Person types on a laptop in a modern office
Laatst bijgewerkt: 05-12-2020

Onze selectiecriteria

18Onderzochte producten

24Bestede uren

5Beoordeelde onderzoeken

80Verzamelde opmerkingen

We raken steeds meer gewend aan schermen. Je draait je hand tegenwoordig niet meer om voor de natuurlijke navigatie die wordt geboden door de touchscreens van zowel mobiele telefoons als tablets.  Als je een laptop gebruikt, wil je deze voordelen eigenlijk niet opgeven. Het is daarom niet verwonderlijk dat het steeds gebruikelijker wordt om laptops met een touchscreen tegen te komen.

Touch-laptops bedien je met je vingers. Je scrollt eenvoudig door websites en foto’s door met je vingers over het scherm te vegen, en zoomt in of uit door knijpbewegingen te maken. Er zijn veel verschillende soorten touchscreen laptops, waarvan sommige modellen ‘2-in-1 laptops’ zijn, die als tablet of laptop gebruikt kunnen worden. Wat voor ontwerp de laptop ook heeft, touchscreen laptops zijn veelzijdige apparaten die je het leven een stukje makkelijker maken.
Belangrijk om te weten

  • Touchscreen laptops combineren de geweldige prestaties van computers als krachtige processors en grote RAM-capaciteiten, met de veelzijdigheid van de touchscreens van tablets of mobiele telefoons.
  • Touchscreen laptops zijn geschikt voor elk type gebruiker. Ze worden vooral aanbevolen voor grafisch en industrieel ontwerpers, fotografen en videobewerkers. Bovendien kunnen ze een geweldige optie zijn voor ouderen die niet over uitgebreide computervaardigheden beschikken.
  • De RAM- en processorcapaciteit zijn de 2 meest bepalende elementen voor de prestaties van een computer. Het zijn echter niet de enige criteria waar je op moet letten. Een goede grafische kaart is essentieel voor videotoepassingen of het spelen van videogames. Vergeet ook niet om te controleren hoe lang de batterij van de laptop meegaat.

Onze selectie: De beste touchscreen laptops op de markt

Op zoek naar een nieuwe laptop met touchscreen? Hieronder vind je een selectie met onze favoriete touchscreen laptops die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De lijst bestaat uit zeer gevarieerde modellen. De producten zijn echter allemaal geselecteerd vanwege hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en goede beoordelingen van andere kopers. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Tidigare Rekommendationer

De touchscreen laptop met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Yoga 530 touchscreen laptop van Lenovo heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het IPS MultiTouch-display is 360 graden instelbaar en in 4 verschillende standen te gebruiken. De laptop heeft bovendien een Dolby Audio Premium-set, Harman-luidsprekers en een vingerafdrukscanner. En dat allemaal voor een zeer goed betaalbare prijs. Je kunt de batterij tot 10 uur lang achter elkaar gebruiken. De Yoga 530 laptop heeft veel power dankzij de AMD Ryzen-processors.

De beste 2-in-1 touchscreen laptop

De 10-inch Microsoft Surface Go laptop is perfect voor dagelijkse taken. Het apparaat biedt laptopprestaties in een compact tabletformaat. Het heeft een handig en overzichtelijk touchscreen en werkt met het vertrouwde Windows- en Office-pakket. Of je nou e-mails verstuurt, op internet surft, boodschappenlijstjes beheert of tv-series streamt: met de Surface Go laptop heb je een laptop met voldoende batterijvermogen voor de hele dag. De laptop is dankzij het handige formaat gemakkelijk te vervoeren.

De beste touchscreen laptop met 14 inch-scherm

No products found.

De Asus touchscreen laptop is uitgerust met een snelle Intel Pentium Gold 4415U-processor, die meer dan voldoende stroom levert om een lange tijd te blijven werken. Het is een snelle en lichte 14-inch laptop met een razendsnelle SSD, die meer dan voldoende ruimte biedt voor al je gegevens en applicaties. De ventilator van de laptop draait altijd, maar is erg stil. Een vingerafdruksensor is geïntegreerd in het touchpad van de TP412UA laptop.

De beste converteerbare touchscreen laptop

Op dit moment is het genoemde product niet leverbaar bij de leverancier. Daarom hebben wij het vervangen door een ander product met soortgelijke kenmerken. Meld een probleem.

Das Problem mit diesem Produkt wurde gemeldet. Danke!

