Laatst bijgewerkt: 16-03-2023

Onze selectiecriteria

20Onderzochte producten

23Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

193Verzamelde opmerkingen

Dagelijks worden er wereldwijd meer dan 4 miljoen mobiele telefoons verkocht. Voor het eerst in de geschiedenis overtrof het totaal aantal verkochte apparaten in 2018 dat van het aantal inwoners op aarde. Dat wil zeggen dat we gemiddeld meer dan één mobiele telefoon per persoon hebben. Hoe komt het dan dat het toch lijkt alsof er steeds minder wordt gebeld?

Dat komt omdat mobiele telefoons tegenwoordig veel meer dan telefoons zijn. Het zijn multifunctionele gadgets. Een van de belangrijkste en meest aantrekkelijke functionaliteiten van een mobiele telefoon is tegenwoordig de camera. Met een mobiel met een hoogwaardige camera kun je foto’s en video’s maken zonder dat je een professionele camera hoeft mee te slepen, met zware lenzen en andere accessoires. Maar wat zijn nou de telefoons met de beste camera’s? In deze shopgids vertellen we je het!
Belangrijk om te weten

  • Telefoons worden ieder jaar uitgerust met betere camera’s. De markt biedt een grote verscheidenheid aan mobiele telefoons met zeer goede camera’s.
  • De megapixels van mobiele telefoons zijn tegenwoordig een stuk beter dan die van de normale camera’s van een paar geleden. Bovendien verhogen moderne functionaliteiten zoals beeldstabilisatie en optische zoom de prestaties aanzienlijk.
  • Welke telefoon en camera het beste bij jou passen, hangt af van de manier waarop je deze wilt gebruiken. Afhankelijk van je wensen en behoeften, past het ene model nu eenmaal beter bij je dan het andere. Verderop in deze shopgids laten we je zien op welke factoren je moet letten bij de aanschaf van een telefoon met een goede camera.

Onze selectie: De telefoons met de beste camera’s op de markt

In de selectie hieronder vind je de mobiele telefoons met de beste camera’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Van ieder product vind je de belangrijkste kenmerken, voordelen en een korte uitleg waarom we dit model aanbevelen als je op zoek bent naar een telefoon met een goede camera. Zo hopen we je te helpen de telefoon met de beste camera te vinden die bij jou past.

Joilcan Telefoon Met De Camera

U zult onder de indruk zijn van de stabiele 3-wegkop die 360 graden horizontaal kan draaien en 180 graden verticaal kan worden aangepast, en de meegeleverde telefoonclip die eenvoudig uitrekt tot een breedte van 92 mm en 360 graden draaibaar is. Het statief is uitschuifbaar tot een maximale hoogte van 161 cm met drie quick-release sloten op elke poot, zodat u moeiteloos een verscheidenheid aan fotografiehoogten kunt bereiken.

Ubeesize Telefoon Met De Camera

Ontdek de UBeesize telefooncamera: het meest draagbare en compacte statief speciaal voor u. Met zijn probleemloze flexibele poten kunt u dit statief eenvoudig om fietsen, stangen en takken wikkelen zonder gedoe. Dankzij het lichte gewicht van slechts 150 g en een hoogte van 25,4 cm, zult u versteld staan van hoe gemakkelijk dit statief overal mee naartoe te nemen is.

Vicloon Telefoon Met De Camera

Ontdek de veelzijdigheid en kwaliteit van de Vicloon telefooncamera met het hoogwaardige, in hoogte verstelbare, driedelige aluminium camerastatief. U zult genieten van de snelsluiting voor de benen die een maximale hoogte van 42 inch en een minimale hoogte van 13 inch mogelijk maken, zodat u eenvoudig de hoogte naar uw wens kunt instellen.

Ulanzi Select Telefoon Met De Camera

Vergeet de beperkingen van traditionele smartphone statieven. De ST-06 Telefoonstatiefhouder biedt een hoekverstelbaar ontwerp, zodat u eenvoudig de toonhoogte kunt aanpassen zonder een kogelkop nodig te hebben. Bovendien kunt u dankzij het 360-graden draaibare ontwerp opnamen maken vanuit elke hoek, inclusief zowel landschaps- als portretmodus.

De telefoon met de beste camera voor iPhone-fans

Met de Apple iPhone 11 Pro Max introduceert Apple de driedubbele camera. Dankzij de Ultra Wide lens maak je ruime beelden in kleine ruimtes en leg je grote landschappen op je beeld vast. De batterij gaat extreem lang mee.

