Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

10Onderzochte producten

13Bestede uren

2Beoordeelde onderzoeken

62Verzamelde opmerkingen

Met een Sonos soundbar wordt je volgende actiefilm, romance, videospel of zelfs je favoriete muziek een geheel nieuwe ervaring. Met kristalhelder en echt gedifferentieerd geluid, zul je denken dat je de geluiden niet alleen hoort, maar ook voelt.

Met onze Sonos soundbar bespreking 2023 willen we je helpen de beste Sonos soundbar voor jou te vinden. In het volgende artikel leer je wat de verschillen zijn tussen de modellen en wat de voor- en nadelen van elk model zijn. Aan het eind van het artikel weet je welke Sonos soundbar geschikt is voor jou.
De belangrijkste feiten in een notendop

 • Sonos soundbars zijn ontworpen als externe audio-uitgangen voor je TV. De soundbar produceert een veel intenser, helderder en rijker geluid.
 • Er zijn drie Sonos soundbar modellen. De Sonos Playbar, de Sonos Playbase en de Sonos Beam, elk met hun eigen unieke kenmerken.
 • De Sonos Beam overtuigt met zijn echt goede prijs-prestatie verhouding en is de goedkoopste en kleinste van de drie soundbars. De Playbar en Playbase zijn voor mensen die veel waarde hechten aan krachtig, hoogwaardig geluid.

Sonos Soundbar: Onze selectie

Sonos Sonos Soundbar

Ervaar echt bioscoopgeluid en muziekstreaming in één met de Sonos Playbar. Deze revolutionaire soundbar biedt u kristalhelder, krachtig hifi-geluid voor uw tv, films en games. Bovendien kunt u via WLAN alle muziekdiensten streamen, waardoor uw favoriete nummers niet alleen luider, maar ook duidelijker klinken. De 9 luidsprekers in de horizontale lijn array zorgen voor intense dieptes en een perfecte richtingprecisie, waardoor u volop kunt genieten van elk geluidsdetail.

Sonos Sonos Soundbar

Verwen uzelf met de Sonos Soundbar en til uw entertainmentervaring naar een nieuw niveau. Geniet van een rijk, levendig geluid dankzij de diepe bas en kristalheldere dialogen. Laat u omringen door een panoramisch geluidsbeeld dat u midden in de actie plaatst. Met Dolby Atmos ervaart u een adembenemend 3D-surround sound-effect alsof u in de bioscoop bent.

Sonos Sonos Soundbar

Bij levering van deze entertainmentset ontvangt u de Sonos Arc Soundbar zwart, de Sonos Sub Gen. 3 zwart, een voedingskabel, een HDMI-kabel, een installatiehandleiding (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands) en een garantieboekje (mogelijk niet beschikbaar in het Nederlands). Investeer vandaag nog in de Sonos Soundbar entertainmentset voor een ongeëvenaarde audio-ervaring, en ontdek het plezier van het meest verbluffende entertainment.

Sonos Sonos Soundbar

Ontdek de slimme en compacte Sonos Beam soundbar: de perfecte aanvulling op uw thuisbioscoop voor televisie en meer. Deze veelzijdige soundbar vult de hele ruimte met ongelooflijk geluid tijdens het kijken van films, het streamen van muziek of het spelen van games. En het wordt nog beter – u kunt de Sonos Beam eenvoudig bedienen met uw stem.

Gids: Vragen die je moet stellen voor je een Sonos soundbar koopt

Wat is een Sonos soundbar?

Sonos Soundbar wordt gebruikt als verzamelnaam voor de verschillende Sonos soundbar modellen. In principe is er de Sonos Playbar, de Sonos Playbase en de Sonos Beam. In de loop van dit artikel maak je kennis met alle drie de modellen.

Een soundbar is een langwerpige luidsprekerunit die een ruimtebesparend alternatief is voor conventionele surround sound systemen.

De Sonos soundbars zijn uitvoerapparaten voor geluiden. Ze kunnen op vele manieren gebruikt worden. Aan de ene kant kun je met deze soundbars naar je favoriete muziek luisteren. Anderzijds kun je de Sonos Soundbar op je TV aansluiten, bijvoorbeeld, en de volgende film of serie intenser beleven.

