Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

13Onderzochte producten

17Bestede uren

6Beoordeelde onderzoeken

66Verzamelde opmerkingen

Je tablet heeft je veel geld gekost en je gebruikt hem waarschijnlijk elke dag. Het is dus belangrijk om het veilig te bewaren. Of heb je gewoon een hulpapparaat nodig dat het gebruik van je toestel vergemakkelijkt of je in staat stelt andere taken uit te voeren terwijl je het gebruikt?

Wij van de redactie vinden: bijna elke tabletbezitter zou ook een geschikte houder voor zijn apparaat moeten hebben. Met onze grote tabletbevestiging test 2023 willen we je helpen bij je aankoopbeslissing voor de perfecte tabletbevestiging, of gewoon je vragen over dit onderwerp beantwoorden. We hebben de verschillende soorten montages op een rijtje gezet en uitgelegd. We hebben ook de voordelen en nadelen van elk van deze varianten op een rijtje gezet.
De belangrijkste feiten in het kort

 • We onderscheiden veel verschillende soorten tablethouders. De soort houder die je kiest hangt af van de situatie waarin hij gebruikt zal worden.
 • Als je graag je handen vrij hebt bij het gebruik van je tablet, raden we een houder aan. In het algemeen raden we een standaard aan als je iets anders moet doen terwijl je je tablet gebruikt en/of je handen vrij moet houden tijdens het gebruik. Het helpt ook om de tablet op een plaats te leggen waar je hem gemakkelijk weer terug kunt vinden.
 • De kwaliteit van de houder speelt een grote rol. Je wilt niet dat een slechte bevestiging de reden is voor een kras of een gebroken scherm. Als je een tablet koopt, let er dan op dat hij stevig in de houder zit. We raden ook steunen aan van dik plastic of, in het beste geval, aluminium.

Tablethouder: Onze selectie

Warxin Tablethouder

De valbescherming van Warxin zorgt ervoor dat uw tablet stevig in de houder blijft zitten, zelfs op hobbelige wegen. Met antislip siliconen bekleding op onderdelen die in contact komen met uw telefoon en de hoofdsteun, blijft uw apparaat beschermd. Deze autohouder is gemaakt van hoogwaardig ABS-kunststof, wat zorgt voor meer robuustheid en duurzaamheid dan andere houders op de markt.

Samhousing Tablethouder

De SAMHOUSING tablethouder biedt u een brede compatibiliteit en is geschikt voor alle apparaten met een scherm van 4,5-12,9 inch (ca. 11,4 – 32,8 cm), waardoor het ideaal is voor de montage van een iPad Pro van 12,9 inch. Met ’s werelds eerste tablet-armstandaard met 4 scharnieren, is deze houder volledig verstelbaar en 360 graden draaibaar. Het kan moeiteloos worden aangepast aan verticale oppervlakken zoals het hoofdeinde van uw bed, of horizontale oppervlakken zoals een bureau.

Lamicall Tablethouder

Ontdek de veelzijdige Lamicall tablethouder met zwanenhals, speciaal ontworpen voor uw comfort en gemak bij het kijken naar uw favoriete shows, surfen op het web, of het voeren van videogesprekken. Deze tablethouder is compatibel met een breed scala aan 4.7-11 inch apparaten zoals iPad 10.2, iPad Mini, iPad Pro, Galaxy Tab en Nintendo Switch, om er maar een paar te noemen.

Ugreen Tablethouder

Ontdek de veelzijdigheid en het gemak van de UGREEN tablethouder, een must-have accessoire voor uw dagelijkse leven. Deze handige houder biedt u talloze toepassingsmogelijkheden om het gebruik van uw tablet te optimaliseren. Of u nu video’s wilt bekijken, recepten lezen in de keuken, videobellen met geliefden, of deelnemen aan online vergaderingen, deze tablethouder maakt het allemaal mogelijk.