Ook voor niet-Apple fans is dit een fantastisch toestel. Het 12 megapixel systeem heeft een ultragroothoek-, groothoek en telelens, een nacht- en portretmodus en maakt 4K-video’s tot 60 fps.

De telefoon met de beste camera en prijs-kwaliteitverhouding

Als je aan de P30 Pro van Huawei denkt, dan denk je aan fotografie. De smartphone is voorzien van de AI powered Leica Quad camera. Het apparaat beschikt over een 8MP periscopische zoomlens en zoomt verder in dan ooit.

Zo kun je zelfs de maan van dichtbij bekijken met een zoom tot 50x. Huawei heeft de kleurherkenning veranderd van RGB naar RYB, wat zorgt voor een betere verlichting van de beelden.

De telefoon met de beste camera en langdurende batterij

Wil je je smartphone voor veel meer gebruiken dan alleen bereikbaarheid? De Huawei Mate 20 Pro geeft je de ultieme entertainmentervaring, laat je perfecte foto’s in alle omstandigheden maken en geeft je super snel toegang tot al jouw apps.

Met drie camera’s aan de achterkant van je smartphone kun je bijvoorbeeld foto’s met diepte maken of een groter geheel vastleggen, met de ultragroothoeklens. De batterij gaat wel 2 dagen mee en je kunt deze smartphone opladen via een draadloze oplader, zodat je nooit meer vast zit aan een kabeltje.

De Samsung-telefoons met de beste camera

Met de krachtige 16MP Ultra Wide camera van de Samsung Galaxy S10 kun je meer in elke opname passen. De Galaxy S10 is de voorloper van de Galaxy S20. Die is nog een stukje duurder, maar biedt ook nog uitgebreidere opties.

De Galaxy S20 beschikt op de voorkant over een selfiecamera van 10 megapixels en op de achterkant over een Ultra-Wide camera van 12 megapixels, een Wide camera van 12 megapixels, een Depth camera en een Super Smooth 30x telelens camera van 64 megapixels. Beide modellen maken prachtige foto’s en video’s.

Verdere aanbevelingen in het overzicht

Shopgids: Alles wat je moet weten over de telefoons met de beste camera’s

Het maken van kwalitatieve foto’s is de laatste jaren steeds toegankelijker geworden. Hierboven heb je al gezien met welke smartphones je op dit moment de beste foto’s en video’s maakt. Om het model te kiezen dat het beste bij je past is het essentieel dat je de belangrijkste kenmerken van dit apparaat kent. Hieronder geven we daarom antwoord op de meest gestelde vragen over de mobiele telefoons met de beste camera’s.

picture of a beach

Telefoons worden ieder jaar uitgerust met nóg betere camera’s. In deze shopgids laten we je zien met welke smartphones je de beste foto’s en video’s maakt.
(Bron: Nigel Tadyanehondo: 07BHcP8eRB8/ Unsplash.com)

Wat maakt een  telefoon een telefoon met een goede camera?

De mobiele telefoons met de beste camera’s zijn de toestellen die de beste functies bieden bij het maken van foto’s en video’s. Om te bepalen welke modellen dit zijn, moet je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Wat we over het algemeen zoeken als we een mobiel met een goede camera willen, is een scherp, levendig en gedetailleerd beeld, zodat foto’s en video’s er zo echt mogelijk uitzien.

Hiervoor moet de camera van een mobiele telefoon bepaalde technologieën bevatten die helpen bij het verwerken en verbeteren van het resultaat. Ook de kwaliteit van de lenzen is belangrijk, net zoals het geval is bij normale camera’s. Al deze factoren bij elkaar vertellen ons hoe goed de camera van een toestel is.

Waarom een telefoon met een goede camera?

Mobiele telefoons lijken in veel gevallen uitbreidingen van ons eigen lichaam. Het gebruik ervan is erg uitgebreid en sommige mensen zijn zelfs afhankelijk van deze apparaten. Aangezien ze ons tegenwoordig bij elke stap die we maken vergezellen, zijn ze een essentieel hulpmiddel om ieder moment dat we in ons geheugen willen opslaan vast te leggen.

Zoals eerder gebeurde met analoge camera’s en nu met digitale camera’s, geldt ook voor smartphones met een camera dat hoe beter de camera is, hoe beter het resultaat. Als je een telefoon met een goede camera koopt, koop je eigenlijk twee dure producten (een mobiele telefoon en een camera) in één. Zo reis je lichter en kun je de beelden die je met de camera vastlegt, direct via je telefoon delen.

girl traveling

De markt biedt tegenwoordig een grote verscheidenheid aan mobiele telefoons met zeer goede camera’s.
(Bron: Patrick Tomasso: kVawprN_MPc/ Unsplash.com)

Waarom zijn megapixels belangrijk voor de telefoons met de beste camera’s?

