsbediening. De stick zelf is niet meer dan een eenvoudige selfie stick. Ook hier moet je voor de batterij zorgen voor je begint. Verbind dan de afstandsbediening met je smartphone en open de foto app.

Het gebruik van de afstandsbediening heeft enkele duidelijke voordelen. Ze hebben vaak een betrekkelijk groot bereik. Je kunt je stok dus van je af plaatsen en met je afstandsbediening de sluiter activeren. Bovendien maakt het niet uit wie op de ontspanknop drukt. Dit maakt je foto’s nog minder onscherp. Omdat de Bluetooth niet direct in de stick is geïntegreerd, is de afstandsbediening ook gemakkelijker te verbinden met andere foto-apparaten.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Groot bereik van de afstandsbediening
 • Ook geschikt voor andere foto-apparaten
 • Geen zelfontspanner nodig
Nadelen
 • Gevoelig voor storingen Bluetooth
 • Opladen van de batterij
 • Grootte van de afstandsbediening

Aan de andere kant moet je oppassen voor de afstandsbediening zelf. Omdat hij erg klein is, kan hij gemakkelijk zoekraken. Ondanks de vele voordelen kan het echter ook verbindingsproblemen veroorzaken.

Hoe werkt de selfie stick met kabel en wat zijn de voordelen en nadelen?

De laatste variant werkt geheel zonder Bluetooth, maar heeft nog wel een geïntegreerde beeldopnemer. Hier wordt de verbinding tussen de smartphone en de stick tot stand gebracht via een kabel. De aan de stick bevestigde kabel wordt verbonden met de hoofdtelefoonuitgang van je smartphone.

Voordelen
 • Ruimtebesparend
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Geen batterij
 • Geen zelfontspanner nodig
 • Geen Bluetooth verbinding nodig
Nadelen
 • Niet geschikt voor smartphones

Dit type stok is bijzonder populair omdat het het minst gevoelig is voor storing. Het is niet nodig een batterij op te laden, want de stick krijgt zijn stroom van de verbindingskabel. De procedure voor het maken van de foto is dezelfde als voor de Bluetooth varianten. Alles wat je hoeft te doen is de stick met je smartphone te verbinden, de foto-app te openen en op de ontspanknop te drukken.

Koopcriteria: Je kunt selfie sticks vergelijken en evalueren op basis van deze factoren

In het volgende willen we je laten zien welke factoren je kunt gebruiken om selfie sticks te vergelijken en te evalueren. Zo kun je gemakkelijker beslissen of een bepaald apparaat geschikt voor je is of niet. Samengevat zijn dat de volgende aankoopcriteria:

 • Lengte
 • Gewicht
 • Sluitertoets
 • Verbinding
 • Stroomvoorziening

In de volgende paragrafen lees je over de afzonderlijke aankoopcriteria en hoe je ze kunt indelen.

Lengte

Een selfie stick moet je arm “verlengen” zodat je betere foto’s en video’s van jezelf en je vrienden kunt maken. De lengte van de stok is dus van cruciaal belang. De meeste selfiesticks zijn zogenaamde telescoopstokken. Ze kunnen na gebruik in elkaar geschoven worden, zodat ze gemakkelijker op te bergen zijn. De selfie sticks die we testten hebben een uitschuifbare maximale lengte tussen 50 en 95 centimeter.

Gewicht

Het gewicht van de selfie stick speelt ook een rol, zij het een kleine. Als hij lang gebruikt wordt, kan de selfie stick relatief zwaar worden. Selfie sticks zijn meestal van aluminium, maar het gewicht varieert van model tot model. Het gewicht van de selfie sticks in onze test varieert van 130 tot 360 gram.

Zorg ervoor dat de selfie stick niet te zwaar is, anders belast hij je arm bij langdurig gebruik.

Sluitertoets

Sommige selfie sticks zijn uitgerust met een triggerknop die als afstandsbediening dient. De ontspanknop kan gebruikt worden om foto’s te maken met de camera of smartphone op zijn plaats geklemd.