Sonos Soundbar-1

De Sonos Playbase verschilt qua vormgeving van de andere twee Sonos soundbars. De TV hoeft niet noodzakelijk op de Playbase te staan om een harmonieus beeld te krijgen.
(Image source: unsplash.com / dario)

Hoe werkt een Sonos soundbar?

Een Sonos soundbar produceert een virtueel geluid, zoals je dat gewend bent van surround geluidssystemen. Maar in vergelijking met surround sound systemen bestaan Sonos soundbars uit slechts één component en niet uit meerdere afzonderlijke luidsprekers.

Soundbars bevatten ten minste twee luidsprekers in de behuizing.

Door middel van gedifferentieerde elektronische regeling wordt een grote verscheidenheid van geluidsfrequenties naar de omgeving uitgezonden. Deze geluidsgolven worden weerkaatst door de wanden in de kamer, wat leidt tot de waarneming van geluid uit verschillende richtingen. Hoe centraler je bij de soundbar staat, hoe beter en realistischer de output zal klinken.

Hoeveel kost een Sonos soundbar?

Er zijn drie Sonos soundbar modellen om uit te kiezen: de Sonos Playbar Soundbar, de Sonos Playbase Soundbar en de Sonos Beam Soundbar. Bovendien heb je de mogelijkheid om een soundbar te upgraden met afzonderlijke luidsprekers of een subwoofer van Sonos om de geluidsbeleving nog intenser te maken.

In dit geval biedt de fabrikant kant-en-klare geluidssystemen met een soundbar, afhankelijk van de subwoofer, een extra luidspreker of meerdere luidsprekers. De volgende tabel geeft de prijzen voor je weer in tabelvorm.

Type Prijs
Sonos Playbar ~700€
Sonos Playbase ~700€
Sonos Beam ~400€
Sonos Beam + 2 Sonos luidsprekers ~700€
Sonos Beam + subwoofer + luidsprekers ~1600€

Wat zijn de alternatieven voor een Sonos soundbar?

Er zijn drie alternatieven die gebruikt kunnen worden om de geluidservaring in je huis te verbeteren, enz. In de volgende tabel geven we je een overzicht van de alternatieven voor een Sonos soundbar.

Alternatief Beschrijving
Soundbars van andere fabrikanten Er zijn verschillende fabrikanten die ook soundbars maken, zoals Bose, Teufel, Sony en nog veel meer. De markt is vol met soundbars, maar er zijn er maar heel weinig van zo’n hoge kwaliteit als de Sonos soundbars. Het kwaliteitsaspect heeft betrekking op het geluid, maar ook op de afwerking en het uiterlijk.
Stereoluidsprekers Stereoluidsprekers kunnen ook geluid van hoge kwaliteit voortbrengen, maar ze kunnen geen surround geluidseffect produceren.
Surround geluidssystemen Surround geluidssystemen zijn speciaal ontworpen om een zo realistisch mogelijk geluidsbeeld te produceren. Het nadeel van dit alternatief is dat een surround sound systeem veel meer ruimte inneemt dan een Sonos soundbar.

Besluit: Welke soorten Sonos soundbars zijn er en welke is geschikt voor jou?

Wat onderscheidt een Sonos Playbar soundbar en wat zijn de voordelen en nadelen?

De Sonos Playbar was de eerste soundbar van de fabrikant Sonos. Hij is ook de grootste van de drie geluidsbars. De Playbar wordt gekenmerkt door zijn uitstekende geluid. Dankzij de zes middentonen luidsprekers en de 3 tweeters is deze soundbar ook perfect voor grote kamers.

De Sonos Playbar Soundbar kan ook gemakkelijk opgehangen worden.

Door de compatibiliteit met andere soundbars, een subwoofer en andere luidsprekers, zoals de Sonos One SL, kun je van de Playbar Soundbar een 5.1 geluidssysteem maken. De Sonos Playbar biedt geen AirPlay 2 functionaliteit en heeft geen geïntegreerd Alexa systeem. Met een extra Amazon Echo systeem kun je echter Alexa met deze soundbar gebruiken. Hieronder volgt een duidelijke vergelijking van alle voor- en nadelen.