De Chromebook x360 van HP werkt erg snel en intuïtief. Het biedt je de mogelijkheid gebruik te maken van het gehele Google-ecosysteem, waardoor er direct miljoenen apps binnen handbereik zijn. Het apparaat heeft een modern uiterlijk. Het 360-graden ontwerp maakt het mogelijk om de laptop in 4 verschillende standen te gebruiken. Dankzij het Full HD-scherm toont het beeld heldere en krachtige kleuren. De batterij gaat de hele dag mee.

Shopgids: Alles wat je moet weten over touchscreen laptops

Bij het kopen van een touchscreen laptop is het van essentieel belang dat je een aantal belangrijke kwesties in overweging neemt. Vergeet niet dat er verschillende modellen zijn en dat niet alle laptops dezelfde functies bieden. Om je te helpen de touchscreen laptop te vinden die het beste bij je past, vind je hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom dit product.

Casual happy woman writing e mail in a tablet pc

Touchscreen laptops zijn zeer veelzijdige apparaten.
(Bron: Antonio Guillem: 80684036/ 123rf.com)

Wat zijn touchscreen laptops precies?

Laptops zijn elektronische apparaten die gegevens verwerken via logische bewerkingen en programma’s uitvoeren om een breed scala aan functies uit te voeren. Het zijn draagbare computers die je op schoot of op een bureau kunt gebruiken. Een laptop is handig als je op verschillende locaties met je computer wilt werken. Touchscreen laptops zijn computers met een aanraakscherm, waarmee ze een aantal handige functies van mobiele telefoons of tablets overnemen.

Wat zijn de voor- en nadelen van touchscreen laptops?

Met een touchscreen laptop heb je een apparaat dat de voordelen van een traditionele computer met de voordelen van de touchscreens van tablets en smartphones combineert. Het zijn zeer veelzijdige apparaten, die geweldige functies bieden. De touchscreen laptops uit onze selectie hebben allemaal een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Touchscreen laptops zijn over het algemeen iets duurder dan traditionele laptops. Bovendien verbruiken laptops met een touchscreen meestal meer batterij. Ze worden ook sneller vies. Ondanks dit wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen, zoals je zult zien in het volgende overzicht:

Voordelen: Touchscreen laptops combineren de voordelen van een computer met die van een tablet. Ze zijn veel krachtiger dan tablets en bieden uitstekende prestaties. De beste modellen hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kunt de computer met je hand op het scherm bedienen, wat vaak natuurlijker aanvoelt, omdat we hieraan gewend zijn door het gebruik van smartphones en tablets.

Touchscreen laptops zijn zeer veelzijdige apparaten. Ze bieden veel voordelen voor designers, grafisch ontwerpers en videobewerkers. Laptops met touchscreens zijn veel gemakkelijker en intuïtiever te gebruiken, wat ze bovendien ideaal maakt voor ouderen die geen grote computervaardigheden hebben.

Nadelen: Touchscreen laptops kosten vaak meer dan traditionele laptops. Aanraakschermen verbruiken meer batterij. Logischerwijs wordt het scherm sneller vies, waardoor je deze veel vaker moet schoonmaken.

Girl sitting on the floor with a laptop raising his arms with a look of success

Touchscreen laptops zijn handige tools voor designers en videobewerkers.
(Bron: Asife: 37880791/ 123rf.com)

Voor wie is een touchscreen laptop aan te raden?

Touchscreen-computers zijn handige tools voor verschillende typen gebruikers. Tegenwoordig zijn er steeds meer apparaten met een touchscreen te vinden, vanwege het grote aantal voordelen dat ze bieden. Maar wie heeft er nou het meest baat bij een touchscreen? Eigenlijk iedereen die sneller en gemakkelijker op een laptop wilt werken. Echter, met name mensen met beroepen zoals grafisch en industrieel ontwerper, foto- of videobewerkers zullen dankbaar gebruik maken van de vele functies die touchscreen laptops bieden.

Ook als je architect of engineer bent, kan een touchscreen een handige tool zijn. Hetzelfde geldt voor mensen die met bepaalde educatieve toepassingen werken. Tot slot kunnen laptops met touchscreens de oplossing zijn voor ouderen die niet goed bekend zijn met het gebruik van een muis, omdat aanraakschermen veel intuïtiever werken.

Welke soorten touchscreen laptops zijn er?