Wist je dat er op Instagram meer dan 360.000.000 foto’s zijn met de hashtag selfie? … en het worden er elke dag meer!

Als de selfie stick niet met een ontspanknop is uitgerust, wordt hij vooral gebruikt voor video-opnamen. Het is echter ook mogelijk foto’s te maken met behulp van de vertraagde zelfontspanner van de camera. Een andere manier om de camera te bedienen zonder een ontspanknop is een afstandsbediening voor de camera te gebruiken. Sommige modellen bieden polsbanden als afstandsbediening.

Verbinding

De selfie stick is via Bluetooth verbonden met de onderwater camera. Een selfie stick zonder Bluetooth kan niet met de ontspanknop bediend worden. Wil je je smartphone in de stick klemmen, dan is op sommige modellen ook een verbinding via de Aux aansluiting mogelijk.

Selfie-Stick Handy

Zoals al gezegd zijn er echter een paar manieren waarop je ook zonder Bluetooth en een aux verbinding geweldige foto’s en video’s met je selfie stick kunt maken. (Foto: Adam Birkett / unsplash.com)

Stroomvoorziening

De selfie sticks die we testten zijn in de eerste plaats bedoeld voor camera’s en kunnen dus niet van stroom worden voorzien via de verbinding met de camera. De stroomvoorziening loopt daarom via een ingebouwde oplaadbare batterij. De batterij kan niet vervangen worden, dus moet je hem voor gebruik volledig opladen. De batterij kan worden opgeladen met de bijgeleverde USB kabel. Je kunt de stick opladen via USB direct op je laptop of met een 5 volt USB lichtnetadapter direct in het stopcontact.

De netspanningsadapter is meestal niet bij de levering inbegrepen, maar kan goedkoop gekocht worden op het Internet of bij speciaalzaken. Opladen is niet nodig met een selfie stick die een aux aansluiting heeft. Via de kabelverbinding met de smartphone wordt de selfie stick van stroom voorzien door de smartphone.

Wetenswaardigheden over selfie sticks

Waar zijn selfie sticks verboden?

Selfie sticks worden steeds vaker verboden voor toeristische attracties. Gebruik voor onderwaterfotografie is echter meestal toegestaan. Selfie sticks zijn nu verboden in veel Amerikaanse musea. Ook in Berlijn zijn de stokjes taboe in talrijke staatsmusea. Ze worden gerekend tot de “omvangrijke en scherpgerande voorwerpen”, aldus het officiële hoofdstedelijke portaal. Ze mogen ook niet meegenomen worden in de collectie Beierse Staatsschilderkunst.

Selfie Stick Smartphone

De selfie sticks zijn erg lomp en vormen daarom een gevaar in de parken. Om het zekere voor het onzekere te nemen, moet je voor je bezoek aan een waterpark nagaan of selfie sticks zijn toegestaan. (Foto: Steve Gale / unsplash.com)

Het gebruik van selfie sticks in het water is over het algemeen toegestaan. Bij het snorkelen in zee of zwemmen in een meer kan de stok zonder aarzelen gebruikt worden. Maar ook het gebruik van selfie sticks in waterparken is gedeeltelijk verboden.

Waar komen selfie sticks vandaan?

Selfie sticks komen uit China, een land waar fotografie nog veel belangrijker is dan in de rest van de wereld. Chinezen zijn altijd op zoek naar de perfecte foto en zo kwam de selfie stick op de markt. Sinds 2014 zijn de stokken ook in ons land steeds populairder geworden. De selfie sticks worden niet alleen in China gemaakt, maar ook in de VS en Duitsland.

Wist je dat de eerste selfie waarschijnlijk meer dan 170 jaar geleden genomen werd? In 1839 nam Robert Cornelius, een amateur-chemicus, de eerste selfie en had waarschijnlijk geen idee hoe groot deze manier van foto’s maken zou worden.

Foto bron: Steve Gale / unsplash

Recensies