De resolutie van een digitale camera wordt in megapixels aangegeven. Dit is het aantal pixels dat de beeldsensor aankan. Een megapixel staat gelijk aan 1 miljoen pixels. De meeteenheid wordt gebruikt in de wereld van de fotografie om de set minimumeenheden te definiëren waaruit het beeld bestaat. Ze zijn, in rastervorm, zichtbaar bij het vergroten van het beeldformaat en bepalen hoeveel we het beeld kunnen vergroten zonder aan scherpte te verliezen.

Dit is precies de reden waarom megapixels zo belangrijk zijn als je op zoek bent naar een smartphone met een goede camera. Het aantal megapixels is een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteit van een camera. Daarnaast moeten we letten op de pixelgrootte (in micron), want een camera van acht megapixels kan beter zijn dan een camera van twaalf megapixels.

Wat is HDR en waarom is het belangrijk voor een telefoon met een goede camera?

HDR, of High Dynamic Range, is een set beeldverwerkingstechnieken waarmee een beter dynamisch lichtbereik tussen de helderste en donkerste gebieden van een beeld wordt verkregen. Op deze manier is het fotografisch resultaat reëler en lijkt het het meest op het beeld dat we met het menselijk oog waarnemen. Met HDR maak je niet één foto, maar een serie foto’s waarbinnen elke foto een andere belichting krijgt en alle delen goed belicht in de foto terecht komen.

Camera’s met HDR-, HDR Plus- of vergelijkbare systemen bieden realistische opnames. De belangrijkste werking van dit systeem is het verminderen van contrasten tussen lichte en donkere gebieden binnen hetzelfde beeld.

picture of food

Met HDR maak je niet één foto, maar een serie foto’s waarbinnen elke foto een andere belichting krijgt en alle delen goed belicht in de foto terecht komen.
(Bron: Eaters Collective: i_xVfNtQjwI/ Unsplash.com)

Welke andere functies bieden de telefoons met de beste camera’s?

De telefoons met de beste camera’s bieden vaak een aantal belangrijke voordelen in de vorm van functionaliteiten en prestaties. Een voorbeeld daarvan is de optische zoom. Als je vroeger een ver ingezoomde foto wilde maken, moest je vaak op kwaliteit inleveren. Tegenwoordig bieden veel moderne telefoons met goede camera’s een optische zoomfunctie, waarmee je zonder vervaging of pixelvorming kunt inzoomen.

Een ander element dat bijna al deze telefoons delen met de beste fotografische camera’s is de groothoek-functie. Een groothoek is een lens waarmee je de kijkhoek kunt vergroten en het spectrum van het beeld kunt verbreden. Dit is een functionaliteit waarmee je panoramische foto’s of foto’s van 360 graden kunnen maken.

Wat zijn de voordelen van de telefoons met de beste camera’s?

Bij het kopen van een mobiele telefoon moet je op veel functies letten. In deze shopgids beantwoorden we de meest gestelde vragen om je te helpen het model te vinden dat het beste bij je past. Als je besluit om een van de mobiele telefoons met de beste camera’s te kopen, vraagt dit op het begin om een investering. Hieronder vind je daarom een overzicht van de voor- en nadelen, om je te helpen de juiste aankoopbeslissing te maken:

Voordelen
  • Betere beeldkwaliteit
  • De beste telefoon en camera in één apparaat
  • Prestaties onder extreme omstandigheden
  • Directe toegang tot social media om foto”s en video”s te plaatsen
Nadelen
  • Duurder dan telefoons met een slechte camera
  • Je profiteert vooral van de beeldkwaliteit als je enig gevoel voor fotografie hebt

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Eerder in deze shopgids heb je kunnen lezen wat de telefoons met de beste camera’s van dit moment zijn. Ook weet je naar welke kenmerken en functies je moet zoeken voordat je er een kiest. Om je te helpen het model te vinden dat het beste bij je past vind je tot slot hieronder de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij de aankoop van een smartphone met de beste camera:

Gewenst gebruik

Waar heb je de telefoon en de camera voor nodig? Misschien wel voor het maken van een familiealbum, of voor je werk. Wie krijgen de foto’s te zien, je gezin? Of miljoenen volgers op social media? De technische kenmerken van de camera die we nodig hebben kunnen erg verschillen, afhankelijk van de manier waarop je de mobiel wilt gebruiken.