Gids: Vragen die je jezelf moet stellen voor je een tablethouder koopt

Wat is een tablethouder?

Of het nu voor een smartphone of een tablet is, als je je toestel niet in je hand houdt, heb je een hulpmiddel nodig dat het zo positioneert dat je het scherm duidelijk kunt zien.

En net als wij heb je waarschijnlijk zelf al veel houders gemaakt, uit je waterfles, of uit je broekzak. De term “tablethouder” zegt je waarschijnlijk wel iets. Je weet dat het – zoals de naam al doet vermoeden – een houder voor je tablet is. Maar wist je dat er veel verschillende soorten tablethouders zijn?

Tablet Halterung-1

Er zijn veel verschillende soorten tablethouders. Welke je nodig hebt hangt af van de toepassingssituatie.
(Image source: unsplash.com / Joshua Oluwagbemiga)

We zullen in het volgende hoofdstuk uitleggen welke soorten tablethouders er bestaan. Maar we kunnen je al één ding vertellen: het type houder dat je kiest hangt af van de situatie waarin hij gebruikt gaat worden.

Wanneer is een tablethouder aan te bevelen?

Als je je tablet PC in je hand moet houden terwijl je hem gebruikt, heb je waarschijnlijk geen houder nodig. Dit geldt bijvoorbeeld als je het toestel gebruikt om te gamen, of in het algemeen als je tijdens het gebruik het scherm vaak moet aanraken.
Hier is de vraag die je jezelf moet stellen: waar gebruik je je tablet precies voor?

Maar als je graag je handen vrij hebt als je je tablet gebruikt, raden we je een houder aan. Bijvoorbeeld, als je hem vooral gebruikt om films of series te kijken.

Of als je in de auto de navigatie-app van je toestel gebruikt. In het algemeen raden we een houder aan als je iets anders moet doen terwijl je je tablet gebruikt en/of je handen vrij moet houden tijdens het gebruik. Bovendien biedt een houder nog een ander voordeel. Het helpt ook om de tablet op een plaats te leggen waar je hem gemakkelijk kunt vinden.

Raak je je toestel vaak kwijt of kun je geen handige plek vinden om het op te bergen? Dan raden we ook een tablethouder aan.

Hoeveel kost een tablethouder?

Hoeveel je voor je houder moet betalen hangt vooral af van het type houder. We zullen deze soorten in het volgende hoofdstuk nader toelichten. Hieronder vind je een tabel waarin we ze al voor je op een rijtje gezet hebben. Binnen de verschillende soorten tablethouders zijn er prijsverschillen door allerlei verschillende criteria. Deze criteria worden verderop in dit artikel ook besproken.

In het algemeen hebben we het over de kwaliteit en de functionaliteit van het product.

Type Prijs
Houder met zwanenhals 17-30 euro
Houder voor auto 12-19 euro
Eenvoudige standaard 7-20 euro
Houder met riem 11-20 euro
Houder voor wand 13-100 euro

Wat zijn de alternatieven voor een tablethouder?

Helaas zijn er niet veel alternatieven voor een klassieke tablethouder. Bovendien komen ze niet in de buurt van de functionaliteit van een echte houder.

Sommige tablet PC’s worden geleverd met een toetsenbord dat je op het apparaat kunt aansluiten. Dit dient vaak ook als omslag en kan in een houder veranderd worden. Als zo’n toetsenbord in de aanbieding is, heb je in elk geval geen tablet standaard nodig. Deze functie wordt dan overgenomen door het toetsenbord.

Tablet Halterung-2

De eenvoudigste soort houder voor een tablet PC is een standaard. Hiermee kun je je handen vrij houden voor een andere taak terwijl je het apparaat gebruikt.
(Image source: unsplash.com / Proxyclick Visitor Management System)

Anders kun je van veel huishoudelijke voorwerpen een standaard maken. In principe heb je alleen een zwaar voorwerp nodig om je tablet tegen te laten leunen. Hier komt je creativiteit om de hoek kijken. Zo’n voorwerp biedt echter niet de functionaliteit en stabiliteit van een klassieke houder.

Hij kan ook alleen als standaard gebruikt worden, of liever nog als rugleuning. Een ander alternatief voor een tabletstandaard is een tabletkussen. Je kunt dit zelf naaien. Je kunt op het internet veel verschillende handleidingen vinden over hoe je zelf een tablethouder kunt naaien. De beste manier om dit te doen is zoeken op YouTube. We hebben hieronder een instructievideo opgenomen.

Besluit: Welke soorten tablethouders zijn er en welke is geschikt voor jou?

Wat zijn de kenmerken van een tablethouder met een speciaal hulpstuk en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Een tablethouder kan heel veel hulpstukken hebben. Het hangt van het soort toepassing af wat voor bevestiging je montering heeft. We hebben daarom de vele speciale montages in één categorie ondergebracht, om je niet te verwarren met talloze soorten tablet montages.

 1. Als je een autohouder nodig hebt, kun je veel plaatsen op je auto bedenken waar een houder kan worden geplaatst. Op de voorruit kun je een houder met een zuignap bevestigen. Er zijn ook speciale beugels voor de hoofdsteunen of de luchtroosters.
 2. Tablethouders met magneten kunnen ook heel handig zijn. Ze bieden ook maximale mobiliteit en gebruiksgemak. Je hebt alleen een metalen oppervlak nodig.
 3. Niet al te mobiel, maar zeker stabieler, is een houder die op een oppervlak geschroefd kan worden. Zo’n bevestiging wordt ook vaak gecombineerd met andere soorten bevestiging. Heel interessant zijn houders die aan de muur bevestigd worden en een magnetisch oppervlak hebben. Je kunt je tablet op dit oppervlak bevestigen. Als dit niet werkt, kun je een magnetische hoes kopen.
Voordelen
 • Kan bijna overal gemonteerd worden
Nadelen

Wat zijn de kenmerken van een tablethouder met een zwenkarm en wat zijn de voor- en nadelen?

Een tablethouder met een zwenkarm, of zwanenhals, is de meest mobiele versie die je kunt kopen. Aan het ene uiteinde bevestig je de houder aan een voorwerp of oppervlak. Aan het andere eind zit de houder voor je toestel. Deze twee delen zijn verbonden met een draaibare arm die je in alle richtingen kunt draaien.

Deze houder kan op verschillende manieren aan voorwerpen of oppervlakken bevestigd worden. Het hangt ervan af hoe de houder bevestigd is. Het is heel flexibel, maar het biedt geen maximale veiligheid en stabiliteit. Een robuuste zwenkarm is erg belangrijk.

Voordelen
 • Verplaatsbaar/flexibel
 • Kan bijna overal bevestigd worden
Nadelen
 • Niet erg stabiel en veilig

Waarin onderscheidt een tabletstandaard zich en wat zijn de voor- en nadelen?

Een tabletstandaard is de eenvoudigste vorm van een tablethouder. Het is gewoon een apparaat waarin je je toestel plaatst. Soms kun je je tablet echter aan de standaard vastmaken. Je kunt de standaard dan op een oppervlak plaatsen, zoals je bureau.

Deze houder is niet al te stevig, want je toestel kan gemakkelijk uit de houder vallen als je het laat vallen. Maar hij is heel mobiel en gemakkelijk te gebruiken.

Voordelen
 • Mobiliteit
 • Gemakkelijk te gebruiken
Nadelen
 • Niet erg stabiel of veilig
 • Heel eenvoudig/geen speciale functies

Wat zijn de voor- en nadelen van een tablethouder op het lichaam?

Natuurlijk kun je je tablet ook op je lichaam dragen. Dit betekent je arm of hand. Als je je tablet PC niet altijd in je hand wilt dragen, maar hem tijdens het gebruik toch bij je wilt hebben, helpt een soort hoes met een riempje. De tablet wordt in de huls geschoven.

Aan de mouw zit een band waar je ofwel je arm of je hand in kunt schuiven. Deze houder biedt geen optimaal niveau van veiligheid en stabiliteit. Je zult echter geen mobielere versie op de markt vinden.

Voordelen
 • Mobiliteit
 • Gebruiksgemak
Nadelen
 • Niet te stabiel of veilig
 • Heel eenvoudig/geen speciale functies

Wat zijn de kenmerken van een tablethouder voor wandmontage en wat zijn de voor- en nadelen?

We maken onderscheid tussen twee varianten van wandtablethouders. De houder kan aan de wand geschroefd of op een andere manier bevestigd worden, of hij kan in de wand ingebouwd worden.

Als je een houder in de muur wilt monteren en zo ook je tablet aan de muur wilt bevestigen, kun je een omslachtige installatie verwachten, maar het resultaat is indrukwekkend. Als je je tablet alleen gebruikt om smart home elementen te bedienen, kun je kiezen voor dit type bevestiging.

Bovendien raak je je tablet nooit meer kwijt. Deze steunen zijn heel stevig en stabiel, maar ze zijn niet mobiel.

Voordelen
 • Zeer veilig en stabiel
 • toestel kan niet verloren gaan
Nadelen
 • Vaak stevig bevestigd, dus niet mobiel
 • beschadiging aan de muur wordt verondersteld

Aankoopcriteria: Je kunt deze factoren gebruiken om tabletsteunen te vergelijken en te evalueren

Compatibiliteit

Dit verwijst naar de compatibiliteit van de steun met je toestel. Je tablet moet vooral niet te groot of zelfs te klein zijn voor de houder. Informeer dus voor je koopt naar de modellen of maten die met de tablethouder gebruikt kunnen worden. Je vindt de compatibele maat vaak in inches in de beschrijving van een tabletbevestiging.

Zorg ervoor dat je tablet aan de vereiste afmetingen voldoet. In de meeste gevallen wordt alleen het tablet model opgegeven dat in de houder past. Is het je tablet? Dan kun je deze houder kopen. Gelukkig zijn veel tablethouders in grootte verstelbaar. Ze zijn compatibel met alle gangbare tablet formaten.

In de beschrijving van de houder vind je meestal de verschillende compatibele modellen en/of een overeengekomen matenreeks.

Montagetype

Een tabletbevestiging is niet zomaar een tabletbevestiging. Zoals we in het vorige hoofdstuk beschreven, zijn er veel verschillende soorten montages voor je tablet PC met verschillende soorten bevestiging. Wil je dat hij met een klem in de auto gemonteerd wordt of gewoon in een houder zit?

Het is dus belangrijk dat je vóór je aankoop bedenkt welke van deze hulpstukken je nodig hebt.

Stabiliteit & veiligheid Een

belangrijk kwaliteitskenmerk is de stabiliteit van de montering. Dit betekent de stabiliteit van het montuur zelf en of het blijft staan in de stand die je instelt. Het betekent ook de stabiliteit van je tablet in de houder. Bij het gebruik van een autohouder moet je vooral op stabiliteit en veiligheid letten.

Je kunt zien of deze belangrijke kenmerken gegeven zijn, bijvoorbeeld aan het feit of de clips van de houder met rubber bekleed zijn of knoppen hebben. Een tabletstandaard moet ook bekleed zijn, zodat je toestel niet in de houder glijdt en bekrast raakt. Stabiliteit betekent veiligheid – niet alleen voor je toestel, maar ook voor jou. Vooral als je een wieg voor je auto koopt, moet je op deze eigenschap letten.