Je kunt touchscreen computers eigenlijk in 2 groepen onderverdelen. Enerzijds vind je de laptops met een converteerbaar ontwerp waarmee ze kunnen worden omgezet naar tablets. Anderzijds, vind je de All-in-One computers met de centrale verwerkingseenheid in de monitor geïntegreerd. In de volgende tabel vind je meer informatie over de verschillen tussen de 2 soorten:

Soort touchscreen computer Converteerbare laptop “All in one”-computer
Ontwerp

Ontwerp met een 360º scharnier, waardoor je ze kunt omzetten in tablets.

Licht apparaat, gemakkelijk te vervoeren. Scherm van gemiddelde grootte.

De centrale verwerkingseenheid is in de monitor geïntegreerd, zodat je voldoende ruimte op het bureau vrijhoudt.
Belangrijkste kenmerken en voordelen

De grafische kaart is meestal geïntegreerd in het moederbord.

Bieden meer voordelen dan tablets, maar minder dan desktopcomputers.

Over het algemeen bieden ze hogere prestaties dan laptops.
SSD Normaliter hebben ze SSD-eenheden met een kleinere opslagcapaciteit. Kunnen een traditionele harde schijf hebben, hoewel veel modellen alleen een SSD-schfijf hebben.

Hoe maak je een touchscreen laptop schoon?

Laptops met een touchscreen worden sneller vies. Dat is ook niet zo gek, aangezien je het scherm continue met je vingers aanraakt. Dat resulteert niet alleen in een vies uiterlijk, maar ook in kortere responstijden. Het is daarom belangrijk om je laptop regelmatig goed schoon te maken. We raden aan om hiervoor een schone, licht bevochtigde doek te gebruiken. Het beste is als je gedistilleerd water gebruikt.

Als je je laptop echt grondig wilt schoonmaken, kun je een reinigingsproduct gebruiken, meestal in de vorm van een spray of een spoeling. Als je voor de sprayoptie kiest, moet je het product eerst op een doek spuiten, nooit rechtstreeks op het scherm. Je kunt ook je eigen reinigingsoplossing maken met 50% gedestilleerd water en 50% isopropylalcohol.

Waar moet je op letten bij je aankoop?

Touch-laptops bedien je met je vingers. Door simpele vingerbewegingen te maken scroll je door websites of documenten. Met een knijpbeweging kun je in- of uitzoomen. Bij het kopen van een touchscreen laptop is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aankoopcriteria. Om je keuze makkelijker te maken, vind je hieronder de criteria die volgens ons het belangrijkst zijn. We hopen je zo te helpen het model te vinden dat het beste bij je past.

Processor

De processor is zoiets als het brein van de computer. Het is verantwoordelijk voor het uitvoeren van het besturingssysteem en het draaien van de verschillende programma’s. Vandaar het vitale belang voor de prestaties van de laptop. Op dit moment zijn de belangrijkste series processors zowel Intel’s Core i3-, i5- als i7-lijnen, evenals AMD’s Ryzen en Ryzen Pro.

RAM-geheugen

Een van de belangrijkste aspecten voor de prestaties van een computer is het RAM-geheugen. Dit is het hoofdgeheugen van de computer. Het draait zowel het besturingssysteem als de meeste programma’s. We raden aan om tenminste een computer met 4 GB RAM kiezen, hoewel eigenlijk 8 GB of meer wordt aanbevolen. In dit geval geldt sowieso: hoe meer, hoe beter.

Houd er rekening mee dat het bij laptops over het algemeen niet mogelijk is om het geheugen uit te breiden. Tegelijkertijd moet je niet vergeten om naar het type geheugen dat in de laptop is geïntegreerd te kijken. Op dit moment is DDR4 populair. DDR4 is enigszins sneller dan DDR3, maar wel wat duurder. Verder is er in ieder geval geen grote sprong tussen DDR3 en DDR4.

Opslagcapaciteit

Traditioneel gezien is de harde schijf de plaats waar je bestanden, documenten en programma’s zijn geïnstalleerd. Sinds een paar jaar is het echter steeds gebruikelijker geworden om computers te vinden, met name laptops, die in plaats daarvan een SSD-schijf hebben.

Op deze manier kun je de startsnelheid aanzienlijk verbeteren. SSD’s staan bekend om hun korte zoek- en toegangstijd. Tegenwoordig hebben SSD’s een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde. Omdat de prijs wel hoger is, kun je er ook voor kiezen om een harde schijf met een SSD te combineren. Het is in ieder geval aan te raden om voor een computer met ten minste 500 GB opslagcapaciteit in het geval van laptops en 1 TB voor desktopcomputers te kiezen.

Wist je al dat de eerste computermuis uit een houten doos met een knop erop bestond? De kabel kwam uit de achterkant, vandaar de naam ‘muis’.

Grafische kaart

De grafische kaart van een computer is verantwoordelijk voor het verwerken van alle foto- en videobewerkingen. Het is een interface tussen een computer en het beeldscherm. De functie van de grafische kaart is om de informatie die uit de processor komt te beheren en te transformeren om deze op het scherm weer te geven. Logischerwijs is een goede grafische kaart essentieel voor taken zoals videobewerking of voor het spelen van videogames.

Veel laptops hebben geïntegreerde grafische kaarten op het moederbord die alleen basisprestaties bieden. Je kunt hiermee geen veeleisende taken uitvoeren. Als je niet over een groot budget beschikt, kun je kiezen voor de GT 1030 van Nvidia of de RX 550 en RX 560 van AMD. Als je wat meer vermogen wilt, raden we aan om naar de GeForce GTX 1650 of de GeForce GTX 1660 te kijken.

Beeldscherm

Als je een beeldscherm uitkiest, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Het eerste dat misschien in je opkomt, is de omvang van het scherm. Even belangrijk is echter de schermresolutie. In deze zin moet je op zijn minst een apparaat kiezen waarmee je kunt genieten van Full HD-resoluties.

Tegenwoordig wordt het echter steeds gebruikelijker om schermen met 4K-resoluties te vinden. Hetzelfde geldt voor de af te spelen inhoud. Als je van plan bent de laptop vooral te gebruik om te genieten van films, series, videogames of andere multimedia-inhoud, raden we je daarom aan om voor een scherm met een 4k-resolutie te kiezen.

Blank screen laptop computer on wood table

Touchscreen laptops worden steeds populairder.
(Bron: Teerawut Masawat: 36193124/ 123rf.com)

Verbindingsmogelijkheden

De wereld is meer met elkaar verbonden dan ooit tevoren. Je kunt bijna niet meer zonder apparaten die je gemakkelijk met andere apparaten verbindt. Kies daarom voor een computer die je in dit opzicht de beste opties biedt. Het apparaat moet tenminste een wifi- en HDMI-verbinding hebben, net als meerdere USB-poorten. We raden aan om een laptop te kopen die tenminste 2 USB-poorten heeft.

Daarnaast is het belangrijk dat het apparaat een Bluetooth-verbinding heeft. Ook de optie van een microSD-kaartlezer kan geen kwaad, hoewel deze niet op alle computers beschikbaar zijn. En misschien wil je wel een internetverbinding via een Ethernet-poort hebben? Controleer in ieder geval goed, voordat je een touchscreen laptop koopt, over welke verbindingsmogelijkheden deze beschikt.

Batterij

Als je voor een touchscreen laptop kiest, is een van de aankoopcriteria die je niet kunt negeren de duur van de batterij. Houd er rekening mee dat het scherm het element van de computer is die de meeste stroom verbruikt. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om laptops te vinden die batterijen hebben met een levensduur van 12 uur of meer.

Bjarne StroustrupComputerwetenschapper
“Ik heb altijd gewenst dat mijn computer net zo gemakkelijk te gebruiken was als mijn telefoon. Mijn wens is uitgekomen: Ik weet niet meer hoe ik mijn telefoon moet gebruiken.”

Samenvatting

Toen de eerste touchscreen laptops verschenen, was er enige controverse over de voordelen van deze apparaten. In de loop van de tijd is het gebruik ervan echter erg populair geworden. Je vindt daarom tegenwoordig veel verschillende soorten touchscreen laptops op de markt. Touch-laptops zijn laptops die je met je vingers bedient. Je scrollt gemakkelijk door simpele vingerbewegingen over het scherm te maken en zoomt in of uit door knijpbewegingen te maken.

Touchscreen laptops bieden erg veel voordelen. Het zijn apparaten die geweldige prestaties en zeer veelzijdig zijn. Zoals je je echter waarschijnlijk wel voor kunt stellen, zijn niet alle touch-laptops hetzelfde. Het is daarom belangrijk dat je bij het aanschaffen van een touchscreen laptop het belang van enkele technische aspecten beoordeelt, zoals de processor, het RAM-geheugen en de opslagcapaciteit.

Vond je onze gids over touchscreen laptops interessant? Laat dan hieronder een reactie achter of deel het met je vrienden en familie op social media.

(Bron van de header afbeelding: Edhar Yuralaits: 22023108/ 123rf.com)

Waarom kun je me vertrouwen?

Recensies