Voordelen
 • Goed geluid dankzij groot volume
 • Kan bediend worden met de afstandsbediening van de TV
 • Mogelijkheid om op te waarderen tot 5.1 systeem
Nadelen
 • Geen subwoofer
 • Geen AirPlay
 • Geen geïntegreerde Alexa functie
 • Neemt veel ruimte in beslag

Wat onderscheidt een Sonos Playbase soundbar en wat zijn de voordelen en nadelen?

De Sonos Playbase is de opvolger van de Sonos Soundbar. Met zijn tien geïntegreerde versterkers, waaronder een woofer, bestrijkt hij het hele geluidsspectrum voortreffelijk. De Sonos Playbase is visueel totaal anders dan zijn voorganger. De Playbase heeft een gladde, naadloze en platte kubusvorm.

Hij is zo ontworpen dat je je TV (tot 35 kg) boven op de Playbase kunt zetten. Een ander pluspunt aan het uiterlijk is dat de Playbase bediend wordt via een touchpad en niet meer via toetsen. De Playbase is ook uitgerust met Airplay. Hij heeft echter geen geïntegreerde Alexa functie.

Voordelen
 • Compact/ruimtebesparend
 • Aanraakbediening
 • Ingebouwde woofer
 • Mogelijkheid om op te waarderen tot 5.1 systeem
 • AirPlay functie
Nadelen
 • Kan niet aan de muur bevestigd worden
 • Geen Alexa functie

Wat zijn de voordelen en nadelen van de Sonos Beam Soundbar?

De Sonos Beam Soundbar is de goedkoopste van de drie modellen. Ondanks de relatief lage prijs valt hij op door zijn hoogwaardige geluid. Het geluid wordt geproduceerd door vier full-range woofers, een tweeter en drie passieve radiatoren, die de lage en lage frequenties voor hun rekening nemen.

Bij lage volumes staat de Sonos Beam op hetzelfde geluidsniveau als zijn grotere voorganger, de Sonos Soundbar. De Beam Soundbar is een stuk compacter dan zijn twee voorgangers, waardoor hij ideaal is voor kleine kamers en kleine TV’s. De Sonos Beam is de enige soundbar die een geïntegreerde Alexa functie heeft. Verder is ook Airplay 2 gebruik mogelijk.

Voordelen
 • Uitgebreid geluid
 • Alexa functie
 • mogelijkheid om op te waarderen tot 5.1 systeem
 • AirPlay functie
Nadelen
 • Niet zo luid
 • Niet zo krachtig

Koopcriteria: Gebruik deze kenmerken om Sonos soundbars te evalueren en te vergelijken

Plaats

Het is belangrijk dat je van tevoren weet waar je de Sonos soundbar wilt hebben en hoe groot de kamer is. Wil je je TV boven op de soundbar zetten, dan volstaat alleen de Sonos Playbase. Wil je de Sonos Soundbar voor je TV plaatsen of op een plank? Dan heb je de keuze tussen de Sonos Playbar en de Sonos Beam.

Je kunt ook de Sonos Soundbars ophangen.

Een ander belangrijk punt is hoe groot de kamer is. Zoals je al ervaren hebt, zijn de Sonos Playbar en Sonos Playbase luider dan de Sonos Beam. De juiste keuze zorgt ervoor dat je ook in grote ruimten nog een goede geluidskwaliteit krijgt.

Afmetingen

De afmetingen van de soundbar zijn ook een belangrijke overweging bij de aankoop. De drie Sonos soundbars verschillen aanzienlijk in grootte. De Sonos Playbar en Sonos Beam zijn langwerpige luidsprekercombinaties. Terwijl de Sonos Playbase een veel plattere en bredere soundbar is die qua uiterlijk op een plat blok lijkt. De volgende tabel toont de afmetingen van de afzonderlijke soundbars

Model Afmetingen (HxBxD)
Sonos Playbar 90cm x 8,5cm x 14cm
Sonos Beam 65,1cm x 6,9cm x 10cm
Sonos Playbase 72cm x 5,8cm x 38cm

Bij de keuze van de juiste luidspreker moet je rekening houden met de grootte van de kamer waarin je de soundbar wilt hebben, met de grootte van je TV om zeker te zijn dat hij in verhouding staat, en met hoeveel ruimte je voor de soundbar hebt.

Subwoofer

In principe moet gezegd worden dat de geluidsbars echt goed geluid produceren. Als je echter nog steeds veel waarde hecht aan lage tonen, zul je met de Sonos Playbar en de Sonos Beam niet om een extra subwoofer heen kunnen. De Sonos Playbase is voorzien van een geïntegreerde subwoofer, waardoor je geen extra apparaat hoeft aan te schaffen

AirPlay

Als Apple gebruiker zal deze functie voor jou waarschijnlijk van groot belang zijn. Met de AirPlay functie kun je de soundbar verbinden met je Apple toestel. Hiermee kun je de soundbar bedienen vanaf je Apple toestel en media direct via de soundbar afspelen. Als je je soundbar via AirPlay wilt bedienen, zijn alleen de Sonos Playbase en de Sonos Beam geschikt voor je. De Sonos Playbar is niet uitgerust met deze functie.

Alexa

In principe heeft alleen de Sonos Beam een geïntegreerde Alexa spraakfunctie, die natuurlijk naar wens aan of uit gezet kan worden. Met de aankoop van een extra Amozon Echo apparaat kun je de Alexa functie echter ook gebruiken met de Sonos Playbar en Playbase.

Sonos Soundbar-1

Met een Amazon Echo apparaat kun je de Sonos Playbar en Sonos Playbase ook via Alexa bedienen. Het toestel hoeft niet noodzakelijk direct naast de soundbar te staan.
(Image source: unsplash.com / loewe)

Wetenswaardigheden over de Sonos Soundbar

Hoe verbind ik de Sonos Soundbar met mijn TV?

Om de Sonos Soundbar op je TV aan te sluiten, heb je de Sonos Controller app voor Android of iOS nodig.

 1. Download de Sonos Controller App voor IOS of Android.
 2. Verbind de Sonos Soundbar met de TV door de optische kabel (jack) of de HDMI-Arc kabel in respectievelijk de TV en de Soundbar te steken.
 3. Nu is de audio-uitgang van de TV verbonden met de audio-ingang van de Soundbar en kan de stekker in het stopcontact worden gestoken.
 4. Gebruik de Controller App om de TV in te stellen als het nieuwe uitgangsapparaat voor de Sonos Soundbar.
 5. Stel tenslotte in je TV instellingen> Audio-apparaten de Sonos Soundbar in als audio-uitgang, zodat je het volle geluid kunt ervaren.

Om de installatie nog gemakkelijker en minder ingewikkeld voor je te maken, hebben we hieronder een video.

Hoe verbind ik mijn telefoon met een Sonos soundbar?

Het is heel eenvoudig om je telefoon op je Sonos soundbar aan te sluiten en je favoriete muziek af te spelen. Controleer eerst of de soundbar aangesloten is.

 1. Download de Sonos Controller App voor IOS of Android. Belangrijk is dat je verbonden moet zijn met hetzelfde Wi-Fi netwerk als je soundbar.
 2. Open de app en kies “Set up a new Sonos system”. Log in of maak een nieuw account aan.
 3. Volg de instructies in de app om de installatie te voltooien.

Kunnen Sonos soundbars met andere afstandsbedieningen bediend worden?

Sonos soundbars kunnen bediend worden met de afstandsbediening van je TV. Om dit te doen, zorg je eerst dat je de Sonos Controller App voor IOS of Android op je mobiele toestel hebt.

Sonos Soundbar-3

Wat geluid betreft is een soundbar vele malen beter dan de TV luidsprekers. De gemakkelijke verbinding en bediening van de twee toestellen verdient de nodige nadruk.
(Image source: unsplash.com / loewe)

Volg deze stappen om je afstandsbediening op de soundbar aan te sluiten:

 1. Open de Controller app en tik op het tabblad Instellingen>Systeem.
 2. Kies de kamer waar je soundbar staat. (Dit is alleen van belang als je meerdere Soundbars hebt.
 3. Kies “Tv” en dan “Afstandsbediening instellen”.
 4. Volg de instructies in de app om je nieuwe afstandsbediening in te stellen om de Soundbar te bedienen.

Foto bron: Ronstik/ 123rf.com

Recensies