Materiaal

Een ander kwaliteitskenmerk is het materiaal van je tablethouder. De meeste steunen die je vindt zijn van plastic. Vele zijn ook van aluminium gemaakt. Tabletstandaards van hout zijn mooi om te zien. De stabiliteit en veiligheid van de houder en het materiaal hangen vaak met elkaar samen.

Daarom raden we een houder van aluminium of dik plastic aan als de stabiliteit van de houder en je toestel belangrijk voor je is.

Mobiliteit

Een gewone tabletstandaard is niet erg mobiel. Je zet je tablet PC in de houder en kunt je toestel niet veel verder bewegen. Sommige tablethouders zijn echter flexibel en verplaatsbaar.

Zo’n functie is heel handig in de auto, bijvoorbeeld. Mounts met een draaibare arm, bijvoorbeeld, kunnen in elke stand gedraaid worden. Andere steunen hebben geïntegreerde rails waarmee je je tablet op en neer kunt schuiven. Sommige steunen kunnen ook gedraaid worden.

Mobiliteit

Hiermee wordt bedoeld of je de houder snel en gemakkelijk uit elkaar kunt halen, vervoeren en weer in elkaar zetten. Je hebt je tablethouder immers niet alleen op één plaats nodig, maar op meerdere. In de auto, de slaapkamer of de woonkamer – natuurlijk wil je niet voor elke plek een aparte tablethouder moeten kopen.

Als je je tablet in verschillende kamers of op verschillende plaatsen wilt gebruiken, raden we je aan de houder een zekere mate van mobiliteit te geven. 

Wetenswaardingheden over tablethouders

Hoe gebruik ik een tablethouder?

Hoe gemakkelijk je je tablet PC in de houder monteert, hangt natuurlijk af van het type houder. In principe spreekt het bevestigen en gebruiken van een tablethouder voor zich. Als je een eenvoudige standaard of een houder hebt gekocht waarin je de tablet alleen maar hoeft te plaatsen, dan is het heel gemakkelijk.

Veel houders hebben clips. Je hoeft je toestel er alleen maar tussen te zetten en je kunt de houder gebruiken.

Voor meer ingewikkelde bevestigingen, zoals die welke aan de muur bevestigd moeten worden, moet je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. In het algemeen raden we je aan altijd de gebruiksaanwijzing te lezen als je die hebt.

Wat moet ik weten over tablethouders?

Nu je een tablethouder gekocht hebt, vraag je je af waar je nog meer op moet letten bij het gebruik van zo’n houder. Op zich is er niet veel om over na te denken. Wat we je altijd aanraden is ervoor te zorgen dat je tablet steeds stevig in de houder vastzit. Als het van de houder valt, kan dat duur zijn.

Als je je tablet als navigatiesysteem in de auto of tijdens het fietsen wilt gebruiken, is het ook belangrijk dat je het apparaat opgestart en de navigatie-app geopend hebt voor je op weg gaat. Stel je bestemming in en rij pas weg als je het toestel tijdens het rijden niet meer hoeft te bedienen. Zo kun je een ongeluk tijdens het gebruik van je tablet voorkomen.

Tablet Halterung-3

Veel tablethouders hebben verstelbare klemmen, waarmee je zelfs je e-reader of smartphone kunt bevestigen. (Image source: unsplash.com / ThisisEngineering RAEng)

Wat zijn andere nuttige functies van een tablethouder?

Laat je creativiteit de vrije loop. Je kunt een tablethouder ook op andere manieren gebruiken. Hoe je je houder kunt gebruiken hangt af van het type houder, natuurlijk. Een tabletstandaard kan ook omgebouwd worden tot een boekenstandaard of muziekstandaard.

In principe kun je er zeker alles op zetten dat ongeveer de afmetingen heeft van je tablet. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor je smartphone. Als je houder verstelbare klemmen heeft, kun je nog creatiever zijn en er zowat alles aan vastmaken. Ook je smartphone kan hier bevestigd worden.

Beeldbron: ferli/ 123rf.com

Recensies