Normaalgesproken gebruiken we de camera als een onderdeel van een smartphone, niet als de hoofdrolspeler van het geheel. Als je dit echter wel wilt, moet je de nodige aandacht aan dit criterium besteden. Zoals je eerder in deze shopgids kon lezen zijn het aantal megapixels, de aan- of afwezigheid van HDR en de zoomfunctie bepalende factoren voor het resultaat van de foto’s en video’s die je met de telefoon maakt.

picnic picture

De technische kenmerken van de camera die we nodig hebben kunnen erg verschillen, afhankelijk van de manier waarop je de mobiel wilt gebruiken.
(Bron: Dungtrnvit: 4ZtrbKfJQHs/ Unsplash.com)

Omstandigheden

In principe hangt dit aankoopcriterium sterk samen met het vorige. Als je vooral foto’s wilt maken tijdens de nacht of op donkere plekken, kun je het beste op zoek gaan naar een telefoon met een camera en een geavanceerd HDR-systeem. Deze modellen zijn speciaal ontworpen om zelfs onder dit soort omstandigheden een maximale kwaliteit te garanderen bij weinig licht.

Als je echter vooral foto’s maakt van je dagelijkse routines, is het misschien niet de moeite waard om te investeren in een product dat technisch erg geavanceerd is, maar waar je geen gebruik van zult maken. Bedenk daarom van tevoren welke functies je wel of niet nodig hebt.

Resolutie en andere prestaties van de camera

De kwaliteit van de foto’s en video’s die het apparaat maakt wordt bepaald door verschillende factoren, zoals je eerder in deze shopgids las. Daarom zullen we bij de aanschaf van een smartphone met een goede camera moeten kijken naar de megapixels, de microns en andere technische kenmerken.

Ook de optische zoom is een belangrijke functie die bijna alle mobiele telefoons met goede camera’s bieden. Als je een optimaal resultaat wilt voor het maken van ver ingezoomde foto’s, raden we je aan om voor een telefoon met een optische zoomfunctie te kiezen. Een grote hoek-lens op de camera zorgt bovendien voor uitstekende panoramische uitzichten in grote ruimtes.

Rutger BusAutodidactisch fotograaf en eigenaar van Photographic Moments
”Het is het oog van de fotograaf die de foto maakt, niet de camera.”

Complexiteit en aanpassingsvermogen

Hoe meer functies en functionaliteiten de mobiele telefoon met goede camera’s hebben, des te meer vaardigheid en beheersing van technieken we nodig hebben om er het maximale uit te halen. Uiteraard helpen de uitgebreide gebruikershandleidingen hierbij en klopt het dat men na verloop van tijd aan alles went. Maar in hoeverre heb je het geduld om te leren hoe je een camera goed gebruikt?

Het antwoord op die vraag bepaalt welk toestel goed bij je past. Het is niet ongebruikelijk om iemand te vinden die met zijn telefoon en vooral met het aantal megapixels van zijn camera pronkt, zonder goed te weten waar hij of zij het over heeft. Gelukkig kun je een hoop leren. Afhankelijk van je kennis of geduld om nieuwe vaardigheden te leren, raden we je aan een product te kopen dat past bij je technische vaardigheden en interesses.

In balans

Als je op zoek bent naar een complete en uitgebalanceerde mobiele telefoon, met bijvoorbeeld een praktisch besturingssysteem, compact ontwerp en een goede camera, moeten we al die factoren afwegen en niet op één ervan focussen. Als je vooral op zoek bent naar een professionele camera, raden we aan om te kiezen voor één van de toestellen uit de selectie met favoriete modellen die je eerder in deze shopgids vond. Het voordeel van een mobiele telefoon met een goede camera is dat je geen aparte camera meer met je mee hoeft te slepen als je op reis bent.

Samenvatting

In deze shopgids vind je alle informatie die je nodig hebt om de telefoon met de beste camera te vinden. Zo vind je alle relevante vereisten waar de toestellen aan moeten voldoen, een selectie met de beste modellen die op de markt verkrijgbaar zijn en tot slot de verschillende criteria om rekening mee te houden bij je aankoop. We hopen je zo te helpen de mobiele telefoon en camera te vinden die het beste bij je passen.

Vond je onze shopgids over de telefoons met de beste camera’s interessant? Laat hieronder een reactie achter of deel het artikel met vrienden en familie op social media, zodat ook zij ontdekken wat de mobiele telefoons met de beste camera’s zijn.

(Bron van de header afbeelding: Prateekverma: qoMRNOfZD5s/ Unsplash.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies